Dodaj do ulubionych

11 października 2012, CWP :)

11.10.12, 08:55
Dzień dobry WKN, czas na nowy wątek smile

Będzie jeszcze ciepło czy to już wstęp do szarej, zimnej i deszczowej jesieni?

Dobrego i spokojnego dnia Wszystkim i niech nam zaświeci słoneczko smile
Obserwuj wątek
    • hardy1 Re: 11 października 2012, CWP :) 11.10.12, 09:05
      Dzień dobry Karen i WKN smile
      Nie ma to jak świeżutki CWP smile

-Jasiu, powiedz co wiesz o małpie?
      -Małpa to takie samo zwierzę jak pan profesor albo ja, tylko ma dłuższy ogon...

wink

I tyle na dzień dobry (przyszły tydzien ma być cieplejszy i słoneczny smile) . Obowiązki wzywają...smile
      • mirekms Re: 11 października 2012, CWP :) 11.10.12, 10:07

jak
        nie napiszę pięknego dnia życzę

to co to będzie oznaczało,nieelegancko z mojej strony?

powszechnie wiadomo że jestem dobrym i grzecznym chłopcem

i Koleżeństwu
        życzę wszystkiego najlepszego,dzisiaj,jutro i później jak najbardziej też

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/397787_218380644909803_506315630_n.jpg

Wasz ukochany i umiłowany

kolega Mirosław

• kkkkosmita Re: 11 października 2012, CWP :) 11.10.12, 12:30
          Cześć wszyscy!
          Wpadam się przywitać...
          i wypadam
          bo
          chwilowo wpadłem! tongue_out
          Jak śliwka w kompot! big_grin

(wczoraj wagarowałem, dzisiaj... czas na pokutę! tongue_out )
          http://wstaw.org/m/2012/03/26/k%C3%B3%C5%84_AWATAR.jpg
          • hardy1 Re: 11 października 2012, CWP :) 11.10.12, 18:07
            Cześć wieczornie Wszystkim smile))
            Mirku, zawsze lubiłem i lubię rzeką Amur...i rybkę amur...wspaniała rzeka graniczna, którą przekraczając wkracza się na nieznane a wspaniałe nowe pola ...do zwiedzania, poznawania i się w nie zagłębiania...odkrywać piękne a nieznane jeszcze tereny - to jest to co człeka kręci suspicious
      • illmatar Re: 11 października 2012, CWP :) 11.10.12, 13:38
        Dzień dobry trochę za późno mówię, skoro już popisałam co nieco na forum, ale lepiej póź...

Hardy! Uwielbiam te historyjki z Jasiem smile
        • hardy1 Re: 11 października 2012, CWP :) 11.10.12, 18:11
          ...gdyż taki Jasiu siedział w nas w czasach szkolnych i dalej siedzi...niech ktoś zaprzeczy! wink
          • mirekms Re: 11 października 2012, CWP :) 11.10.12, 18:52
            Hardy

ja do
            dzisiaj jestem (dużym) niepoprawnie głupiutkim Jasiem
            czasami zadaje naiwne,a może nawet i głupie pytanie,ale
            jest mi z tym dobrze

M.

• kkkkosmita Re: 11 października 2012, CWP :) 11.10.12, 19:40
              Ten Jaś wcale nie jest głupiutki.
              Wręcz przeciwnie... myśli samodzielnie i jest bardzo spostrzegawczy...bo nauczył się również patrzeć samodzielnie! tongue_out
              Przeciera sobie ścieżki neuronowe w niezależnym kojarzeniu faktów.
              Ten rodzaj Jasiów, niezależnie od wieku, najszybciej zauważy..., to co innym dopiero trzeba będzie pokazać...

https://i48.tinypic.com/1zf6cms.jpg
              • hardy1 Re: 11 października 2012, CWP :) 11.10.12, 19:47
                ...i to właśnie jest Jasiu - tak jak napisał Kosmito, Mirku. Jasiu w większości nie pyta, a odpowiada na zadane pytania...tyle że, zaskakując, nie zawsze "po myśli pytających" wink Właśnie o to chodzi - widzi i mówi szczerze, bez naleciałości, którymi obskorupiają się dorośli wink
          • illmatar Re: 11 października 2012, CWP :) 12.10.12, 11:45
            Tak, oczywiście. Ja teraz jestem wielbicielką gimnazjalistów, może zajrzycie?
        • illmatar Re: 11 października 2012, CWP :) 11.10.12, 18:11
          A dzięki tej fajnej piosence YT przypomniał tę:

Trochę obrazoburcza, ale śmieszna, to chyba nie obraża tych tam... no wiesz smile
          • hardy1 Re: 11 października 2012, CWP :) 11.10.12, 19:54
            Hmmm...są baby i baby.
            Byle nie takie, jak właśnie wczoraj wspomniałem u siebie...
            Zastrzeżenie tam zrobiłem - kto nie przekroczył progu dorosłości, niech nie waży się czytać!
            wink
            • mirekms Re: 11 października 2012, CWP :) 11.10.12, 20:16

dyskusja o ateistach,agnostykach i wierzących w tego czy innego Boga/boga
              może doprowadzić do chwilowej abstynencji alkoholowej

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/c0.0.292.292/p403x403/9239_366943570053509_916328346_n.jpg
              rysunek - Tomasz Wiater

• mirekms Re: 11 października 2012, CWP :) 11.10.12, 20:41

https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_image.php?d=AQD5u-bxAau2Fu59&w=155&h=114&url=http%3A%2F%2Fbi.gazeta.pl%2Fim%2F9d%2Fc2%2Fc0%2Fz12632733Q.jpg+

w Dużym Formacie "Gazety Wyborczej"

interesująca rozmowa z księdzem proboszczem o pieniądzach parafii, i nie tylko

portfel księdza (link)
                • hardy1 Re: 11 października 2012, CWP :) 11.10.12, 21:37
                  Link jest do artykułu w płatnym systemie "piano". A więc tylko dla abonentów.
                  Natomiast "nie piję z ateistami" może też oznaczać "...więc się sam napiję" wink
                  • mirekms Re: 11 października 2012, CWP :) 12.10.12, 07:02
                    hardy1 napisał:

Link jest do artykułu w płatnym systemie "piano". A więc tylko dla abonentów.

-------------------------------------------------------------------------------------------------(m.podkreślenia)

przy tekście nie mam informacji,że artykuł jest w systemie Piano (link) i drugi link

z usługi jestem zadowolony
                    Ty masz w rano w kiosku,a ja do porannej kawy na monitorze

M.
                    • hardy1 Re: 11 października 2012, CWP :) 12.10.12, 07:13
                      Mirku, pewnie masz w nagłówku u góry, że artykuł jest w systemie "piano".

Abonentowe "Piano" obejmuje nie informacje, tylko komentarze i opinie dziennikarzy. Mnie interesują przede wszystkim te pierwsze. Do tego dziennikarskich, socjologicznych czy politycznych opinii i komentarzy - mam multum w mediach, nawet nie do przetrawienia czasowo. Dlatego nie zostałem abonentem piano.

Ty Mirku jesteś w innej sytuacji. Masz ograniczoną możliwość, więc "piano" jest dla Ciebie ważnym uzupełnieniem.
              • illmatar Re: 11 października 2012, CWP :) 11.10.12, 21:33
                Rysunek fajny, byłam pewna że Czeczot. Czy Andrzej Czeczot używał pseudonimu?
                • mirekms Re: 11 października 2012, CWP :) 12.10.12, 07:16

rysunki Andrzeja Czeczota nadal żyją,i to baz pseudonimu

--------------------------

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/418765_346695702078296_2073987516_n.jpg

rysunek - Tomasz Wiater

• illmatar Re: 11 października 2012, CWP :) 12.10.12, 11:51
                    To mnie jednak złości, że Wiatr rysuje Czeczotem. To już, do cholery, własnej kreski znaleźć nie może?
                    Podpisy i pomysły są super, tym bardziej formą się nie popisuje. Ludzie pewnie lubią najbardziej to co znają, jak dzieci, ale ja jestem dzieckiem przemądrzałym od urodzenia i lubię samodzielność.
                    • mirekms Re: 11 października 2012, CWP :) 12.10.12, 19:32

Illmatar

no tak,dobrze!

M.

• hardy1 Re: Dobranoc :))) 11.10.12, 23:32
        ...i ja już mówię - dobranoc smile
    • hardy1 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 06:48
      Dzień dobry...właściwie życzę dobrego dnia, gdyż jeszcze ciemno jest...smile

Dla rozjaśnienia - taką podwójną zorzę widziałem w tym tygodniu., po krótkotrwałym opadzie deszczu popołudniową porą smile :

http://imageshack.us/a/img6/7610/zdjcie0444t.jpg

Czyż przyroda nie jest piękna? Nawet wyłącznie dla takiego widoku dobrze wybrać się na spacer smile
      • mirekms Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 07:24
        i piękna dzień nam dziś nastał

na dzień dobry piosenka

Grace Jones "Libertango"

dziewczyna z klasą
      • hardy1 Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 07:33
        PS. Dla tych co lubią uśmiechnąc się na "dzień dobry" :
        -Czy ktoś może podać przykład na to, że nasza skóra jest bardzo elastyczna?
        -Ja, proszę pani! Moja starsza siostra wróciła z delegacji i zaczęła gwałtownie puchnąć. Jak się spytałem czy nie pęknie jej brzuch, to nakrzyczała na mnie że to nie mój interes bo jestem smarkacz. Ale brzuch jej nie pękł.

wink
        Miłego dnia, robota wzywa...w delegację nie wyjeżdżam wink
        • k.karen Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 09:47
          Dzień dobry Hardy, Mirku i WKN smile

Lubię uśmiechnąć się na początek dnia bo potem cały dzień jest pogodny nawet jeśli
          jesienna mgła otuli świat.

Spokojnego dnia Wszystkim smile
          • witekjs Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 11:23
            Dzień Dobry smile
            Chciałbym witać się z Wami, po "expose" Premiera Tuska pełnym uśmiechem, ale nie potrafię.
            Może oczekiwałem zbyt wiele, bo idealizuję Go i oczekuję od PO, być może zbyt wiele.
            Szczególnie trudne było dla Premiera porwanie tłumów, po całym cyklu krytycznych wystąpień Kaczyńskiego w podróży "wyborczej".
            Myślę, że rozsądne jest zgłoszenie votum zaufania, które również od grupy antyaborcionistów w PO, będzie wymagało jednoznacznej deklaracji.

Pozdrawiam. Witek
            • illmatar Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 11:54
              witekjs napisał:
              > Myślę, że rozsądne jest zgłoszenie votum zaufania, które również od grupy antya
              > borcionistów w PO, będzie wymagało jednoznacznej deklaracji.

No i na tym polega ten ciut odwagi jaką niby się Tusk wykazuje. Przecież ma przewagę w parlamencie, to co to za ryzyko?
              • kkkkosmita Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 12:17
                Witajcie w dniu przed weekendowym...
                topole za oknem są złote
                pies gania po parku bezprawnie
                bo właśnie ma na to ochotę! big_grin

Ha! Jak dozorcy zobaczą to zaczną ganiać psa!
                Ciekawe... kto będzie szybszy? big_grin
                • sorel.lina Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 12:26
                  Witajcie! I znów mamy week-end! Ale polityczny taki...
                  Wysłuchałam "expose" premiera i ani się nie zachwyciłam, ani nie rozczarowałam.
                  No i... może to dobrze?
                  Słonecznych radości, Podwórkowicze!

P.S. Delkosie, skocz do skrzynki. Niespodzianka czeka. smile
            • k.karen Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 13:12
              witekjs napisał:

> Dzień Dobry smile
              > Chciałbym witać się z Wami, po "expose" Premiera Tuska pełnym uśmiechem, ale ni
              > e potrafię.
              > Może oczekiwałem zbyt wiele, bo idealizuję Go i oczekuję od PO, być może zbyt w
              > iele.
              > Szczególnie trudne było dla Premiera porwanie tłumów, po całym cyklu krytycznyc
              > h wystąpień Kaczyńskiego w podróży "wyborczej".
              > Myślę, że rozsądne jest zgłoszenie votum zaufania, które również od grupy antya
              > borcionistów w PO, będzie wymagało jednoznacznej deklaracji.
              >
              > Pozdrawiam. Witek

Nie oczekuję zbyt wiele od Premiera, nie idealizuję Go, nie oczekuję od PO zbyt wiele.
              Niezależnie od głosowania, bo może wydarzyć się coś nieoczekiwanego, nie ma takiej opcji i możliwości żebym kiedykolwiek zagłosowała na PiS. Czekam na odbudowanie Lewicy, wtedy zastanowię się czy na nią zagłosować. Denerwuje mnie ciągły wybór mniejszego zła ale nie widzę innej możliwości. Głosowałam, głosuję i będę głosować, bo brak mojego głosu to głos dla populistów, krzykaczy i mącicieli, którzy oprócz wrzasku nie mieli, nie mają i nie będą mieć nic mądrego do powiedzenia i do zrobienia.

Pozdrawiam smile
              • kkkkosmita Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 13:35
                Uważam, że sytuacja wymaga zupełnie nowych rozwiązań.
                I jeżeli mamy przeżyć to muszą się one znaleźć.
                Głosowanie na PO wykluczam, gdyż byłoby to głosowanie na to wszystko złe co się obecnie w Polsce dzieje...
                Nie ma sensu wymieniać, bo... słyszymy na co dzień... okrutne wieści. Z każdej dziedziny naszego życia w tym gospodarki.
                Chociażby NFZ...
                nie oszukujmy się. To eksterminacja i celowe wpędzanie służby zdrowia w długi.

Prawo, sądownictwo... fundamenty państwa na głowie stoją... a właściwie to już lewitują w przestrzeni...bezprawia.

Głosowanie na PiS...jest też wykluczone...bo ich głupota i niekompetencja w wielu sprawach... zwyczajnie powala.

ano żyjemy w ciekawych czasach.
                Z tym, że brnięcie głębiej w bagno... jest zwyczajnie beznadziejnie głupie i NICZEG dobrego z tego nie wyniknie.
                Musi być jakaś droga wyjścia z tej paskudnej sytuacji.

• kkkkosmita Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 13:38
                  Każdy polityk, który w jakikolwiek sposób będzie mi sugerował, że jedynym możliwym rozwiązaniem jest dalsza droga w przepaść...
                  niech sam skacze,
                  ale beze mnie i mojej rodziny.
                  • illmatar Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 16:24
                    Niestety skacząc pociągnie i Ciebie.
                    • kkkkosmita Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 18:32
                      Zapewne... czas pakować manatki....
                      Zawsze jest jakieś rozwiązanie...
                      Szkoda, że tak bolesne...
                      • mirekms Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 19:44

czy warto robić wybory parlamentarne i samorządowe ?

już na szczeblu dekanatu i diecezji można wszystko ustalić
                        kto z kim i jak

obojętnie na kogo (co) odda się głos
                        na to samo wyjdzie

może tylko inna forma,mniej lub bardziej cywilizowana posła

M.

• mirekms Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 20:18

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/c0.0.403.403/p403x403/559419_10151116776188722_653243945_n.jpg

Andrzej Mleczko
                          od ca.godziny na FB
                          • hardy1 Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 21:35
                            Wybór mniejszego zła...
                            Prawica odpada, PO jako "mniejsze zło" też dla mnie odpada. PO to liberalizm gospodarczy ale światopoglądowo ma twarz Gowina - moralnośc XIX wieku - uwstecznienie, klerykalizm i próba zagnania ludzi do kruchty pod rozkazy kleru.
                            Jestem i zostanę centrolewicowcem. Mając bardzo mały wybór. Częstio głosując z zaciśniętymi zębami.
                            Jednak głosowałem i zawsze będę głosować. Taka jest rzeczywistośc a na nią nie obrażam się. Nieoddawanie głosu to paradoksalnie oddanie głosu na partie skrajnie prawicowe, które maja zdyscyplinowane szeregi wyznawców.
                            Natomiast wyjazd z kraju? Nie. To nie dla mnie. Tu żyję i nie zmienię się.
                            • k.karen Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 22:04
                              Hardy, nie czuję się uwsteczniona i zagnana do kruchty tak samo, jak przypuszczam, większość wyborców PO smile
                              Po dzisiejszym wystąpieniu Milera tracę nadzieję na odrodzenie lewicy, kiepsko mu to wyszło a argumenty o pogłębiającej się biedzie Tusk zmiażdżył kilkoma danymi statystycznymi.

"Miller ocenił, że największym problemem społecznym Polski jest "olbrzymie rozwarstwienie społeczne". - Tylko w ubiegłym roku przybyło w Polsce 1,5 tys. nowych milionerów, a jednocześnie 2,5 mln ludzi znalazło się w skrajnym ubóstwie - alarmował. Zaznaczył, że sytuację społeczeństwa mierzy się według najgorzej sytuowanych".

W odpowiedzi Premier cytował dane Eurostatu, z których wynika, że w 2009 roku zagrożonych ubóstwem lub wykluczeniem społecznym było 10 mln Polaków, zaś w 2005, ostatnim roku rządów SLD, było ich 17 mln. -

A pamiętacie jaka partia i kto był twórcą NFZ? smile

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12660755,Miller__Smietniki_sluza_do_szukania_pozywienia__Tusk_.html
                              • k.karen Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 22:24
                                Ps. Odnośnie jeszcze tego "zagnania do krucht" ; -). Premier zapowiedział likwidację funduszu kościelnego nawet wtedy, kiedy nie będzie porozumienia z Episkopatem.
                                • hardy1 Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 22:41
                                  funduszu kościelnego? I dlaej utrzymywanie funkcjonariouszy kościoła z naszych podatków, bez naszej zgody.
                                  80% duchownych i zakonnic "żyje" z pensji katechetów. W porozumieniu z początku lat 90-tych (za ministra MEN Stelmachowskiego) między państwem a kościołem rz-k wyraźnie zapisano, że pensje katechetom będzie płacił kościół. I co? Przez kilka lat skandalicznie łamano prawo - płaciło państwo. Potem tak zmieniono prawo aby to "unormować prawnie".

Nie wspomnę o konkordacie. To nie umowa międzynarodowa, gdzie obie strony wzajemnie coś zyskują. To akt poddaństwa państwa - korzyść odnosi jedynie strona kościelna.

Te i inne sprawy świadczą o tym, ze formalnie neutralna światopoglądowo Polska jest w rzeczywistości państwem parawyznaniowym, z przymusem w prawie religii państwowej.

Zawsze oddam głos na partię, która będzie dążyła do rzeczywistej świeckości państwa. Religia to sprawa intymna, prywatna. Chcę rzeczywiście żyć w XXI wieku a nie w średniowieczu. Nie żądam aby mój światopogląd był wymuszany na wierzących. Tak samo nie zgadzam się aby jakieś normy religijne były wymuszane na mnie normami prawa państwowego.
                                  • k.karen Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 22:55
                                    A ja zawsze oddam głos na partię, która zapewni wzrost gospodarczy państwa.
                                    Mamy kryzys, nie spełniły się prognozy o 3,8 procentowym wzroście, będzie 2,6 ale to ciągle jest wzrost a nie spadek jak w innych krajach UE.

Jeśli lewica wreszcie się obudzi to na nią zagłosuję, na razie śpi a demagogią w stylu Millera nic się nie zbuduje. Chciałabym rządów lewicy właśnie dla równowagi na scenie politycznej. Teraz mamy raczej "dom wariatów" z prawicą w opozycji do...prawicy.
                                    • mirekms Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 23:03
                                      Karen

co to jest lewica czy prawica?
                                      jeszcze można odnieść się do pana Marksa,podział dóbr społecznych

ale podział na lewą stronę i prawą dotyczy bardziej
                                      strefy wolności obywatelskiej (w szerokim znaczeniu)

podobnie jest w Niemczech

jest problem z ustaleniem konkretnych różnic programowych
                                      pomiędzy CDU/CSU i SPD

• mirekms Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 22:57
                                  to trochę inaczej,a zarazem tak samo

sprawy wynikające z konkordatu (umowa międzynarodowa)
                                  ustalane są przez przedstawiciela rządu polskiego,premiera Tuska

a Watykan (państwo) reprezentuje episkopat w osobie
                                  przewodniczącego,abp Michalika

i kogo jest więcej w Michaliku?
                                  • k.karen Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 23:21
                                    Mirku smile
                                    Tylko przypomnę jak to było w Polsce z tym konkordatem:

"Konkordat między Stolicą Apostolską i Rzecząpospolitą Polską – konkordat podpisany 28 lipca 1993 w siedzibie Rady Ministrów przez arcybiskupa Józefa Kowalczyka, ówczesnego nuncjusza apostolskiego w Polsce, i Krzysztofa Skubiszewskiego, ówczesnego ministra spraw zagranicznych Rzeczypospolitej Polskiej w rządzie Hanny Suchockiej.

Ustawa o wyrażeniu zgody na ratyfikację konkordatu została uchwalona dopiero przez Sejm III kadencji w dniu 8 stycznia 1998 r. Dokument ratyfikacyjny został podpisany przez prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego 23 lutego 1998. Tego samego dnia konkordat ratyfikował również papież bł. Jan Paweł II. Wymiana dokumentów ratyfikacyjnych nastąpiła 25 marca. Konkordat wszedł w życie miesiąc później, 25 kwietnia 1998 r.
                                  • kkkkosmita Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 23:55
                                    Sorki. nerwy mnie poniosły....
                                    Jak wiecie pracuję pomiędzy ludźmi... różnymi...
                                    mając specjalność ... trochę interdyscyplinarną (mechanik) stałem się aż w nadmiarze interdyscyplinarny...
                                    bo tak akurat wyszło.
                                    Dodatkowo mam naprawdę sporo kontaktów z młodymi ludźmi...
                                    tak wyszło.
                                    Jak usłyszałem o urlopach macierzyńskich... to mnie zatrzęsło...
                                    przecież większość młodych pracuje na umowach śmieciowych!
                                    Są granice arogancji! I obrażania inteligencji młodych.
                                    no itd.
                                    Niby stało się coś dobrego, bo w końcu zostało w sejmie wyartykułowane, że ustawa o zamówieniach publicznych... jest w najwyższym stopniu wadliwa...
                                    O czym wszyscy zainteresowani wiedzą od lat... ale nie naprawia ... bo jest wygodna dla tych co trzeba! Dla.... biiiznesmenów...wszelakiej maści...i konduity...
                                    W końcu powstają jakoś ci nowi miliarderzy...
                                    no itd.
                                    Jak długo można żyć w kraju wariatów?

Jednak są jakieś obowiązki wobec np. rodziny..
                                    co z tego, że ogromne pieniądze są odprowadzane na ZUS?
                                    Czy jestem w stanie w tym kraju, w którym wyrzuca się miliardy w błoto...zapewnić swojej rodzinie opiekę zdrowotną?
                                    Nie nie jestem!
                                    nikt nie jest.

czy warto robić wybory parlamentarne i samorządowe ?

już na szczeblu dekanatu i diecezji można wszystko ustalić
                                    kto z kim i ja

Autentycznie nie warto tego robić w obecnej sytuacji.
                                    I to jest chore...
                                    Dlaczego więc mówi się o demokracji...?
                                    Ile nieprawdy da radę znieść...?

Częstio głosując z zaciśniętymi zębami.

to już ponad 20 lat naszej polskiej demokracji.
                                    Skutkiem głosowania z zaciśniętymi zębami, jest fakt, że jest coraz gorzej zamiast coraz lepiej. Więc chyba należałoby coś tu zmienić.
                                    Dopóki... było w Polsce co sprzedać/oddać doprowadzone uprzednio do bankructwa przedsiębiorstwa... to jeszcze ...jakoś to było .
                                    ale już nie ma co sprzedać...

Co prawda jeszcze szpitale się zadłuża...
                                    no to trzeba będzie je chyba sprywatyzować...tongue_out

Głosowanie na przekrętasów... to dawanie im absolutorium i potwierdzanie ich władzy.
                                    To jest zły proceder i .... skutki tego są takie jak widać.

Natomiast wyjazd z kraju? Nie. To nie dla mnie. Tu żyję i nie zmienię się
                                    Możliwości wyjazdu... miałem sporo...
                                    Polska zawsze była i jest moim miejscem do życia.

Natomiast... życie trzeba jednak ratować.
                                    Tutaj, jeśli nadal będzie tak jak do tej pory... to nie zapewnię rodzinie bezpieczeństwa.
                                    I nie ma znaczenia, że dzisiaj kasa jest...jakaś tam... ale wystarcza...
                                    Jak to wskazują piękne stadiony wybudowane kosztem bankructwa i nieszczęść tak wielu firm polskich...
                                    Kasę państwo może łatwiutko odebrać..., w kraju... gdzie prawo tworzy się na zamówienie.
                                    Wystarczy chociażby spojrzeć co się dzieje z podatkami lokalnymi ...
                                    Hulaj dusza...

Pokojową Nagrodę Nobla otrzymała Unia Europejska
                                    bez komentarza! bo i po co...

Po dzisiejszym wystąpieniu Milera tracę nadzieję na odrodzenie lewicy, kiepsko mu to wyszło a argumenty o pogłębiającej się biedzie Tusk zmiażdżył kilkoma danymi statystycznymi.

Te Millery... i inna drobnica... to takie kwiatki u korzucha (błąd zamierzony).
                                    To w ogóle nie istnieje, tyle co dźwięki wydaje...
                                    A Ziobro... niby młody człowiek... ha ha ha... wszystko kościołowi obieca aby swoje procenty sejmowe zdobyć
                                    FU!
                                    W tych drobiazgach widocznych na naszej scenie politycznej, nie ma tam żadnej rozsądnej myśli i realnych możliwości.

Tuski nie zmiażdżył... tylko rozdrażnił i oburzył mnóstwo młodych ludzi...i starszych też..., którzy mają inne zdanie na ten temat oceniając własne możliwości, np. przy zakupie leków...czy wynajęciu mieszkania dla rodziny.

Sprawa kobiet w Polsce jest dramatyczna.
                                    Inkubatory...
                                    jeśli w jest problem... to jednorazowego użytku... i też dobrze.
                                    Płemieł... nie zlikwiduje funduszu kościelnego...tylko tak opowiada.
                                    W jaki sposób to przegłosuje...?
                                    Część własnej partii go się wyprze i zgodnie z "własnym sumieniem" będzie głosować...
                                    Dobrze o tym wiedział... i gadał ... tuskowo!
                                    Drwiny sobie robił w żywe oczy?
                                    Jakie to milusie...aaach...

Prognozy wzrostu gospodarczego...
                                    na litość!
                                    Wycinają małe firmy!
                                    Podatnicy polscy są dyskryminowani w stosunku do zagranicznych inwestorów...
                                    Są następne decyzje o likwidacji zakładów pracy...
                                    A np. Sprawa SPEC-u ...?
                                    jednorazowy zysk porównywalny do zysków rok po roku wnoszonych do tej pory przez SPEC do kasy miasta!
                                    Francuzowi... udał się zakup!

NA LITOŚĆ!

Dzisiejszy dzień... przekonał mnie jednak, że... trzeba będzie się dobrze zastanowić... nad życiem, śmiercią, starością, perspektywami dla młodych...

Mam nadal możliwości...porządnego wyjazdu...
                                    Australia... to piękny kraj...
                                    I ludzie nie głosują tam z zaciśniętymi zębami.

• hardy1 Re: 12 października 2012, CWP :) 13.10.12, 08:09
                                      Wiele jest prawdy w tym co piszesz, Kosmito. Sam to widzę.
                                      Jednak nie zgadzam się, że jest tak źle że aż tragicznie i czas zacząć myśleć teleologicznie, w kategoriach - "żyć albo nie żyć,. Oto jest pytanie".
                                      Patrzę w dłuższym przedziale czasowym. W tym czasie jednak trochę na lepsze się zmieniło. Pamiętam czasy, których Ty nie pamiętasz, Kosmito i mam porównanie.Nie przejaskrawiam więc i widzę dzisiejsze czasy "w naturalnych barwach". Ani jako wspaniałą szczęśliwość, ani jedną wielką katastrofę. Zachowuję proporcje.
                                      Czy nie można było lepiej, szybciej? Oczywiście że tak. Ale nie jest znów aż tak tragicznie.
                                    • mirekms Re: 12 października 2012, CWP :) 13.10.12, 12:17
                                      kkkkosmita napisł:

Mam nadal możliwości...porządnego wyjazdu...

---------------------------------------------------------------(m.podkreślenia)-----

więcej optymizmu!

nigdy nie było tak źle by nie mogło być jeszcze gorzej
                                      • kkkkosmita Re: 12 października 2012, CWP :) 14.10.12, 00:00
                                        nigdy nie było tak źle by nie mogło być jeszcze gorzej
                                        Eeech... Mirkuuu...
                                        Wcale głupio nie piszesz...

Ale z optymizmem u mnie coraz gorzej...
                                        I więcej złego niż dobrego się sprawdza...
                                        A lata lecą...

A teraz poczytam dalej o czym dzisiaj rozmawialiście.

Na wszelki wypadek już teraz mówię dobranoc...big_grin

• mirekms Re: 12 października 2012, CWP :) 14.10.12, 09:30

Kosmito
                                          mało kto mówi tak mi piękne rzeczy

wcale głupio nie piszesz (to do mnie)

ja tylko na pierwszy rzut oka wyglądam na idiotę

Kosmito

a tak na marginesie

ja za młodego przegadałem z dużym popiciem
                                          (a trzeba było pić,na trzeźwo się nie dało)
                                          bardzo istotne problemy religijne i ideologiczne

i nawet chciałem dla społeczeństwa dobrze,tylko
                                          społeczeństwo nie wiedziało,że ja chcę dobrze

mówię Tobie,sami niewdzięcznicy z tego społeczeństwa

https://stuff.swir.us/2011/07/20/zbieram-na-bombe_278.jpg

• k.karen Re: 12 października 2012, CWP :) 13.10.12, 15:40
                                      Kosmitku, masz dużo racji, pewnie Twoja opinia to na podstawie Twoich doświadczeń.
                                      Każdy z nas ocenia sytuację z własnego punktu widzenia i problemów, z którymi się spotkał.

Do wyborów jeszcze jest sporo czasu i może wyklaruje się coś konkretnego. Jak PO nie weźmie się do roboty to wiele straci.
                              • hardy1 Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 22:29
                                Karen, liczbami łatwo manipulować i zawsze mozna dobrać takie, jakie się chce. Sytuacja i możliwości finansowe są nieporównywalne sprzed i po wejsciu Polski do UE.
                                Nie napsiałem że wyborcy PO są zagnani do kruchty. Napisałem że taka jest teraz twarz śwaiatopoglądowa tej partii. To było jakrawie pokazane po wczorajszym głosowaniu w sprawie liberalizacji wtecznych ustaw, które m.in. kobiety spychają do podziemia. Najlepiej do 3xk.
                                • k.karen Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 22:34
                                  A Millerowi trudno manipulować liczbami? big_grin
                                  Rozumiem, że projekt zlikwidowania funduszu kościelnego to "kruchtowa" twarz światopoglądowa PO? smile
                                  Zagłosowało 40 posłów z PO a dobrze wiesz, że ten "kwiatek" nie przejdzie smile
                                  • k.karen Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 22:44
                                    Jedyna rzecz, która mnie teraz bardzo interesuje to skąd rząd weźmie te 200 miliardów i czekam na oświadczenia ministra finansów i ministra skarbu.
                                  • hardy1 Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 23:05
                                    Karen - tak Miller jak i Tusk jako premierzy są w miarę rozsądni w sferze ekonomicznej. Nie dopuścili do rozwalenia gospodarki - Miller wyciągnął z ogromnej zapaści - zmniejszył bezrobocie i "zasypa;" dziurę Bauca. Kosztem reform liberalnych a nie lewicowych. Zapąłcił za to. Sprawa Rywina była tylko katalizatorem.
                                    Tusk też potrafił utrzymać naszą gospodarkę w czasach kryzysu. Ułatwiło też mu to członkostwo w UE i pieniądze które dostajemy.
                                    Obaj więc byli i są premierami na czasy kryzysu gospodarczego. Czy lepszymi czy gorszymi niż byliby inni? Nie wiem. Ale nie są nieodpowiedzilani w sferze gospodarczej.

Natomiast światopoglądowo - PO jest jednak partią prawicową. Nie kryje się przecież z tym. Tusk wyszedł z KLD poprzez UW, które były partiami centrowymi. Teraz jest szefem PO, która to partia ani myśli o dostosowaniu prawa w Polsce do współczesności pod względem wolności światopoglądowej i praw dla kobiet.
                                    Wolę centrolewicę.
                        • illmatar Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 23:55
                          mirekms napisał:

> może tylko inna forma,mniej lub bardziej cywilizowana posła

Właśnie usłyszałam jak Dorn z trybuny sejmowej powiedział "gówno".
                  • hardy1 Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 21:38
                    Dobry wieczór smile
                    Czytam że w tym roku Pokojową Nagrodę Nobla otrzymała Unia Europejska...
                    • hardy1 Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 23:09
                      Zmęczenie mnie chyba ogarnęło...pewnie tak jesienne jak i pracowe...teraz widzę, ile literówek dzisiaj wieczorem we wpisach porobiłem. Pewnie wykonałem "normę" za pół roku z góry smile
                      Jutro też pracuję. Czas mi udać się na spoczynek nocny. Dobranoc Wszystkim smile
                      • k.karen Re: 12 października 2012, CWP :) 12.10.12, 23:23
                        Jesienne zmęczenie, Hardy ( a literówki są bez znaczenia). Mam tak samo.

Dobranoc Wszystkim smile
    • hardy1 13 października 2012, CWP :) 13.10.12, 07:52
      Dzień dobry sobotnie smile Dla większości wolny dzień, dla niektórych pracowy...dzisiaj załapałem się do tej drugiej, "wyróżnionej" grupy wink

Zastanawiam się, na co wydam moją część otrzymanej Pokojowej Nagrody Nobla... Ponieważ jest przyznana Unii Europejskiej, więc pewnie podzielą po równo na każdego z 503 milionów obywateli...to circa otrzymam gdzieś 0,004-0,005 grosza.
      A może dołożę do mojej części nagrody? Dołożę i kupię czerwone wino? Podobno przedłuża to długowieczność. Najlepszy przykład to znany niemiecki pisarz Ernst Junger - uważał je za eliksir długowieczności. Codziennie wypijał 3 litry czerwoneho wina! No i żył, żył...zmarł w wieku 103 lat. Piękny wiek...smile
      • sza.aliczek Re: 13 października 2012, CWP :) 13.10.12, 08:37
        Hardy : ))) - mam jak Ty.
        Stale jakieś papiery: (
        Dobrego dnia Wam życzę - i nam, bidnym pracusiom, też ... : )
        • mirekms Re: 13 października 2012, CWP :) 13.10.12, 10:05

witam serdecznie,i pięknego dnia życzę

M.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/c50.0.403.403/p403x403/420452_10151117039768722_1537138025_n.jpg
          Mleczko (od ca.10 godzin na FB)
        • hardy1 Re: 13 października 2012, CWP :) 13.10.12, 14:21
          Dzień dobry, Szaliczko, Mirku i WKN smile
          Na dziś koniec pracy. Ufff... Wieczorem wybiorę się na "Bitwę o Wiedeń". Podobno słabo zrealizowany film, ale wolę własnymi oczy ocenić. Mam inne preferencje przy ocenie niż "zawodowi krytycy". Często nic innego nie potrafią. Udają więc, że się znają.

Teraz zaś wreszcie słonecznie, więc wykorzystajmy taki piękny dzionek smile
          • k.karen Re: 13 października 2012, CWP :) 13.10.12, 15:44
            Dzień dobry Wszystkim smile
            Słońce u mnie a ja muszę teraz siedzieć w domu i robić to co trzeba ale niekoniecznie to lubię.

Miłego dnia Wszystkim smile

Ps. Hardy czekam na Twoją recenzję z filmu, planuję go obejrzeć smile
            • hardy1 Re: 13 października 2012, CWP :) 13.10.12, 17:43
              Cześć Karen smile
              Dzisiaj wieczorem wybieram się na film. Najwyższy czas się "odchamić, znaczy dokulturalnić" po ciężkim, przedłużonym tygodniu pracy wink
              • mirekms Re: 13 października 2012, CWP :) 13.10.12, 17:52
                Hardy

jak spotka Ciebie duże nieszczęście
                i spotkasz kol.Mirka
                to masz flaszkę Jasia Wędrowniczka

jeszcze chodzi się do kina?
                mam karnet do klubu filmowego (coś jak polski DKF)

Mirosław
                • mirekms Re: 13 października 2012, CWP :) 13.10.12, 17:58

Hardy

a co Ty taki skromny
                  jeden z ciekawszych tekstów na blogu (link)

ciąg dalszy nastąpi ?
                  • hardy1 Re: 13 października 2012, CWP :) 13.10.12, 18:13
                    "Jasia W." chętnie z Tobą wypiję, Mirku smile Tyle że nie idę do DKF, tylko na zwykły komercyjny film "Bitwa o Wiedeń"... (pewnie już mogę przestać myśleć o "nocnych Polaków rozmowach" przy "Jasiu Wędrowniczku" po tak bezceremonialnym rozwianiu nadziei kolegi Mirka wink)

PS. Co do "a co Ty taki skromny, jeden z ciekawszych tekstów na blogu"...no proszę. Jak opisywałem ciężką mą pracę nad prostowaniem i kształtowaniem charakterów ludzkich, to psa z kulawą nogą nie interesowało. Prawie...w każdym razie mało kogo.
                    Natomiast kiedy tylko trochę "o momentach" napisałem, to od razu - "jeden z ciekawszych tekstów" big_grin Ech, te atawizmy...wink
                    Kontynuacja będzie. Mimo mojej wrodzonej skromności i wstydliwości. Nawet teraz pisząc, spuszczam skromnie oczęta me nieboże, a policzki pąsowym rumieńcem mam oblane...tongue_out
                    • mirekms Re: 13 października 2012, CWP :) 13.10.12, 18:38

w
                      internetowym wydaniu Der Spiegel
                      interesujące zdjęcia z Korei Północnej

kliknij na fotos (link)
                      • hardy1 Re: 13 października 2012, CWP :) 13.10.12, 19:13
                        Pooglądałem. Wiele pooglądałem i wcześniej. W tym "Defiladę" Fidyka. Film dokumentalny; bez słów, a aż przejmuje do kości...
                        Nic nowego. Zamknięty kraj, więzienie jednej trzeciej narodu.

Co najdramatyczniejsze - nawet gdyby zdarzyło się niespodziewanie otwarcie Korei Północnej, połaczenie obu państw koreańskich trwałoby co najmniej kilkanaście lat, jeżeli nie kilkadziesiąt. Tu nie ma zastosowania precedens niemiecki z rok 1990. W koreańskim przypadku "mounteverestem" jest całkowite odseparowanie od świata zewnętrznego, wrogość, indoktrynacja, ogromna różnica poziomu życia, mentalność nieprzystosowana do ekonomii wolnego rynku - życie bardzo nędzne,ale znane. Szefostwo za Koreańczyków z północy decyduje i pracę oraz przysłowiową "miskę ryżu" przydzieli...

Tak było na Zanzibarze i w wielu innych krajach arabskich i murzyńskich - po zniesieniu niewolnictwa wielu byłych niewolników nie potrafiło przystosować się do wolności. Dalej więc woleli być niewolnikami - pan zapewniał minimum podstawowej egzystencji...
                        • hardy1 Re: 13 października 2012, CWP :) 13.10.12, 19:18
                          PS. Zdjęcie nr 4 - umundurowany ochroniarz (z lewej) ma na pasie oprócz pistoletu z magazynkiem jeszcze trzy ładownice z zapasowymi magazynkami. Magazynki pewnie na 15 naboi. Jakby za chwile miał ruszać do szturmu...
                          Zdjęcie (chyba) nr 17 - nawet nie przypuszczałem, że gdzieś jeszcze jeżdżą ciężarówki na "holzgas", znane w ciężarówkach niemieckich z lat II wojny światowej...
                          • mirekms Re: 13 października 2012, CWP :) 13.10.12, 19:31
                            Hardy

swego czasu czytałem tekst o finansach połączenia Korei

kilka krotnie
                            przewyższały koszty zjednoczeni Niemiec

od roku 1990 roku ponad 2 biliony €

jeszcze raz
                            ponad 2 biliony euro
                            • hardy1 Re: 13 października 2012, CWP :) 13.10.12, 19:56
                              Tak, znam te liczby.
                              Dlatego napisałem powyższe o bardzo małym prawdopodobieństwie połączenia obu Korei w niedalekiej przyszłości.To są już dwa, prawie nieprzystające światy.
                              Chociaż...większe volty w historii bywały...
                              • mirekms Re: 13 października 2012, CWP :) 13.10.12, 20:54
                                Hardy

zmiana mentalności to proces na długie lata
                                po 89 w Polsce przy wielkim skoku cywilizacyjnym

dalej są zbierane owoce dwóch panów
                                Stefana Wyszyńskiego i Wiesława Gomułki

lubię sobie poczytać stare kawałki z tamtych lat
                                • hardy1 Re: 13 października 2012, CWP :) 14.10.12, 08:51
                                  U nas, również w byłej DDR oraz innych "Krajach Demokracji Ludowej" jednak nie było aż tak wielkiego zderzenia cywilizacyjnego i mentalnego przy przechodzeniu od "socjalizmu demokratycznego do demokracji bez przymiotników". Nie było aż tak dramatycznego (w skali masowej, nie indywidualnej) zderzenia przy przechodzeniu od gospodarki planowej do gospodarki wolnorynkowej.

Teraz wyobraź sobie Mirku, że nagle Korea Północna przechodzi proces transformacji, który my przeżyliśmy na początku lat 90-tych. Przy kilkakrotnie większej różnicy, niż u nas, ponownie łączących się "światów".
                                  Trzeba mieć naprawdę wielką wyobraźnię...
      • mirekms zmarła Anna Laszuk,13 października 13.10.12, 21:30
        https://bi.gazeta.pl/im/2/11420/z11420192Z,Anna-Laszuk.jpg

Anna Laszuk (link)

Jej przepiękny i mądry głos gościł w moim domu
        • mirekms Re: zmarła Anna Laszuk,13 października 13.10.12, 21:36

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSPUxPkMMb68FefjFwQMPuLmVsCYEyfya6pDe-gq_5bT-_or8xmOw

Gazeta Wyborcza pisze (link)
          • hardy1 Re: zmarła Anna Laszuk,13 października 14.10.12, 08:33
            Nie znałem. Z twarzy sądząc (mam nadzieję że się nie mylę), była miłą i optymistycznie nastawioną do życia osobą
            Zaglądnąłem pod link...szkoda. Tak młodo umarła..
            .
        • mirekms Re: zmarła Anna Laszuk,13 października 15.10.12, 02:31

jest już bardzo późno,po drugiej w nocy
          przeglądam stare papiery,gazety
          w Klassik Radio(D) muzyka Schumanna

jak koleżanki i koledzy znajdą odrobinę czasu
          przeczytajcie tekst red.Jakuba Janiszewskiego

https://bi.gazeta.pl/im/16/46/c1/z12666390F,Anna-Laszuk.jpg

o zmarłej Annie Laszuk

"Była dla mnie punktem odniesienia" (link)
    • hardy1 14 października 2012, CWP :) 14.10.12, 08:42
      Dzień dobry niedzielnie smile
      Podobno najbliższe dni mają być dużo cieplejsze. Co mnie bardzo cieszy smile Można będzie dalej korzystać z piękna natury w czasie przejażdżek wsród polskiej przyrody smile
      • mirekms Re: 14 października 2012, CWP :) 14.10.12, 10:03

dużo radości i czytania

M.

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/577080_432016713515617_647356626_n.jpg

rysunek - Zbigniew Lengern
        • mirekms Re: 14 października 2012, CWP :) 14.10.12, 11:10
          Witku

macie bardzo urocze dyskusje o rzeczach bardzo ważnych
          i zawsze warto przekonywać już przekonanych jeszcze raz

to daje taką miłą atmosferę

ja z reguły jak na czymś się nie znam to się wypowiem!

może przeoczyłeś
          ciekawy tekst
          Jacka Kowalczyka (link)

pozdrawiam serdecznie

M.
          • hardy1 Re: 14 października 2012, CWP :) 14.10.12, 11:20
            O, profesor Filutek big_grin A gdzie jego pies Filuś? Zawsze niósł panu gazetę w pysku...;\smile
          • hardy1 Re: 14 października 2012, CWP :) 14.10.12, 11:28
            PS. Tekst z bloga Kowalczyka ciekawy. Samo nasz dramatyczne (z "woli części wybrańców Narodu") życie w realu. Zwłaszcza dramat tworzony dla wielu kobiet i ich najbliższych.
            • kkkkosmita Re: 14 października 2012, CWP :) 14.10.12, 13:49
              Cześć. To jeszcze dokończę, bo wczoraj... to sieczka w głowie w pisaniu mi przeszkadzała.

Do wyborów jeszcze jest sporo czasu i może wyklaruje się coś konkretnego
              Tusk nic nie mówił o uporządkowaniu/reform/zmianach prawa. Bez tego ...niewiele da się zrobić.
              W czasie debaty była mowa o:
              Ustawie prawo budowlane
              ustawie o zamówieniach publicznych
              ustawie o ochronie środowiska

Tak naprawdę, to jest chyba dziesiątki ustaw do poprawy...
              Bo wiadomo, że przynoszą zbyt wiele szkód, w tym również finansowych.

Chociażby....ustaw dot. finansów.Chociażby tego, żeby złapany złodziej musiał oddać to co ukradł.
              Sporo makulatury ustawowej powstało w ostatnich latach.
              No to zobaczymy co będzie się klarowało...i w którą stronę....
              Bez naprawy prawa... wiele tu się nie zwojuje. Będzie tylko międlenie słów i obietnice bez pokrycia.

ja tylko na pierwszy rzut oka wyglądam na idiotę

Ha ha ha... hi hi hi... uuuuups!
              A więc twierdzisz Mirkuuu, że barwy ochronne dopracowałeś do perfekcji!??? tongue_outbig_grinbig_grinbig_grin

i nawet chciałem dla społeczeństwa dobrze

no fakt... to spora niesprawiedliwość, że co jest dobre dla ptaka... ryba uważa za samo złooo! big_grinbig_grin
              eeech... te... nocne starych Polaków rozmowy...(czy jak to w oryginale brzmi??)

Zbieram na bombę, która to wszystko rozpierdoli ...itd

Hm...
              Kiedyś, będąc zniesmaczony wymyśliłem sobie mały eksperyment myślowy.
              Otóż... załóżmy, że mam w ręku GUZIK.
              wystarczy go przycisnąć... a wszyscy na świecie... np. wierzący...
              stracą wiarę w Boga... (albo w cokolwiek tam innego)
              Czy go nacisnę?....
              Nooo... Mirku...
              Czy odważyłbyś się nacisnąć taki guzik?

Jeśli chodzi o naszą obecną polską klasę polityczną, to nacisnąłbym taki guzik bez wahania...
              Bo na podstawie licznych doświadczeń...wiem, że to byłoby dobre rozwiązanie.
              • mirekms Re: 14 października 2012, CWP :) 14.10.12, 20:09
                Kosmito

do tematu kiedyś wrócimy

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/c73.0.403.403/p403x403/285705_10151119154548722_819104111_n.jpg
                • kkkkosmita Re: 14 października 2012, CWP :) 15.10.12, 10:08
                  Temat syzyfowy....
                  nawet gdy pchasz ładnie
                  gdy stoisz na szczycie
                  i tak na łeb spadnie.

I wtedy refleksja
                  budzi się nie nowa
                  i wieczne pytanie
                  po co syzyfować? tongue_out

https://i48.tinypic.com/1zf6cms.jpg
                  • kkkkosmita Re: 14 października 2012, CWP :) 15.10.12, 10:10
                    Cześć wszyscy!
                    Z tego co zauważyłem...rozglądając się bardzo starannie...
                    to dzisiaj...
                    jest ...
                    PONIEDZIAŁEK! big_grintongue_out

łeeeeeeee! big_grin
                    • hardy1 Re: 14 października 2012, CWP :) 15.10.12, 14:29
                      Jesteś Kosmito
                      bardzo spostrzegawczy.
                      W tej chwili czuję coś na plecach...
                      czy to nie Twój wzrok badawczy? tongue_out
                      • kkkkosmita Re: 14 października 2012, CWP :) 16.10.12, 00:07
                        Jesteś Kosmito bardzo spostrzegawczy
                        HA! Jak to miło być docenianym...tongue_out
                        a z tym wzrokiem badawczym to chiiba nie ja.
                        to był tak wariacki dzień...
                        oczy mi osłupiały... , pot po grzbiecie płynął...
                        nooo...
                        ... ledwo dyszę...
                        (i rozglądam się trwożliwie, w obawie, że zegarowi się potniutniało i ten dzień jeszcze trwa! )

I dobranoc ...do jutra...
                        • hardy1 Re: 14 października 2012, CWP :) 16.10.12, 08:40
                          "Jutro" to już dziś -
                          podpowiedział
                          grzeczny Zdziś wink
    • hardy1 15 października 2012, CWP :) 15.10.12, 09:26
      Krótko - dzień dobry poniedziałkowo...bo każdy dzień należy zaczynać z taką nadzieją. Nawet pierwszy dzień po weekendzie smile
      • mirekms Re: 15 października 2012, CWP :) 15.10.12, 10:06

i
        tradycyjnie już pięknego dnia życzę
        u mnie przecudna,deszczowa pogoda

• mirekms Re: 15 października 2012, CWP :) 15.10.12, 10:08

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/c50.0.403.403/p403x403/580334_10151116523423722_1553136802_n.jpgrysunek - Andrzej Mleczko
          • mirekms Re: 15 października 2012, CWP :) 15.10.12, 11:44

a co tu taka cisza ? (link)

filmik dla marudzących wujów i ciotek nie wskazany
            • k.karen Re: 15 października 2012, CWP :) 15.10.12, 14:19
              Dzień dobry Wszystkim smile

Prawda, cisza ale większość z nas jest teraz w pracy smile

Miłego dnia i do napisania.... smile
              • hardy1 Re: 15 października 2012, CWP :) 15.10.12, 14:34
                Karen, te dzieci z damskiego "roomu", przedstawionego przez Mirka, też (na szczęście) były tylko w pracy...więc pracę udawały big_grin
      • mirekms Re: 15 października 2012, CWP :) 15.10.12, 21:47

drogi kol.WU

na CWP odniosę się do Twojego interesującego tekstu (link)

czytałem dwukrotnie,za drugim razem z zrozumieniem tekstu

piszesz bardzo ciekawie

ale taki czytelnik jak ja
        ma kłopoty z zrozumieniem

nie będziesz chyba czuł urazę
        jak poproszę o podzielenie
        tekstów na 2 lub 3 części

mam z tym kłopot

WU
        lubię czytać co piszesz

Mirosław

• hardy1 Re: 15 października 2012, CWP :) 15.10.12, 22:09
        Dobry czas wieczornie smile Krótkie dni już są o świetle naturalnym...ale można wspomóc się kampką elektryczną smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka