Dodaj do ulubionych

Pytanie do Pana Doktora??Skaza Bialkowa

22.04.08, 16:50
Witam mam pytanie u mojego syna stwierdzono skaze bialka...w mojej
diecie obecnie nie ma nabialu czy nie powinnam przyjmowac wapnia w
inny sposob????
Obserwuj wątek
    • mikolaj_danko Re: Pytanie do Pana Doktora??Skaza Bialkowa 29.04.08, 20:06
      Jak rozumiem karmisz chłopca piersią. Sporo wapnia zawierają również niektóre warzywa, ryby, możesz też próbować np. mleka sojowego i jego pochodnych. Ew. rozpocząć suplementację którymś z preparatów wapnia.
    • carolina122 Re: Pytanie do Pana Doktora??Skaza Bialkowa 29.04.08, 22:07
      ja osobicie nie polecalabym soi bo dziecko tak samo sie uczula na nie jak na
      krowie mam poltora roczna corke i prosze mi wierzyc duzo z nia przeszlam ma
      skaze bialkowa azs i alergie na pylki corka najpierw pila nan ale miala silne
      bole brzuszka ztwardzenia i plamy na ciele potem okazalo sie ze ma skaze
      bialkowa .Lekarz przepisal jej pro sobbe przez pol roku miewala rzadkie kupy a z
      miesiaca na miesiac bylo coraz gorzej ze trafilam z nia na rozpatrzenie do
      szpitala bo lekarka oczywiscie sie nie z orientowala ze jest na nie uczulona
      pozniej po powrocie ze szpitala zmienilam lekarza i jestem bardzo zadowolona
      corcia mniej choruje bo wczesniej wiecznie jej cos bylo i zmienilam jej mleko
      ktore bardzo polecam. <leko kozie ma ladna skore i wytarczyla tylko dobra
      dieta pozatym je wszystko oprocz produktow sojowych i krowich. Jestem zdania ze
      mleko kozie odczula i nie polecam sojowego bo dziala tak amo na alergika jak krowie
      • tu_nia Re: Pytanie do Pana Doktora??Skaza Bialkowa 01.05.08, 15:40
        u mojej malej tez lekarz wczoraj stwierdzil skaze, jadla do tej pory piers i
        humane1, zalecil bebilon pepti, zobaczymy, ja zastanawiam sie wogole nad
        zaprzestaniem karmienia piersia.
      • mikolaj_danko Re: Pytanie do Pana Doktora??Skaza Bialkowa 07.05.08, 12:47
        > Jestem zdania ze
        > mleko kozie odczula i nie polecam sojowego bo dziala tak amo na alergika jak krowie - zgadzam się, że soja również może uczulać. Natomiast kozie zdecydowanie bliżej do krowy niż soi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka