dan-a 22.04.08, 16:50 Witam mam pytanie u mojego syna stwierdzono skaze bialka...w mojej diecie obecnie nie ma nabialu czy nie powinnam przyjmowac wapnia w inny sposob???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikolaj_danko Re: Pytanie do Pana Doktora??Skaza Bialkowa 29.04.08, 20:06 Jak rozumiem karmisz chłopca piersią. Sporo wapnia zawierają również niektóre warzywa, ryby, możesz też próbować np. mleka sojowego i jego pochodnych. Ew. rozpocząć suplementację którymś z preparatów wapnia. Odpowiedz Link Zgłoś
carolina122 Re: Pytanie do Pana Doktora??Skaza Bialkowa 29.04.08, 22:07 ja osobicie nie polecalabym soi bo dziecko tak samo sie uczula na nie jak na krowie mam poltora roczna corke i prosze mi wierzyc duzo z nia przeszlam ma skaze bialkowa azs i alergie na pylki corka najpierw pila nan ale miala silne bole brzuszka ztwardzenia i plamy na ciele potem okazalo sie ze ma skaze bialkowa .Lekarz przepisal jej pro sobbe przez pol roku miewala rzadkie kupy a z miesiaca na miesiac bylo coraz gorzej ze trafilam z nia na rozpatrzenie do szpitala bo lekarka oczywiscie sie nie z orientowala ze jest na nie uczulona pozniej po powrocie ze szpitala zmienilam lekarza i jestem bardzo zadowolona corcia mniej choruje bo wczesniej wiecznie jej cos bylo i zmienilam jej mleko ktore bardzo polecam. <leko kozie ma ladna skore i wytarczyla tylko dobra dieta pozatym je wszystko oprocz produktow sojowych i krowich. Jestem zdania ze mleko kozie odczula i nie polecam sojowego bo dziala tak amo na alergika jak krowie Odpowiedz Link Zgłoś
tu_nia Re: Pytanie do Pana Doktora??Skaza Bialkowa 01.05.08, 15:40 u mojej malej tez lekarz wczoraj stwierdzil skaze, jadla do tej pory piers i humane1, zalecil bebilon pepti, zobaczymy, ja zastanawiam sie wogole nad zaprzestaniem karmienia piersia. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj_danko Re: Pytanie do Pana Doktora??Skaza Bialkowa 07.05.08, 12:47 > Jestem zdania ze > mleko kozie odczula i nie polecam sojowego bo dziala tak amo na alergika jak krowie - zgadzam się, że soja również może uczulać. Natomiast kozie zdecydowanie bliżej do krowy niż soi. Odpowiedz Link Zgłoś