lemuriza 10.03.05, 12:00 Szef norweskiego rządu oskarżył w czwartek szwedzką firmę IKEA o dyskryminowanie kobiet przez pokazywanie tylko mężczyzn w ilustrowanych instrukcjach montażu mebli. no i co Wy na to???? ktos tu rozum stracił.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwerty.tarnow Re: usmiałam się 10.03.05, 12:05 Eee tam. Miał rację. Taka instrukcja nudna musi być. A jakby taka pani ładna i uśmiechnięta pokazała to zaraz by było milej. Prawda, Caro? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: usmiałam się 10.03.05, 12:05 hehe.... skandynawskie feministyczne przegięcie...ale: U mnie w domu zawsze składałam meble ja. Siły męskie używane bywają do rozwiązań siłowych. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: usmiałam się 10.03.05, 12:13 Proponuję Teklę jako modelkę do reklamówki Ikea. Co Wy na to?:) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: usmiałam się 10.03.05, 12:17 Jak najbardziej! Ale czemu akurat IKEA? A może nasz Swarzędz? Albo Sędziszów Małopolski? Albo Kalwaria Zebrzydowska? Albo inny polski producent mebli? Bliżej, ładniejsze produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: usmiałam się 10.03.05, 12:25 Kalwaria - niechętnie.... :(( Jedenaste: Nie będziesz ważył więcej niż twoja lodówka Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: usmiałam się 10.03.05, 12:28 ładniejsze produkty? jak dla kogo. na pewno nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: usmiałam się 10.03.05, 12:44 Ja tam lubię stary styl. Masywne meble. Z porządnego drewna lub przynajmniej płyty. IKEA kojarzy mi się (nie wiem czemu, i wiem że niesłusznie) z tandetą z Kapłanówki. Takie jakieś współczesne potworki. A może to właśnie wina reklamy? Że pokazują tylko ten "nowy design", a inne rzeczy (jeśli takie mają w sprzedaży) pokazują tylko w sklepie? Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: usmiałam się 10.03.05, 13:08 Witaj w klubie statecznych mieszczan!:))Ja nie mam warunków (ani kasy),żeby sobie coś takiego solidnego zafundować,Ale marzy mi się,żeby moj dorosły wnuk mógł usiąść w moim fotelu,przy moim biurku...i powspominać dziadka z dumą... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: usmiałam się 10.03.05, 13:18 caro333 napisał: > Ale marzy mi się,żeby moj dorosły wnuk > mógł usiąść w moim fotelu,przy moim biurku...i powspominać dziadka z dumą... Meble z Holandii!!! Z tzw. wystawek na ulicę. Za darmo, a w dobrym stanie. Wystarczy tylko odczyścić, względnie tapicerkę wymienić. Z przywozem największy kłopot. Znam gościa coc sklep w tym wyspecjalizował. Za darmo przywieźli. Tu odrestaurowali. A potem za grube pieniądze poszło do sprzedaży (po kilka tysięcy złotych za kanapę, fotel, itp. - szczególnie jeśli skórzane). Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: usmiałam się 10.03.05, 12:24 W momencie składania mebli,z muffinkiem w ząbkach,pędzlem za uchem i patchworkiem...Ikea to kupi natychmiast!:))A ja OCZYWIŚCIE JESTEM PRZECIWKO reklamom,w ktorych mamusia wypiernicza z domu nowym samochodem,a tatuś zmienia pieluszki albo plewi ogródek! I tego się będę trzymał! Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: usmiałam się 10.03.05, 13:04 Dlatego,droga Teklo,że to w moim staroświeckim,seksistowskim pojęciu jest sprzeczne z naturą i niczego dobrego nie przynosi.Howgh!Wyśmiej mnie,ale ja uważam,że jeśli się mówi takie ":A",to "B"=prawo do adopcji dzieci dla par homoseksualnych! Przesadzam?..."C"=prawo do adopcji dzieci dla pary pani + jej ukochany osioł,"D"=prawo do adopcji dzieci dla pary - pan+jego ukochana mumia...etc.Podobno 1/3 belgijskiego parlamentu deklaruje swoją homoseksualną orientację.Vivat Europa! Vivat cywilizacja chrześcijańska! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: usmiałam się 10.03.05, 12:49 caro333 napisał: > A ja OCZYWIŚCIE JESTEM PRZECIWKO reklamom,w ktorych mamusia wypiernicza z > domu nowym samochodem,a tatuś zmienia pieluszki albo plewi ogródek! faktycznie - bez sensu te reklamy. Albo wychodzą wspólnie, a do dziecka niańka. Albo siedzimy w domu. A co do ogródka - po co pewić? Zasiać trawę i kosiarką wykosić. Warzywa taniej jest kupić w sklepie czy na bazarze albo od rolników którzy objeżdżają teren i z samochodu sprzedają po worku marchwi, cebuli, itp. A pietruszkę do obiadu to nawet i w doniczce se mozna wychodować. Tylko pomidory - niestety - się tak nie uda załatwić. Jednak co domowe, to domowe. A te szklarniowe ze sklepu to zawsze takie nijakie jakieś. Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: usmiałam się 10.03.05, 13:11 PS.Żeby wszystko było jasne - bardzo lubię prace w ogrodzie!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: usmiałam się 10.03.05, 13:16 Ja też dopóki się schylać za długo nie trzeba. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: usmiałam się 10.03.05, 13:28 Oj - chyba będziemy musieli pogadać na forumowym spotkaniu... :)))) Dalej nie wiem, czy obrazek typu: facet przy garach a żona z kumpelkami w pubie jest nieznośny tylko w reklamie, czy w zyciu też :))) Dla mnie niektóre z wymienionych przez Ciebie obrazków z adopcją w tle są do zaakceptowania. I dlaczego koniecznie model życia musi byc chrześcijański? Dekalog jest zbiorem zasad dotyczących naszego życia, ale inne religie też mają swój kanon reguł, bardzo podobnych. I zawsze chodzi tam o miłość do Boga, bliźniego i ogółnie, by nie czynić bliżniemu tego, co tobie niemiłe...W czym jesteśmy lepsi od żydów czy muzułmanów? Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: usmiałam się 10.03.05, 13:52 Ufffff...Biez wodki(z palemką)nie razbieriom!Rzeczywiście - do spotkania z tym tematem.:)Obrazek typu - mąż przy garach itd.jest do zaakceptowania w pewnym kontekście.Ja protestuję przeciw robieniu z tego normy(i przy okazji wody z mózgu młodym dziewczynom)!Protestuję pzreciw poprawnościowej zamianie ról!.Akceptuję wszystkie figury i pozycje pod warunkiem,że mężczyzna jest stroną AKTYWNIEJSZĄ(niech Ci będzie!),bo potem coraz częściej słychać wołania - gdzie te chłopy?!I trzeba będzie - jajo o jajo!Tak,jak związki zawodowe - ruch feministyczny połyka własny ogon.Per saldo: nie ma nic gorszego dla pracownikow najemnych jak związki zawodowe,a dla KOBIETY jako zjawiska- ruch feministyczny.Apeluję - "Seksmisja"obowiązkowym filmem dla mlodzieży!!!Proroczy! Piękny!Z happy endem!:))PS.O "niektórych" obrazkach,to ja chętnie z Tobą pomówię!:) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: usmiałam się 10.03.05, 14:18 Nu, pagadi!!!! Normą ma być kobitka przy garach, jak domniemywam.... A zdanko z powieści Witkacego "Kobieta powinna być bierną" coraz mniejsze miewa poparcie, wśród facetów także. Tak słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: usmiałam się 10.03.05, 14:38 Nu,pagadi! Za to,że udajesz,że nie rozumiesz!Kobieta nie powinna być bierną! Kobieta powinna być mądrą!Bo de facto jest mądrzejsza od mężczyzny!Jest bliższa naturze!A feminizm wypiera z niej tę mądrość odwieczną!!!Qrde! Nie chcę się chwalić.Ale gdybyś pogadała z moim aniołkiem...Ale Ty rozumiesz,tylko się droczysz! Dobra!Przyjmuję konwencję(po raz któryś!)Budiom razbieriat' na wstrieczi! Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: usmiałam się 10.03.05, 14:48 no, no.... może pogadam... :)))))))) A feminizm nie wypiera mądrości odwiecznej. Byle tylko nie popadać w skrajności. Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: usmiałam się 10.03.05, 14:58 A propos skrajności - pewna kobieta pisze po poradę do radia EREWAŃ-Drogie radio Erewań,proszę poradźcie mi coś,bo ja już ze swoim mężem nie mogę wytrzymać!On jest taki nieustannie napalony,że dopada mnie w każdym możliwym miejscu i czasie.Nie mogę się schylić,żeby coś podnieść z podłogi,nie mogę nic wyprać w wannie,nie mogę myć naczyń w miednicy...i w ogóle!Kochane radio! Poradź coś,bo ja już nie mogę!!! Wdzięczna Nadia. PS.Przepraszam za nierówne pismo...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: usmiałam się 10.03.05, 15:35 A tak w ogóle, to gdzie jest Karolinka???...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: usmiałam się 10.03.05, 16:04 Haha! Właśnie dzisiaj kupiłem meble do dużego pokoju! Styl nowoczesny, ale co mi tam. Mi sie podoba. Meble były już skręcone i sklejone, nad podziw solidnie są wykonane. I dobrze, bo niespecjalnie mam zaufanie do mebli luzem, krucho bywa z ich solidnością po kilkukrotnym przenoszeniu. Ale mnie teraz wszystko boli po kursowaniu z szafami na drugie piętro! Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: usmiałam się 10.03.05, 19:51 Głos do dyskusji: sugarqube.com/Ecards/CardView.cfm?CardID=1277&L1=0&L2=0&L3=0&Page=Top Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: usmiałam się 10.03.05, 20:01 To dla poprawienia humoru?? sugarqube.com/Ecards/CardView.cfm?CardID=395&L1=0&L2=0&L3=0&Page=Top Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: usmiałam się 11.03.05, 08:27 A dla nas panowie też są prezenty: sugarqube.com/Ecards/CardView.cfm?CardID=552&L1=19&L2=0&L3=0&Page= Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: usmiałam się 12.03.05, 16:28 Ja. ;-D sugarqube.com/Ecards/CardView.cfm?CardID=424&L1=6&L2=81&L3=0&Page= I to jeszcze: sugarqube.com/Ecards/CardView.cfm?CardID=395&L1=0&L2=0&L3=0&Page=Top Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: usmiałam się 12.03.05, 20:15 No to jeszcze to: www.superlaughecards.com/1/catnip.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: usmiałam się 12.03.05, 21:01 Kochani, ja dysponuje olbrzymia iloscia narzedzi. Skladam czy tez tworze sporo. Widok usmiechnietej kobiety (szczegolnie atrakcyjnej blondynki) na instrukcjach obslugi powoduje u mnie odruch warunkowy - gromadzenie wszystkich narzedzi bo wiem ze bedzie brakowalo czesci i instrukcje beda niekompletne! Napewno!!! Wiec radze ostroznie z popieraniem rozszerzania tego paskudztwa:P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: usmiałam się 12.03.05, 23:28 Spoko, Kuczmanie... Nigdy w zyciu nie została mi żadna część ani śrubka. Tobie zostają? Odpowiedz Link Zgłoś