Dodaj do ulubionych

Wrażenia z Czech

25.09.05, 23:35
Byłam dzisiaj w Czechach. Dokładnie w Opavie. W restauracji "U bileho
konicka". Na drzwiach do toalety było napisane PANI a na drugich DAMY :-) No
to uznałam,że wolę w sumie być damą niż panią :-) A na reklamie przy drodze
widziałam "strzechy na cely żivot". Chyba se kupię :-))
Obserwuj wątek
    • teklat Re: Wrażenia z Czech 25.09.05, 23:55
      Słuszny wybór! I co do toalety (toż przecież Caro kiedys sobie Ciebie - nie
      znając Cię - wyobrażał, jako elegancka damę ze szklanką whisky na skórzanej
      kanapie w ekskluzywnym salonie :)) ), i co do strzechy! :))
      Dama pod strzechą?????
      • teresa50 Re: Wrażenia z Czech 26.09.05, 00:00
        To już raczej ta baba wiejska w fartuchu pasuje do strzechy, no nie ?? Dobranoc
        wszystkim, idę spać bo mam 600 kilometrów w oczach i głowa mnie boli :-))
        • madai Re: Wrażenia z Czech 27.09.05, 00:04
          zazdroszcze tych wypraw, dzis tu, jutro tam ;)
          • teresa50 Re: Wrażenia z Czech 27.09.05, 10:01
            Trzeba tylko trochę być odważnym i już :-))
            • madai Re: Wrażenia z Czech 27.09.05, 11:57
              i trzeba miec TROCHE czasu na nie :) Ja zawsze jestem chetna na wyprawy, ale
              ten czas...:[
              • teresa50 Re: Wrażenia z Czech 27.09.05, 12:24
                Wiem.. ale czasem warto zrezygnować z czegoś innego. Wrażeń z podróży nic nie
                zastąpi :-)
                • qwerty.tarnow Re: Wrażenia z Czech 27.09.05, 13:23
                  Wrażenia z podróży mogą zastąpić wrażenia z przydrożnych toalet. :-P
                  • madai Re: Wrażenia z Czech 27.09.05, 21:36
                    a ten jak zwykle pesymista, a idz!! :)

Ja bede musiala tak zrobic, Dzisiaj w lazience wymyslilam kolejny plan
                    podrozy ;)
                    • qwerty.tarnow Re: Wrażenia z Czech 27.09.05, 21:46
                      Pesymista? Może, ale za to ze zdrowym podejściem. Bo grunt to nie napalać się
                      na nic, bo jak nie wyjdzie, to mniejszy żal...
                      • madai Re: Wrażenia z Czech 27.09.05, 23:23
                        ja patrze dosc realnie na swiat, ale lubie marzyc. chyba moim wzorcem sa
                        rodzice, bo oni ciagle marza i zawsze dopinaja swego. Moze nie zaraz, nie za
                        rok, ale za dwa, trzy, niespodziewanie :) Jak spadac to z wysokiego konia :)
                        • qwerty.tarnow Re: Wrażenia z Czech 28.09.05, 18:59
                          Nie cierpię spadać. :-P
                          • kuczman Re: Wrażenia z Czech 01.10.05, 08:53
                            Jezeli sie juz spada, to czemu nie sprobowac latac;)) ?

ps. do wczesniejszej wypowiedzi o damie pod strzecha... strzecha to najdrozszy
                            dach w Anglii, dach na sto lat i niewielu stac na taki...
                            • qwerty.tarnow Re: Wrażenia z Czech 01.10.05, 11:02
                              Latać każdy może - jeden lepiej, drugi trochę gorzej... :-P

Strzecha to i teraz w Polsce wyraz snobizmu. Nowomodne karczmy, domu
                              letniskowe, itp. - kryją tym ile wlezie! Tylko raczej nie słomą, a trzciną.
                              • teresa50 Re: Wrażenia z Czech 01.10.05, 17:52
                                Mam takie podejrzenie Qwerty, że strzecha to po czesku po prostu dach. I to
                                miało być śmieszne :-)) Mam też inne - drevni kocur-wiewiórka, mandolinka
                                bramborowa-stonka zniemniaczana. Lubię języki :-))
                                • lobuzek1 Re: Wrażenia z Czech 01.10.05, 23:48
                                  Ooo! Drewny kocur to akurat usłyszałem w Stanach od poznanych tam Słowaków. O
                                  mało nie umarłem ze śmiechu! Achoj!
                                  • lemuriza Re: Wrażenia z Czech 02.10.05, 10:40
                                    może Wam slav opowie jak go złapała słowacka policja?
                                    To dopiero było!
                                    • teresa50 Re: Wrażenia z Czech 02.10.05, 12:09
                                      I chcieli mu dać "pokutę"? :-)
                                      • lemuriza Re: Wrażenia z Czech 02.10.05, 13:37
                                        no dokładnie tak:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka