drzezmen 08.06.09, 11:51 Mala (prawie rok) ma katar i kaszel. W nocy z piatku na sobote miala goraczke. Planowalismy w srode rano jechac nad morze (my z Mazowsza). Mozna czy lepiej nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lula777 Re: katar i wyjazd 08.06.09, 12:01 Pewnie, ze jedz...!!! Zobacz na necie czy w miejscowości sa jacys lekarze pediatrzy, jakaś przychodnia... Ja jadę na m-c nad morze..Juz mam wykupione 2 antybiotyki :) na wszelki wypadek (w okolicy nie ma lekarza ani apteki-liczę ze może znów bedzie na turnusie pani pediatara:) biorę cała aptekę.... Całe zycie z dziecmi tak mozna spędzić.... ze sie nie jedzie bo choróbsko. Moja znajoma poleciała na Kos z dzieciekm na antybiotyku- co miała zrobić-wszystko wykupione-wycieczka na 2 tygodnie. Moja mała (1,5 roku) coś sie wykluwa własnie i w srodę jedziemy. Syn to samo po zapaleniu zatok i chyba przed kolejny czymś- trodno jedziemy.... Zabieraj apteke i jedzcie i nie martw się-wszędzie pełno lekarzy i aptek.... Koleżanka rok temu ze "świeżą"ospą przjechała (to akurat bezmyslne ze względu na inne dzieci), ale co miała zrobić- urlop wzięty w pracy... Nie martw się i jedz. A morze nawet na krótko-pomoże małej :) pozdrawiam zyczę udanego wyjazdu. Takie jest moje zdanie-ale może Pani Doktor poradzi co innego- poczekaj na opinię :) k Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek289 Re: katar i wyjazd 08.06.09, 12:02 a ja bym nie jechała - mój ma 3 latka ostatnio z kataru i minimalnego kaszlu - wykluło się zapalenie oskrzeli, płuc i szpital na 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek289 Re: katar i wyjazd 08.06.09, 12:05 jeżeli ma gorączkę - odpuść sobie jak nie ma to przemyśl - choć roczek - to trochę mało a nie lepiej podjechać z dzieckiem do lekarza i zapytać się lekarki??? osłucha czy oskrzela czyste - i może zaleci jakieś leki Odpowiedz Link Zgłoś
lula777 Re: katar i wyjazd 08.06.09, 13:08 mozę z goraczką rzeczywiście lepiej nie..Gosiek ma rację.... ale jesli sam katar lub nawet w parze z kaszlem to bym jechała... Ja chyba za duzo juz przerobiłam choróbsk i mam inne podejscie do sprawy :) pozdrawim :) k Odpowiedz Link Zgłoś
drzezmen Re: katar i wyjazd 08.06.09, 15:03 goraczka byla 1 dzien. w sobote. martwi mnie katar - cieknie + kicha gestym, i kaszel pojawil sie wczoraj. pewnie jeszcze jutro wybiore sie do lekarza, dzis brak numerkow. \pozdr Odpowiedz Link Zgłoś