Dodaj do ulubionych

usmiałam się

10.03.05, 12:00
Szef norweskiego rządu oskarżył w czwartek szwedzką firmę IKEA o
dyskryminowanie kobiet przez pokazywanie tylko mężczyzn w ilustrowanych
instrukcjach montażu mebli.

no i co Wy na to????
ktos tu rozum stracił..
Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Re: usmiałam się 10.03.05, 12:05
      Eee tam. Miał rację. Taka instrukcja nudna musi być. A jakby taka pani ładna i
      uśmiechnięta pokazała to zaraz by było milej. Prawda, Caro? ;-)
    • teklat Re: usmiałam się 10.03.05, 12:05
      hehe.... skandynawskie feministyczne przegięcie...ale:
      U mnie w domu zawsze składałam meble ja. Siły męskie używane bywają do
      rozwiązań siłowych.
      • lemuriza Re: usmiałam się 10.03.05, 12:13
        Proponuję Teklę jako modelkę do reklamówki Ikea.
        Co Wy na to?:)
        • qwerty.tarnow Re: usmiałam się 10.03.05, 12:17
          Jak najbardziej!
          Ale czemu akurat IKEA? A może nasz Swarzędz? Albo Sędziszów Małopolski? Albo
          Kalwaria Zebrzydowska? Albo inny polski producent mebli? Bliżej, ładniejsze
          produkty.
          • teklat Re: usmiałam się 10.03.05, 12:25
            Kalwaria - niechętnie....
            :((

Jedenaste: Nie będziesz ważył więcej niż twoja lodówka
          • lemuriza Re: usmiałam się 10.03.05, 12:28
            ładniejsze produkty?
            jak dla kogo.
            na pewno nie dla mnie.
            • qwerty.tarnow Re: usmiałam się 10.03.05, 12:44
              Ja tam lubię stary styl. Masywne meble. Z porządnego drewna lub przynajmniej
              płyty. IKEA kojarzy mi się (nie wiem czemu, i wiem że niesłusznie) z tandetą z
              Kapłanówki. Takie jakieś współczesne potworki. A może to właśnie wina reklamy?
              Że pokazują tylko ten "nowy design", a inne rzeczy (jeśli takie mają w
              sprzedaży) pokazują tylko w sklepie?
              • caro333 Re: usmiałam się 10.03.05, 13:08
                Witaj w klubie statecznych mieszczan!:))Ja nie mam warunków (ani kasy),żeby
                sobie coś takiego solidnego zafundować,Ale marzy mi się,żeby moj dorosły wnuk
                mógł usiąść w moim fotelu,przy moim biurku...i powspominać dziadka z dumą...
                • qwerty.tarnow Re: usmiałam się 10.03.05, 13:18
                  caro333 napisał:

> Ale marzy mi się,żeby moj dorosły wnuk
                  > mógł usiąść w moim fotelu,przy moim biurku...i powspominać dziadka z dumą...

Meble z Holandii!!! Z tzw. wystawek na ulicę. Za darmo, a w dobrym stanie.
                  Wystarczy tylko odczyścić, względnie tapicerkę wymienić. Z przywozem największy
                  kłopot. Znam gościa coc sklep w tym wyspecjalizował. Za darmo przywieźli. Tu
                  odrestaurowali. A potem za grube pieniądze poszło do sprzedaży (po kilka
                  tysięcy złotych za kanapę, fotel, itp. - szczególnie jeśli skórzane).
        • caro333 Re: usmiałam się 10.03.05, 12:24
          W momencie składania mebli,z muffinkiem w ząbkach,pędzlem za uchem i
          patchworkiem...Ikea to kupi natychmiast!:))A ja OCZYWIŚCIE JESTEM PRZECIWKO
          reklamom,w ktorych mamusia wypiernicza z domu nowym samochodem,a tatuś zmienia
          pieluszki albo plewi ogródek! I tego się będę trzymał!
          • teklat Re: usmiałam się 10.03.05, 12:29
            A dlaczego to, drogi Caro?
            • caro333 Re: usmiałam się 10.03.05, 13:04
              Dlatego,droga Teklo,że to w moim staroświeckim,seksistowskim pojęciu jest
              sprzeczne z naturą i niczego dobrego nie przynosi.Howgh!Wyśmiej mnie,ale ja
              uważam,że jeśli się mówi takie ":A",to "B"=prawo do adopcji dzieci dla par
              homoseksualnych! Przesadzam?..."C"=prawo do adopcji dzieci dla pary pani + jej
              ukochany osioł,"D"=prawo do adopcji dzieci dla pary - pan+jego ukochana
              mumia...etc.Podobno 1/3 belgijskiego parlamentu deklaruje swoją homoseksualną
              orientację.Vivat Europa! Vivat cywilizacja chrześcijańska!
          • qwerty.tarnow Re: usmiałam się 10.03.05, 12:49
            caro333 napisał:

> A ja OCZYWIŚCIE JESTEM PRZECIWKO reklamom,w ktorych mamusia wypiernicza z
            > domu nowym samochodem,a tatuś zmienia pieluszki albo plewi ogródek!

faktycznie - bez sensu te reklamy. Albo wychodzą wspólnie, a do dziecka niańka.
            Albo siedzimy w domu. A co do ogródka - po co pewić? Zasiać trawę i kosiarką
            wykosić. Warzywa taniej jest kupić w sklepie czy na bazarze albo od rolników
            którzy objeżdżają teren i z samochodu sprzedają po worku marchwi, cebuli, itp.
            A pietruszkę do obiadu to nawet i w doniczce se mozna wychodować. Tylko
            pomidory - niestety - się tak nie uda załatwić. Jednak co domowe, to domowe. A
            te szklarniowe ze sklepu to zawsze takie nijakie jakieś.
            • caro333 Re: usmiałam się 10.03.05, 13:11
              PS.Żeby wszystko było jasne - bardzo lubię prace w ogrodzie!:)))
              • qwerty.tarnow Re: usmiałam się 10.03.05, 13:16
                Ja też dopóki się schylać za długo nie trzeba. ;-)
              • teklat Re: usmiałam się 10.03.05, 13:28
                Oj - chyba będziemy musieli pogadać na forumowym spotkaniu... :))))
                Dalej nie wiem, czy obrazek typu: facet przy garach a żona z kumpelkami w pubie
                jest nieznośny tylko w reklamie, czy w zyciu też :)))

Dla mnie niektóre z wymienionych przez Ciebie obrazków z adopcją w tle są do
                zaakceptowania.
                I dlaczego koniecznie model życia musi byc chrześcijański? Dekalog jest zbiorem
                zasad dotyczących naszego życia, ale inne religie też mają swój kanon reguł,
                bardzo podobnych. I zawsze chodzi tam o miłość do Boga, bliźniego i ogółnie, by
                nie czynić bliżniemu tego, co tobie niemiłe...W czym jesteśmy lepsi od żydów
                czy muzułmanów?
                • caro333 Re: usmiałam się 10.03.05, 13:52
                  Ufffff...Biez wodki(z palemką)nie razbieriom!Rzeczywiście - do spotkania z tym
                  tematem.:)Obrazek typu - mąż przy garach itd.jest do zaakceptowania w pewnym
                  kontekście.Ja protestuję przeciw robieniu z tego normy(i przy okazji wody z
                  mózgu młodym dziewczynom)!Protestuję pzreciw poprawnościowej zamianie
                  ról!.Akceptuję wszystkie figury i pozycje pod warunkiem,że mężczyzna jest
                  stroną AKTYWNIEJSZĄ(niech Ci będzie!),bo potem coraz częściej słychać wołania -
                  gdzie te chłopy?!I trzeba będzie - jajo o jajo!Tak,jak związki zawodowe - ruch
                  feministyczny połyka własny ogon.Per saldo: nie ma nic gorszego dla pracownikow
                  najemnych jak związki zawodowe,a dla KOBIETY jako zjawiska- ruch
                  feministyczny.Apeluję - "Seksmisja"obowiązkowym filmem dla mlodzieży!!!Proroczy!
                  Piękny!Z happy endem!:))PS.O "niektórych" obrazkach,to ja chętnie z Tobą
                  pomówię!:)
                  • teklat Re: usmiałam się 10.03.05, 14:18
                    Nu, pagadi!!!!
                    Normą ma być kobitka przy garach, jak domniemywam....
                    A zdanko z powieści Witkacego "Kobieta powinna być bierną" coraz mniejsze miewa
                    poparcie, wśród facetów także. Tak słyszałam.
                    • caro333 Re: usmiałam się 10.03.05, 14:38
                      Nu,pagadi! Za to,że udajesz,że nie rozumiesz!Kobieta nie powinna być bierną!
                      Kobieta powinna być mądrą!Bo de facto jest mądrzejsza od mężczyzny!Jest bliższa
                      naturze!A feminizm wypiera z niej tę mądrość odwieczną!!!Qrde! Nie chcę się
                      chwalić.Ale gdybyś pogadała z moim aniołkiem...Ale Ty rozumiesz,tylko się
                      droczysz! Dobra!Przyjmuję konwencję(po raz któryś!)Budiom razbieriat' na
                      wstrieczi!
                      • teklat Re: usmiałam się 10.03.05, 14:48
                        no, no.... może pogadam... :))))))))
                        A feminizm nie wypiera mądrości odwiecznej. Byle tylko nie popadać w
                        skrajności.
                        • caro333 Re: usmiałam się 10.03.05, 14:58
                          A propos skrajności - pewna kobieta pisze po poradę do radia EREWAŃ-Drogie
                          radio Erewań,proszę poradźcie mi coś,bo ja już ze swoim mężem nie mogę
                          wytrzymać!On jest taki nieustannie napalony,że dopada mnie w każdym możliwym
                          miejscu i czasie.Nie mogę się schylić,żeby coś podnieść z podłogi,nie mogę nic
                          wyprać w wannie,nie mogę myć naczyń w miednicy...i w ogóle!Kochane radio!
                          Poradź coś,bo ja już nie mogę!!! Wdzięczna Nadia. PS.Przepraszam za nierówne
                          pismo...:)))
                          • teklat Re: usmiałam się 10.03.05, 15:16
                            no... aktywny był...
                            • caro333 Re: usmiałam się 10.03.05, 15:18
                              Ha!!!:)))
                              • caro333 Re: usmiałam się 10.03.05, 15:35
                                A tak w ogóle, to gdzie jest Karolinka???...:)))
    • lobuzek1 Re: usmiałam się 10.03.05, 16:04
      Haha! Właśnie dzisiaj kupiłem meble do dużego pokoju! Styl nowoczesny, ale co
      mi tam. Mi sie podoba. Meble były już skręcone i sklejone, nad podziw solidnie
      są wykonane. I dobrze, bo niespecjalnie mam zaufanie do mebli luzem, krucho
      bywa z ich solidnością po kilkukrotnym przenoszeniu. Ale mnie teraz wszystko
      boli po kursowaniu z szafami na drugie piętro!
      • lubona Re: usmiałam się 10.03.05, 19:51
        Głos do dyskusji:

sugarqube.com/Ecards/CardView.cfm?CardID=1277&L1=0&L2=0&L3=0&Page=Top
        • lubona Re: usmiałam się 10.03.05, 20:01
          To dla poprawienia humoru??

sugarqube.com/Ecards/CardView.cfm?CardID=395&L1=0&L2=0&L3=0&Page=Top
          • caro333 Re: usmiałam się 11.03.05, 08:27
            A dla nas panowie też są prezenty:
            sugarqube.com/Ecards/CardView.cfm?CardID=552&L1=19&L2=0&L3=0&Page=
            • caro333 Re: usmiałam się 12.03.05, 15:11
              I co? Nikt nie zajrzał nawet?!...
              • lubona Re: usmiałam się 12.03.05, 16:28
                Ja. ;-D

sugarqube.com/Ecards/CardView.cfm?CardID=424&L1=6&L2=81&L3=0&Page=
                I to jeszcze:
                sugarqube.com/Ecards/CardView.cfm?CardID=395&L1=0&L2=0&L3=0&Page=Top
                • lubona Re: usmiałam się 12.03.05, 20:15
                  No to jeszcze to:

www.superlaughecards.com/1/catnip.htm
                  • kuczman Re: usmiałam się 12.03.05, 21:01
                    Kochani,
                    ja dysponuje olbrzymia iloscia narzedzi. Skladam czy tez tworze sporo.
                    Widok usmiechnietej kobiety (szczegolnie atrakcyjnej blondynki) na instrukcjach
                    obslugi powoduje u mnie odruch warunkowy - gromadzenie wszystkich narzedzi bo
                    wiem ze bedzie brakowalo czesci i instrukcje beda niekompletne!
                    Napewno!!!
                    Wiec radze ostroznie z popieraniem rozszerzania tego paskudztwa:P:P:P
                    • teklat Re: usmiałam się 12.03.05, 23:28
                      Spoko, Kuczmanie... Nigdy w zyciu nie została mi żadna część ani śrubka. Tobie
                      zostają?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka