Dodaj do ulubionych

Proszę o poradę specjalisty

24.03.08, 12:56
Mam córke 8 miesięczna. Od 2 miesięcy jej policzki są czerwone z przesuszoną skórą i drobną wysypką. Jest karmiona mieszanką mleczną,dodatkowo dajemy jej produkty gotowe ze sloiczków firmy Hipp, dostaje równiez kaszki mleczno-ryzowe Bobovity rozrabiane z wodą. Wygląda to troche jak alergia na mleko lub ktorys ze skladników.Problem w tym ze mieszkamy za granica i tutaj nie robi sie dzieciom testów na alergie ani badań krwi. Bylismy u tutejszego lekarza ktory zaproponowal zmiane mleka na sojowe. Niestety nie dalo to zadnej zmiany. Czy w takim razie jest sens przyjechac do Polski i zrobic córce testy na alergie? A może to jeszcze za wczesnie ?
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: Proszę o poradę specjalisty 24.03.08, 13:39
      sojowe mleko rowniez moze uczulac.Moze sprobuj zamienic mleko na mieszanke dla
      alergikow i na tym mleku robic kaszki zeby zrezygnowac z gotowych kaszek
      bobovity?Na testy jest za wczesnie.
    • chili_a skaza białkowa 24.03.08, 17:55
      pewnie to jest uczulenie na białko zwierzęce. takim małym dzieciom nie robi się
      testów. mój synek też miał skazę- czerwone, suche policzki. wykluczyłam z jego
      diety mleko, również sojowe, przez około rok pił bebilon pepti na receptę (jest
      też nutramigen). skaza białkowa najczęściej po pewnym czasie ustępuje, u nas
      było to około roku.
      • babelek123 Re: skaza białkowa 24.03.08, 21:50
        Dziekuje bardzo za odpowiedzi, sprobujemy w takim razie z bebilonem :) mam
        nadzieje ze to bedzie to i objawy zejda z czasem.
    • mikolaj_danko Re: Proszę o poradę specjalisty 28.03.08, 18:38
      Zaczerwienienie na policzkach nie pojawiło się po wprowadzeniu jakiegoś konkretnego pokarmu uzupełniającego? Mleko oczywiście możesz zmienić na hydrolizat, ale zastanów się też czy coś z innych pokarmów małej nie mogło uczulić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka