lubona 14.11.05, 22:58 Ostatnie prognozy pogody????????? Zbliża się nieuchronne, buuuuuu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwerty.tarnow Re: Słyszeliście? 14.11.05, 23:05 Niestety. :-( Ale może szybko przejdzie? I w styczniu/lutym znowu będzie coś koło 20 stopni? Jak w pamiętnym roku 2002? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Słyszeliście? 14.11.05, 23:08 No właśnie, niestety. Słyszałam, że ma to trzymać długo. :( Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Słyszeliście? 14.11.05, 23:11 O tegorocznych prognozach długoterminowych pogadajmy najlepiej za rok. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Słyszeliście? 15.11.05, 06:10 Znaczy sie idzie zima prawdziwa?:D:D:D Cudownie!!! Sniegu po pas i mrozu skrzypiacego pod butami pragne! Zime kocham jak kazda z por roku, biale szalenstwo rowniez:)) Latem fruwam slizgaczem po tafli jeziora a zima na snowmobilu, jeszcze wieksza frajda! A w zeszlym roku, na sasiada nowej maszynie to prulem po rzece ponad 180km/h :)) Oczywiscie po sprawdzonym wiele razy prostym odcinku coby adrenaliny fala nie zostala podwyzszona przez proby lotu w powietrzu nad twardym jak beton lodem:P:P:P Kocham zime, nawet odgarnianie sniegu- a juz zmotoryzowanym sprzetem, to dopiero frajda jak sie usypuje rowniutkie zaspy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: Słyszeliście? 15.11.05, 08:33 Ja tam nie kocham tej pory roku. Znowu zima zaskoczy drogowców i będę trzy godziny z pracy na nogach wracać (pamiętacie co było dwa lata lemu i chyba w zeszłym roku też się powtórzyło w Krakowie???); na nartach nie jeżdżę, zimna nie cierpię, na samą myśl już mi nogi i ręce marzną:( I jeszcze ta wszechogarniająca ciemność - rano - ciemno, popołudniu - ciemno - a reszta dnia w pracy przy sztucznym świetle i lenich kaloryferach. brrrrr!! Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Słyszeliście? 15.11.05, 09:20 Moniek, potrzebny Ci jest urlop zimowy! Gdzies, gdzie zaznasz urokow zimy i potem, chociaz zamknieta w realiach pracy i zycia, pamietac bedziesz ze caaaaaaaaaaaaalaaaaaa reszta Swiata jest piekna i skrzaca sie w promieniach slonca;)) Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: Słyszeliście? 15.11.05, 10:11 A ja tam wolę słońce południowych mórz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Słyszeliście? 15.11.05, 20:00 Ja zdecydowanie też. Nikt mnie nie przekona, że "rześkie" zimowe powietrze jest super. Mogę uznać, że jest super tylko wtedy, gdy nie mam innego wyboru, bo jest zima, a nie chce mi się narzekać :) . Lubię lato i ciepełko. I już. I najchętniej zimę przesiedziałabym w chałupie - przy herbatce, książce, sztaludze, szyciu, grzańcu, psie, telefonie z przyjaciółkami po drugiej stronie, telewizorze, muzyczce...No i tych z Was, których widzę na tym forum :)) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Słyszeliście? 15.11.05, 20:16 Zimie mówimy zdecydowane NIE! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Słyszeliście? 16.11.05, 05:49 No coz, tylko moge powiedziec ze nie wiecie co tracicie. Smutne to ze piekna tej pory roku nie widzicie, ani uznac nie chcecie. Przezylem wiele cudownych chwil zima- ogniska w nocy przy prawie 30 stopniowym mrozie, przejazdzki na skuterach po jeziorze, bagnach,lasach (frajda niesamowita:D ), cudownie obsypane sniegiem drzewa, uginajace sie pod tym skrzacym sie w sloncu ciezarem... dziury wiercone w lodzie dla lapania ryb! Pies skaczacy przez zaspy, rozrabiajacy w puszystym cudzie. Ba, mistrzostwa w jezdzie na butach po stromej, oblodzonej slizgawce!:D Albo spokojne szusanie po lodowisku... Obwarzanki krecone samochodem na pustym parkingu, czy zakrety brane w poprzek;)) Czepianie sie zderzakow samochodow... Zamiecie nagle na plazy Baltyku! Zimy nie lubiec? Mozna... Piekna jej nie widziec, nie czuc? Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: Słyszeliście? 16.11.05, 09:46 Wiesz, dla większości z nas zima to nie to, o czym mówisz. To zaspy na śliskich ulicach, chlapiąca masa na chodnikach, przenikliwy wiatr na przystankach, szare niebo i psująca fryzurę wełniana czapka :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Słyszeliście? 16.11.05, 14:44 Wiesz, ja tez mam pozostale piec dni tygodnia do przezycia. I zapewne w wiekszym kontakcie z pogoda niz wiekszosc z Was... Psa tez wyprowadzalem codziennie i to nie na 5cio minutowe spacery. Ale biore te rzeczy z dobra mina, wspomnieniami przygod Sir Shacketona i innych zadnych przygody ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: Słyszeliście? 16.11.05, 14:52 I tu jest właśnie klucz do dobrego samopoczucia :-) Popieram i zamierzam zastosować :-) Odpowiedz Link Zgłoś