Dodaj do ulubionych

Jezioro Łabędzie

07.01.13, 11:21
Wiesz co Masko

Zachowujesz się jak kibolobadzior
Kibolobandzior dopada kogoś kto źle popatrzył na niego na przystanku.
I taki źle popatrzący dostaje od kibolobandziora z fleka aż padnie,
A jak już padnie to kibolobandzior zatańcza na nim Jezioro Łabędzie.

Masko odtańczyłaś na Jokkerze Jezioro Łabędzie, teraz dopadłaś
inną panią na przystanku i robisz na niej balety.
Obserwuj wątek
    • sorel.lina Re: Jezioro Łabędzie 07.01.13, 11:38
      To jest taniec magiczny, Kichonorze. Rytuał magii sympatycznej, mający podtrzymać życie i zapewnić powodzenie . W tym przypadku dla forum "tańczącej z... fantomami" wink
      • k.karen Re: Jezioro Łabędzie 07.01.13, 12:43
        Mrówka i fantomka - opowieść lekko zmodyfikowana i prawie optymistyczna.

Mrówka pracowała w pocie czoła całe upalne lato. Zbudowała solidny dom i zebrała zapasy na srogą zimę. - "Głupia mrówka" - pomyślała fantomka, która okres 5 ostatnich lat spędziła na siedzeniu przy kompie i produkcji kilku milionów oskarżycielskich i wyssanych z palca, postów.

Kiedy nadeszły chłody i deszcze, mrówka schowała się w domu i skosztowała zapasów. Fantomka musiała zanieść starego kompa do reanimacji bo wydawało jej się, że ją coś wciąga do środka, a potem padła z głodu i zimna nie mając na zapłacenie rachunku.

Druga wersja, mniej optymistyczna :

Mrówka pracowała w pocie czoła całe upalne lato. Zbudowała solidny dom i zebrała zapasy na srogą zimę. - "Głupia mrówka" - pomyślała fantomka,, która okres 5 lat spędziła na siedzeniu przy kompie i produkcji kilku milionów oskarżycielskich i wyssanych z palca, postów.

Kiedy nadeszły chłody, mrówka schowała się w domu i skosztowała zapasów.

Drżąca z zimna i głodna jak wilk fantomka zwołała konferencję prasową, na której zadała pytanie: - Dlaczego na świecie są mrówki z własnym domem i pełną spiżarnią, podczas gdy inni muszą cierpieć głód i nie mają dachu nad głową a nawet nie mają miejsca pod mostem w takim na przykład Paryżu?!!

TVN, Polsat i Telewizja Polska pokazują zdjęcia sinej z zimna fantomki i siedzącej przy kominku zadowolonej mrówki. Po programie Elżbiety Jaworowicz cała Polska jest wstrząśnięta tak drastycznymi nierównościami społecznymi.

- Jak to możliwe? - pyta Monika Olejnik patrząc prosto w oczy - że w środku Europy na początku trzeciego tysiąclecia jest jeszcze tyle niesprawiedliwości?!! Dlaczego fantomka musi tak cierpieć?!!

Rzecznik prasowy OFF- Kupa (Ogólnopolskie Forum Fantomek - Kupa) występuje w głównym wydaniu Wiadomości i oskarża mrówkę o nacjonalizm, szowinizm i fantomofobię!

Maciej Czereśniewski wraz z nowo powstałym zespołem śpiewa protest song "Nie łatwo być fantomką". Piosenka błyskawicznie zdobywa pierwsze miejsce na listach przebojów. Lider na krajowym rynku jednorazowych chusteczek notuje rekordowy wzrost sprzedaży.

Fontomy zapowiadają zlot gwiaździsty, z gościnnym udziałem orbów, w Monachium w pierwszym dniu kalendarzowej zimy. Frakcja krajowych fantomów przed domem mrówki organizuje pikietę pod hasłem "Każdy chce żyć".

Stowarzyszenie Życie i Pracowitość publikuje na stronie internetowej memoriał o większej liczbie aktów przemocy w domach, w których mrówki mają klucze do spiżarni.

Zaproszony do studia cyklicznej audycji "Co z tą polaną?" charyzmatyczny przywódca partii polnej pyta, czy nie warto sprawdzić w jaki sposób mrówka osiągnęła tak wysoki status w kraju, w którym jest tak dużo biedy.

"Należy wprowadzić podatek, który wyrówna szanse wszystkich mrówek i fantomów" - postuluje.

Prezydent wraz z żoną w specjalnym oświadczeniu zapewniają obywateli, że zrobią wszystko, co w ich mocy, aby przywrócić wiarę w sprawiedliwość.

Następnego dnia parlament w trybie przyśpieszonym uchwala ustawę, która nakazuje wszystkim mrówkom przekazać w formie podatku nadmiar zapasów do Centralnego Spichlerza.

(skopiowane z netu i zmodyfikowane )

big_grin big_grin big_grin
        • hardy1 Re: Jezioro Łabędzie 07.01.13, 15:08
          W necie jak w realu:
          -są ludzie wnoszący "wartość dodaną" (pojęcie marksistowskie, ale prawidłowe) oraz ludzie żerujący na tych pierwszych. Nic nie wnoszą...ups! - wnoszą "wartość ujemną".
          -są nauci wnoszący "wartość dodaną" na fora oraz nauci żerujący na tych pierwszych. Nic nie wnoszą...ups! - wnoszą "wartość ujemną".

Cóż, dla niektórych nieważne czym wypełnią życie. W realu trzeba czymś wypełnić pustkę. W necie trzeba czymś wypełnić forum. "Każdy według swoich możliwości"...
          • sorel.lina Re: Jezioro Łabędzie 07.01.13, 16:00
            Taniec łabędzi, łabędzie pląsy,
            w oczach skry gniewne, na licach pąsy,
            tańczyć, ach tańczyć, wylać swój gniew,
            nim wydać przyjdzie... łabędzi śpiew!
            <:
            • k.karen Re: Jezioro Łabędzie 07.01.13, 16:21
              Bardzo ładny wierszyk Sorellino ale mam wątpliwości, czy głupki forumowe
              ( te od wietrzników ) wiedzą co to jest "łabędzi śpiew", może wytłumacz jak grabowskim
              krowom na miedzy, o co chodzi big_grin
              • wscieklyuklad Re: Jezioro Łabędzie 07.01.13, 19:26
                "Łabędzi śpiew" Karen, to np. jak ktoś zamiast Goci mówi/pisze Gotowie.

Mundrej głowie
                źli Gotowie

Możesz to Karen zaśpiewać. np. na melodię "Wlazł kotek". Ale czy to umniejszy czyjś analfabetyzm?

Albo "Łabędzi śpiew" to np. jak ktoś pisze w języku obcym, a nie zna pojęcia "rodzajnik".
                No i wychodzi mu coś w rodzaju Kali lubić bułka.
                Tego niestety nie da się zaśpiewać na żadną melodię.
                Chyba, że odpowiadający w tymże języku delikatnie użyje takiego rodzajnika by łąbędzicy przypomnieć zasady prawidłowej pisowni.
                • sorel.lina Re: Jezioro Łabędzie 07.01.13, 19:51
                  > "Łabędzi śpiew" Karen, to np. jak ktoś zamiast Goci mówi/pisze Gotowie.

No jak to? Przecież Gotowie to starożytni Niemcowie! wink big_grinbig_grinbig_grin
                  • k.karen Re: Jezioro Łabędzie 07.01.13, 20:27
                    Moi Drodzy smileNie , nie wierzę że to zmniejszy czyjś analfabetyzm ale ostatnio,
                    w ramach czynu społecznego, postanowiłam że chociaż spróbuję minimalnie ucywilizować tak zwane głupki forumowe, czyli trolle, czyli socjopatonautów.

Jak wszyscy wiemy, jedną z głównych cech, po których rozpoznajemy trolle, jest ich maniakalne wręcz przekręcanie nicków, tak jak na przykład - Kiszkonor zamiast Kichonor. Nie robią tego złośliwie. Trolle/SPAT-y w związku z tym, że ich poziom intelektualny to poziom paneli podłogowych, nie wiedzą że istnieje coś takiego jak deklinacja.
                    Deklinacja (od łac. declinare – odmieniać) – odmiana wyrazu (imienia) przez przypadki i liczby. Deklinacji podlegają rzeczowniki, przymiotniki, imiesłowy przymiotnikowe, zaimki rzeczowne, przymiotne i liczebne oraz liczebniki.. Ale to za trudne dla trolli więc prościej - deklinacja to odmiana przez przypadki, których jest siedem w jęz. polskim.
                    I po kolei:
                    1) mianownik (kto? co?) - Kichonor
                    2) dopełniacz (kogo? czego?) - Kichonora
                    3) celownik (komu? czemu?)- Kichonorowi
                    4) biernik (kogo? co?) - ( widzę) - Kichonora
                    5) narzędnik ((z) kim? (z) czym?)- z Kichonorem
                    6) miejscownik (o kim? o czym?)- o Kichonorze
                    7) wołacz - Kichonorze!

Oczywiście nie liczę na cuda, ale może trolle przeczytają 500 razy albo lepiej 1000 i nauczą się na pamięć bo na przeczytanie ze zrozumieniem to nadziei u nich nie ma, to wymagałoby nadzwyczajnego wysiłku intelektualnego a to u nich jest niemożliwe.

big_grin
                    • k.karen Re: Jezioro Łabędzie 07.01.13, 22:08
                      A teraz w ramach relaksu, bo muszą być przerwy w edukacji ale nie w cywilizowaniu głupków forumowych ( tych od wietrzników), chwila na Prawdziwą Kulturę. Mam zaszczyt i ogromną przyjemność przedstawić piwniczny język a tym samym piwniczną Kulturę, prosto z Piwnicy pod Baranami a w wykonaniu wielkiego mistrza Piotra Skrzyneckiego i Anny Szałapak w piosence Chachary big_grin big_grin big_grin

• k.karen Re: Jezioro Łabędzie 07.01.13, 23:22
                        W czasie muzycznej przerwy pobawiłam się wyszukiwarką, ot tak żeby sprawdzić czy coś drgnęło u głupków forumowych ( tych od wietrzników). Ta wyszukiwarka to fajna sprawa. Wpisałam jeden z głupkowatych nicków w pole "Autor" a w górne pole do "Szukaj", hmm no cóż, w treści wielokropek - .... Wynik jest powalający i nawet mnie to zdziwiło - 25190 razy w czasie 697 ms. big_grin big_grin big_grin Wyszykiwanie było zaawansowane, możecie sprawdzić big_grin

Dobranoc....................................paaa big_grin
                        • kkkkosmita Re: Jezioro Łabędzie 08.01.13, 01:26
                          Każdy ma swoją melodię...
                          ta melodia często dźwięczy w słowach
                          również w słowach pisanych.
                          Jeśli melodyjka jest ładna , jeśli jest w niej humor, śmiech, żal, czasem nerwy...autentyzm... spokój..to jest to melodia pełna życia...
                          przyciąga i powoduje
                          hmmm. chęć śpiewów chóralnych...big_grin
                          Na przykład Karen ma taką melodię pisania, że ... naprawdę można czuć szacunek i cieszyć się ze znajomości...
                          Napisałem o Karen, bo przed chwilą miałem nieprzyjemność przeczytać słowa... brzmiące jak uderzenie deską o ścianę...
                          płaskie, namolne, cały czas takie same... powodujące hałas od którego ...
                          wszystko co najlepszego można zrobić, to uciec!
                          No i tak dla odpoczynku... skojarzyła mi się Karen...., wcale nie musiałem dużo myśleć, żeby skojarzyć...
                          spokojna, pełna pomysłów, życia, humoru i ikry...odpowiedzialna i chętna do dyskretnej pomocy...
                          ooo... taka!big_grin

https://wstaw.org/m/2013/01/08/pole_gwiazd.JPG

http://wstaw.org/m/2012/03/26/k%C3%B3%C5%84_AWATAR.jpg
                          • sorel.lina Re: Jezioro Łabędzie 08.01.13, 10:55
                            kkkkosmita napisał:

> Każdy ma swoją melodię...

Ha! Każdy ma swoją melodię, prawda! Niektórzy np. kropkowaną, inni pracną, popracną albo uśmianą.
                            No ja akurat mam inną. Tak się składa, że... właśnie się obudziłam i
                            hihihihihi, uśmiałam się jak fretka. big_grinbig_grinbig_grin .
                            Ha! napracowałam się
                            , bo ja kocham moją pracę, ale teraz popracnie idę spać.
                            • wscieklyuklad Re: Jezioro Łabędzie 08.01.13, 11:09
                              I...jakoś mnie to nie dziwi, Sorellusiu...
                              Bo ktoś musi czuwać...żeby spać mógł ktoś...
                              A teraz idę się zakrztusić zieloną Herr batką...
                              Znaczy herbatką...
                              • kicho_nor Re: Jezioro Łabędzie 08.01.13, 11:15
                                E tam, błędy
                                Ważne co między błędami

Już Rynkowski śpiewał: wypijmy za błędy.

Ja se robię błędy, ale jak napiszę trzytomową powieść w odcinkach
                                i zechcą ją wydać to niech się korekta martwi.

• kicho_nor Re: Jezioro Łabędzie 08.01.13, 11:20
                                  Ale po „głębszym” zastanowieniu się, to błędów
                                  nie należy robić , bo brzmią jak siorbnięcie.
                                  • sorel.lina Re: Jezioro Łabędzie 08.01.13, 11:27
                                    kicho_nor napisał:
                                    >E tam, błędy
                                    >Ważne co między błędami

W tym właśnie problem, Kichonorze. wink
                                    A co jeśli między błędami tylko wielokropki? Albo głupawe uśmieszki?
                                    • k.karen Re: Jezioro Łabędzie 08.01.13, 13:11
                                      Kochani smile Mnie te wielokropki nie przeszkadzają, nie o to chodzi.
                                      Nawet nieważne są błędy gramatyczne, stylistyczne, interpunkcyjne, ortograficzne, literówki bo wszyscy je popełniamy. Ważna jest treść a jeśli w każdym poście "wszechkryształowość" ( w swoim mniemaniu oczywiście) tylko wydzicza się i tak pisze codziennie od paru lat, to taki styl nawet nie jest żałosny, to jest CHORE.
                                      Kołków nic nie nauczy bo kołkom wydaje się, że pozjadały wszystkie rozumy, kołki nie są zdolne do refleksji, kołki nie widzą własnych błędów, kołki potrafią tylko projektować swoje kompleksy i nędzne życie na innych.

Zmarnowałam swój cenny czas na kołki, dlatego kończę i to bez satysfakcji, którą może miałabym, gdybym dostrzegła u nich chociaż odrobinę refleksji ....ale refleksja u nich to niemożliwe smile))))
                                      • sorel.lina Re: Jezioro Łabędzie 08.01.13, 13:43
                                        k.karen napisała:
                                        > (...) kończę i to bez satysfakcji, którą może miałabym, gdybym dostrzegła u nich chociaż odrobinę refleksji

Wyrazy uznania, Karen.
                                        Nie warto próbować zmieniać tego, czego zmienić się nie da. Można to jedynie zaakceptować lub zignorować.
                                        • wscieklyuklad Re: Jezioro Łabędzie 08.01.13, 14:36
                                          AMEN.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka