Dodaj do ulubionych

żużel !!!

26.03.04, 14:48
Przecieram oczy ze zdumienia - nikt na forum nie pisze o nadziejach
związanych z ekstraligą! Czyżby kibice wymarli? a ja tu z odległości kilkuset
kilometrów trzymam kciuki za Unię, żeby w niedzielę rozjechała Włókniarza!
Gdybym tylko mógł - już sie widzę na stadionie! A może to jakieś tabu??? a
może na forum to nie jest "en vogue"? Piszcie coś!
Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Re: żużel !!! 26.03.04, 15:24
      Oj, chyba wjechałeś tą wypowiedzią na ambicję Lemurizie. ;-)
      Ona jest tu głównym specjalistą od żużla i sportów w ogóle.
      Myślę, że dyskusje i opisy to się zaczną kiedy mecz będzie już bardzo blisko.
      No i po meczu oczywiście. Na razie zresztą sezon się rozkręca. No i w pracy
      wszyscy jeszcze siedzą. Jak się weekend na dobre zacznie to dyskusja ożyje.
      A Unii myślę, że wszyscy tu obecni forumowicze życzą jak najlepiej. :-)
      • kris7774 Żużel- nowy sezon, nowe emocje ! 26.03.04, 22:03
        No nareszcie zbliżamy się do rozpoczęcia sezonu w którym Unia po kilku latach
        tułania się po niższych ligach wystartuje w ekstralidze.
        Ten sezon powinien być wyjątkowy, tarnowianie są co prawda beniaminkiem, ale
        dzięki wzmocnieniom powinni walczyć o najwyższe laury w kraju. Już przyjście
        Tonego Rickardssona jednego z najwybitniejszych zawodników w historii światowego
        żużla i pamiętanego przez tarnowian z występów w barwach Unii niesamowicie
        ucieszyło kibiców. A podpisanie kontraktów z Gollobami stało się transferowym
        hitem w polskim żużlu i sprawiło że Unia przez wielu jest wymieniana jako jeden
        z głównych kandydatów do "złota" w lidze.Wszak są też jeszcze zawodnicy, którzy
        wywalczyli awans: wśród nich jeden z największych talentów w polskim żużlu J.
        Kołodziej. Ja uważam realnie że byłoby niespodzianką gdyby Unia po tych
        wzmocnieniach nie zdobyła medalu w lidze, ale o tytuł mistrzowski będzie bardzo
        trudno. Nadal bardzo mocną drużynę posiada Włókniarz z którym spotykamy się już
        w niedzielę i jeśli pogoda pozwoli to zapowiadają się niezwyłe emocje.
        • lemuriza Re: Żużel- nowy sezon, nowe emocje ! 27.03.04, 14:52
          oj wjechał, wjechał...( na ambicję).
          co prawda specjalistą od żużla to jest mój mąż a nie ja ( ja jako element
          napływowy nie mogę się pochwalić wiedzą dużą na temat żużla, bo w moim mieście
          żużla nie było), ale nie znaczy, ze się nie interesuję.
          Zresztą jak się mieszka blisko stadionu to nie da się inaczej:)
          Właśnie sobie uświadomiłam, że gdziekolwiek nie mieszkałam tam blisko był
          stadion:)
          Mielec- 2 min. drogi, Kraków, stadion Wisły o rzut kamieniem, teraz Mościce.
          No żużla niestety nie będzie ( chyba), popatrzcie za okno.
          Szkoda, bo pewnie mecz przełożą na środek tygodnia, godzinę jakąś abstrakcyjną,
          keidy ja będę siedzieć grzecznie w pracy.
          No chyba, że..... urlop???
          jak się da , to kto wie?:)

P.S. Hej atob, Legia Pany, nie?
          7:2 wynik imponujący.
          jak tam bardzo zimno było?
          • atob Re: Żużel- nowy sezon, nowe emocje ! 27.03.04, 15:08
            lemuriza napisała: )
            >
            > P.S. Hej atob, Legia Pany, nie?
            > 7:2 wynik imponujący.
            > jak tam bardzo zimno było?

A jeszcze 2 min przed koncem bylo 7-0 ...ale nie ma co wybrzydzac :D
            Az sie zastanawiam ile Wisla sztrzeli Polonii ?
            Zimno ? rozgrzewalismy sie dopingiem :)A pozatym po tym jak kiedys 2 godziny stalem w deszczu to teraz kazda pogoda gdy nie pada jest ok:)
            • lemuriza Re: Żużel- nowy sezon, nowe emocje ! 28.03.04, 17:19
              Deszczu to nie doświadczyłam, bo zawsze stawałam pod trybuną, ale mróz... o
              tak. Juz tu pisałam kiedyś. Boże, to był początek marca, pierwszy mecz i chyba
              z - 15 stopni ( jak nie więcej). Boże, nie pamiętam żebym kiedyś jeszcze tak
              zmarzła.
              Do dziś pamiętam co to był za mecz - Stal Mielec - Widzew Łódź, wynik 1:0,
              bramka Marek Lizończyk:)
    • kris7774 Re: żużel !!! 26.03.04, 22:08
      caro33- pozdrowienia z Tarnowa i trzymaj mocno kciuki za Unię !!!
      Jeśli nie możesz być na stadionie w Mościcach to postaraj się obelrzeć
      transmisję na żywo w telewizji Puls.
    • tradycja1 Re: żużel !!! 27.03.04, 21:20
      Dzis rozmawialam z moja 92 letnia babcia, na pytanie co sluchac? odpowiedziala
      ze zuzlowcy z Uni walcza o mistrzostwo.
      Zgaslam.
      • qwerty.tarnow Re: żużel !!! 27.03.04, 22:01
        Hahaha
        To się nazywa żywotność i hart ducha. Brawo. Pozdrów babcię od forumowiczów.
        • tradycja1 Re: żużel !!! 28.03.04, 03:08
          Pozdrowie napewno.
          :)
    • kris7774 Żużel- nowy sezon, nowe emocje 28.03.04, 15:47
      No i niestety ten tak długo oczekiwanany start ligi w Tarnowie nie udał się, a
      zawiniła "pani zima". Trzeba będzie poczekać prawdopodobnie mecz z Włókniarzem
      będzie przełożony na 13 kwietnia.
      • teklat Re: Żużel- nowy sezon, nowe emocje 28.03.04, 17:41
        Jechałam dziś tamtędy - to znaczy obok tego stadionu. Droga taka, że kółek o
        mało nie pogubiłam.. Kurcze, chciałoby się, żeby w Tarnowie rozgrywały sie
        ważne imprezy sportowe, żeby przyjeżdżali kibice z róznych stron kraju, a tu
        taki syf z ta drogą. Ona jest naprawdę coraz gorsza. Czyżby władcy Tarnowa
        dojeżdżali do tego stadionu inną drogą? Za jakiś czas nikt tam nie będzie
        jeździł, już teraz grozi to śmiercią albo przynajmniej kalectwem....

P.S. Wpis ten dedykuję ludziom odpowiedzialnym w Tarnowie za jakość dróg....
        OBudźcie się, wiosna idzie!
        • kris7774 Re: Żużel- nowy sezon, nowe emocje 29.03.04, 16:43
          Jakość dróg prawie w całym Tarnowie jest fatalna, są ulice gdzie jest dużo
          gorzej niż w okolicach stadionu ( drogowcy do roboty !).
          • qwerty.tarnow Re: Żużel- nowy sezon, nowe emocje 29.03.04, 20:52
            Krakowską w okolicach mostu na Białej dziś naprawiali! Może dalej też zajrzą?
            • kris7774 Re: Żużel- nowy sezon, nowe emocje 29.03.04, 21:37
              Coś tam jeszcze naprawią, ale do nast. zimy i tak sporo dziur zostanie.
              Niestety torów z przeszkodami (dziurami) nie brak i może nie jest wielkim
              nadużyciem stwierdzenie że codzień użytkownicy dróg (samochodziarze, rowerzyści)
              uprawiają dyscyplinę sportową: jazda przez przeszkody, gdzie nietrudno o jakąś
              przykrą niespodziankę typu złapanie kapcia, uszkodzenie samochodu.
              • qwerty.tarnow Re: Żużel- nowy sezon, nowe emocje 29.03.04, 21:52
                Jak się zna jakąś trasę dobrze, to i jeździć tym slalomem można prawie na
                pamięć. ;-)
      • kris7774 Re: Żużel- nowy sezon, liczymy na medale !!! 29.03.04, 17:04
        Oprócz ligi kibice Unii będą się też mogli emocjonować innymi zawodami żużlowymi.
        W Grand Prix będziemy kibicować by Tomasz Gollob dzięki wsparciu Rafinerii
        Trzebinii powalczył skutecznie o jeden z medali. Kciuki też będziemy oczywiście
        trzymać za popularnego Tośka. Szanse na dobry występ w mistrzostwach świata
        juniorów ma J.Kołodziej, jeden z najbardziej widowiskowo jeżdzących zawodników w
        Polsce. W rozgrywkach krajowych T.Golob powinien walczyć o odzyskanie tytułu
        indywidualnego mistrza Polski,a w finale powinni się znależć też inni zawodnicy
        Unii. Jeśli Golloby wystartują w mistrzostwach par to para Unii też ma wielką
        szansę na mistrzostwo (lub jeden z medali), Golloby to rekordziści w ilości
        tytułów w jeżdzie parami.
        Juniorzy- Kołodziej, M.Rempała liczymy że będą zdobywać bardzo dużo punktów w
        lidze, a także mają bardzo duże szanse na medale (nawet mistrzostwo) w krajowych
        rozgrywkach juniorskich (indywidualnie, parowo, drużynowo).
        Oczywiście wszystkich tych szans żużlowcy raczej nie wykorzystają, ale jeśli
        chociaż w pewnej części ( zobaczymy na końcu sezonu w jakiej) pojadą na miarę
        swoich możliwości to będzie to sezon pełen radosnych przeżyć dla kibiców Unii!

(indywidualnie
        • lemuriza Re: Żużel- nowy sezon, liczymy na medale !!! 30.03.04, 21:37
          Robert Dados nie żyje. Bardzo smutna wiadomość.
          Taki młody człowiek!
          • lemuriza Re: Żużel- nowy sezon, liczymy na medale !!! 30.03.04, 22:39
            nie wszyscy niestety mogą poradzić sobie z tym co los szykuje im na ziemi.
            A przecież wydaje nam się , ze nas to nie dotyczy, że my sobie poradzimy.
            A to takie kruche jest, ludzka psychika jest krucha.
            Uświadomiłam sobie to mając nascie lat po przeczytaniu "Szklanego klosza"
            Sylwii Plath. Amerykańskiej pisarki, chorującej psychicznie, która w ksiązce
            opisała również to co jej sie przydarzyło.
            Jeden dzień... i już jesteś poza nawiasem "normalnego" życia i już sobie nie
            radzisz.
            Popełniła w końcu samobojóstwo, podobnie jak i Virginia Woolf i wielu , wielu
            innych, którzy nie dali sobie rady. Podobnie jak Robert Dados.
            warto o tym pamiętać, że jesteśmy bardzo kruchymi istotami, warto pamiętać
            mijajac na ulicy, kogoś komu życie załamało się w jeden dzień, i wzbudza
            uśmieszek na twarzach przechodniów. warto pamiętać, bo jutro... to może być
            każdy z nas.
          • kris7774 Robert Dados 30.03.04, 23:02
            Dadi - zapamiętałem go jako wielkiego wojownika na torze, do dziś pamiętam mecz
            z Grudziądzem w ekstraklasie i wspaniałe pojedynki Roberta jeszcze wtedy juniora
            z Rickardssonem.Tydzień temu miał przyjechać do Tarnowa na mecz sparingowy, ale
            już nie przyjechał bo targnął sie po raz trzeci na swoje życie, jak się okazało
            niestety mimo wysiłków lekarzy, skutecznie.
            Osiągnął w sporcie wiele, mógł jeszcze więcej ...

Spoczywaj w spokoju !
            • lemuriza Re: Robert Dados 30.03.04, 23:13
              ja go nie pamiętam:( niestety.
              Nie urodziłam się w Tarnowie, stąd i na zużel nie miałam okazji chodzić.
              Ot, byłam kilka razy ostatnio i przed paroma laty, jak zaczęłam bywać w
              Tarnowie.
              Ale to nie zmienia tego, że bardzo , bardoz mi go żal. Jego i jego rodziny.
    • kris7774 Do Bydgoszczy po pierwsze zwycięstwo ! 31.03.04, 16:56
      • kris7774 Re: Do Bydgoszczy po pierwsze zwycięstwo ! 31.03.04, 17:05
        Tarnowianie mają olbrzymią szansę na pierwsze zwycięstwo bowiem wyjeżdżają do
        drużyny która w tym sezonie będzie miala za cel tylko obronić sie przed
        spadkiem.Polonia bez Gollobów to juz całkiem inna drużyna, tegoroczne wyniki
        meczów sparingowych i pojedynku ligowego w Lesznie pokazują że w meczu z
        Tarnowem nie mają co liczyć na dobry wynik (ale pamiętajmy że to tylko sport).
        Zwycięstwo Unii w Bydgoszczy byłoby historyczne bowiem dotychczas tarnowianie
        nigdy tam w lidze nie wygrali, z reguły odnosili sromotne porażki (często nawet
        nie zdobywali 30 punktów).
        • qwerty.tarnow Re: Do Bydgoszczy po pierwsze zwycięstwo ! 31.03.04, 17:46
          Tylko jak będą się tam czuli zawodnicy? Chodzi oczywiście o braci Gollobów?
          Jazda na rodzimym torze w ojczystym mieście, ale przeciwko dawnej drużynie? I
          jacy będą kibice? Bo wielu nie może wybaczyć im przeniesienia się do Tarnowa.
          • kris7774 Re: Do Bydgoszczy po pierwsze zwycięstwo ! 31.03.04, 22:23
            Zgadza się też jestem ciekaw jak kibice przyjmą Gollobów.
            Część z nich ma olbrzymie pretensje że bracia odeszli, o styl odejścia, o to że
            nie wystartowali w turnieju Kryterium Asow (wybrali sparing Unii).
            Myślę że część kibiców będzie gwizdać i wyzywać braci ( wielu obraza braci na
            różnych forach),część zachowa ciszę ,a część doceniając ich wkład w bydgoski
            żużel będzie biła im brawo. Tylko którzy kibice będą w przewadze ?
            • qwerty.tarnow Re: Do Bydgoszczy po pierwsze zwycięstwo ! 31.03.04, 22:38
              Jacy kibice? Też mam nadzieję, że ci lepsi.
              • kris7774 Re: Do Bydgoszczy po pierwsze zwycięstwo ! 05.04.04, 20:36
                No i jest pierwsze zwycięstwo, z wielkim trudem odniesione, ale jest !!!
                A kibice bydgoscy zachowali się w porządku w stosunku do Gollobów.
                • qwerty.tarnow Re: Do Bydgoszczy po pierwsze zwycięstwo ! 05.04.04, 20:49
                  Też właśnie wczoraj w TV widziałem. Tylko mi temat umknął.
                  No i wg relacji dziennikarzy kibice bydgoscy znaleźli już sobie nowych idoli -
                  tych którzy wczoraj najlepiej punktowali.
                  • emtar Re: Do Bydgoszczy po pierwsze zwycięstwo ! 06.04.04, 08:09
                    Działacze i dobrodzieje Unii popełnili błąd.
                    Przez to narażają porzadnych kibiców na stresy, gdy Unia walczy na wyjeździe.
                    Należało przy okazji dokupić jeszcze czterech najlepszych polskich żużlowców i
                    wtedy każdy mecz kończył by sie 75:15.
                    Więcej!
                    Przed meczem każdy przeciwnik dostałby propozycję:
                    jęździmy / 75:15/ czy się poddajecie /75:15/ ?
                    W ten sposób można uniknąć groźnych kontuzji,ponieważ każdy żuzlowiec w każdym
                    biegu ryzykuje życiem a nawet śmiercią.
                    Nie mówiąc o kosztownych wyjazdach, w czasie których zdarzają się przejazdy
                    przez przejazdy kolejowe.
                    • qwerty.tarnow Re: Do Bydgoszczy po pierwsze zwycięstwo ! 06.04.04, 14:08
                      emtar napisał:

> Przed meczem każdy przeciwnik dostałby propozycję:
                      > jęździmy / 75:15/ czy się poddajecie /75:15/ ?

Toż to czysty przykład groźby i przekupstwa w jednym!!! Tego życzysz Unii???

> Nie mówiąc o kosztownych wyjazdach, w czasie których zdarzają się przejazdy
                      > przez przejazdy kolejowe.

Oj, z takiego tematu nieładnie żartować. :-(((
                      • emtar Re: Do Bydgoszczy po pierwsze zwycięstwo ! 06.04.04, 18:03
                        Ad.1.
                        To nie jest przekupstwo tylko litość i zimna kalkulacja.
                        Ad.2
                        czy to moja wina, że są przejazdy i trzeba przez nie przejeżdżać -ponuraku?
                        • qwerty.tarnow Re: Do Bydgoszczy po pierwsze zwycięstwo ! 06.04.04, 18:38
                          Szanowny M.!
                          Ad.1 Przy takim przedstawieniu sprawy przez Ciebie jak w pierwotnej propozycji,
                          to jednak będzie to co już wcześniej napisałem.
                          Ad.2 Przejazdy były, są i będą. Ale żartować z wypadków na nich - szczególnie
                          wobec wypadku jaki się dwa miesiące temu wydarzył i wszyscy go wciąż mają w
                          pamięci - to po prostu porządnemu człowiekowi nie przystoi.
                          • emtar Re: Do Bydgoszczy po pierwsze zwycięstwo ! 06.04.04, 18:48
                            Ad.ad1
                            Albo nie rozumiesz albo nudzisz.
                            Ad.ad2
                            To nie jest żartowanie tylko ostrzeganie - sztywniaku.
                            • qwerty.tarnow Re: Do Bydgoszczy po pierwsze zwycięstwo ! 06.04.04, 19:05
                              Ad.1x
                              Rywin też podobno propozycji żadnej nie miał. ;-)
                              Ad.2x
                              Jeśli to było ostrzeganie, to forma niezbyt pasowała w ten schemat.
                              • emtar Re: Do Bydgoszczy po pierwsze zwycięstwo ! 06.04.04, 19:46
                                Odczep się nudziarzu - albo zmień płytę.
                                • qwerty.tarnow Re: Do Bydgoszczy po pierwsze zwycięstwo ! 06.04.04, 20:07
                                  I vice versa, Mietek.
    • kris7774 Liga nabiera rozpędu, kolejne mecze ... 07.04.04, 20:41
      już w najbliższy poniedziałek wielanocny i wtorek. Obydwa trudne, najpierw
      pojedynek wyjazdowy w Rybniku (na wyjeżdzie prawie zawwsze ciężko jest wygrać),
      a następnie w Tarnowie z aktualnym mistrzem Polski. Ale liczę że będzie dobrze i
      "jaskółki" pokuszą sie o kolejne punkty.
    • andziomat Re: żużel !!! 17.04.04, 21:52
      Nazwanie (i te puchary) Jacka G. podporą to chyba pomłka....
    • atob :(:(:( 17.04.04, 21:58
      Skoro watek sportowy to sie wpisze ... Bardziej z rozpaczy :(
      Bo wiem ze wiekszosc z Was kibicuje Wisle .

Niezachwiana ma wiara MP Legii...

Pozdr serdecznie gdyz dawno sie nie wpisywalem :)
      • andziomat Re: :(:(:( 17.04.04, 22:30
        A taki był ładny.... Amerykański.... Szkoda.......
        • lemuriza Re: :(:(:( 18.04.04, 19:36
          Atobowi współczujemy, przegrana nikła ale jednak przegrana.
          My mamy kolejne zwycięstwo, tym razem poległa Unia Leszno ( jak to mówiła moja
          towarzysząca mi na meczu 6 latka - Leszcze). Tak więc wg niej Polska wygrała z
          Leszczami.
          Dla niej nie ma pojęcia Tarnów - jest Polska ( w wszystko co mieści się poza
          granicami Tarnowa to zagranica:)).
          • kris7774 Re: :(:(:( 25.04.04, 00:14
            No ja Atobowi nie współczuje, w piłce nożnej to dla mnie Wisła Pany !!!
            A na żużlu to Unia ( za to w temacie żużla współczuje warszawiakom że nie mają
            drużyny żużlowej).
    • kris7774 Do caro33 ! 25.04.04, 15:28
      caro33 napisał:
      > Przecieram oczy ze zdumienia - nikt na forum nie pisze o nadziejach
      > związanych z ekstraligą! Czyżby kibice wymarli? a ja tu z odległości kilkuset
      > kilometrów trzymam kciuki za Unię, żeby w niedzielę rozjechała Włókniarza!
      > Gdybym tylko mógł - już sie widzę na stadionie! A może to jakieś tabu??? a
      > może na forum to nie jest "en vogue"? Piszcie coś!

Przecieram oczy ze zdumienia- autor tego wątku po pierwszym nieco dramatycznym
      wpisie potem już nie zechciał ani razu wyrazić swojej opinii !
      Dziwne, bardzo dziwne, czekam na Twoje opinie!

• qwerty.tarnow Re: Do caro33 ! 25.04.04, 15:38
        Za 22 minuty rozpocznie się mecz żużlowy to może wieczorem będzie co komentować?
    • andziomat Re: żużel !!! 25.04.04, 17:46
      Unia wygrała w Toruniu!!
      • qwerty.tarnow Re: żużel !!! 25.04.04, 17:55
        No to brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • andziomat Re: żużel !!! 25.04.04, 18:09
        49-41
        • kris7774 Re: żużel !!! 25.04.04, 19:08
          Wielkie brawa dla ekipy tarnowskiej!!!
          A największe dla młodzieżowców (Marcin R.- kolejny świetny wystep!), brawo
          S.Burza, Tomek i Tony !
          I tylko po raz kolejny zawiódł Jacek Gollob - cop się dzieje z tym zawodnikiem?
          • lemuriza Re: żużel !!! 26.04.04, 08:04
            A ja mam nowego idola - Staszek "jak" Burza po prostu imponuje mi uporem (
            długo pracował na to, zeby wogóle jeździć) i tym jak bardzo się cieszy ze
            swoich udanych wystepów. Bardzo, bardzo mi się to podoba.

Brawo Unia!!!!!!!!
            P.S. Tylko to słuchanie meczu w radiu wykańczające jest:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka