Dodaj do ulubionych

Targi książki

27.10.05, 18:31
no i nadszedł ten czas...
Więc prośba jest do krakowiaków, objasnijcie jak dojechać autem na nowe
targowe miejsce.
Jedziemy w sobotę!!!!!!
Chyba sobie kupie książkę Atwood wydaną w Znaku.
Powstał taki projekt ( wydaje mi się, ze bardzo ciekawy):
www.znak.com.pl/mity_01.php
Obserwuj wątek
    • madai Re: Targi książki 27.10.05, 22:12
      Przez Wieliczke, ulica Wielicka prosto, pozniej na skrzyzowaniu z Powstancow
      Wielkopolskich skrecic w prawo, pozniej caly czas prosto, prosto prosto, az po
      lewej stronie ukaze sie Selgros, tam trzeba skrecic w lewo i dalej prosto. To
      jest niedaleko M1 :)
      • madai Re: Targi książki 27.10.05, 22:13
        ja wybieram sie jutro :)
        • lemuriza Re: Targi książki 27.10.05, 22:36
          Lepiej idź w sobotę, bedzie Tokarczuk:).
          Przez Wieliczkę z Tarnowa? To nie jakoś dziwnie?
          • slav4 Re: Targi książki 28.10.05, 08:02
            Lemur nie znasz się :o)
            Zawsze jeździmy przez Wieliczkę, a ta wlotowa ulica do K-owa to właśnie
            Wielicka. Potem chyba trochę pokluczymy, ale zaufaj fachowcom :o0PP
            • moniek76 Re: Targi książki 28.10.05, 08:57
              Jakby ktoś się wybierał od strony Dietla, to jedzie się prosto w stronę Nowej
              Huty - Aleją Pokoju. Na rondzie koło M1 też prosto i potem na następnych
              światłach (koło stacji benzynowej Esso) skręcamy w prawo i już jesteśmy na
              miejscu:))
              • moniek76 Re: Targi książki 28.10.05, 09:13
                A jakby ktoś jechał od strony Nowej Huty to na Rondzie Czyżyńskim uderzamy w
                Aleję Pokoju i jedziemy prosto, prosto, prosto i mniej więcej na wysokości
                zielonego przeszklonego budynku, gdzie jest Bank Śląski i Computerland, po
                lewej stronie (tam są światła na pewno) jest stacja Esso i ulica Centralna.
                Tylko nie pamiętam czy na tych światłach da się skręcić w lewo, czy jest jakaś
                zawrotka, czy trzeba na rondzie koło M1 zawracać... Będę dzisiaj na pewno o
                12.00 na Targach na seminarium z prawa autorskiego, więc sprawdzę i dam wam
                znać:))
                • moniek76 Re: Targi książki 28.10.05, 15:38
                  Sprawdziłam, jest zawrotka przez tory tramwajowe:)
                • kuczman Re: Targi książki 29.10.05, 05:26
                  Prawo autorskie... moze cos zaswitnie na tym forum odnosnie kasowania postow wg.
                  widzimisie...
          • madai Re: Targi książki 28.10.05, 09:57
            Ja zawsze jezdze przez Wieliczke, bo prosciej, a poza tym szybciej.

Lemuriza: masz moze program Targow? Bo ja wlasnie nie mam i ide na wyczucie. A
            poza tym jutro wracam do Tarnowa.
            • lemuriza Re: Targi książki 29.10.05, 08:55
              no więc ja za chwilę wyjeżdżam. Dzisiaj jest m.in. Olga Tokarczuk i Andrzej
              Sapkowski.
              • lemuriza Re: Targi książki 29.10.05, 18:07
                Wróciliśmy ( z kilkoma książkami).
                A ponieważ wczoraj dostałam jeszcze jedną pocztą , to mam czytania na kilka
                miesięcy chyba.
                Na Targach jak zwykle emocje u mnie wzbudza ta niesamowita ilość książek.
                No i osoby znanych osób.
                Widziałam moją ukochaną Olge Tokarczuk przy stoliku w restauracji, widziałam
                Annę Dymną, Mrożka , Stasiuka ( dziś czytałam relację ze spotkania z nim w GW,
                podobno bardzo się kreował i wypadł ogólnie mało sympatycznie) i kilka innych
                znanych osób.
                To jest fajna impreza.
                • madai Re: Targi książki 29.10.05, 22:18
                  A ja dzisiaj nie bylam. Beznadzieja. I juz nie bede. Ehhh.. Zazdroszcze L.

Co kupilas ciekawego?
                  • lemuriza Re: Targi książki 31.10.05, 17:19
                    Kupiłam książkę Atwood, tę ze Znaku. Kupiłam też jedną książkę z serii BIP
                    Prószyńskiego, a mój mąż kupił jeszcze dwie książki, ale to takie o wojnie:).
                    • slav4 Re: Targi książki 31.10.05, 17:46
                      E, zaraz tam o wojnie....

Monografia niemieckiej armaty p.lot/p.panc Flak 8.8 to o armacie, nie "o
                      wojnie". Za to druga - jak najbardziej. Wojna powietrzna '39-'45.
                      Obie Janusza Piekałkiewicza, co ciekawe, tłumaczone z niemieckiego na Polski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka