Dodaj do ulubionych

Mam pomysł.

24.08.04, 16:20
Pomyślałem sobie,że warto jakoś wykorzystać i utrwalić(unieśmiertelnić!)
najciekawsze wpisy z tego forum.Ściągnijcie mnie na ziemię,jeśli coś takiego
było,(wszystko już było!)ale gdyby na następne (niewątpliwe!)nasze spotkanie
każdy z nas przyniósł wyrywki z wątku(-ów)tak opracowane,żeby były
interesujące,śmieszne...jak kto woli.Każdy z nas mógłby opracować temat, albo
osobę.Np - "dogłębna charakterystyka seksizmu caro na podstawie jego wpisów
pomiędzy godz.7.30 a 12.00.".Te wpisy, to przecież w istocie
dialog,rozmowa,forum właśnie.Myślę,że po niewielu zabiegach(uczciwych!)można
by z tych dialogów odcisnąć "wodę"i zrobić prawdziwe "perełki"Wyobraźcie
sobie- ustalilibyśmy limity czasowe i wysłuchali prezentacji np 10 takich
twórczych kompilacji...To by uporządkowało spotkanie,nie byłoby wrzawy(może
później)i wierzę,że uśmialibyśmy się jak norki.Tylko mentor forum musiałby
poprzydzielać(uzgodnić)tematy;Qwerty zrobiłby to doskonale(nie obraź się za
wrzucanie roboty na kark!).Gdyby dotrzymać oryginalności wpisów-jestem
pewien,zabawa byłaby przednia.Za oknem jesień,a tu kominek,świece,grzane
wino,dajmy na to i literatura...Nasza!!!I telweizor na korbę by się tam
znalazł i wydra i Dostawa...Ho ho...jaki ja ogrom wątków i tematów już widzę!
Co Wy na to? Tylko uczciwie,proszę!W krótkich żołnierskich słowach!Wystarczą
np dwa: do d...! :)
Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Re: Mam pomysł. 24.08.04, 16:29
      Pomysł rewelacyjny!!! Tylko że czasochłonny. :-(((
      Ale wart realizacji. Najgorzej tylko będzie z tematami - bo jak już wiadomo,
      cześć wątków (te w których od roku nie było dopisków żadnych) została
      zarchiwizowana i uciekła bezpowrotnie z forum.
      Myślałem kiedyś, żeby się dowiedzieć o możliwość ściągnięcia zawartości forum
      na dysk (ciekawe ile by tego było w MB) - tak jak można ściągnąć na dysk strony
      www przy pomocy programów różnych (np. Teleport Pro). Ale mi to w końcu umknęło.
      A przydział tematów - czemu tylko ja? Każdy może niech coś sobie wymyśli - o
      kim chce napisać. Uzgodni się tylko żeby za dużo nie było o jednej osobie i
      żeby każdy dostał za swoje. :-D
      • caro333 Re: Mam pomysł. 24.08.04, 16:36
        Tak,tak, Qwerty, właśnie niezręcznie mi wyszło z tym przydziałem tematów!O to
        wlaśnie chodzi - jak piszesz na końcu.No to teraz poczekajmy na opinie
        innych.Czasochłonne, no tak, ale do następnego spotkania upłynie jeszcze trochę
        czasu.Ja już zacznę polować na temat albo człowieka i gromadzić sobie posty.
        • qwerty.tarnow Re: Mam pomysł. 24.08.04, 16:38
          "Dajcie mi człowieka, a temat zawsze się znajdzie" - że tak sprafrazuję znane
          zawodowe powiedzenie. ;-)
        • lubona Re: Mam pomysł. 24.08.04, 16:41
          No, no, ciekawe. Nawet mi się podoba, też popatrzę na wątki pod tym kątem.
          Nawet w tej chwili już mi coś wpadło do głowy. Muszę to przemyśleć.
          • caro333 Re: Mam pomysł. 25.08.04, 12:33
            lubona napisała:

> No, no, ciekawe. Nawet mi się podoba, też popatrzę na wątki pod tym kątem.
            > Nawet w tej chwili już mi coś wpadło do głowy. Muszę to przemyśleć.

Dzięki Lubonko za wstępną akceptację.Po cichu liczę na Ciebie, na Twoje twórcze
            rozwinięcie pomysłu.Ja wiem,że teraz w te piękne dni nikt jeszcze się do tego
            nie zabierze,ale bliżej jesiennych słot...
            • qwerty.tarnow Re: Mam pomysł. 25.08.04, 12:37
              caro333 napisał:

> Ja wiem,że teraz (...)nikt jeszcze się do tego nie zabierze,...

Coś koło Bożego Narodzenia lub Wielkanocy - niewykluczone. ;-D
            • lubona Re: Mam pomysł. 25.08.04, 19:21
              caro333 napisał:

> lubona napisała:
              >
              > > No, no, ciekawe. Nawet mi się podoba, też popatrzę na wątki pod tym kątem
              > .
              > > Nawet w tej chwili już mi coś wpadło do głowy. Muszę to przemyśleć.
              >
              > Dzięki Lubonko za wstępną akceptację.Po cichu liczę na Ciebie, na Twoje
              twórcze
              >
              > rozwinięcie pomysłu.Ja wiem,że teraz w te piękne dni nikt jeszcze się do tego
              > nie zabierze,ale bliżej jesiennych słot...

Dziękuję Caro za zaufanie. Tyle tylko, że dla mnie niestety od 1 IX odejdą
              nawet słotne wieczory, niestety. Oprócz prac do poprawiania, dojdzie mi też
              mozolne kompletowanie papierów do awansu zawodowego. :-(( Jednak postaram się.
              • lemuriza Re: Mam pomysł. 25.08.04, 20:15
                Lubono czy mi się zdaje czy Ty jesteś polonistką?
                Jesli tak to powiedz mi czy młodzież dzisiejsza czyta coś oprócz lektur?
                Ja mam dwie internetowe koleżanki, zwłaszcza jedna z nich to bardzo, bardzo
                mądra dziewczyna.
                Mają po 18 lat i czytaja ogromnie dużo, jedna nawet chyba za dużo i całe jej
                życie koncentruje się tylko wokół tego żeby jak najwięcej połknąć.
                No ale dla mnie te dziewczyny są przykładem na to, że jednak młodzież czyta.
                Nie wiem tylko czy to takie "szlachetne" wyjątki czy jednak jakiś trend?
                • lemuriza Re: Mam pomysł. 25.08.04, 20:16
                  bo mój teść ( też nauczyciel) generalnie mówi o swoich uczniach: "pisane im
                  szkodzi".:)
                  • qwerty.tarnow Re: Mam pomysł. 25.08.04, 20:27
                    Ze swoich obserwacji to wiem, że czytelnictwo wśród dzieci szaleje jeśli idzie
                    o "Harry Pottery". Pozostałe książki to już zależy (ale chyba na minus, skoro
                    nawet lektur szukają wśród stron internetowych zawierających streszczenia na 10
                    linijek).
                    • lubona Re: Mam pomysł. 25.08.04, 22:14
                      Tak, Qwerty ma rację. Uczniowie niestety w dobie komputerów, GG itp, nie
                      czytają nawet lektur, a co dopiero mówić o innych książkach. Oczywiście bywają
                      wyjątki ( jak w kazdej regule) i to cieszy.
                      • qwerty.tarnow Re: Mam pomysł. 25.08.04, 22:20
                        lubona napisała:

> Oczywiście bywają wyjątki...

Np. książkę telefoniczną ktoś przeczyta, lub książkę skarg i wniosków. ;-)
                        • teklat Re: Mam pomysł. 27.08.04, 19:26
                          Sądząc po swoim synalku mogę tylko ubolewać nad upadkiem czytelnictwa u
                          współczesnej polskiej młodzieży. Koleżanki Lemurizy są niestety ostatnimi
                          Mohikankami.
                          Myslę, że oni najchetniej czytaliby powieści w formie sms-ów. Krótkie,
                          węzłowate....
                          • teklat Re: Mam pomysł. 27.08.04, 19:27
                            A pomysł Caro uważam za niezły i może sama kiedyś pomyśle o czymś...
                            Muszę jednak wcześniej wywiązać sie z obietnicy złożonej Gomezowi.
                            Pamiętam!
                            • qwerty.tarnow Re: Mam pomysł. 27.08.04, 19:33
                              Odpowiedzią na spadek czytelnictwa może być np. czytanie forum - to też spory
                              kawał literatury (wszystkie wpisy, cytaty wklejane przez poszczególnych
                              forumowiczów, itp). To mogłoby być w pewien sposób wychowawcze.
                              • teklat Re: Mam pomysł. 27.08.04, 20:14
                                Dziecko troche przez przypadek urodziło sie w Tarnowie, ale do tarnowskiego
                                forum niestety się nie garnie...
                                • qwerty.tarnow Re: Mam pomysł. 27.08.04, 22:01
                                  Do forum to niekoniecznie musi. Bo jak dziecko się dorwie, to Ciebie będzie
                                  brakować - nie dopuści Cię do komputera po prostu. :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka