Dodaj do ulubionych

koszt kredytu - bank czy doradca ?

IP: *.gl.digi.pl 10.06.11, 09:40
Czy korzystniej jest załatwiać kredyt hipoteczny w banku czy lepiej skorzystać z pomocy doradcy - chodzi mi o to czy koszt kredytu który załatwię sama np. w PKO jest niższy niż taki sam kredyt załatwiany przez doradcę finansowego ?
Obserwuj wątek
    • pawelh2 Re: koszt kredytu - bank czy doradca ? 10.06.11, 14:02
      doradca może ci zaproponowac jeszcze inne banki, ale na pewno koszt bedzie taki sam,
      a w czasie się wydłuży... bo doradca musi wszystkie dokumenty zanieść do banku i potem odebrać informacje z banku i przekazać tobie...
    • laptopek24 Lepszy doradca 10.06.11, 14:38
      Doradca jest lepszy, bo ma oferty kilku banków i dobierze taki jak klientowi będzie najlepiej pasował. A w jednym banku to co, jeden kredyt i koniec.
      To jest tak jak supermarkecie, lepiej mieć do wyboru 10 soków niż tylko 1.

Patrz np. na stronę favore.pl gdzie wystawiają się doradcy.
      www.favore.pl/cat141112_doradztwo-posrednictwo.html
      Składasz na stronie za free i bez rejestracji zapytanie typu "szukam kredytu hipotecznego przy takich a takich parametrach - np. mam 30 lat, zarabiam tyle i tyle". Klikasz i oferta trafia do dziesiątków doradców, którzy przysyłają ci swoje propozycje. To nawet lepsze niż kicanie po oddziałach.
    • Gość: profi Re: koszt kredytu - bank czy doradca ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.11, 14:41
      na pewno bezpieczniej skorzystać z usług niezależnego doradcy. Przynajmniej znają ten temat, a samemu porównać oferty tak wielu banków wydaje się niemożliwe (czas i po prostu brak przygotowania merytorycznego). Usługi doradców są bezpłatne (mają prowizję z banków, nie od klienta). Na naszym rynku liderami w tej branży są: EXPANDER, Open Finance, Gold Finance oraz Dom Kredytowy NOTUS
      Życzę powodzenia
    • Gość: emu Re: koszt kredytu - bank czy doradca ? IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 22:23
      Byłem jakiś czas temu z ciekawości u tych "doradców" już nawet nie pamiętam w której firmie.
      Nie wiem co jest grane ale ciągle jak mantrę zachwalają i namawiają mnie na kredyt w złotówkach (w DB jak się dowiedziałem kwalifikuję się na kredyt we frankach) a gdy frank był jakiś czas temu po 2,40-2,50 to mówili żeby kredyt brać tylko we franku.
      Obecny kurs franka faworyzuje właśnie tę walutę.
      Albo pracuje tam stado ekonomicznych baranów albo nie wiem.

• Gość: Krzysztof Re: koszt kredytu - bank czy doradca ? IP: *.play-internet.pl 25.11.17, 05:20
        Baran to ty byłeś biorąc we franku! ha ha ha
    • Gość: Mona Re: koszt kredytu - bank czy doradca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 09:19
      Ja mam taniej biorąc poprzez doradczynię, która już długo z tym bankiem współpracowała.Nawet mniej dokumentów do wypełnienia niż bezpośrednio bank wymagał także generalnie polecam dobrego doradcę.
    • Gość: diplodok Re: koszt kredytu - bank czy doradca ? IP: *.2a.pl 25.07.11, 18:11
      No ja odradzam "doradców".
      Chcesz się zadłużyć na kilkaset tys. na kilkadziesiąt lat a tę sprawę chcesz powierzyć chłystkowi z trądzikiem młodzieńczym i w poliestrowym garniturze po licencjacie z jakiegoś Open czy innego fajansa. Oni napewno nie wybiorą Ci dobrej oferty a taką z której będą wycisnąć jak największą prowizję dla siebie. Pochodź po bankach, popytaj, podzwoń. nawet jeśli poświęcisz na to i 1 m-c to i tak Ci się opłaci.
    • mrobert15 Re: koszt kredytu - bank czy doradca ? 07.02.18, 20:46
      Temat trochę może odgrzewam, ale mam nadzieję, że komuś się przyda.
      Proponuję sprawdzić obie formy wnioskowania o kredyt jeśli mamy więcej czasu na poszukiwania ofert kredytowych. Sprawdzić oferty w porównywarce kredytów hipotecznych (zwracamy przede wszystkim uwagę na marżę i rzeczywistą roczną stopę oprocentowania), a poza tym pogadać z wybranym pośrednikiem (większość tych dużych współpracuje z prawie wszystkimi bankami) co może nam zaproponować.
      Nie należy bać się pośredników. Płacą im banki, ograniczając tym samym własne dochody z prowizji. Czasami, w związku z tym,można coś wynegocjować na cenie jeśli z pośrednika się nie skorzysta ...
    • Gość: Ferdinando Re: koszt kredytu - bank czy doradca ? IP: *.toya.net.pl 19.07.18, 19:48
      Jeżeli temat jest aktualny to polecam od siebie kredyt w PEKAO S.A. , jeżeli natomiast masz problem z uzyskaniem kredytu z banku to Eden Finance, link: edenfinance.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka