Dodaj do ulubionych

Prześladowani i prześladowcy?!

02.02.05, 01:16
Lista Wildsteina już nie tabu: "szukajcie, a znajdziecie"

lista.freestarthost.com/
Telo.Pozdr.
Obserwuj wątek
    • caro333 Re: Prześladowani i prześladowcy?! 02.02.05, 10:06
      Mimo potwornych niejasności wszyscy musimy się z TYM jakoś uporać.Jesteśmy
      mocno spóźnienie,ale trudno!
      • 1gomez nic mi do tego 02.02.05, 18:19
        stawiam zubrowke przeciw mineralnej ze ci co powinni sie na niej znalesc maja
        juz czysciutkie papiery .jak chocby pan klamca lustracyjny (ten lysy i gruby
        wiecie o kogo mi chodzi) czy nasz byly prezydent co kazal wziasc teczke z
        napisem bolek do palacu prezydenckiego i oddal ja po trzech dniach
        • atob Re: nic mi do tego 02.02.05, 19:34
          Lubie zubrowke ale sie nie zakladam ...bo masz racje:)
          • lemuriza Re: nic mi do tego 03.02.05, 07:56
            wiecie co, to nie jest smieszne naparwdę.
            Zaglądaliście do tej listy? jak jest skonstruowana? Ile takich samych nazwisk
            może nosić kilka osób?
            A tam nie ma nawet drugiego imienia.Nic co pozwoliłby zidentyfikować osobę.Dla
            mnie to bardzo bolesne, bo na tej liście są nazwiska brzmiące dokładnie tak jak
            nazwiska osób z mojej rodziny czy znajomych ( o... właśnie znalazłam koleżankę
            z pracy tzn. dokładnie takie samo nazwisko).
            to jest po prostu skandal wg mnie.
            • lemuriza Re: nic mi do tego 03.02.05, 09:46
              a tutaj jest list pod ktorym mogę sie podpisać obiema rękami:

List do Bronislawa Wildsteina

Szanowny panie,
              Zadalem sobie trud przejzenia wydrukowanej przez pana listy. Odetchnalem ,
              troche ze smiechem ,troche z ulga ze osoba o takim samym imieniu i nazwisku jak
              moje ,tam nie figuruje (zreszta nie jest to calkiem pewne poniewaz ogladalem
              tylko ta liste podobno okrojona do 160tys osob).Znalazlem wiele imion i nazwisk
              przypominajacych mi osoby znane dawniej ,wiele lat temu ,jak tez osoby ktore
              znam dzisiaj i ktore zyja kolo mnie daleko od Polski w malej miejscowej
              polonii.Czy to te same osoby ,ktore sa na panskiej liscie ? Nie wiem ,zreszta
              tak naprawde wcale mnie to nie interesuje.To tylko bardzo dluga
              lista ,wielokrotnie powtarzajacych sie imion i nazwisk.
              Czy zdaje sobie pan sprawe ilu osobom mogl pan sprawic ogromna przykrosc ? Na
              tej liscie znalazlem dwie osoby noszace to samo nazwisko i imie jak moj ojciec
              ktory zginal w niemieckim obozie koncentracyjnym w poczatkach 45 roku.Znalazlem
              tez cztery ,czy piec imion i nazwisk dokladnie identycznych jakie nosi moj syn
              (rocznik 65),ktory wyjechal z Polski w wieku lat 11.Czy z tego przykladu nie
              widzi pan jak idotyczny i bzdurny byl panski pomysl , tak naprawde , zupelnie
              nikomu do niczego niepotrzebny.Czy aby w tym zacietrzewieniu w ocenie lat PRL
              nie ma zbyt duzej przesady ? Przeciez to robia wszystkie policje i wywiady we
              wszystkich krajach a w dzisiejszej Polsce prawdopodobnie tez.
              Osobiscie doszukuje sie w tym panskim pomysle proby dalszego celowego podzialu
              i sklocenia spoleczenstwa polskiego. Panska intencja ma doprowadzic do tego aby
              Polak Polakowi byl wrogiem.
              Na szczescie ,ludzie ktorzy odnajda sie na tej liscie maja prawo do obrony.
              Grozi panu proces o znieslawienie wielu tysiecy obywateli . Moglby pan
              zakladac ,ze ujdzie to panu bezkarnie i ze w wolnym kraju wszystko wolno .
              Zobaczymy, na tej liscie jest wiele imion i nazwisk osob dobrze znanych w
              spoleczenstwie jak : Jan Kulczyk ,Andrzej Lubomirski,Jan Solarz ,Daniel
              Olbrychski, Zdzislawa Sosnicka i prawdopodobnie wiele innych - poczekajmy na
              ich reakcje. Jednak juz dzisiaj mozna powiedziec : TAK GLUPIO MOGA ZACHOWYWAC
              SIE TYLKO - POLACY.
              • lemuriza Re: nic mi do tego 03.02.05, 09:47
                a tu czyjś humorystyczny komentarz do całej sprawy:

"jestem sławny, moje personalia powtarzają się siedmioktotnie "
                • lemuriza Re: nic mi do tego 03.02.05, 18:21
                  ha,ha,ha dobre, dobre.
                  Na liście, ktorą mamy tu nie ma ani mnie ani mojego męża, ale na innej, ktorą
                  przeglądał slav jesteśmy oboje:).
                  Nieźle nie? Jest też moja babcia i trochę innych osób z mojej rodziny.
                  Prawdziwa szpiegowska siatka.
                  Ciekawe tylko czy byłam tajnym współpracownikiem czy etatowym oficerem czy
                  pokrzywdzoną?
                  chciałabym wiedzieć:).no i musiałm chyba zaczynać w przedszkolu.
                  Zenujące doprawdy.
                  • teklat Re: nic mi do tego 03.02.05, 18:23
                    Nie chwal się Lemur, ja tam tez znalazłam trochę swoich....
                    My name is Bond, Tekla Bond.....
                  • lemuriza Re: nic mi do tego 03.02.05, 18:25
                    w ogóle to miałam dziś ubaw normalnie. Ile osób znajomych znalazłam:).
                    Lobuzek popatrz pod literę "D" też znajdziesz "znajomego".jakiś koszmar
                    naprawdę.
                    • lemuriza Re: nic mi do tego 03.02.05, 19:18
                      nie no trochę się pochwalę, w końcu jestem sławna:).
                    • lobuzek1 Re: nic mi do tego 03.02.05, 20:10
                      Już go wczoraj znalazłem. Permanentna inwigilacja.
                      • ciupazka Re: nic mi do tego 03.02.05, 23:15
                        I nasz Żakowski "wyjaśnia" wszystko ?:

polityka.onet.pl/artykul.html?DB=162&ITEM=1212205
                        • lemuriza Re: nic mi do tego 04.02.05, 08:41
                          tak, Jacek Zakowski wyjaśnia...

"
                          Powinniśmy więc sobie przed nadejściem fali pewne rzeczy przypomnieć i
                          przemyśleć ".

Myślę, myślę, przypominam sobie i nijak nic przypomnieć sobie nie mogę.
                          Jak się kończyła komuna miałam dokładnie 17 lat.
                          Co mogłam złego np. zrobić wcześniej?
                          no raz miałam przeboje z panem od wt, bo znalazł w moich robionym na zajęcia
                          ksoztorysie rysunek mężczyzny z uniesioną ręka i napisem "Niech żyje
                          Solidarność".
                          doniósł na mnie czy co? do cholery:).
                          Nie wiem - myślę po prostu że pod moim nazwiskiem kryje się inna osoba.
                          I kompletnie się tym nie przejmuję, bo ja wiem, że sumienie mam czyste.
                          Przeraża mnie w tym wszystkim bezmiar krzywdy jaka może być zrobiona niewinnym
                          ludziom.
                          to już poszło w świat i nic tego nie zmieni.
                          To jest tak jak oszczerstwa albo nieprawda pisana na temat jakiejś osoby na
                          pierwszej stronie gazety, a potem sprostowanie wydrukuje się na ostatniej
                          stronie maleńkim drukiem.
                          I smród zostaje..

KOCHAM TARNÓW I JEDNEGO MIESZKAŃCA TARNOWA:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka