ciupazka 02.02.05, 01:16 Lista Wildsteina już nie tabu: "szukajcie, a znajdziecie" lista.freestarthost.com/ Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caro333 Re: Prześladowani i prześladowcy?! 02.02.05, 10:06 Mimo potwornych niejasności wszyscy musimy się z TYM jakoś uporać.Jesteśmy mocno spóźnienie,ale trudno! Odpowiedz Link Zgłoś
1gomez nic mi do tego 02.02.05, 18:19 stawiam zubrowke przeciw mineralnej ze ci co powinni sie na niej znalesc maja juz czysciutkie papiery .jak chocby pan klamca lustracyjny (ten lysy i gruby wiecie o kogo mi chodzi) czy nasz byly prezydent co kazal wziasc teczke z napisem bolek do palacu prezydenckiego i oddal ja po trzech dniach Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: nic mi do tego 02.02.05, 19:34 Lubie zubrowke ale sie nie zakladam ...bo masz racje:) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: nic mi do tego 03.02.05, 07:56 wiecie co, to nie jest smieszne naparwdę. Zaglądaliście do tej listy? jak jest skonstruowana? Ile takich samych nazwisk może nosić kilka osób? A tam nie ma nawet drugiego imienia.Nic co pozwoliłby zidentyfikować osobę.Dla mnie to bardzo bolesne, bo na tej liście są nazwiska brzmiące dokładnie tak jak nazwiska osób z mojej rodziny czy znajomych ( o... właśnie znalazłam koleżankę z pracy tzn. dokładnie takie samo nazwisko). to jest po prostu skandal wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: nic mi do tego 03.02.05, 09:46 a tutaj jest list pod ktorym mogę sie podpisać obiema rękami: List do Bronislawa Wildsteina Szanowny panie, Zadalem sobie trud przejzenia wydrukowanej przez pana listy. Odetchnalem , troche ze smiechem ,troche z ulga ze osoba o takim samym imieniu i nazwisku jak moje ,tam nie figuruje (zreszta nie jest to calkiem pewne poniewaz ogladalem tylko ta liste podobno okrojona do 160tys osob).Znalazlem wiele imion i nazwisk przypominajacych mi osoby znane dawniej ,wiele lat temu ,jak tez osoby ktore znam dzisiaj i ktore zyja kolo mnie daleko od Polski w malej miejscowej polonii.Czy to te same osoby ,ktore sa na panskiej liscie ? Nie wiem ,zreszta tak naprawde wcale mnie to nie interesuje.To tylko bardzo dluga lista ,wielokrotnie powtarzajacych sie imion i nazwisk. Czy zdaje sobie pan sprawe ilu osobom mogl pan sprawic ogromna przykrosc ? Na tej liscie znalazlem dwie osoby noszace to samo nazwisko i imie jak moj ojciec ktory zginal w niemieckim obozie koncentracyjnym w poczatkach 45 roku.Znalazlem tez cztery ,czy piec imion i nazwisk dokladnie identycznych jakie nosi moj syn (rocznik 65),ktory wyjechal z Polski w wieku lat 11.Czy z tego przykladu nie widzi pan jak idotyczny i bzdurny byl panski pomysl , tak naprawde , zupelnie nikomu do niczego niepotrzebny.Czy aby w tym zacietrzewieniu w ocenie lat PRL nie ma zbyt duzej przesady ? Przeciez to robia wszystkie policje i wywiady we wszystkich krajach a w dzisiejszej Polsce prawdopodobnie tez. Osobiscie doszukuje sie w tym panskim pomysle proby dalszego celowego podzialu i sklocenia spoleczenstwa polskiego. Panska intencja ma doprowadzic do tego aby Polak Polakowi byl wrogiem. Na szczescie ,ludzie ktorzy odnajda sie na tej liscie maja prawo do obrony. Grozi panu proces o znieslawienie wielu tysiecy obywateli . Moglby pan zakladac ,ze ujdzie to panu bezkarnie i ze w wolnym kraju wszystko wolno . Zobaczymy, na tej liscie jest wiele imion i nazwisk osob dobrze znanych w spoleczenstwie jak : Jan Kulczyk ,Andrzej Lubomirski,Jan Solarz ,Daniel Olbrychski, Zdzislawa Sosnicka i prawdopodobnie wiele innych - poczekajmy na ich reakcje. Jednak juz dzisiaj mozna powiedziec : TAK GLUPIO MOGA ZACHOWYWAC SIE TYLKO - POLACY. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: nic mi do tego 03.02.05, 09:47 a tu czyjś humorystyczny komentarz do całej sprawy: "jestem sławny, moje personalia powtarzają się siedmioktotnie " Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: nic mi do tego 03.02.05, 18:21 ha,ha,ha dobre, dobre. Na liście, ktorą mamy tu nie ma ani mnie ani mojego męża, ale na innej, ktorą przeglądał slav jesteśmy oboje:). Nieźle nie? Jest też moja babcia i trochę innych osób z mojej rodziny. Prawdziwa szpiegowska siatka. Ciekawe tylko czy byłam tajnym współpracownikiem czy etatowym oficerem czy pokrzywdzoną? chciałabym wiedzieć:).no i musiałm chyba zaczynać w przedszkolu. Zenujące doprawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: nic mi do tego 03.02.05, 18:23 Nie chwal się Lemur, ja tam tez znalazłam trochę swoich.... My name is Bond, Tekla Bond..... Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: nic mi do tego 03.02.05, 18:25 w ogóle to miałam dziś ubaw normalnie. Ile osób znajomych znalazłam:). Lobuzek popatrz pod literę "D" też znajdziesz "znajomego".jakiś koszmar naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: nic mi do tego 03.02.05, 19:18 nie no trochę się pochwalę, w końcu jestem sławna:). Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: nic mi do tego 03.02.05, 20:10 Już go wczoraj znalazłem. Permanentna inwigilacja. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: nic mi do tego 03.02.05, 23:15 I nasz Żakowski "wyjaśnia" wszystko ?: polityka.onet.pl/artykul.html?DB=162&ITEM=1212205 Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: nic mi do tego 04.02.05, 08:41 tak, Jacek Zakowski wyjaśnia... " Powinniśmy więc sobie przed nadejściem fali pewne rzeczy przypomnieć i przemyśleć ". Myślę, myślę, przypominam sobie i nijak nic przypomnieć sobie nie mogę. Jak się kończyła komuna miałam dokładnie 17 lat. Co mogłam złego np. zrobić wcześniej? no raz miałam przeboje z panem od wt, bo znalazł w moich robionym na zajęcia ksoztorysie rysunek mężczyzny z uniesioną ręka i napisem "Niech żyje Solidarność". doniósł na mnie czy co? do cholery:). Nie wiem - myślę po prostu że pod moim nazwiskiem kryje się inna osoba. I kompletnie się tym nie przejmuję, bo ja wiem, że sumienie mam czyste. Przeraża mnie w tym wszystkim bezmiar krzywdy jaka może być zrobiona niewinnym ludziom. to już poszło w świat i nic tego nie zmieni. To jest tak jak oszczerstwa albo nieprawda pisana na temat jakiejś osoby na pierwszej stronie gazety, a potem sprostowanie wydrukuje się na ostatniej stronie maleńkim drukiem. I smród zostaje.. KOCHAM TARNÓW I JEDNEGO MIESZKAŃCA TARNOWA:) Odpowiedz Link Zgłoś