Dodaj do ulubionych

Ino do Ciupazki

IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.03, 08:15
Pyrsk!

Piyknie sam po waszymu szkryflosz. Mozno bys i nom cosik Ciupazko fajnego do
naszego cajtungu, jako ciekawostka, szkryfua?

www.echoslonska.com/0302/index.htm

Jak ja to dej sam znac. A adresa jak by co to mosz na wiyrch piyrszyj zajty
(strony) naszego cajtunga(gazety) pod Impressum.

A jak niy no to i tak mieli my sam konsek szopasu, pra?

Pyrsk!

PS

I pozdrow te wasze houdy na kere gory godajom.
Obserwuj wątek
    • Gość: Szwager PS IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.03, 08:17
      miauo byc "szpasu" to znaczy uciechy.
      • Gość: Rumcajs Re: PS IP: 80.72.65.* 23.04.03, 02:43
        Szwagier! Fajno gadosz!!! A te haudy Tatry sie zwia! Moze wpadniesz? Napewno
        sie "utopisz" - takie sa piekne! I "ekologiczne"... Szkoda, ze nie moge
        ugwarzyc se z Toba po slunsku... Mam przyjaciol w Twoich okolicach - wspaniali
        ludzie!!!
        • Gość: Rumcajs Re: PS IP: 80.72.65.* 23.04.03, 02:45
          Przepraszam, ze naruszylem "prywatnosc" tematu, ale bardzo cenie Ciupazke. Bars
          fajna kobitka!....!
          • Gość: Ciupazka Re: Jo sie zacynom boć.... IP: *.it-net.pl 23.04.03, 09:49

Jee, co to? Na kawołecki fcecie mie posiekać? Dyć jo jesce zywo! Trza
            byłoby nic nie robić ino skokać po Forach. Zelzyjciez, pytom piyknie, jo tyz
            muse kiejsi i kajsi odpocąć, ba haj, a wy mi nie fcecie dać! Rumcajs, to mi
            koze jesce nockom narobiać, bajako! Uwolnie sie przecie od wos syćkich, juz
            w piątek biere rzyć w gorzść i rajzeruje po świecie i mie nie bedzie. Bede
            widzieć, jako to wom pódzie goniacka beze mnie, he, he! Ni ma strachu, nońdom
            sie inni!!!Przychodzi wiesna, to jo jak te koty z chałupy uciekom we "wielgi
            świat".Zyćcie mi , co jako tako objechać scęśliwie. Jak bee dostęp do kompa ,
            to dom znać, cy zyjem i ka.Hej!
            • Gość: Szwager Rapitozy jeszcze nynajom IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.03, 16:01
              Zycza Ci piyknyj pogody(wez se pelcmantel mit) i coby strach od Cia poszou weg,
              bo jak to godajom "Wszyndzie fajnie a w doma nojlepiyj" , abo "wszyndzie fajnie
              kaj nos niyma". Pra?

A zaba po naszymu to rapitouza abo abas.

Ale niy lynkej sie jeszcze te rapitouzy nynajon chyba.
        • Gość: Szwager Re: PS IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.03, 16:05
          A wiysz jo miyszkom tera kajsik indziyj. A ganba mi sie prziznac ale faktycznie
          we tych waszych gorach jeszcze'ch niybou. Kej tam kedy mie co pogoni to sie je
          ale od dou richtik obejza. No to

Pyrsk!
          • Gość: Ciupazka Re: Gańba! IP: *.it-net.pl 23.04.03, 17:16
            No wies, toś ty w Tatrach nie beł? Toś sakramencki dziod, bier rzyć w gorzć i
            ciepnij syćko, i zmyj ze sie tom gańbe, ba haj!

Piyrsy roz słyse ze raptouzy, (cy jak im tam -żabom- było?) nynajom, u nos
            sie tyz tak godo, ale racej do maluckiego dziecka. Jakby co, abo co, to my
            som (rodzina-www.matuska.pl) Mozes tyz polycać.Kliknies se i juz mos!!!Umówis
            sie i dobre...Mos tam syćko, pełno iformation!. Telo. Pozdr.Bo bez tobie i
            Rumcajsa do rzyci pojade, he, he, he...
            • Gość: Szwager Ouma w doma ino nyno IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.03, 18:11
              No ja mosz recht, u nos tysz nojwiyncyj bajtle nynajom ale przeca i stare
              oumiczki tysz. Piykno ta chaupa mocie, niypowia! mozno jak byda we lato we
              naszych slonskich gorach(Wisua) to i te wosze haudy odwiedza. Ale jo suyszou
              ize tam u wos halny fest dmucho. Niywywieje mie tyn pieron? Kej bydziesz u nos
              we Slonsku to tysz se musisz po naszych prowdziwych haudach polotac - to niyma
              sztuka miec take gory co to je Ponboczek narichtowali. My se nasze haudy same
              usuli ze kamiyni kere my we wynglu znodli i ze hasia - to je sztuka se gory
              samymu usuc, pra? A teroski na powaztnie.

Widzious we tym naszym Echo Slonska tuplikuja(tumacza) Biblia na naszo godka, i
              co mie sam u wos ciekawi to je to eli kery z wos tysz juz Biblia po waszymu
              szkryfnou?

No tosz pacz tam jako i

Pyrsk!
              • Gość: Ciupazka Re: ostatnio wciepka... IP: *.it-net.pl 23.04.03, 21:34
                ... i koniec. Co sie tak bois halnego, serce mos chore? Kieby tak beło, to
                sie do nos nawet nie wybiyroj, bo psiokrew, beskurcyjo jedna, mozes pomrzeć.
                To nie śpas, na mój dusiu, niejedyn juz nozkami do przodka od nos wyjyzdzoł.
                Weź se to pod uwage, dyć ześ niegłuptok! Tak se miarkuje...
                Cosi mi sie zdaje , ze ftosi biblie mioł na gware góralskom przeonacyć,
                aly jak sie dowiym, to ci powiym. Hej! trzymoj sie!
                • Gość: Rumcajs Re: ostatnio wciepka... IP: 80.72.65.* 24.04.03, 11:10
                  S tom bibliom po gorolsku, to cheba s.p.Ks.Tischner, ale On juz w niebianskich
                  apartamentach. I pewnikiem ma tam jakiesi okienecko s widockiem na Tatry i
                  Podhale...
                  • Gość: Ciupazka Re: ostatnio wciepka... IP: *.it-net.pl 24.04.03, 11:21

No, coroz blizyj!!!!Jesce nie zegnom....
                    • Gość: Rumcajs Re: ostatnio wciepka... IP: 80.72.65.* 24.04.03, 19:45
                      Zalapalas fest reisefieber... Dej se spokoj! Jak nie bedzies mogla spac - jo
                      bendem na kompie. Dla towarzistwa!!!
                • Gość: Szwager ze Glywic Re: ostatnio wciepka... IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.03, 20:13
                  Pyrsk!

Ano, hercklekoty idzie przeca dostac kej tak ino dmucho i dmucho. U nos tak niy
                  dmucho, ale zato tompie aze sie chaupy tracom, hehe!

A co to je te "dusiu"? Bo tego toch niy spokapowou za pierona.
                  • Gość: Ciupazka Re: ostatnio wciepka... IP: *.it-net.pl 24.04.03, 20:24
                    Na mój dusiu, nie pojadem, cy co? Nie docie spokoju? Cytoj: Na mojom duszę!
                    Forma przysięgi np.: "dusiowoł sie" czyli mówił pod przysięgą( czyli prawdę).

Jak jo cie zacne wypytywać ślonskie słówka, to nie starcy miyjsca w necie,
                    ba haj! Telo. Pozdr.
                    • Gość: Szwager ze Glywic Re:naprowdy ostatnio wciepka... IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.03, 20:33
                      To to narazie Cie ostawia w pokoju, bo jeszcze richtik do tych "Chrobokow" sie
                      niy wybieresz.

Pyrsk!
                      • Gość: Rumcik Re:naprowdy ostatnio wciepka... IP: 80.72.65.* 24.04.03, 21:49
                        Ciupazkie!"Fryckas" cy co?/to balkanski zargon/. Pojedzies, pojedzies!
                        Odytchnies inksym powietsem /mos autokar s klimatykom?.Bo jo sie otrulek do
                        Barcylony/...
                        Ponbocek stwozyl Swiat, cobysmy sie radowali na Jego dzielo! Potem powiys:
                        VENI, VIDI... - ale jako naskie, polskie, niy mo na swiecie!!! Wiis cudze -
                        potem pogadamy! Jo ci to mowiem! Widzem, ze i Szwagra ogarnia tensknica.
                        Szwagier! Od B.B. do Opola - cudny kraj! Pozdrowka dla wsyckich Ondraskow,
                        Bercikow, Hanysow i inksych - ka som!
                        • Gość: Ciupazka Re:naprowdy ostatnio wciepka... IP: *.it-net.pl 25.04.03, 00:41
                          Syćka, co powyjyzdzali to banujom, a taki uiuiuiu powie ci spierdalaj!
                          Kultura! He?
                          • Gość: Rumcajs Re:naprowdy ostatnio wciepka... IP: 80.72.65.* 25.04.03, 00:51
                            Ciupazkie! Telom rad, cos sie nie utopila w ty kompieli.....
                            • Gość: Rumcajs Re:naprowdy ostatnio wciepka... IP: 80.72.65.* 25.04.03, 01:56
                              Bars dlugo ci myjom plecki... Nie wiym cy wytrzimiem do rania. Kcialbyk cie
                              wyryktowac na tom wyciecke, cobys wiedziola co cie cekomy - doma i na forum.
                              Skoda, ze nie uwidzis Dubrovnika. Jo go widziolek przed i po wojnie i w
                              przeslym roku. Miasto piykne - belo - i mom nadzieje - bendzie.
                              • Gość: Ciupazka Re:naprowde ostatnio wciepka... IP: *.it-net.pl 25.04.03, 02:23
                                Jak nie uwidzem, kie 4 doby nocujemy tam w hotelu i stamtąd robimy wypady,
                                w Splicie 3 doby, no i Peszt 2 doby. Nie cygań, jak nie wiys. Znalazłak w GW
                                forum Chorwacja i zacytałak sie do tela, he, he, nie wiem, fto bedzie
                                społ.Pozdr.
                                • Gość: Rumcajs Re:naprowde ostatnio wciepka... IP: 80.72.65.* 25.04.03, 03:16
                                  Ty do Splitu dojedzies warcyj niz jo do Madrydu! Wiys jak w Unii kontrolujom
                                  kierowcow? Nie kiblowalas po grylach godzinami. Filance z unijnyj drogowki
                                  kontrolujom tachometry i walom straf sakramencki.
                                  • Gość: Ciupazka Re:naprowde ostatnio wciepka... IP: *.it-net.pl 25.04.03, 05:27
                                    No, jo sie juz musiała wyspać, zaroz mie ni ma, nie bój nic, po drodze momy
                                    nocleg w Czechach, nasi tego pilnujom. Co roku jeździmy choćka i nie było
                                    nigdy zodnych kłopotów. Super kultura w firmie, ftoro nos wozi no, a popiyrse
                                    my tyz bo nazywo sie do nos, he, he. Hej! Fto ostatni? Jo, Rumcajsie! Coby ino
                                    droga była syyyyrooookoooo! Ty pewnie wreście śpis. Ki pieron telo duckujys po
                                    nocach?
                                    • Gość: Rumcajs Ne, i pojechala... IP: 80.72.65.* 25.04.03, 13:52
                                      ...Ciupazka w syroki swiat. Teroz pewnikiem oglunda Tatry od zadku - ze
                                      slowackiyj strony. Syroki drogi - Gazdzino!!! Trza ciongnonc forum pokiel jyj
                                      nima, bo jak sie wroci - ozedre kufe, zesmy wsycka nieroby i huncfoty.
                                      Edek kiedys pytol "pomozecie?". Teroz jo pytom pieknie: pomogojcie!!!
                                      • Gość: Rumcajs Ciupazkooooo! Wracaj! Jus cas... IP: 80.72.65.* 02.05.03, 15:27
                                        • Gość: :-( Re: Ciupazkooooo! Wracaj! Jus cas... IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.03, 15:31
                                          www.sfd.pl/1/images/20021212213135.jpg
                                          • Gość: Ciupazka Re: Ciupazkooooo! Wracaj! Jus cas... IP: *.it-net.pl 05.05.03, 04:26
                                            Kochany Mlycko! Okropecnie cie rada widze i te twoje malowanki na papiórze
                                            tyz, aly powiydz mi scyrze , a po prowdzie: cy to dlo mnie ta siekiyrecka w
                                            plecy? Bo jak tak, to cosi mi sie widzi, ze i jo se swojom ciupazecke lepiyj
                                            wyostrze, a zaciupazyć tyz potrafie , ba nońde takich, co mi pomogom.

Na mój dusiu! Kieby Zokopane ceprów witało , tak jako autor rysunku, Mleczko
                                            przedstawiył, to nase Tatry były by co nojmniej dwa razy wyzse jako som!
                                            Kajsi trza było by ich wsturzyć, nolepiyj ostawić u nos, w Tatrach...

Przestońcie figlować, ba biercie sie do nos, pytomy pieknie! Dopiyro co
                                            wróciyłak sie z dość piyknyj trasy: Czechy Słowenia, Chorwacja, Bośnia,
                                            Hercegowina, Węgry, Słowacja nei na końcu przez nase cudne Tatry i Podtatrze
                                            i powiym wom , ze ni ma piykniejsych gór od naskich TAter.
                                            Do cudu pieknie z wiesnom, ba nie widziałak tyk tłumów, o ftoryk ukwalujycie w
                                            innych wątkach, a ni tyz i ceprów z sierkom w plecach po drodze.

Dutki trza mieć wsędzie, juz mi sie pomyrdało chetki w głowicce od tych
                                            toljarów, kun, lipów, forintów , korun czeskich i słowackich. Ki diabeł to
                                            poprzelico nawet przy korzystaniu ino ze sroca, cy to duzo, cy mało, kie fces
                                            przelicyć jesce na złotówke. Nowyzsy cas wlyżć do tyj UE i jedyn piniądz w
                                            EUROPIE mieć - to sie znacy euro. Trza mieć rozum i skońcyć z tymi
                                            nijakimi piniązkami, ba haj! Telo.Pozdr.

• Gość: Ciupazka Re: dotyczy Ewangelii po goralsku.... IP: *.it-net.pl 27.06.03, 12:52

>
                > Widzious we tym naszym Echo Slonska tuplikuja(tumacza) Biblia na naszo godka,
                i
                >
                > co mie sam u wos ciekawi to je to eli kery z wos tysz juz Biblia po waszymu
                > szkryfnou?
                >
                > No tosz pacz tam jako i
                >
                > Pyrsk!

Do Szwagera !

"Słychno było juz nieroz na Podholu piyrse cytanie niedzielne w gwarze na
                góralskich urocystosciak, ale do Ewangelii jesce nik ni mioł śmiałości.Kwała
                Panu Bogu, ze teroz i Ewangelijo docekala sie przekładu....Tak sie mi widzi,
                ze przecie i świynty Pieter godoł po swojemu, bo słuzonco na dziedzińcu Piyłota
                po mowie go poznała. Niekze ta mowa ojców i braci i moja gwara podhalańsko, we
                ftoryj zalubiełek sie na śmierzć, bedzie brano na rynce i pokazywano
                światu..." - to słowa Ks. Wł.Zązela Kapelana Z.G. Zwiazku Podhalan w przedmowie
                ksiązki pt.:

EWANGELIE - w przekładzie M.Matejowej Torbiarz na gware górali
                skalnopodhalańskich z Zakopanego. Praca studyjna na podstawie Biblii
                Tysiąclecia. Wydawnictwo Pallotinum 1982

"Ewangelie" - Wyd. Palloyinum. Poznań 2002.Sanktuarium Matki Bożej Fatimskiej.
                Zakopane-Krzeptowki 2002.

Coz ci jesce napisem, ze ją kupielak i pomalućku cytom. Na pytanie, zek
                ci odpedziała. Telo.Pozdr.
    • Gość: mody Re: Ino do Ciupazki IP: *.sti.net.pl / 192.168.132.* 05.05.03, 14:05
      ciupazka co z ciebie za cowiek bez poczucia chumoru ,góry sie
      cyrwiyniom filozof sie znalos ,a może ty po 50tce jeześ wyluzuj chłopie
      baby ci cza.
      • Gość: Rumcajs Re: Ino do Ciupazki IP: 80.72.65.* 05.05.03, 20:08
        Witoj Ciupazko! Co tam slychno po syrokim swiecie uwidzielas, s gorolami w
        inksych stronach poukwalowalas. Wsendy piyknie - ale doma najpiykniej...Haj!
        • Gość: Szwager Re: Ino do Ciupazki IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.03, 20:14
          Dej jyj jeszcze konesk czasu bo musi tera pranie prac. Tak sie "Dzioucha"
          szykownie robioua we tych urlopach ze tera couki kofer prania mo.
          • Gość: Rumcajs Ino do Szwagra IP: 80.72.65.* 05.05.03, 20:21
            Ja tylko tak, z dobrych checi...
            • Gość: Szwager Re: Ino do Szwagra IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.03, 20:25
              To bys jyj pomog te pranie wykryncac abo biglowac mozno?

PS

Jo oferuja duchowe wsparcie
              • Gość: Rumcajs Re: Ino do Szwagra IP: 80.72.65.* 05.05.03, 20:59
                Mysle, ze jakbys zobaczyl "wykrecanie i biglowanie", to bys sie tez przylaczyl!
                • Gość: Szwager Re: Ino do Szwagra IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.03, 21:02
                  Jo pamiyntom jeszcze jak sie prauo klepkom we rzece na kamiyniu, biglowauo
                  zeloskym bez prondu i godom wom , to bou szpas.

ps

pamiyntom to je za wiela pedziane - kedys za bajtla na wsi wm Polsce zech to
                  widziou i robiou mit.
                  • Gość: Rumcajs Re: Ino do Szwagra IP: 80.72.65.* 05.05.03, 21:17
                    Ja tez pamietam pranie klepka, potem na tarce w cynkowej wannie. Zelazko z
                    dusza tez pamietam. Sprzedalem je jakiemus kolekcjonerowi i nieraz zaluje.
                    Pozdr.
                    • Gość: Szwager Re: Ino do Szwagra IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.03, 21:20
                      Na waszbrecie(tarka) to zech niyroz zoki prou, a nojlepiyj to mi szpas robiouo
                      na takim ze szkua.

Ale Ciupazka to chyba juz mo jako waszmaszina(przinajmiyj "Frania)
                      • Gość: Rumcajs Re: Ino do Szwagra IP: 80.72.65.* 05.05.03, 21:36
                        Eeee! Pewnikiem ma cosi lepsego! Dzioucha na kompie cympiy, to nie bedzie sobie
                        roncek urobiac takim praniem. Do wseliniejakiyj klawijatury trza roncicek
                        delikatniuchnych...
                        • Gość: Ciupazka Re: Do wos... IP: *.it-net.pl 06.05.03, 11:11
                          Dejcie dychnąć od tyj goniacki wselenijakiyj, bo padnem! Telo.Pozdr.
                          • Gość: Rumcajs Re: Do wos... IP: 80.72.65.* 06.05.03, 13:43
                            Myslem Ciupazkie cozes juz uodpocnela po wojazach. Zaprasom na "kielusek" dzis
                            po 19.oo!
                            Pozdrowecka. R.
                            • Gość: Szwager Re: Do wos... IP: *.dip.t-dialin.net 06.05.03, 13:58
                              A co to dobrego mosz w tyj flaszce?

Niyma to jak orzechowka!
                            • Gość: Ciupazka Re: Do wos... IP: *.it-net.pl 06.05.03, 14:12
                              Wiys Rumcajsie, ze juz drugi dziyn nozyska do góry wisom, telo mi spuchły
                              psiekrwie ( nie ino mnie, syćkim!), goniacki było dość, a te 5000 km w aucie
                              tyz swoje robi, ni ma nóg wyciągnąć.
                              Hale było pieknie wsędzie i ta wiesna tam troske dalyj, bzy kwitły,
                              żarnowce, oleandry, nawet róze, pomarańce, cytryny pieknie sie zółciły,
                              Glicynia pochła i inne krzewy. Kichali my syćka od tych zapachów...

Dubrownik odbudowany, wspaniałe miasto, wlazłak tam do Adriatyku, zimny
                              jak pieron. Budapeszt, Dunaj i te mosty, dniem i nocą - jesce stojom mi w
                              ocach... Tymbardziej, ze tam nigdy nie byłak. Ech!!!

Bylimy my w Parlamencie, na Wzgórzu Gellerta, na Wyspie Sw. Małgorzaty, w
                              Katedrze św. Stefana - trafiliśmy akurat w sobotę na piękny ślub bardzo
                              ślicznej pary. Co tu gadać trzeba było to widzieć i już. No i te góry, góry,
                              góry, połączone z morzem, te zatoczki.... Całe wybrzeże wzdłuż Adriatyku
                              zrobiło na nos syćkich wrazenie Jesce do tego piykno pora roku WIESNA !!!
                              Do cudu pieknie....TElo. Pozdr.
                              • Gość: Rumcajs Re: Do wos...! IP: 80.72.65.* 06.05.03, 19:49
                                Juz jestem! Odpowiadam pokolei:
                                1. Szwager - sliwowice (domowa - super palce lizac!);))))))))))))))
                                2. Ciupazce - napij sie z nami za szczesliwy powrot. Spuchniete nogi to male
                                piwo. Najgorszy po parodniowej podrozy jest zanik ruchow robaczkowych i
                                zanim "uwolnisz orke" jest stekanie, nieraz lzy i ryzyko rozwalenia kibla. Ale
                                za to widoki gajow pomaranczowych i cytrynowych jest niezapomniany. Palmy,
                                drzewa oliwne (ach!!!!!!!!!!), Dubrownik w sloncu (ach!!!!!!!!!); Belgradu nie
                                lubie, w ogole Serbow nie lubie - mam powody; Budapeszt - coz Budapeszt!!!!!!
                                Chociaz tam nie moge sie zgubic - za czasow studenckich wszystkie najfajniejsze
                                balangi "odbywalem" w tym miescie. Nawet mielismy tam przyjacielska csarde,
                                ktora o 1 w nocy zamykano dla gosci a moja paczka (i ja!) balowalismy do rana z
                                wlascicielem, kucharzami i kelnerami. Tam wlasnie mialem zaszczyt pograc z
                                prawdziwa kapela cyganska, z cymbalami i wszystkimi extraami. Wrazenia
                                niesamowite. Ale mi sie z nimi fajnie gralooooooooo! Ech! Im ze mna zreszta
                                tez, bo pozniej przyjazn ciagnela sie latami. Nie wiem ktoredy jechalas, ale
                                Tatry ze slowackiej strony - jadac dolina Wagu na Poprad wygladaja cudownie!!!
                                • Gość: Rumcajs Re: Do wos...! IP: 80.72.65.* 06.05.03, 21:57
                                  No i zapros tu kogo na kielusek... Pocalowalem klamke, pokazalem jezyk
                                  komputerowi (on mi tez) i ... ide spac!

• Gość: Ciupazka Re: Do wos...! IP: *.it-net.pl 06.05.03, 21:59
                                  Dopiero co przyjechałam styrana z działki. Wiosna cudowna, teraz u mnie kwitną
                                  tulipany, narcyze, zonkile a robotę zaczęłam od ogracowania truskawek i czosnku
                                  zimowego, wszystko czeka na mnie, a mnie nie ma! Wnuczka dzisiaj pisała
                                  maturę z j. polskiego, w niedzielę byla I kom.św. wnuczki od drugiej córki,
                                  ponieważ mnie nie było, więc poprosili mnie wczoraj na poprawiny.Ooooo, my
                                  got, weź się rozerwij ! HEJ!!!
                                  • Gość: Szwager Re: Do wos...! IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.03, 06:42
                                    Tulipany kwitnom???!

U nos juz downo przekwituy.
                                    • Gość: Ciupazka Re: Do wos...! IP: *.it-net.pl 08.05.03, 10:41
                                      ...Marzy mi sie , coby poloło, to troche dychne, wiesna.... ,trza syćko o
                                      casie posioć, porobić.... Nik za mnie nie fce sie chycić tyj roboty. Dyć jo
                                      jyj rade dom , ino pomalućku, a wse, a wse, hale nocka mie zastaje na poletku
                                      dziyń w dziyń. A tu jesce goniacka w robocie, w chałupie, jee - dobrze ze
                                      jest, mnie ta sie nie nudzi, hale mom zaległości w cytaniu gazet na tyn
                                      przykłod, składom je na kupke, w pisaniu listów (nieftorzy wiedzom do kogo
                                      pije, he, he) Obiecuje sie poprawić, ba haj! Telo. Pozdr.
                                      Obiecuje sie poprawić z casem... Telo. Pozdr.
                                      • Gość: Szwager Re: Do wos...! IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.03, 12:17
                                        Niymosz tam jakego szwarnego juhasa coby go zagonic do roboty.
                                        Zodyn niychce robic a potym we latos to bydom chcieli ze ogrodka maszkyty
                                        pojesc.
                                        • Gość: Ciupazka Re: Do wos...! IP: *.it-net.pl 08.05.03, 12:59

Wiys, jako to godajom - z niewolnika ni ma robotnika, a tako robota , to gorso
                                          jak nierwolnictwo, ba haj!!! Hale, pomalućku bedzie naftykane do ziymecki, a
                                          pote juz "samo rośnie", ba haj! A jak nie posiejes , to i nie pozbiyros.
                                          Telo.Pozdr.
                                          • Gość: Rumcajs Re: Do wos...! IP: 80.72.65.* 08.05.03, 15:19
                                            Szwager! Jak bysmy byli blizej, to mozna by sie spiknac i przekopac ten ogrodek
                                            Ciupazce... A czemus to sie nie pojawil na sliwowice, he? Pozdr.
                                            • Gość: Szwager Re: Do wos...! IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.03, 21:09
                                              Kurdelebele, te 1000 km niyma to samo co przeryc konsek ogrodka.

Ale ta sliwowica jeszcze czimej - mozno tam kedy te wasze houdy odwiedza.

Pozdrowiom i

Pyrsk!
                                              • Gość: Rumcajs Re: Do wos...! IP: 80.72.65.* 09.05.03, 00:18
                                                Szwager! Jo do tych "haud" mom 2000 km! Pozdr.
                                                • Gość: Ciupazka Re: Do wos...! IP: *.it-net.pl 09.05.03, 00:57

Rumcajsie, widzem , ze nie śpis, telok domyncono,( francowate działki) a
                                                  tu jesce trza dać odpór sietniokom zokopiańskim. Kruca pała, nie załozom se
                                                  sami wątku innego, ino Ciupazka furt, a furt na kufie u nich. W głowie
                                                  słoma , cy cy plewy, ki pieron. Myślom, ze jak nom bedom te u..i wymyślać,
                                                  to pódziemy precki, niedocekanie ich! Uwidzimy, fto kogo przetrzymie. Ba haj.
                                                  Hej, cas na spanie!
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Do wos...! IP: 80.72.65.* 09.05.03, 01:11
                                                    Zje by to beli Zakopioki! Wiis, co samo Ty i cepry wseliniejakie nabijajom
                                                    licnik na F. Jak przijdom Zakopianie - jo sie wynosem! Cheba, ze mnie przyijmom?
                                                • Gość: Szwager Re: Do wos...! IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.03, 06:31
                                                  Gość portalu: Rumcajs napisał(a):

> Szwager! Jo do tych "haud" mom 2000 km! Pozdr.

To kaj Cie to wyciepuo?

• Gość: Rumcajs Re: Do wos...! IP: 80.72.65.* 09.05.03, 11:13
                                                    Znasz li ten kraj, gdzie cytryna dojrzewa?
                                                  • Gość: Szwager Re: Do wos...! IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.03, 12:11
                                                    Takech myslou. No to durch zes je na urlopie.
                                                    Jako to tam na Cia godajom?
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Do wos...! IP: *.it-net.pl 09.05.03, 17:05
                                                    Nie do wiary, jak to syćko sie pozmiyniało w ciągu ostatnich 50 rocków.
                                                    Jak wartko mozno w sieci kogosi, fto sie straciył we swiecie naleźć, ba
                                                    jesce ś nim poukwalować. Ni ma zodnych granic, kieby tak jesce było na
                                                    świecie między cłekiem..., zodnych granic, zodnych wojen, głodu...
                                                    nienawiści , rasizmu itp. itd.... Cy kie tak bedzie? Ftoz to wie, moze
                                                    bee, a moze nie, ftoz wie? My sie juz cheba nie docekomy, a młodzi? Wiem,
                                                    ze nic nie wiem...
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Do wos...! IP: 80.72.65.* 10.05.03, 00:16
                                                    Niy ma sie co dziwowac! Juz starozytny grecki myndrol pedzial "Nic co ludzkie
                                                    nie jest mi obce"!!! On JUZ wiedziol, ze clowiek jes je nozendziem bozym. Haj!
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Do wos...! IP: 80.72.65.* 10.05.03, 23:21
                                                    Szwager! Byles juz na stronach, ktore Ci podalem? Napisz, czy Ci sie podobalo!
                                                    Pozdr. Zapraszam na pifffko!
                                                  • Gość: Szwager Re: Do wos...! IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.03, 10:33
                                                    Pyrsk!

Juz zech je. Je zech ale umiyrom...
                                                    Wczora my mieli fajer w robocie i zech konsek za fest zafajrowou a tera kiszka
                                                    cyckom przez zymby.
                                                    Ale szkryflac juz poradza, bezto sie i sam melduja. Piykne dziynki za te
                                                    adresy, bouech juz na niykerych i zech sie konsek podszkolou o gorach. Ale,
                                                    ale, znoduech tam jednego synka odnos:
                                                    www.ceper.com.pl/Reportaze/malysz/malysz2.html

A tera juzas szluk kiszki....
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Do Wos...! IP: 80.72.65.* 11.05.03, 22:35
                                                    Hej! Ciupazko! Wrescie sie spotkolismy w necie! Wpadnij na "Nocnego Marka", to
                                                    pogadamy!
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Do Wos...! IP: *.it-net.pl 13.05.03, 09:52
                                                    Bajako! Muse sie obrobić piyrse i mieć troske casu na to, a tu nie wiada
                                                    ka go sukać?Hej!
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Do Wos...! IP: 80.72.65.* 17.05.03, 21:20
                                                    Szwager! W delygacji jestes cy mos szlaban na kompa? Teroz "piwna" pora, chybaj
                                                    ku nam!
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Do Wos...! IP: *.it-net.pl 18.05.03, 00:09
                                                    Zywego ducha ni ma!
                                                  • Gość: Szwager Re: Do Wos...! IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.03, 15:29
                                                    Tera zech prawie "puter" wuonczou. Niyma leko, roboty tela ize niyma sie ani
                                                    kaj skryc przed niom.

Pozdrowiom!

PS

Dugszy czas mie niystety niybydzie, ale wom winszuja mocki szpasu!!!

Pyrsk!
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Do Wos...! IP: *.it-net.pl 21.05.03, 18:55
                                                    Piekne dzięki za syćko!
                                                    Trzymojcie sie, nie dejcie biedzie zjeść, casami dychnijcie od tyj roboty, bo
                                                    jyj nikt psiokrew jesce nie przerobiył, a jak se przybocycie o nos , to pytomy
                                                    pieknie - jakby co , abo co , to my jesce som!!!
                                                    Biyde nasom tyz pchomy...ba haj!
                                                    Telo.Pozdr.
                                                  • Gość: Rumcajs Ino do Szwagra... IP: 80.72.65.* 02.06.03, 13:55
                                                    Charakter pisma Cie zdradzil. A wdepnij-ze tu do nas! Pozdr.
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Ino do Szwagra... IP: *.it-net.pl 05.06.03, 00:08
                                                    Wiersze. muzyka, to ty? Czym się odwdzięczyć? Narazie dziękujemy...
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Ino do Ciupazki... IP: 80.72.65.* 11.06.03, 21:31
                                                    Komu w droge temu czas! Szerokiej drogi Ciupazko i mocnych wrazen. A opowiedz
                                                    nam potem, co slychac na wschodnich rubiezach...;o)))R.
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Ino do Ciupazki... IP: *.it-net.pl 16.06.03, 10:36
                                                    Dzięki wom zek pojechała, objechała , ba - i nazod sie wróciła. Goniacka ,
                                                    jak widać beze mnie tyz idzie, nei pomalućku, pomalućku ostawie wos
                                                    samyk, pierse rackowanie, a kie juz sie umiecie "puscać", i noski wos same
                                                    niesom, to cas na to, cobyście Drodzy Forumowice puścili sie tzw. "maminej
                                                    spodnicy", ba haj! Telo. Pozdr.
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Ino do Ciupazki... IP: 80.72.65.* 16.06.03, 11:08
                                                    No,no, no! Ty sobie nie wyobrazaj, ze Cie stad puscimy... ;o)))
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Ino do Ciupazki... IP: 212.182.27.* 16.06.03, 13:14
                                                    Som widzis, ze uiuiuiu napisoł, ze Forum dlo niego, to czat, to niech oni
                                                    syćka teroz catujom, niek im pwymyślajom i niech ich prowokujom głupimi
                                                    zagrywkami. Jo sie nie dom! Głupich nie siejom, a ś nimi godać, to tak,
                                                    jak byś sie z wodzickom bił, ba haj.
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Ino do Ciupazki... IP: 80.72.65.* 16.06.03, 15:14
                                                    To na czym ma polegac forum? Na przegladzie prasy i przepisywaniu paragrafow z
                                                    kodeksu karnego? Na przyklad!!! Gdzie mozna przeczytac cos na ten temat budowy
                                                    forum i sie "doksztalcic"?
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Ino do Ciupazki...P.S. IP: 80.72.65.* 16.06.03, 19:45
                                                    Wpadnij na poczte!
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Ino do Ciupazki... IP: 80.72.65.* 27.06.03, 00:40
                                                    Nie spisz? Widze, ze ostatnio do pozna "urzedujesz" przed kompem. Ja od dzis na
                                                    urlopie, to moze wieczorem pourzedujemy razem? ;o)))
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Ino do Ciupazki... IP: *.it-net.pl 27.06.03, 10:21
                                                    Niestety, zwlokłam sie do domu b.b. późno, b .b. zmęczona i padłam. Oczy same
                                                    sie kleiły. wciepnęłam coś tam i dałam sobie spokój. Hej. Pozdr. Dzisiaj
                                                    smutny dzień, pogrzeb, durni s...i i roboty huk.Pozdr.
                                                  • Gość: Ciupaka Re: Ino do Admina... IP: *.it-net.pl 27.06.03, 13:11
                                                    Źleś wciepnął tyn moj tekst o biblii. Trza było do odpowiedzi z 23.04.03 r.
                                                    godz. 18.11. No hale trudno, ni w pięć, ni w dziesięć tam, ka jest
                                                    teroz.Telo.Pozdr.
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Ino do Ciupazki... IP: 80.72.65.* 28.06.03, 16:36
                                                    A myslalem, ze ty mi pomozesz w quizie. Ciekaw jestem kto z naszych chojrakow
                                                    sie wlaczy. Oni tylko w gebie mocni, a z tematu to chyba ani be, ani me, ani
                                                    kukuryku!
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Ino do Ciupazki... IP: 80.72.65.* 30.06.03, 00:31
                                                    Ciupazko! Kas sie zapodziola? Wiym, ze cytos sycko! Podz ku nom!
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Ino do Ciupazki... IP: 212.182.27.* 30.06.03, 14:01
                                                    Do widzenia.
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Ino do Ciupazki... IP: 80.72.65.* 01.07.03, 22:52
                                                    ???
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Ino do Ciupazki... IP: *.it-net.pl 02.07.03, 19:52
                                                    Obowiązki....Obiecuję poprawę...Pzdr.
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Ino do Ciupazki... IP: 80.72.65.* 02.07.03, 21:18
                                                    Mam nadzieje... :o)))
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Ino do Szwagera ze Glywic IP: *.it-net.pl 09.07.03, 10:58
                                                    Dziękujęcy za goniacke u nos zycymy dobrego i udanego wypocynku z rodzinkom,
                                                    ka byście ta nie byli, bo mos po cym, ba jako! Telo.Pozdr.
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Ino do Szwagera ze Glywic IP: 80.72.65.* 09.07.03, 19:03
                                                    I jo sie prziloncom do zycen! Haj! ;o)))
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Ino do Ciupazki IP: 80.72.65.* 10.07.03, 00:01
                                                    Hej! Ale wymiotlo wszystkich na urlopy, na FZ pelna cisza. Okolo 19 nie
                                                    zauwazylas, ze nie jestes sama? ;o))) Jak tam po fiescie?
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Ino do Ciupazki IP: *.it-net.pl 10.07.03, 00:53
                                                    Z działki wróciłam o 22,30, narobiłam się jak głupia, jabłka pod drzewem leżą
                                                    po tych wichurach i deszczach, wiśnie proszą, zby ich zerwać, biała porzeczka i
                                                    czarna też zgłupiały i naraz wszystko w tym roku, a ręce jedne. Teraz gotuję
                                                    kompoty, no i w przerwie wpadłam na momment. A jutro o 10 -ej sesja i muszę z
                                                    domu wyjść najpóźniej o 9-ej. Widzę, że ty i Sz.(c.d) płodzicie jamnika, bardzo
                                                    mi się podoba. Mam z lekka dosyć, zaraz włażę do moczydła z solanką, aby bóle
                                                    poszły precz i pajciu lulu. W mieście pustki, lubię nawet pochodzić sobie po
                                                    Starówce, parkach i poszukać wspomnień, Jak mi ktos mówi góry..., jedzie w
                                                    góry, to jestem chora i nieszczęśliwa. Trzymaj się Rumcajsie na F.Z. Ale
                                                    puchy,co? Basisty pojechał z Hamernikami do Sierpca na występy ( 3 dni) inni
                                                    do jaskiń, jeszcze inni na urlop, a my wreszcie sami, hehe, ładnie to brzmi
                                                    co? Odrazu gębusia mi sie ozwarła od ucha do ucha. Hej! Pozdr.
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Ino do Ciupazki IP: 80.72.65.* 10.07.03, 01:20
                                                    No no no! To ostatnie zdanie to niemal jak propozycja (hihihi)...
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Ino do Rumcajsa... IP: *.it-net.pl 22.07.03, 13:51
                                                    ...głodnemu chlyb na ozorze, hehe...
                                                  • ciupazka Re: Ino do Bronkanotgelda. 13.07.04, 11:39
                                                    Ech ten Bronek, ech ten Bronek , na mój dusiu, śpiywo piyknie jak
                                                    skowronek:

www.echoslonska.com/0302/IgraszkiFraszki.htm
                                                  • ciupazka Re: Ino do Bronkanotgelda. 15.06.05, 09:28
                                                    Wspominkowo, było, nie było, hale było... cas gónimy, a on nos...Hej!
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Fraszki Bronkanotgelda.są...! IP: *.it-net.pl 05.08.05, 15:27
                                                    ...i momy tu teroz :

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28940
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka