annazawislak 22.11.08, 15:40 o czym świadczy zgrzytanie zębami u dziecka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna_12 Re: zgrzytanie zębami 24.11.08, 23:03 często odpowiedzialne za to są robaki Odpowiedz Link Zgłoś
nausica Re: zgrzytanie zębami 25.11.08, 15:08 Najczęściej o niczym. Z moich obserwacji zgrzytają prawie wszystkie niemowlaki jak im wyjdą już i górne i dolne, starsze też w większości od czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
nausica Re: zgrzytanie zębami 25.11.08, 20:37 Dodam, że moje najczęściej zgrzytają przy katarze spływającym po tylnej ścianie gardła (w nocy). Czyli tak po 3-4 dniach kataru. Młode zgrzyta w dzień - bawi się nowym doznaniem:) Starsze czasem zazgrzyta w dzień tłumiąc nadmiar emocji, zwłaszcza jak ma inne plany niż rodzice...:) Odpowiedz Link Zgłoś
osmag Re: zgrzytanie zębami 26.11.08, 08:09 Często zgrzytaja dzieci z obniżonym napięciem mięśniowym. W ten sposób podnoszą je sobie. Daje to lepszą informację o tym obszarze twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Osmag 26.11.08, 11:16 mozesz cos blizej na temat tej teorii?Zaintrygowalas mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
farfalina Re: Osmag 26.11.08, 12:11 ja rowniez jestem ciekawa tego tematu,moja coreczka(4 latka)zgrzyta zebami w nocy.nie zauwazylam tematu i zalozylam ten sam w ktorym opisalam dokladniej.robaki wykluczone Odpowiedz Link Zgłoś