Dodaj do ulubionych

BOKS NA ŻUŻLU? UKARAĆ GOLLOBA!!!

11.07.04, 16:02
W ostatnim meczu żużlowej ekstraligii Unia Tarnów - Apator Toruń doszło do
gorszącego widowiska . Zawodnik Apatora spowodował upadek Jacka Golloba z
Unii Tarnów , za co został słusznie wykluczony . Jednak bratu Jacka ,
sławnemu Tomkowi , było mało i sam postanowił wymierzyć sprawiedliwość .
Wybiegł na tor i rzucił się z pieściami na Bajerskiego , bijąc w twarz !

Chamstwa i agresji w sporcie nie można tolerować ! I nie ma znaczenia , że
Bajerski podciął Jacka . Gollob nie ma prawa wymierzać sprawiedliwości na
własną rękę ! Tu nie Dziki Zachód ! Piłkarza Tottiego za oplucie Duńczyka
wykluczono na 3 mecze . Analogicznie Golloba powinno się wykluczyć co
najmniej z najbliższego meczu !

Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Spoko, bez nerwów 11.07.04, 20:01
      I po co się pienić? Przecież to wykluczenie to chyba nawet od razu nastąpiło?
      Powszechnie i tak wiadomo, że "hamstwu należy przeciwstawiać siem siłom i
      godnościom osobistom". Ale należy też zrozumieć braterskie uczucie: najpier J.G
      leczył przez długi czas kontuzję, a tu nagle po powrocie na tor, zostaje celowo
      przewrócony i narażony na odnowienie kontuzji. Każdy by nie wytrzymał gdyby to
      dotyczyło jego rodziny. A że T.G. trochę zbyt mocno wytłumaczył to winowajcy,
      to już osobna kwestia - nie powinien. Ale stało się. I nie ma zbytnio co nad
      tym się rozwodzić. Gorsze zachowania kibiców (obojętnie jakiej dyscypliny),
      którzy w parkach za nic leją w mordę pozostają bez zbytniego zainteresowania. A
      to powinno się szczególnie zwalczać. Tu działa przykład odwrotny: to zachowania
      kibiców wpływają na zawodników - sportowcy zachowują się też trochę "pod
      publikę". Skoro innym wolno i tolerują takie działania, to czemu ja nie?
      Ogólna walka z takim zjawiskiem powinna być. A nie tylko z pojedynczym
      zdarzeniem dokonanym przez zawodnika jeden drużyny, która to drużyna nawiasem
      mówiąc zdominowała tegoroczny cykl zawodów żużlowych i tym samym stała się solą
      w oku dla innych.
    • lobuzek1 Re: BOKS NA ŻUŻLU? UKARAĆ GOLLOBA!!! 11.07.04, 21:09
      Wykluczyli go, dostał karę meczu. I słusznie.
      • lemuriza Re: BOKS NA ŻUŻLU? UKARAĆ GOLLOBA!!! 12.07.04, 07:29
        a Ty kolego co siejesz ferment? ( chodzi mi o założyciela wątku).
        Mam podjerzenia, ze jesteś z Częstochowy i bardzo zależy Ci żeby Gollob nie
        wystąpił w następnym meczu w Częstochowie własnie.
        Albo może Apator co? a moze Atlas?
        Bracie, masz rację - takich zachowań nie można pochwalać , tez mamy podobne
        zdanie.Ale po co ta cała nagonka?
        Ale tak sobie myslę, że jakby to w Twojej druzynie był Gollob i tak sie
        zachował, tobys tak chyba o czystośc sportu nie dbał i nie wypisywał na różnych
        Forach...
        Mnie też nie podobało się zachowanie Tomka, został ukarany i dobrze.
        We wcozrajszym meczu nie jeździł, ale Jacek dzielnie go reprezentował:)
        • lemuriza Re: BOKS NA ŻUŻLU? UKARAĆ GOLLOBA!!! 12.07.04, 07:33
          qwerty, masz rację - soł w oku - zazdrość, stąd te wszytskie obrazliwe posty
          pod adresem Tarnowa, zawodników Unii i kibiców, na różnych forach.
          Czasami jest mi rpzykro, jak czytam o sobie, ze burak jestem, bo na stadionie w
          Tarnowie siedzą same buraki.
          • lemuriza Re: BOKS NA ŻUŻLU? UKARAĆ GOLLOBA!!! 12.07.04, 07:33
            miało być "sól" oczywiście:)
            • lemuriza Re: BOKS NA ŻUŻLU? UKARAĆ GOLLOBA!!! 12.07.04, 10:33
              No niezła nagonka się zaczyna, niezła ( onet)
              A wszystko po to żeby narobić odpowiedniej atmosfery i wywrzec presję na tych,
              którzy będa podejmowac decyzję odnośnie kary dla Golloba.
              A waidomo komu najbardziej na tym zależy.
              Unia ma 6 pkt. przewagi, niedługo play off, cięzko bedzie komukolwiek pokonać
              naszą Unię. No chyba, ze ... nie bedzie Golloba, co bardzo pasuje co
              poniektórym.
              Mam tylko jedno pytanie ( a na to zwrócił mi uwagę mój mąż), obowiązuje zasada,
              że nia karze się dwa razy za to samo przewinienie, a Tomek już został ukarany,
              więc...jak to jest?
              • qwerty.tarnow Re: BOKS NA ŻUŻLU? UKARAĆ GOLLOBA!!! 12.07.04, 11:19
                No, nie karze się dwa razy za to samo. Ale w sporcie - jak to mówią - wszystko
                jest (niestety) możliwe. Bo tam są wielkie pieniądze...
                • lemuriza Re: BOKS NA ŻUŻLU? UKARAĆ GOLLOBA!!! 12.07.04, 13:52
                  straszna nagonka,sraszna, nie wiem czy na aż taką sobie zasłuzył, ale to jest
                  nasze polskie piekiełko
                  • qwerty.tarnow Re: BOKS NA ŻUŻLU? UKARAĆ GOLLOBA!!! 12.07.04, 15:18
                    Nawet gdyby miał sprawę karną to się kwalifikuje najwyżej na warunkowe
                    umorzenie ze względu na sprowokowanie przez poszkodowanego.
                    • lemuriza Re: BOKS NA ŻUŻLU? UKARAĆ GOLLOBA!!! 12.07.04, 18:48
                      No tak... w dzisiejszym Tempie pisze, że decyzja w sparwie Golloba zostanie
                      podjęta dziś lub w środę.
                      W tymże Tempie wielkie zdjęcie poszkodowanego Bajerskiego ( swoją drogą na
                      niezłego cwaniaczka wygląda - włosy postawione na żelu, ciemne okulary, uśmiech
                      od ucha do ucha, plasterek pod okiem - że niby tak bardzo pobity), z dumą
                      prezentuje rękawice bokserskie, które dostał od kolegi.A w piatek widziałam
                      jego samochód na stadionie - rejestracja "Bajer", to znaczy tak na niej
                      napisane, żeby nikt chyba nie miał wątpliwości, kto jeździ tym autem. Kawał
                      snoba , myślę.
                      I po co ta cała maskarada?
                      I odgraża się oczywiście Pan Bajerski sądem. Czyżby miał nadzieję na wysokie
                      odszkodowanie?
                      Jego prawo - proszę bardzo.
                      Ale zaczyna to się robić bardzo niesmaczne.
                      Swoją drogą drżę o los Tomka, bo bardzo nam potrzebny jest w tych
                      najważniejszych meczach, bo co by nie powiedzieć ( na temat jego umiejętności
                      bokserskich mówić nie będę, o tym trąbi wszem i wobec Bajerski), ale jesli
                      chodzi o te żużlowe wśród Polaków nie ma sobie równych. Po prostu mistrz!
                      • qwerty.tarnow Doigra się kiedyś 12.07.04, 18:56
                        Ten cwaniaczek i będzie miał za swoje. Został poniżony - fakt - ale sam się do
                        tego przyczynił i niech nie nadaje.
                        • lemuriza Re: Doigra się kiedyś 12.07.04, 19:03
                          No wiesz qwerty, on twierdzi, że to był zwykły przypadek.
                          Taka jest jego wersja.
                          Siedziałam dość blisko, ale nie zauważyłam tego momentu ( za to bitkę widziałam
                          doskonale, mogę opisać w szczegółach, zresztą Bajerski też Golloba popchnął, no
                          ale powiedzymy , że w obronie własnej), ale wszyscy mówią, że to była jego
                          wina, prasa też tak pisze ( choć prasa nie zawsze prawdę pisze:)).Trochę mi się
                          chcę smiać bo zaczęła się ogólnonarodowa dyskusja na temat tej bijatyki.
                          A Bajerski zyska też na popularności - odtąd będa mówić o nim - ten, któremu
                          wlał Gollob:)
                          • qwerty.tarnow Re: Doigra się kiedyś 12.07.04, 19:08
                            To przecież zaszczyt nosić do końca życia bliznę po kuksańcu od mistrza Polski.
                            Szczególnie mając świadomość, że mogło się bardziej dostać. ;-P
                      • atob Tak ogolnie o sporcie ;) 12.07.04, 19:02
                        Tomasz G. zrobil cos zlego ...Ale prawda jest taka ze My kibice nigdy nie
                        bedziemy obiektywni . Kamyczek do swojego ogrodka "final PP" .
                        Jak byscie zareagowali jakby ktos pobil Tomka G.?
                        • qwerty.tarnow Re: Tak ogolnie o sporcie ;) 12.07.04, 19:06
                          Jakby go - w takiej sytuacji jak T.G. to zrobił, to by wystarczyła ta jedna
                          kara - dyskwalifikacji na jeden przyszły mecz. Skoro sam zaczął, to musiał się
                          spodziewać efektów.
                        • lemuriza Re: Tak ogolnie o sporcie ;) 12.07.04, 19:07
                          Jasne masz rację, oczywiście, że cieżko być obiektywnym.
                          Ja jednak powiem szczerze, byłam w szoku i nie podobało mi się to od początku
                          co zrobił Gollob, choć mój mąż mi tłumaczył , ze Gollob się zdenerowowal, ze to
                          jego brat, że przecież tu o zdrowie chodzi.
                          To prawda, ale czyn pozostał czynem, to jest tylko okoliczność łagodząca.
                          Niemniej jednak ta nagonka mi się nie podoba i boję się, że niektóre kluby będą
                          to chciały wykorzystać, by pozbawić Unię parwie już pewnego tytułu.
                          Ze będą naciski na wysoką komisję, żeby Golloba ukarać może bardziej niż na to
                          zasługuje.
                          A jakie jest Wasze zdanie? Czy powinien zostać ukarany? Wszak już w jednym
                          meczu nie jeździł.
                          • qwerty.tarnow Re: Tak ogolnie o sporcie ;) 12.07.04, 19:10
                            Jak już bardzo chcą coś wlepić to jakąś naganę niech mu dadzą. I tyle. Będzie
                            odstraszający przykład dla niego i dla innych. Oraz ostrzeżenie dla tego
                            drugiego.
                            • qwerty.tarnow Re: Tak ogolnie o sporcie ;) 12.07.04, 19:12
                              qwerty.tarnow napisał:

> Oraz ostrzeżenie dla tego drugiego.

Chodziło mi o ostrzeżenie jako formę kary. Dla jednego nagana, dla drugiego
                              ostrzeżenie.
                          • lemuriza Re: Tak ogolnie o sporcie ;) 12.07.04, 19:12
                            Jestem jeszcze jednej rzeczy ciekawa, takie incydenty miały już miejsce na
                            żużlowych torach. Jakie wtedy były kary? Czy ktoś pamięta?
                            Kiedyś naszego Kołodzieja zdzielił po kasku niejaki Nicki Pedersen, aktualny
                            Mistrz Swiata. Jaka była kara?
    • okropna_gadula Re: to jest filozofia Kalego 12.07.04, 19:09
      Jak Tomek bije to dobrze a jak biją Tomka to żle...
      Jak możecie pisać ,że właściwie nic takiego się nie stał bo Tomek przywalił
      komuś w pysk???
      Nie interesuję się sportem między innymi z powodu takich postaw i sportowców i
      kibiców.Łeeee....
      W tej sytuacji boks jawi się jako "czysty" sport????
      • qwerty.tarnow Re: to jest filozofia Kalego 12.07.04, 19:14
        W boksie im za lanie po ryju płacą. :-D
      • lemuriza Re: to jest filozofia Kalego 12.07.04, 19:17
        Nie zauważyłaś Gaduło, że nikt tu nie napisał, ze Tomek postąpił słusznie.
        Wszyscy od początku pisaliśmy o tym, że postąpił źle, słusznie został ukarany
        zresztą.
        Ale teraz następuje nagonka - wg mnie mająca jeden cel- wyeliminowanie Golloba
        z kolejnych meczów.
        Wszystkim starsznie wadzi Unia Tarnów, która jest na I miejscu w tabeli. Nijak
        nie można jej pokonać, to moze tak?Zresztą od początku sezonu regularnie
        zarówno kibice tarnowscy jak i zawodnicy są obrażani na róznych forach, bo
        starsznie im przeszkadza Unia co wygrywa.
        A jeśli chodzi o sport, to są incydenty, jak w kazdej dziedzinie zycia takie
        mają miejsce i wg mnie nie warto przez ten pryzmat na to patrzeć.
        Sport naparwdę doświadcza wielu emocji i bynajmniej takie wypadki nie
        przesądzają o mojej ogólnej ocenie sportu zuzlowego na przykład, który naparwde
        wart jest oglądania.
    • qwerty.tarnow A może by tak skończyć temat? 12.07.04, 19:17
      I nie pchać go w górę? Bo do niczego i tak nie dojdziemy. Zdarzeń nie
      odwrócimy, a dajemy tylko głupią satysfakcję przeciwnikom Unii zaglądającym
      tutaj. Niech wątek zniknie w pomroce dziejów. A komisja wyda sprawiedliwy osąd.
      • lemuriza Re: A może by tak skończyć temat? 12.07.04, 19:22
        Zeby była jasność - też nie pochwalam takich incydentów i uważam to za naganne,
        ale dzieją się gorsze rzeczy w tym kraju, gorszych mamy bandytów niż zuzlowiec
        Gollob i im uchodzi wszystko na sucho, a tu wielka ogólnonarodowa sparwa.
        A może temat zastępczy?:)
        • lemuriza Re: A może by tak skończyć temat? 12.07.04, 19:24
          Miałam na mysli, że może bijatyka Golloba to dla niektórych temat zastępczy?

Pomimo tego, że było mi przykro, że zobaczyłam na stadionie to co zobaczyłam,
          autentycznie byłam zasmucona, to nie zmieni to faktu, że na zużel dalej bedę
          chodzić.Bo warto:)
          • lemuriza masz rację qwerty 12.07.04, 19:33
            Czas skończyć ten temat:)
            • lemuriza Będę niekonsekwenta 12.07.04, 21:26
              bo temat miałam zakończyć, ale...
              po pierwsze w TV ( wiadomości sportowe) wypowiadał się Pan niejaki Karwan ,
              prezes Apatora, który ma być jednym z tych, którzy będą karać Golloba ( a już
              niestety w jego interesie i jego klubu, jest by kara była jak najsurowsza),
              po drugie nawiązując do powyższego znalazłam taki wpis na forum żuzlowym:

"Przypomnę tylko, że w zeszłym roku kiedy Nicki Pedersen uderzył w głowę
              Janusza Kołodzieja po przegranym biegu (i to nie po faulu, ale po ostrej ale
              fair walce z obu stron), jedyną karą było wykluczenie do końca zawodów. NIe ma
              innego wymiaru kary dla Golloba a innego dla pozostałych zawodników"

I oto mi mniej więcej chodziło, jak pisałam w tym wątku:)
              • lemuriza Re: Będę niekonsekwentna 13.07.04, 18:15
                Oj, coś nie mogę się wywiązać z obietnicy, ale... no muszę Wam to napisać.
                Rozmawiam dzisiaj z moją koleżanką siedmiolatką co z nami na mecze chodzi i
                strasznym kibicem się stała ( bardzo ją lubię obserowwać na meczeu - jej
                dziecinne i sponatniczne reakcje), no i mówię do niej zmartwiona tym, że kara
                dla Golloba może pokrzyżować Unii plany mające na celu zdobycie DMP, więc mówię:

"Wiesz, że chcą Golloba zawiesić?"

a ona otworzyła oczy szeroko i mówi:
                "Jak to powiesić? za szyję powiesić?"

I to chyba najlepszy komentarz do tego co dzieje się wokoł tej sprawy:)
                • lobuzek1 Re: Będę niekonsekwentna 14.07.04, 18:23
                  No i po sprawie. Gollob dostał karę 6 miesięcy w zawieszeniu na 12. I po co
                  było tyle szumu? Unia i tak pewnie wygra, nawet bez Golloba. A tak, to dobrze,
                  że sprawa jest zamknięta.
                  • lemuriza Re: Będę niekonsekwentna 14.07.04, 21:05
                    Ufff... odetchnęłam:)
                    Nie pochwalam jego zachowania, ale przyznał się do błędu, powiedział, że niech
                    jego kara będzie przestrogą dla innych i mam nadzieję, że więcej tego nie zrobi.
                    Oprócz tego dostał karę 9000 tys. zł.
                    Unia wygra, z Gollobem:)
                    Będziemy mistrzem, po raz pierwszy w historii!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka