Dodaj do ulubionych

Słyszeliście?

14.11.05, 22:58
Ostatnie prognozy pogody????????? Zbliża się nieuchronne, buuuuuu.
Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Re: Słyszeliście? 14.11.05, 23:05
      Niestety. :-(
      Ale może szybko przejdzie? I w styczniu/lutym znowu będzie coś koło 20 stopni?
      Jak w pamiętnym roku 2002? :-)
      • lubona Re: Słyszeliście? 14.11.05, 23:08
        No właśnie, niestety. Słyszałam, że ma to trzymać długo. :(
        • qwerty.tarnow Re: Słyszeliście? 14.11.05, 23:11
          O tegorocznych prognozach długoterminowych pogadajmy najlepiej za rok. ;-)
          • kuczman Re: Słyszeliście? 15.11.05, 06:10
            Znaczy sie idzie zima prawdziwa?:D:D:D
            Cudownie!!! Sniegu po pas i mrozu skrzypiacego pod butami pragne!
            Zime kocham jak kazda z por roku, biale szalenstwo rowniez:))
            Latem fruwam slizgaczem po tafli jeziora a zima na snowmobilu, jeszcze wieksza
            frajda! A w zeszlym roku, na sasiada nowej maszynie to prulem po rzece ponad
            180km/h :)) Oczywiscie po sprawdzonym wiele razy prostym odcinku coby adrenaliny
            fala nie zostala podwyzszona przez proby lotu w powietrzu nad twardym jak beton
            lodem:P:P:P
            Kocham zime, nawet odgarnianie sniegu- a juz zmotoryzowanym sprzetem, to dopiero
            frajda jak sie usypuje rowniutkie zaspy:))
            • moniek76 Re: Słyszeliście? 15.11.05, 08:33
              Ja tam nie kocham tej pory roku. Znowu zima zaskoczy drogowców i będę trzy
              godziny z pracy na nogach wracać (pamiętacie co było dwa lata lemu i chyba w
              zeszłym roku też się powtórzyło w Krakowie???); na nartach nie jeżdżę, zimna
              nie cierpię, na samą myśl już mi nogi i ręce marzną:( I jeszcze ta
              wszechogarniająca ciemność - rano - ciemno, popołudniu - ciemno - a reszta dnia
              w pracy przy sztucznym świetle i lenich kaloryferach. brrrrr!!
              • kuczman Re: Słyszeliście? 15.11.05, 09:20
                Moniek, potrzebny Ci jest urlop zimowy!
                Gdzies, gdzie zaznasz urokow zimy i potem, chociaz zamknieta w realiach pracy i
                zycia, pamietac bedziesz ze caaaaaaaaaaaaalaaaaaa reszta Swiata jest piekna i
                skrzaca sie w promieniach slonca;))
                • teresa50 Re: Słyszeliście? 15.11.05, 10:11
                  A ja tam wolę słońce południowych mórz :-)
                  • teklat Re: Słyszeliście? 15.11.05, 20:00
                    Ja zdecydowanie też. Nikt mnie nie przekona, że "rześkie" zimowe powietrze jest
                    super.
                    Mogę uznać, że jest super tylko wtedy, gdy nie mam innego wyboru, bo jest zima,
                    a nie chce mi się narzekać :) . Lubię lato i ciepełko. I już. I najchętniej
                    zimę przesiedziałabym w chałupie - przy herbatce, książce, sztaludze, szyciu,
                    grzańcu, psie, telefonie z przyjaciółkami po drugiej stronie, telewizorze,
                    muzyczce...No i tych z Was, których widzę na tym forum :))
                    • qwerty.tarnow Re: Słyszeliście? 15.11.05, 20:16
                      Zimie mówimy zdecydowane NIE! :-)
                      • kuczman Re: Słyszeliście? 16.11.05, 05:49
                        No coz, tylko moge powiedziec ze nie wiecie co tracicie. Smutne to ze piekna tej
                        pory roku nie widzicie, ani uznac nie chcecie.

Przezylem wiele cudownych chwil zima- ogniska w nocy przy prawie 30 stopniowym
                        mrozie, przejazdzki na skuterach po jeziorze, bagnach,lasach (frajda
                        niesamowita:D ), cudownie obsypane sniegiem drzewa, uginajace sie pod tym
                        skrzacym sie w sloncu ciezarem... dziury wiercone w lodzie dla lapania ryb! Pies
                        skaczacy przez zaspy, rozrabiajacy w puszystym cudzie.
                        Ba, mistrzostwa w jezdzie na butach po stromej, oblodzonej slizgawce!:D
                        Albo spokojne szusanie po lodowisku...
                        Obwarzanki krecone samochodem na pustym parkingu, czy zakrety brane w poprzek;))
                        Czepianie sie zderzakow samochodow...
                        Zamiecie nagle na plazy Baltyku!
                        Zimy nie lubiec? Mozna...
                        Piekna jej nie widziec, nie czuc?
                        Ha!

• teresa50 Re: Słyszeliście? 16.11.05, 09:46
                          Wiesz, dla większości z nas zima to nie to, o czym mówisz. To zaspy na śliskich
                          ulicach, chlapiąca masa na chodnikach, przenikliwy wiatr na przystankach, szare
                          niebo i psująca fryzurę wełniana czapka :-))
                          • kuczman Re: Słyszeliście? 16.11.05, 14:44
                            Wiesz, ja tez mam pozostale piec dni tygodnia do przezycia. I zapewne w wiekszym
                            kontakcie z pogoda niz wiekszosc z Was...
                            Psa tez wyprowadzalem codziennie i to nie na 5cio minutowe spacery.
                            Ale biore te rzeczy z dobra mina, wspomnieniami przygod Sir Shacketona i innych
                            zadnych przygody ludzi.
                            • teresa50 Re: Słyszeliście? 16.11.05, 14:52
                              I tu jest właśnie klucz do dobrego samopoczucia :-) Popieram i zamierzam
                              zastosować :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka