03.07.05, 00:32
czy nikt nie ogląda ? nie sledzi koncertów ??
Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Re: live8live 03.07.05, 10:53
      Nie, bo nie ma poważnych zespołów. I nie nadaje tego żadna poważna stacja
      TV. :-P
      • gosiawd Re: live8live 03.07.05, 11:15
        Większość obejrzałam....
        takiej gratki nie można przepuścić ;))
        podobało sie :)))
        a co to są "poważne zespoły" ?? ;))
        • qwerty.tarnow Re: live8live 03.07.05, 14:14
          Poważne zespoły, to są takie, które po śmierci swojego głównego wokalisty nie
          reaktywują się nagle po 10 latach, bo im się kasa skończyła. Poważne zespoły -
          a raczej poważni ich członkowie - szanują naturalny bieg wydarzeń. I jeśli
          wcześniej przez 25 lat grali w jednym składzie, to potem nie szukają kogoś na
          siłę, kto będzie im pomagał w zgarnianiu kasy na koncertach. Trzeba się liczyć
          z wolą wyższą (odejście jednego z muzyków), wolą fanów, ale i z naturą (starość
          nie radość i w pewnymm wieku to się już ani na scenie ładnie nie wygląda, ani
          nie spiewa za pięknie). I o to mi chodziło. A ponieważ generalnie jestem fanem
          jednego tylko zespołu - a on w swojej naturalnej postaci już nie istnieje -
          jest tylko coś utworzone na niby dla koszenia kasy - to występ tej mutacji, jak
          i całej reszty wykonawców (któej po prostu nie znam - ot, może z pojedynczych
          kawałków), nie był dla mnie przekonywującym motywem żeby śledzić losy w/w
          koncertu. Tym bardziej, iż 20 lat temu na pierwszym Live Aid, to właśnie występ
          tego mojego zespołu - w pierwotnym jeszcze wówczas składzie - był jednym z
          hitów tej imprezy... Nic nie jest już takie samo, czas leci... Przedstawienie
          musi trwać - ale czy w takiej formie?
          • gosiawd Re: live8live 03.07.05, 21:44
            to se ne wrati Qwerty.....
            wciaz powstaja nowe kapele, ktore graja tez swietnie
            a wczoraj np. Green Day dał rownie piękny popis jak Freddie 20 lat wcześniej
            i dla takich chwil warto zyć :P ;)))
            aż żałowałam, ze mnie nie ma w Berlinie.....
            • qwerty.tarnow Re: live8live 03.07.05, 21:49
              No niestety - ja żyję przeszłością głównie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka