edyt-1 03.08.08, 09:56 mojej malutkiej dzis kończy 2 tyg. bardzo furczy w nosku.Nie wiem co może być przyczyną,nawilżam jej nosek wodą?Czy to normalne jak u Waszych pociech? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna_12 Re: suchy nosek 04.08.08, 08:54 furczec jej moze od zalegającego pokarmu który czasem przy odbiciu idzie noskiem.ale moze tez to jakis katarek napsikaj jej do noska np.sterimaru i spróbuj odciągnąc fridą to zobaczysz co to jest u mojej 3 tyg pociechy jak furczalo to okazalo sie ze katar ale dowiedzialam sie po tyg bo wczesniej nie mialam fridy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelka240 Re: suchy nosek 04.08.08, 20:51 Może poprostu gdzieś głębiej zalega zaschnięta wydzielina(przy suchym powietrzu moja mała zawsze tak ma i muszę codziennie czyścić jej nosek). Wystarczy popsikać wodą, odczekać chwilę, a potem odciągnąć fridą, jak napisała czarna_12. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: suchy nosek 04.08.08, 23:01 o tym czy ma katar okaze sie gdy polozysz dziecko na brzuszek. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_12 Re: suchy nosek 05.08.08, 22:42 nie zawsze tak jest ze po lezeniu na brzuszku katar wyleci moja miala taki gesty zielony ze tylko fridą go wyciągnęlam w nosku go nie bylo widac a na brzuszku lezala godzinami i nic sie nie pokazalo Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_12 Re: suchy nosek 06.08.08, 09:11 i jeszcze zrób klin pod materacykiem tak aby głowka i klatka piersiowa byly wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
elunia8trzy Re: suchy nosek 06.08.08, 13:08 ja używam soli fizjologicznej po oczyszczeniu noska, ale moja mała ma juz 3 miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
elunia8trzy Re: suchy nosek 06.08.08, 13:10 Aha i jeszcze zwilżam powietrze w domu, szczególnie jak są upaly Odpowiedz Link Zgłoś