ulisses-achaj 07.01.12, 16:37 Witajcie Muszę to napisać : Kapelusze z głów... i ogromny szacunek ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k.karen Re: Kowalczyk jest NIESAMOWITA :-) ! 07.01.12, 17:35 Cześć Ulissesie Oglądałam i bardzo się cieszę z dzisiejszego zwycięstwa, można nawet powiedzieć - sześciokrotnego zwycięstwa bo pokonała wszystkie Norweżki...a tak straszyły Justynę, że "rozpracują i załatwią" Ją drużynowo. Brawo Justyna! I trzymam kciuki za zwycięstwo jutro i w całego TDS Odpowiedz Link
cieplanata Re: Kowalczyk jest NIESAMOWITA :-) ! 07.01.12, 18:00 Dzielna dziewczyna, mnie jak kolanko trochę boli to już tam nie podejdę, tego nie zrobię, a to ledwo co przykucnę, a nasza Justynka................ jejku MISTRZYNI!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
hardy1 Re: Kowalczyk jest NIESAMOWITA :-) ! 07.01.12, 19:38 Hej, niedawno wróciłem...oglądać biegu nie mogłem, więc teraz wrzuciłem na monitor wyyniki...i aż podskoczyłem, kiedy przeczytałem że Justyna zwyciężyła armadę Norweżek: )) Jutro ostatni bieg...z morderczym ponad 3-kilometrowym podbiegiem (różnica w pionie ponad 400 metrów!) ...ten już obowiązkowo oglądam ))) Odpowiedz Link
1agfa Re: Kowalczyk jest NIESAMOWITA :-) ! 07.01.12, 21:13 Ja kawałek tylko zdołałem zobaczyć, oczekuję powtórki jakiejś, albo co?! Bo aż sobie zakrzyknąłem z radości Takie snuły Norweżki plaaany, tak snuły! Swoją drogą z Justyny Kowalczyk jest żelazny zawodnik. Po prostu prawdziwa Mistrzyni, słusznie czapka z głowy, z poszanowaniem i podziękowaniem !! Odpowiedz Link
k.karen Re: Kowalczyk jest NIESAMOWITA :-) ! 08.01.12, 13:53 WYGRAŁA!!!!! Brawo! Hurrraaaaaa!!!!! )))))))) To był "morderczy" bieg, miałabym problem z turystycznym podejściem pod tę górę...a Justyna dobiegła, zwyciężyła i wygrała cały TdS. Teraz pobiegnie po następną kryształową kulę. ))) Odpowiedz Link
1agfa Re: Kowalczyk jest NIESAMOWITA :-) ! 08.01.12, 15:18 I ja też się cieszę, bardzo się cieszę!! Jest z czego. Triumf żelaznej woli, talentu...i pracy (żmudnej, cieżkiej pracy) naszej narciarki. VIVAT! A kiedy widzę u naszych sąsiadów w Loży, jak wygląda konkurentka Justyny..!! pokazana "z wody"... Biedna, to przez tę astmę Odpowiedz Link
hardy1 Re: Kowalczyk jest NIESAMOWITA :-) ! 08.01.12, 18:28 No Piękny bieg, mimo morderczego wysiłku I ogromny sukces - Justyna jest pierwszą narciarką, któa wygrała trzy razy Tour de Ski...i to trzy razy z rzędu PS.Co do astmatyczek (i astmatyków) pobierających lekarstwa dla poprawienia wydolności oddychania - nie chcę się wypowiadać. Natomiast porównując wygląd Justyny Kowalczyk i kulturystki Marit Bjoergen, do oglądnięcia na Loży...hmmm... polskie dzieczyny są jak maliny. sport ich upiększa a nie odstręcza Odpowiedz Link
1agfa Re: Kowalczyk jest NIESAMOWITA :-) ! 08.01.12, 19:21 Własnie czytam artykuł: "góra dla wariatek". ...Ta wspinaczka nie ma nic wspólnego z biegiem. Ale ludzie chcą zobaczyć ból na naszych twarzach - mówiła kiedyś Kowalczyk. - Odbywają sie tam slalomy alpejskiego Pucharu Świata. I tylko raz w roku kilkadziesiąt wariatek "dmucha" pod górę, na którą nikt nie podjechałby nawet rowerem. Ale wielki wysiłek to wartość dodana naszego sportu. Dzięki temu ludzie bardziej nim sie interesują... 5 km dojazdu do góry. Na dystansie 3650 m - przewyższenie 425 m (meta usytuowana na wys. 1278 m). Największy kąt nachylenia 28%, średni ponad 12%. W zeszłym roku były trzy pętle po ponad trzy km, w tym - dwie pięciokilometrowe. Czyli Justyna całkowicie świadoma potęgi wyzwania, wzięła się z nim za bary - i wygrała. Można tylko podziwiać Jej hart i odwagę. I wiwatować. I gratulować. A jak wygląda przy tym!! Bardzo ładna kobieta Tak jest, Hardy - to właśnie na Loży zobaczyłem tę "biedną" Marit. Przykro Odpowiedz Link