karolinak78 25.09.08, 12:15 Mój synek ma 1,5 roku. Od 2-3 miesięcy wychodzą mu na skórze gorące swędzące czerwone plamy 3-4 cm. Po 1-2 dniach znikają. Co to może być?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolinak78 Re: czerwone plamy na skórze 25.09.08, 12:16 dodam, że te plamy pojawiąją się w różnych częściach ciała, czasami na ramionach, twarzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
szachula30 Re: czerwone plamy na skórze 25.09.08, 14:31 Ja ekspertem nie jestem, ale z opisu wygląda na pokrzywkę. Spróbujcie podać dziecku wapno i zobaczcie, czy plamy zaczną schodzić. Jeśli tak, przeanalizujcie dietę dziecka, bo coś je pewnie uczula. Jeśli nie - radzę udać się do lekarza, bo może to coś innego. Jeśli dziecko wysypie bardzo mocno, szczególnie w okolicach twarzy, gardła, to najlepiej jak najszybciej należy skontaktować się z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
dominiks1234 Re: czerwone plamy na skórze 01.02.14, 21:51 Mam taki mały problem. Od jakiegoś czasu na zewnętrznej stronie ud mam takie nieregularne czerwone plamy, które lekko bolą pod wpływem dotyku. Po dłuższym pobycie na dworze plamy robią się sine. Potem w wyższej temp. znowu czerwienieją. Od dwóch tygodni rozmiar tych plam się nie zmienia, mam wrażenie , że zlewają sie w jedną większą i dodatkowo swędzą;/ Czy to może być odmrożenie, albo coś w tym rodzaju? Proszę o jakąś radę. Odpowiedz Link Zgłoś