Dodaj do ulubionych

Jeden pan z szafą

15.03.13, 07:19
Drogi sympatyczny niehomofobiczny Ulissesie Achaju
Podobno jest tak:
- feminizm się kończy gdy trzeba wnieść szafę na szóste piętro.
Ale zostawmy szafę.
Chodzi o krystaliczną Twoją niehomofobiczność Ulissesie Achaju
Otóż.
Jesteś zdaje się stary byk i masz dorosłe dzieci.
Ale,
Jak mawiał pewien Forrest ten od czekoladek że nie wiadomo co się w życiu trafi
I gdyby Ulissesie Achaju się trafiło i trafiła by Ci się nowa mała córeczka, to czy Ulissesie
Achaju, czy zatrudniłbyś panią lesbijkę do córeczki jako niańkę?
Obserwuj wątek
    • ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 09:55
      A co? Ma dżumę albo inna chorobę zakaźną?
      A TY, jak być postąpił?
      • ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 09:57
        PS jestem ciekaw Twoich poglądów , Kichonorze. Nie tylko pytań. smile
        • kicho_nor Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 10:38
          No tak Uliseesie.
          Nie chciałem mocniej akcentować pytania, które by mogło
          zabrzmieć tak: Czy Ulissesie zatrudniłbyś pana geja do swojego małego synka
          jako niańkę.
          Chciałem tylko wiedzieć gdzie się kończy nie tylko Twoja niehomofobia
          a zaczyna wyniesienie szafy na szóste piętro.
          Ty mnie Ulissesie nie pytaj o moje zdanie w temacie bo go nie mam ale za to dużo wiem
          o składaniu jaj przez żółwie na wyspach Galapagos.
          A poza tym jak ostatnio świeżo pamiętasz w mordę mi chciano za to że przyszedłem
          z gazetą i rozłożyłem.
          Ja Ci Ulissesie w dźwiganiu tej szafy nie pomogę bo by wtedy było: dwaj panowie z szafą
          a pan reżyser Polański by miał za złe.
          • ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 10:49
            Zapominasz Kichonorze, że dżwiganie szafy to wybór. Nie chcesz jej ze mną dżwigać, nie spodziewaj się, że będę ją dżwigał sam, a Ty będziesz się temu z boku przyglądał .. smile
            Pogadamy zatem kiedy wyrobisz sobie zdanie - skoro tak dużo o tym wiesz, mam nadzieję, że nastąpi to niebawem.. smile
            Gej nianka? Ale gej prymityw, alkoholik, pedofil, narkoman, cierpiący na choroby zakaźne lub psychiczne, czy po prostu nieobarczony tym wszystkim człowiek o innej orientacji seksualnej?
            • ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 10:54
              PS Gdyby zaś okazało sie, że Twoja wiedza w tej materii jest niewielka lub żadna, moje odpowiedzi na Twoje pytania jej nie powiększą .. smile
              • kicho_nor Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 11:27
                Piskorzujesz się Ulissesie, odbijasz pingpongujesz.

Jak dotąd deklarujesz ukształtowany światopogląd , ja mam ruchomy
                z tendencją spadkową w dni parzyste.
                Ale jestem ciekawy innych.
                Ciekawość moja wyraża sie w zadawaniu pytań co nieraz bywa nieprzyjemna
                dla mnie.
                Jak już pisałem jeden na plantach puszczał bańki mydlane.
                I ja go zapytałem dlaczego puszcza bańki mydlane a on mi odpowiedział
                żebym się od odp…..

Czuję Ulissesie , że zamiast deklarownych odpowiedzi z Twojej strony chcesz mnie zbyć
                jak ten z bańkami mydlanym na plantach.

Viva Espana

• ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 11:29
                  Gej nianka? Ale gej prymityw, alkoholik, pedofil, narkoman, cierpiący na choroby zakaźne lub psychiczne, czy po prostu nieobarczony tym wszystkim człowiek o innej orientacji seksualnej?

Czemu nie odpowiedziałeś na proste pytanie, a mnie zarzucasz, że się migam?
                  • kicho_nor Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 11:51
                    Nie odpowiedziałem, sprecyzuj pytanie, moje jakże wysokie IQ nie jest kompatybilne
                    z Twoim
                    • ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 11:56
                      Pytałeś czy zatrudniłbym geja jako niańkę, więc proszę o doprecyzowanie, czy ów gej miałby być prymitywem, alkoholikiem, pedofilem, narkomanem, cierpiącym na choroby zakaźne lub psychiczne, czy po prostu nieobarczonym tym wszystkim człowiekiem o innej orientacji seksualnej?
                      • kicho_nor Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 12:37
                        Ulissesie tu w tym rozważaniu gej to gej, niezależnie czy na jest czczo czy w berecie

Sorell, nie wypada tak do damy, ale wszystko to dla jaj, pani.
                        • kkkkosmita Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 12:50
                          gej to gej,

Poproszę o definicję geja. Nawiązującą/Wyczerpującą /przydatną do omówienia poruszanych tutaj tematów (dosłownie i domyślnie).
                          Myślę, że każdy chętnie by się zorientował o czym/o kim tutaj rozmawiamy.
                          http://wstaw.org/m/2012/03/26/k%C3%B3%C5%84_AWATAR.jpg
                          • ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 12:55
                            Otóz otóż! smile Kichonorze, podaj definicję geja! Nie wymiguj się ! smile
                            • kicho_nor Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 13:22
                              definicja geja dla Ulissesa Achaja:
                              odmiana człowieka (łac. Homo) – rodzaj ssaków naczelnych z rodziny człowiekowatych (Hominidae),

cechy: kolorowość w ubiorze, łagodne lekko falujące ruchy, ciemne okulary noszone
                              w dni słoneczne na łysym czole. głos miękki, końcówki wypowiadanych wyrazów melodyjnie
                              opadające, bywa wytatuowany i z kolczykiem.
                              W toalecie męskiej przygląda się innym zajętym pisuarom, toleruje lesbijki
                              jako, że one zawierają pierwiastek męski.
                              Wyznania dowolnego.
                              • ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 13:40
                                Kurcze, no to mamy problem. Znam kilku gejów i żaden nie wygląda, ani nie zachowuje się jak opisałeś? Czy w Małopolsce występuje jakiś szczególny podgatunek geja? ??
                                • kicho_nor Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 13:46
                                  tak, różnią się endemicznie
                                  • kicho_nor Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 14:47
                                    Ulissesie
                                    Ty się nie licytuj, że u Ciebie geje są lepsze.
                                    Bo z tego co piszesz to Twoje geje są mało ekspresyjne i mało gejowe
                                    • ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 15:19
                                      Przekażę im Twoje uwagi, Kichonorze. Myślę że wezmą je sobie do serca. Znam niezły sklep z kolczykami smile - polecę im. Nad sposobem mówienia i ubierania muszą popracować sami.
                                      Mają poczucie humoru.
                                • 1agfa Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 14:50
                                  Szukałem czegoś na temat. Znalazłem ten link. Jeżeli chociaż w połowie głosi prawdę, to daje do myślenia. Poważnie.

ulisses-achaj napisał:

> Kurcze, no to mamy problem. Znam kilku gejów i żaden nie wygląda, ani nie zacho
                                  > wuje się jak opisałeś? Czy w Małopolsce występuje jakiś szczególny podgatunek g
                                  > eja? ??
                                  • kicho_nor Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 15:01
                                    Iagfo, daj adres tego co znalazłeś bo mi się nie otwiera
                                    • sorel.lina Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 15:04
                                      kicho_nor napisał:

> Iagfo, daj adres tego co znalazłeś bo mi się nie otwiera

To najwyraźniej zemsta gejów! big_grinbig_grinbig_grin
                                      Mnie się otwiera...
                                      • ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 15:10
                                        smile smile Niechybnie zemsta. Gejów małopolskich, konkretnie.. smile

Ciekawe, napisaliśmy jednocześnie to samo o biseksualności...
                                        • sorel.lina Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 15:12
                                          ulisses-achaj napisał:

> smile smile Niechybnie zemsta. Gejów małopolskich, konkretnie.. smile
                                          > Ciekawe, napisaliśmy jednocześnie to samo o biseksualności...

Może jesteśmy intelektualnie kompatybilni? smile
                                          • ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 15:16
                                            W sensie Twoje IQ w moje IQ i odwrotnie?? smile
                                            • sorel.lina Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 15:17
                                              W sensie "inności intelektualnej", o której Kichonor wspomniał. wink
                                              • sorel.lina Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 15:18
                                                P.S. Dla "jaj", oczywiście! big_grin
                                              • ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 15:20
                                                Ach jaaaa..... znaczy tak - w ponoć pięknej i całkiem mi nieznanej mowie Goethego ... smile
                                            • kicho_nor Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 15:22
                                              dziękuję Iagfo

Ulissesie, mam znowu techniczny problem z kompem, albo komp ze mną.
                                              ale może nie na tym wątku.
                                    • 1agfa Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 15:04
                                      Proszę, Kichonorze, to adres z youtube:

www.youtube.com/watch?v=CP7vJSo_zNg
                                  • sorel.lina Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 15:01
                                    Tak, filmik ma lekki przechył pro-gejowski, z krzywdą np. dla biseksów, ale... mimo to wskazuje na fakt, że nie tylko hetero są "normalni", ba! wielcy! smile
                                    • 1agfa Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 15:13
                                      Dzień dobry, Sorellino smile Też podejrzewam, z tym że "ogólny przechył pro-", dlatego zastrzegłem: niechby w połowie była to prawda, to rzecz jest poważna i zastanawiająca.

sorel.lina napisała:

> Tak, filmik ma lekki przechył pro-gejowski, z krzywdą np. dla biseksów, ale...
                                      > mimo to wskazuje na fakt, że nie tylko hetero są "normalni", ba! wielcy! smile
                                      • sorel.lina Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 15:19
                                        Dzień dobry, Agfo! Pięknie się do Ciebie uśmiecham! smile
                                        • 1agfa Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 15:37
                                          Cenna rzecz, piękny uśmiech pięknej Pani Sorelliny kwiat (patrz: Galeria Portretów Jokkera- Loża), w taki pogodowo podły, zimowy dzień.
                                          Dziekuję za dobre słowo, i ten uśmiech (uśmiech krzepi ...smile
                                  • ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 15:06
                                    Agfo, myślę że w dużej części osoby tam wymienione były biseksualne, ale to nie zmienia faktu, że schematy i stereotypy to plaga.
                                    Kichonorze, nie odpowiedziałeś jakiej orientacji był Twoim zdaniem Roch Kowalski .. smile
                        • ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 13:00
                          Aha, gej to gej, a Kichonor, to Kichonor, na czczo, czy w berecie jest bez znaczenia.
                          Coś mi się skojarzyło:

"WUJ TO WUJ!" - stwierdził kategorycznie Roch Kowalski. I dodał całując szablę : "ja jestem Kowalski, a to jest Pani Kowalska"

Pytanie: jakiej orientacji był Roch???
                    • sorel.lina Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 12:01
                      Kichonorze, to, że myślimy inaczej o "kochających inaczej", nie znaczy że jesteśmy "inteligentni inaczej"! big_grin
                  • 1agfa Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 12:27
                    Cześć, Ulissesie smile

Na tyle, na ile znam to środowisko (czyli mało, z daleka dwie-trzy osoby), a mając tak (po sokratejsku zadane Twoje pytanie! wink) ograniczony wybór pomiędzy - jasne że bez wahania wybrałbym człowieka "o innej orientacji seksualnej".
                    Prześwietlonego, aby wykluczyć skrzywienia; co sie robi i tak przy wszelkim zatrudnianiu niańki!

Dramatycznie źle widziałbym kontakt dzieci z prymitywem (!) lub alkoholikiem, itp.

ulisses-achaj napisał:

> Gej nianka? Ale gej prymityw, alkoholik, pedofil, narkoman, cierpiący na chorob
                    > y zakaźne lub psychiczne, czy po prostu nieobarczony tym wszystkim człowiek o i
                    > nnej orientacji seksualnej?
                    • ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 12:56
                      Cześć, Agfo smile
                      Dobrze Cię widzieć smile No właśnie.
                • kkkkosmita Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 11:53
                  Ciekawość moja wyraża sie w zadawaniu pytań co nieraz bywa nieprzyjemna
                  dla mnie.

Zadajesz pytania "na czasie" Kichonorze...
                  Rzecz w tym, że na wiele pytań nie ma prostych odpowiedzi, a w dodatku uważam, że temat nas wszystkich zaskoczył...
                  Warto by też było, żebyś oprócz pytań dodał nieco własnych przemyśleń...
                  Kurde!
                  nikt nie lubi być wywoływany do tablicy!
                  Lepiej rozmawiać, niż być odpytywanym.
                  Jest wtedy dużo sympatyczniej.
          • kkkkosmita Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 11:19
            Hej Kichonorze...
            Wczoraj wymyśliłem to pytanie i dzisiaj już znam odpowiedź. (Wczoraj jeszcze nie znałem)
            moim problemem jest to, że nic nie wiem o gejach.Ten problem ma bardzo dużo ludzi.
            Moim problemem jest to, że usiłuję się wypowiadać o sprawach, o ktorych nie mam zielonego pojęcia!
            Tylko....jakieś... stereotypy, powstałe ... na przestrzeni czasu w środowiskach... o dosyć niskiej kulturze...
            Równie dobrze można mi zadać pytanie, czy zatrudniłbym Marsjanina do opieki nad dzieckiem.
            Więc na obecną chwilę bym nie zatrudnił.
            Natomiast, jeślibym miał znajomych gejów, jeślibym poznał to środowisko i jeśli okazałoby się, że ... boję się na własne życzenie wymyślonego potwora... spod łóżka,
            a geje to są ludzie jak ludzie..., którzy do tej pory musieli żyć w swoistym underground... bo tam ich wsadziły tłumy...
            a różnią się głównie tym, że
            mają zielone włosy zamiast innych znanych mi kolorów...
            To bym zatrudnił.

• ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 11:31
              Cześć, Kosmito smile
              • kkkkosmita Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 11:48
                Cześć Ulissesie.
                Dzisiaj ma mnie tu nie być. Mam dwa zebrania.
            • kkkkosmita Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 11:33

Jeszcze szybko dodam.
              Bo tak naprawdę to nie wiemy co w człowieku siedzi...
              Czy np. w przypadku mężczyzny hetero, jego nadmiar testosteronu i chore emocje nie doprowadzą do nieszczęścia.
              Opiszę znaną historię .
              Pewna rodzina w Stanach miała trzy letnią córeczkę.
              Zatrudniła do niej nianię.
              niania miała boy frienda... heteryka...
              Ten przyszedł odwiedzić nianię w pracy i zgwałcił trzy letnie dziecko...
              Nie trzeba być gejem, żeby krzywdzić dzieci...
              Wystarczy być złym człowiekiem o chorych emocjach i chorej psychice.

dodam jeszcze, że dla społeczeństwa, mogłoby być korzystne, gdyby ludzie... nie musieli się ukrywać..., żyć w podziemiu
              To byłyby sprzyjające warunki do kształtowania się zdrowych emocji i zrównoważonych charakterów.

• 1agfa Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 12:12
              Cześć Wszystkim.
              Wklejam link o zdarzeniu w niemieckim szpitalu; przestępca to prawdopodobnie zwyczajny, heteroseksualny facet (?) Ale...bez wątpienia pedofil. Śmieć.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13533918,Niemcy__skandal_na_oddziale_dzieciecym_szpitala__Pielegniarz.html
              Od wczoraj (podobnie jak Kosmita) rozważam zadane - wymyślone przez Niego pytanie, o zatrudnieniu osoby o odmiennej orientacji seksualnej do opieki przy dzieciach. Zastanawiam się mocno. Pytanie jest powazne. Przyznaję: nie jestem pewien.
              Takiego człowieka musiałbym prześwietlić.

Lecz wiem jedno: nie można ustawiać w jednym szeregu takich osób, o odmiennej orientacji - i pedofili.
              Pedofile to przęstepcy, zasługujący na największe, najsurowsze kary. Bez śladu łagodności. Bez żadnego usprawiedliwienia.
        • trebuniatutka Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 18:29
          Ullisesie, pozwolę sobie tutaj wrzucić kilka słów i podziękować za wszystkie Twoje słowa, które padły w wątkach, w których został poruszony problem homoseksualizmu,(odmienności, izolacji osób uznanych za "inne") : pełne humanizmu, empatii, rozsądku i rozumu, taktu.
          Przyjmij najzwyczajniejsze w świecie, ale ogromnie szczere podziękowanie.
          Ja sama nie umiałabym w taki sposób się wyrazić o poruszanym problemie. Na dodatek temat powoduje we mnie za dużo emocji.
          Dziękuję.
          • trebuniatutka Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 18:30
            Oczywiście powinno być: Ulissesie*
            • ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 19:19
              Trebuniu smile Po prostu piszę, co myślę.
              Nie ma za co .. smile smile
              • kicho_nor Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 19:26
                A mnie nie podziękujesz Ulissesie
                za mój udział w wypromowaniu Twojego myślenia?
                • ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 19:41
                  Hmm Odpowiadam Trebuni, że nie ma powodu do podziękowań, a na to wpada Kichonor i domaga się pochwał ... - Mrożek ... smile
                  • kicho_nor Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 19:56
                    Nie migaj się Ulissesie
                    cztery piwa za promocje mi się należą.
                    • ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 19:59
                      Jaka marka??? smile
                      • ulisses-achaj Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 20:04
                        PS Bo nie wiem, czy będzie mnie stać. Obaj z Wściekłym każde 5 gr oglądamy ze wszystkich stron, zanim zdecydujemy się zaszaleć.. smile
                        • kicho_nor Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 21:04
                          Nie cenntuj się Ulissesie
                          Bo moje wysiłki w promowaniu spełzną
                        • kkkkosmita Re: Jeden pan z szafą 15.03.13, 21:34
                          każde 5 gr oglądamy
                          Proponuję zdjąć okulary... i oglądać wyższe nominały! big_grin
                          Piwo pite "na sępa"....jest smaczne i cieszy się moim wielkim uznaniem, bez względu na markę...
                          Więc obssseeerwuuję......tongue_out
                          W charakterze sępa, rzecz jasna! big_grin
                          i pełen dobrej nadziei..., że Kichonor padnie w zmasowanym, kosmiczno-sępim ataku i połową butelek będzie musiał się zadowolić big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka