sloggi 30.10.05, 20:12 Kupiłem w księgarni plan Tarnowa i po dokładniejszym obejrzeniu zaczynam nabierać chęci na spędzenie kilku dni w Tarnowie. Musiałbym tylko poszukać niedrogiego noclegu i kogoś do towarzystwa w łażeniu po Waszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madai Re: Odwiedzić Tarnów? 30.10.05, 22:12 Z tymi noclegami w Tarnowie, to jest problem, bo albo w drogich hotelach, nie zawsze "dobrych", albo w jakis klitkach, bog wie gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Odwiedzić Tarnów? 30.10.05, 22:15 TU był kiedyś podobny wątek poświęcony zbliżonemu tematowi - może się przydadzą zawarte w nim informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: Odwiedzić Tarnów? 31.10.05, 08:30 Proponuję zajrzeć poniżej:) Na stronie Tarnowa jest przewodnik, w którym można przeczytać, co warto zobaczyć w naszym mieście. www.tarnow.pl/odwiedzac_tarnow/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Odwiedzić Tarnów? 31.10.05, 11:02 Obejrzałem Wasz portal bardzo dokładnie, ciekawie zrobiony. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Odwiedzić Tarnów? 31.10.05, 14:22 Ooo Sloggi :) Tarnow zaprasza Warszawe. Tarnow tez da sie lubiec :) Warszawski Atob miasto nasze juz odwiedzil, kolej na Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Odwiedzić Tarnów? 31.10.05, 14:52 Cześć Tradi!Co u Ciebie? Ty już po wizycie w Tarnowie,czy jeszcze przed?:) Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Odwiedzić Tarnów? 01.11.05, 05:00 Heja ho :) Ja juz po wizycie letniej w PL ale przed jesieno-zimowa :) Lece koncem miesiaca do Polski i na 10 dni do Wloch nie wiem czy zawitam do Tarnowa jednak bo mam troche rozjazdow po Polsce i nie tylko. Po Nowym Roku bede na dluzej, wszystko ku temu zmierza:) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Odwiedzić Tarnów? 31.10.05, 22:10 Oj przyjadę, ale chyba po Nowym Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Odwiedzić Tarnów? 01.11.05, 08:03 Powinienes, bo zdaniem moich znajomych z roznych stron polski, Tarnow jest naprawde ladnym, ciekawym miastem. Ich zdaniem, bo ja tam bylem zaledwie pare godzin rok temu po 20+ latach nieobecnosci:(( Ale to co widzialem, rozpoznawalem- lubialem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: Odwiedzić Tarnów? 06.11.05, 20:39 Oj maly ten internet ;) Slog warto...piekne miasto ...i piekne mieszkanki jego :) Hehehe dojdzie do przedziwnej sytacji ze ...spotakmy sie w Tarnowie . Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Odwiedzić Tarnów? 13.11.05, 04:17 Sloggi, zobacz tutaj, pare ciekawych informacji o Tarnowie, noclegach: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=92&w=31850280 Odpowiedz Link Zgłoś
oskar335 Re: Odwiedzić Tarnów? 14.11.05, 00:44 Slogi szkoda czasu i pieniedzy na wyprawę do Tarnowa. Może latem. Wtedy warto zrobic wypad po okolicy. Miasto jest szare bezbarwne z jakims takim małomiasteczkowym klimatem. Wszystko nienaturalnie skupione przy dwóch ulicach gdzie panuje tłok jak natargowisku. Wieczorem centrum zamiera, tylko od czasu do czasu jakis pijaczek lub miejscowy dres siarczyscie zaklnie. Liszajowate kamienice, kiepsciutkie sklepiki w których zaduch i duchota panuja.Po to by zobaczyc rynek, ratusz i uliczkę Żydowską nie ma sensu jechac kilka godzin. Obrzeża miasta to paskudne blokowiska. Klimat ciężkawy duze zapylenie. Okolica nasycona eternitem jak mało która.Ciekawy architektonicznie choć jest kilka podobnych dworzec zaniedbany, zapluty i smrodliwy. Niedaleki dworzec PKS także. Śmieszny teatr i paskudne kino.Za to w kawiarni Tatrzańskiej wcale niezły tort. Ale żeby na tort jechac az z Bródna ? Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Odwiedzić Tarnów? 14.11.05, 02:26 Oj, oscar... nie zgodze sie z Toba. Wychowalem sie w Tarnowie i wiem o nim co nieco, chociaz nie bylem tam oprocz moze jednej godziny rok temu przez ponad 20 lat. Mam znajomych ktorzy sa w Tarnowie znacznie czesciej- i maja dobra opinie o Tarnowie, centrum etc., Przeczytaj powyzszy artykul- samo to wystarcza na wspaniala wycieczke o badz jakiej porze roku. Pamietam wypowiedzi kogos (niekoniecznie na tym forum) ze "taaaakie nudy w tym Tarnowie, tylko na zakupy mozna pojsc, dobrze ze z moimi angielskimi zarobkami" etc, etc,... no coz, wszystko zalezy od kregu zainteresowan danej osoby, czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Odwiedzić Tarnów? 27.11.05, 04:57 I jeszcze dowiedzialem sie o takiej ciekawostce z okolic Tarnowa: " W Łętowicach koło Tarnowa odkryto groby Wandalów z pierwszego wieku naszej ery. Znaleziono cenne przedmioty - naczynia gliniane i metalowe. Eksponaty trafią do Muzeum Okręgowego w Tarnowie. Archeolodzy ustalili, że osada powstała między 20. a 100. rokiem naszej ery. Muzealnicy pracują teraz nad zabezpieczeniem i skatalogowaniem znalezionych przedmiotów. Pracownicy Muzeum Okręgowego podejmą starania o środki potrzebne na prowadzenie badań z Urzędu Konserwatora Małopolskiego. Prace archeologiczne na cmentarzysku utrudnia to, że na tym terenie stoją współczesne prywatne zabudowania." Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Odwiedzić Tarnów? 27.11.05, 09:41 A jaki ma klimat panować w małym mieście, wielkomiejski? Na pewno w Polsce jest wiele piekniejszych miast niż Tarnów. Na pewno nie jest to miasto najlepsze na wycieczkę docelową, ale jeśli ktos jedzie gdzieś dalej to na pewno warto się zatrzymać i parę rzeczy zobaczyć.Również w okolicach Tarnowa.Ja tu mieszkam od 10 lat, jestem element napływowoy i naprawdę nie narzekam. Lubię Tarnów. P.S. kuczman o tych odkryciu archeologicznych to już tu rozmawialismy, chyba spałeś wtedy snem zimowym:) Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Odwiedzić Tarnów? 27.11.05, 16:30 O? Nie wiadomo mi... jezeli pamietasz watek, podaj prosze, z przyjemnoscia przeczytam! To moje ulubione tematy- pamietam wklejalem cos o skarbie z ruin zamku, ale ta wiadomosc byla dla mnie nowina, ktora sie skrzetnie z Wami podzielilem. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Odwiedzić Tarnów? 27.11.05, 17:18 Proszę bardzo, chociaż chyba się rozczarujesz w jakim kierunku poszła dyskusja: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=92&w=31536503&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Odwiedzić Tarnów? 27.11.05, 17:50 Faktycznie- zapomnialem ze czytalem... Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś