Dodaj do ulubionych

Kredyt hipoteczny

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.11, 11:10
Chcemy wziąć kredyt hipoteczny na budowę domu, teraz już chcemy złożyć wniosek. Ma to być RnS. Koszystałam z expandera, ale jakoś mnie ich porady nie przekonały. Mamy wkład własny działka + 20 %. zrobione, na co się zdecydować ????????? Co sądzicie o PEKAO SA ???????
Obserwuj wątek
    • michas007 Re: Kredyt hipoteczny 11.10.11, 11:30
      Wybór zależy od zdolności (więc głównie dochodów i zobowiązań).
      Napisz nieco więcej - wartość działki, kwota kredytu, źródła i wysokość dochodów, zobowiązania, liczba osób w gosp. domowym.
    • Gość: kaolina Re: Kredyt hipoteczny IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.11, 16:07
      Witam :) Jeżeli dalej poszukuje Pan kredytu, polecam serdecznie przedstawiciela Ing, który przedstawi Panu pełną ofertę. Na chwilę obecną ten bank ma najlepszą na rynku ofertę dla klientów, dlatego warto chociażby zapoznać się z nią. Kontakt do przedstawiciela: tel-509530332 pan Jerzy Kolejko.
      To nic nie kosztuje a może akurat
    • Gość: Antek67 Re: Kredyt hipoteczny IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.11, 10:11
      Ja korzystałem z pomocy doradców kredytowych z portalu finansosfera.pl I spokojnie mogę ich polecić. Warto też skorzystać z ich porównywarki kredytów. Pozdrawiam i życzę powodzenia!!
      • Gość: Opinion Re: Kredyt hipoteczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.11, 14:55
        A czy przypadkiem nie reklamujesz siebie?

wszelkiego rodzaju portale i porównywarki sa do ...

niczego się nie dowiesz sensownego i czesto nie ma aktualnych informacji, a to najwazniejsze
    • withmoney.pl Re: Kredyt hipoteczny 04.11.11, 18:01
      Witam,

Na obecną chwilę oferta Pekao sa jest mało konkurencyjna. Zdecydowanie są lepsze oferty, zwłaszcza , że posiada pani dodatkowy wkład poza działką. Marże od 0,8% , 0% prowizji

Do przygotowania oferty kilku banków kredytu z dopłatami Rns potrzebuję kilku informacji :
      - kwota kredytu
      - wartość działki
      - lokalizacja nieruchomości ( miejscowość, województwo)
      - pow. użytkowa domu ( z projektu lub pozwolenia na budowe)
      - ilość osób w gospodarstwie i wiek kredytobiorców
      - okres kredytowania
      - dochody netto lub brutto ( rodzaj dochodów: umowa o pracę/ zlecenie/ dz. gosp itp)
      - zobowiązania ( kredyty, limity kart kredytowych, debetowych , o ile występują)

Te informacje wystarczą do przygotowania oferty kredytowej.

Proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny

With Money Doradcy Finansowi
      tel. 793-447-793
      karol.ferus@withmoney.pl

• magna-a Re: Kredyt hipoteczny 09.11.11, 10:31
      Cześć,

Ja właśnie podpisałam umowę w kredytową także mogę co nieco napisać.

Przede wszystkim przy wyborze banku będzie decydować wasza zdolność kredytowa i generalnie jaki macie poziom dochodów. Niektóre banki nie chcą rozmawiać z osobami, które zarabiają poniżej pewnej kwoty (np. w Reiffeisen było wymagane jakiś czas temu 3000 zł netto).

Banki, które akceptują niższe dochody to oba PKO, Millenium, Pocztowy, PNB Paribas.

Wybierając ofertę banku warto zwrócić uwagę na tzw. cross sell - czyli jakie dodatkowe produkty bankowe musicie wykupić, żeby otrzymać dane warunki kredytu. Do najbardziej popularnych zalicza się otwarcie konta bankowego (obowiązkowe w praktycznie każdym banku), karta debetowa, karta kredytowa, ubezpieczenie na życie, ubezpieczenie niskiego wkładu władnego, plan oszczędzania itp.

Warto sobie podliczyć ile będą kosztować te dodatkowe zobowiązania i jak będą dla nas niewygodne. Np. w niektórych bankach trzeba pilnować żeby na konto wpływała określona kwota + trzeba wykonywać transakcje kartą na pewną kwotę. Jeśli nie spełnimy tych warunków to zostaje podniesiona marża w danym miesiącu.

W tej chwili dobrą ofertę ma PNB Paribas - marża przez pierwsze pięć lat ok 0,9%, później 1,29%, obowiązkowe ubezpieczenie w wysokości ok. 1,12% wartości kredytu (zamiast prowizji). Bank Pocztowy też ma ciekawą ofertę - marża na poziomie 1,3%, prowizja generalnie 1% ale można spróbować negocjować. PKO, Millenium mają marżę na poziomie 1,4-1,5%.

To się ciągle zmienia i zależy od indywidualnej sytuacji więc najlepiej pytajcie bezpośrednio w bankach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka