Dodaj do ulubionych

Drapać, czy nie drapać ?

07.12.11, 07:45
Wstałem wcześnie, bo spałem krótko.
Obserwuj wątek
    • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 07:46
      Bo musiałem wyjść na dyżur.
      • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 07:46
        Jak leżałem w łóżku, to nie wiedziałem jaka jest temperatura na zewnątrz.
        • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 07:47
          I nie wiedziałem też, czy leży śnieg.
            No to nie wiedziałem, czy będę musiał coś drapać.
              No to - na wszelki wypadek - dla rozgrzewki, podrapałem się po bujnej czuprynie.
              • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 07:48
                Okazało się, że jest zero stopni ( nie na plusie ani nie na minusie )
                  A jak wstałem to jeszcze nie padało.
                    Za to, jak sie ubrałem, to zaczęło padać.
                      A dokładnie - śnieg zaczął padać.
                      • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 07:49
                        Duże płatki śniegu.
                          Takie duże widziałem tylko w Alpach.
                            A i te- na filmie.
                            • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 07:50
                              To się zacząłem zastanawiać czy jechać niemieckim autem na ten dyżur.
                                Bo wiecie - mam opony całoroczne.
                                  A jak pada śnieg i jest plus minus zero, to chyba trzeba jeździć na zimowych ?
                                  • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 08:23
                                    Ale jak szedłem na parking to padał śnieg.
                                    • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 08:24
                                      No i ten parking wyglądał całkiem jak zasypane getto.
                                        No bo bardzo padało.
                                          I ogrodzenie było całe w śniegu.
                                            Tak, jak w getcie.
                                            • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 08:25
                                              No i refleksja mnie naszła.
                                                Że w zimie można by to ogrodzenie rozebrać.
                                                  Bo jak jest zima to jest zimno.
                                                    A jak jest zimno, to szyby są zamarznięte
                                                  • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 08:26
                                                    I wtedy polskiemu złodziejowi nie będzie się chciało kraść niemieckiego auta.
                                                    Bo najpierw musiałby drapać szyby skrobaczką.
                                                    A polscy złodzieje są leniwi.
                                                    Nawet gdy kradną niemieckie auta.
                                                  • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 08:27
                                                    A jakby zdjęli to ogrodzenie, to chociaż kilka miesięcy nie byłoby, jak w getcie.
                                                  • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 08:27
                                                    A t już coś takie kilka miesięcy nie w getcie, no nie ?
                                                  • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 08:28
                                                    Przemyślę to jeszcze.
                                                    A tymczasem muszę sprawdzić bo ktoś ujada na korytarzu.
                                                    Może to jakiś klient ?
                                                    A może tylko zwykły polski kieszonkowiec co okradł klienta?
                                                  • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 08:29
                                                    I go złapali ?
                                                    Bo w końcu nikt nie lubi jak go okradają.
                                                    Ta myśl mnieśmieszy, choć nie jest śmieszna.
                                                    Co najwyżej może być paradna.
                                                  • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 08:30
                                                    Albo nędzna.
                                                  • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 08:30
                                                    No to do usłyszyska !
    • kogucik-2972 Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 08:47
      piękny monolog Wściekły big_grin cześć big_grin
      • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 09:53
        Koguciku, jaki monolog ?
        • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 09:53
          To są bardzo ważne posty.
          • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 09:54
            bo już wróciłem z tego korytarza.
              Klienci kłócili się, kto ma wleźć pierwszy.
                No bo jak szybciej wejdzie, to szybciej wyjdzie.
                • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 09:55
                  A jak szybciej wyjdzie, to szybciej wsiądzie do auta.
                    I nie będzie musiał znowu drapać i odśnieżać.
                      No i naturalnie nikt mu nie zdąży ukraść samochodu.
                      • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 09:56
                        No ,chyba, że się nastawił i już czekał, żeby ukraść.
                        • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 09:56
                          To wtedy klient już by się nie musiał spieszyć.
                          • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 09:57
                            A nawet mógłby czekać na koniec kolejki.
                              Bo wtedy dłużej czułby się właścicielem ukradzionego już auta.
                                Więc stres byłby opóźniony.
                                • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 09:58
                                  Zresztą nawet gdyby nie ukradli, to czy jest sens spieszyc się z tym autem do getta ?
                                  • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 09:58
                                    Paradne to wszystko.
                                    • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 09:59
                                      Znaczy ta kłótliwość polskiego klienta.
                                        Choć jakoś mnie to nie dziwi.
                                          Bo w getcie albo się kłócisz, albo walczysz o przeżycie.
                                          • kogucik-2972 Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 10:02
                                            to u nas są getta ? myślałem że to przeszłość. No w każdym razie na moim zapyziałym wschodzie nie ma. Może dlatego się nie znam ...big_grin
                                          • ulisses-achaj Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 16:17
                                            a jak z odśnieżaniem???
                                            • ulisses-achaj Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 16:18
                                              bo u nas nie zalega ale jak zalegać zacznie to będzie zalegać.. w getcie też zalega??
                                              • ulisses-achaj Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 16:20
                                                i w ogóle to ja nie kapuję - co mnie tam to , jak tamto i tak w windę, podobnie jak Wściekłemu nie wchodzi, zwłaszcza że nie mam windy
                            • kogucik-2972 Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 09:59
                              dobrze, że ja tam nie bywam big_grin no i samochodu mi nie ukradną big_grin
                              • hardy1 Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 16:13
                                Będę się tego samego trzymał wink
                                • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 16:53
                                  W getcie to najwięcej zalega.
                                  • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 16:53
                                    Bo getto jest otoczone parkanem
                                    • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 16:54
                                      No to nie da rady wjechać pługopiaskarką
                                        A dozorcy getta nie chce sie odśnieżać.
                                          Bo jemu płacą za pilnowanie niemieckiego auta przed złodziejami
                                          • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 16:55
                                            A za odśnieżanie mu nie płacą.
                                              A auta też sie same nie chcą odśnieżyć.
                                                Zwłaszcza te niemieckie nie chcą.
                                                • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 16:56
                                                  I dlatego nie jeżdżę zimą autem.
                                                    Bo mi się też nie chce odśnieżać.
                                                    Ani drapać.
                                                  • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 16:57
                                                    No i dlatego nie zmieniam opon na zimowe, chociaż zima jest.
                                                  • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 16:57
                                                    Bo niemieckiemu autu jest obojętne na jakich oponach przestoi zimę.
                                                  • ulisses-achaj Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 17:00
                                                    zgadza się też zmieniłem: zeszłej zimy na zimowe i tak zostało do teraz
                                                    pochlebiam sobie że to świetny pomysł
                                                    i nie muszę słuchać przytyków że jeszcze nie wymieniłem
                                                  • ulisses-achaj Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 17:01
                                                    letnich na zimowe i odwrotnie
                                                  • ulisses-achaj Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 17:02
                                                    też mam niemiecki
                                                  • ulisses-achaj Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 17:02
                                                    i z zasady nie drapię, taki mam imperatyw
                                                  • ulisses-achaj Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 17:04
                                                    po bliższym zbadaniu sprawy okazało się że jest to imperatyw kategoryczny
                                                  • ulisses-achaj Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 17:05
                                                    więc dla niemieckiego samochodu nie będę się wyrzekał imperatywu, rozumiesz ..
                                                  • ulisses-achaj Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 17:05
                                                    ani niczego innego, zwłaszcza niczego
                                    • ulisses-achaj Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 16:55
                                      to nie dla mnie; nie stać mnie, wolę "pole" ... a na polu jak?
                                      • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 16:58
                                        Ale jutro chyba jeszcze pojadę.
                                        • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 16:58
                                          Bo na polu plus jeden stopień.
                                          • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 16:59
                                            A jak rano będzie minus, to najwyżej podrapię.
                                              Chwilkę podrapię, żeby się nie spocić.
                                                I mieć siły na dyżurze.
                                                • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 17:00
                                                  Jak znów przyjdzie 50-ciu klientów.
                                                    Albo przyjedzie.
                                                    No bo jak nie spadnie śnieg, to raczej przyjadą.
                                                  • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 17:01
                                                    Bo ten dyżur to daleko jest.
                                                    I dojazd niewygodny.
                                                    Dlatego ja tam w zimie biorę urlop.
                                                    Żeby nie drapać.
                                                  • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 17:02
                                                    I nie jeździć na oponach całorocznych.
                                                  • wscieklyuklad Re: Drapać, czy nie drapać ? 07.12.11, 17:02
                                                    I se odpocząć trochę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka