Dodaj do ulubionych

Pływanie niemowląt

30.07.12, 13:57
Hej !!!
Mam pytanie jaki basen polecacie dla niemowlaka w Tarnowie lub okolicach ? Ma już 4 miesiące i po wakacjach chce zacząć z nim chodzić bo wiem że to bardzo dużo daje i pomaga w rozwoju :) Macie jakieś doświadczenia lub rady z tym związane ?
Dzięki :)
Pozdrawiam
n.
Obserwuj wątek
    • dziartom Re: Pływanie niemowląt 01.08.12, 19:34
      Tarnów? hmmm, nie poleciłabym żadnego basenu dla takiego malucha. Parę miesięcy temu w parku wodnym wykryto gronkowca.
      • kania851 Re: Pływanie niemowląt 03.08.12, 20:26
        Patrząc w ten sposób to nigdy na żaden basen bym nie jeździła. jak wykryligronkowca kilka miesiecy temu to teraz jest czysto bo według przepisów muszą pół wody z basenu spuścic a drugie pół porządnie przefiltrować i znowu badają. Skoro sanepid nie zamyka to pewnie już jest czysto. i basen sie pilnuje bo nawet dzien przerwy to duża strata kasy.
        A poza tym przed wakacjami była przerwa techniczna i wypuszczali wodę i wszystko mialo przegląd wiec teraz jest czysto.
        Ale każdy sam wybiera.
        Pozdrawiam
        k.
        • dziartom Re: Pływanie niemowląt 03.08.12, 23:03
          kania851 napisała:

> Patrząc w ten sposób to nigdy na żaden basen bym nie jeździła.

No właśnie. Dlatego nie jeżdżę.
          Złapać łatwo, a wyleczyć trudno.
    • kania851 Re: Pływanie niemowląt 03.08.12, 20:17
      Elo
      A ja polecam zajęcia w szkole pływania PLUSK na Woli Rzędzińskiej (www.plusk-swimming.pl) jeśli chcesz się nauczyć jak trzymać takiego malucha i co mozna a co nie z nim robić w wodzie żeby było bezpiecznie. Sama tam chodzę z mężem i naszym 6 miesięcznym dzieciakiem :) Tylko w soboty bo wodę podgrzewają do 32 stopni a w tygodniu nie. Teraz wakacje i przerwa ale po wakacjach pewnie beda dalej zajecia. A indywidualnie jak chcesz chodzić to basen w Dabrowie Tarnowskiej (www.mgosirdt.pl/kryta-plywalnia) jest też super. brodzik specjalnie do maluszków przygotowany i woda czysta i temperatura cały czas od 31 do 35 stopni :)
      Basenu na Piłsudskiego nie polecam bo lekarka mi go odradzała dla małych dzieci o moscicach nie wspominajac !!!
      Pozdrawiam
      Kania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka