Dodaj do ulubionych

Prosze o porade

07.05.09, 21:10
Witam!Jestem mama 20 miesiecznej córeczki.Jest przeziebiona katar kaszel osuchowo była czysta dostala deflegmine na mokry i nastepnie sinecod na suchy kaszel oraz eurespal dwa razy na dobe podawałam.po tygodniu byłam do kontroli nadal katar został oraz kaszel bardziej niz wczesniej nadal przepisłą eurespal 2razy na dobe i ten sinecod i do noska mucofluid.Lekarz stwierdził ze katar siedzi głeboko i dlatego kaszle.Ale czy i jak dlugo moze taki eurespal podawac czy sinecod???Porsze o rade córke nadal kaszel bardzo meczy niby osuchowo jest czysta a dodatkowo dostała biegunki i nie wiem czy moze od nadmiaru lekarstw moze???????????podaje je cherbate z suszonej borówki smekte oraz probiotyki apetyt ma w normie.Dziekuje za porade
Obserwuj wątek
    • kasiaalbrecht Re: Prosze o porade 07.05.09, 21:14
      kaszel przy infekcji może utrzymywać się z tendencją spadkową kilka tygodni.
      Przy mokrym kaszlu warto podawać deflegmin lub mucosolvan nie dłużej niż 7 dni a
      syrop p kaszlowy jedynie w trakcie suchego uporczywego kaszlu. Co do euespalu
      nie stosuję go . Często po syropach p kaszlowych może dochodzić do luźniejszych
      stolców. może czas odstawić eurespal?
    • kasiak37 Re: Prosze o porade 07.05.09, 21:28
      kup pyrosal,pulmex baby,juvit i do dziela.A kaszel moze byc i pare tygodni po
      infekcji.
      • xxx.16 Re: Prosze o porade 08.05.09, 12:19
        Wita!Odstwiłam całkiem syropki kaszel nadal jest najwiekszy w nocy kupke dzis tylko jedna zrobiła wiec moze faktycznie po syropkach taka wodnista była i czesto....Ale mam pytanie czy jak sie z kupkami wyreguluje a kaszle sam zostanie i katar moge z Córeczka na basen na zajecia pojechac????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka