ae_iwona 13.11.04, 16:40 większość ludzi narzeka a ja sie ciesze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwerty.tarnow Re: W Tarnowie irlandzka pogoda!!! 13.11.04, 16:47 Co kto lubi... ;-) Z tym, że gdyby było troszkę cieplej... A deszcz? No cóż: znowu auta nie musiałem dziś myć. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
ae_iwona Re: W Tarnowie irlandzka pogoda!!! 13.11.04, 16:52 a ja sobie przypominam siebie jak bylam dzieckiem i w gumiaka biegalam po kaluzy, to bylo cos ;-) gdybym miala pewnosc ze sasiedzi nie zobacza to juz bym wybiegla na pole ( dla Warszawiakow na podworze ) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: W Tarnowie irlandzka pogoda!!! 13.11.04, 16:57 Dzieci od sąsiadów w każdy deszcz chodziły zawsze po polu. I nigdy poważnie nie chorowały. Co więcej, chyba nigdy nawet przeziębione porzadnie nie były! Coś w tym jest! Odpowiedz Link Zgłoś
ae_iwona Re: W Tarnowie irlandzka pogoda!!! 13.11.04, 17:02 ja po powrocie z Irlandii ani razu nie chorowalam!!! to moze buc lepsze niz witamina C Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: W Tarnowie irlandzka pogoda!!! 13.11.04, 17:06 O! To może być ciekawe! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
1gomez ae iwona powiedz prawde 13.11.04, 22:33 znalazlas Graala????????????? widzi mi sie ty cos wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ae iwona powiedz prawde 13.11.04, 22:46 W grze komputerowej "Atlantis 2" jest taki fajny irlandzki klimat. Klasztor na tych terenach, muzyka i tajemnicze zjawisko, którego zagadkę należy rozwikłać... Odpowiedz Link Zgłoś
ae_iwona Re: ae iwona powiedz prawde 14.11.04, 11:12 znjadzie w Internecie Achil Islands, to zobaczycie niezly klimat Odpowiedz Link Zgłoś
ae_iwona Re: ae iwona powiedz prawde 14.11.04, 11:19 Achill Islands i Aran Islands Odpowiedz Link Zgłoś
ae_iwona Re: ae iwona powiedz prawde 14.11.04, 11:21 www.picturesofplaces.com/Europe/ireland.html Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ae iwona powiedz prawde 14.11.04, 13:13 Pooglądamy. Popodziwiamy. :-) Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: ae iwona powiedz prawde 14.11.04, 14:08 Zdecydowanie za zimno, brrrr... wychyliłam się na balkon i uciekłam. Deszcz, wiatr i zimno to za duzo jak na jeden dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
ae_iwona Re: ae iwona powiedz prawde 14.11.04, 14:10 sluchaj to jest kwestia przyzwyczajenia, ja tez na poczatku narzekalam jak sie da,ale kiedy juz wyszlo slonce to bylo jak swieto, szlismy nad piekna czysta rzeczke w gorach i jedlismy lunchyk ;-) tam jest tak pieknie zielono dziek itemu dzeszczekowi wlasnie, nie jest z nim tak zle znowu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: ae iwona powiedz prawde 15.11.04, 21:41 wolałabym się przyzwyczajać do jakiegos cieplejszego klimatu. O Toskania, słoneczna Toskania:). ( nie mówię, że nie chciałabym zobaczyć zielonej Iralndii:)). Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: ae iwona powiedz prawde 15.11.04, 21:53 też zdecydowanie wolę cieplejsze klimaty... No, ale dziś można sobie tylko to wyobrazić. A Prowansja? Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: ae iwona powiedz prawde 15.11.04, 22:20 wiesz Teklo, Francja, Hiszpania też mogłaby być. Nie na zawsze ale na trochę, na takie rozgrzanie się. marzą mi się wędrówki po slicznych małych , ukwieconych francuskich miasteczkach, po wąskich kamiennych uliczkach. Sniadania w małych kafejkach:), wygrzewanie się nad lazurowym morzem. Miasteczka jak z "Czekolady", łąki pełne kwiatów i ziół. Marzycielka ze mnie prawda? Może kiedyś. marzenia czasem lubią się spełniać:). Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: ae iwona powiedz prawde 16.11.04, 09:27 A ja wolę bardziej rześkie klimaty.I woda musi być.Najchętniej jeziora.:)mnie się marzy lato w Skandynawii,najlepiej na fińskich jeziorach na łajbie:))))))) Raki lubią wodę.I sosny muszą być.Bez sosen życie nie ma sensu.Tuje i cyprysy są strasznie smutne,winnice monotonne...W Hiszpanii,Grecji,we Włoszech jest bardzo gorąco i jest mało wody...W Irlandii jest mało drzew,mało lasów.Słone atlantyckie wiatry wszystko wykończyły:(Bez lasów nie ma życia...Nie ma tajemnic.Wrzosowiska są przeraźliwie nostalgiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: ae iwona powiedz prawde 16.11.04, 09:43 a ja lubię wrzosy... i nostalgia czasem jest potrzebna. Nadmiar upału nie jest dobry - ale ja nie mówię o zamieszkiwaniu w takim klimacie, lecz o wakacjach. Słońce, słońce, słońce!!! Woda tez musi być, bardzo lubię się pluskać. Zyskałam nawet przydomek od slava: Żaba błotna:) Odpowiedz Link Zgłoś