Dodaj do ulubionych

23 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszna :)

23.01.14, 08:27
Dzień dobry, a jakże, zimowo smile

Mrozik szczypie w uszy i nosy, tylko roślinek mi szkoda. Nie wiem, jak sobie poradzą te, które już zaczęły kiełkować... sorry, ale taki mamy klimat wink

Za to Islandia ma inne problemy shock
podroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,15276849,Islandzki_sad_zdecydowal__drogi_nie_bedzie__bo_to.html#BoxSlotII3img

Miłego dnia i komu w drogę, temu czas smile

https://pozdrower.pl/demot/0_0_0_1687336948_middle.jpg
Obserwuj wątek
    • mirekms Re: 23 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 23.01.14, 09:42

nowe czasy idą
      dzisiaj złożyłem życzenia urodzinowe dla jednej z najsympatyczniejszych dziewcząt
      oczywiście wszystkie dziewczyny są sympatyczne,są urodziny,i akurat na nią padło

na moje pytanie jakie zapachy w kuchni,odpowiedziała,że idzie na koncert
      jak te czasy się zmieniają,jak prą do przodu

jeszcze niedawno mężczyźnie w ramach emancypacji palili staniki,o dzisiaj
      nastał czas wyzwolenia kobiet

• hardy1 Re: 23 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 23.01.14, 15:39
        Ciesz się, Mirku, że w ramach emancypacji kobiet (trochę dziwnej czasami, kiedy polega na równouprawnieniu płci, przy zachowaniu własnych przyjemnostek kobiecych), nie otrzymałeś polecenia przygotowania zapachów w kuchni, na powrót jubilatki z koncertu wink
        • mirekms Re: 23 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 23.01.14, 19:21

dzisiaj kol.Solenizantka na swoim blogu napisała:

kobiety domagają się pełnej obsługi wazonów
          • hardy1 Re: 23 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 23.01.14, 20:08
            Dopisz - Mężczyźni domagają się tego samego.
    • hardy1 Re: 23 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 23.01.14, 15:36
      Dzień dobry smile

Jakie zimno, Karen? Słonko mam smile A te ledwie minus 18 w nocy, a teraz minus 12, i bardzo wolno spada... ledwie stopień na godzinę... to pryszcz! Ważne, że słońce wink

A co do tego "rowero-narty śnieżnej", widocznego na fotce, możliwe, że wreszcie ruszy produkcja wynalazku polskiego inżyniera - roweru o nowej konstrukcji, bez łańcucha - IzzyBike. Kiedyś już o nim pisałem. Nie wiem, czy będzie się nadawał do jazdy poza miastem i w terenie pagórkowatym (nie wiem, czy ma przerzutki), jak z przenoszeniem uderzeń od nierówności na ciało rowerzysty... ale do jazdy po mieście i w biwakowy plener (jeden ruch i mieści się w bagażniku samochodu) może być idealny smile
      wyborcza.pl/1,75248,15321596.html
      • hardy1 Re: 23 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 23.01.14, 15:44
        PS. Co do Islandii i elfów - dowiedziałaś się o tym? A więc cel piarowy został osiągnięty - każdy nowy turysta się liczy.
        I o to chodziło w tym "wstrzymaniu drogi". Potem się ogłosi, ze specjalista od elfów rozmawiał z nimi i pozwolili na budowę drogi... a turyści przyjadą wink
      • k.karen Re: 23 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 23.01.14, 22:32
        Dobrze, Hardy że masz Słonko, przynajmniej Ty masz.

Tak, pamiętam o tej nowej konstrukcji i chyba już czas na produkcję smile
    • 1agfa Re: 23 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 23.01.14, 21:11
      Dzień dobry Wszystkim smile A mnie się to podoba! big_grin
      Sposób załatwienia sprawy.

"...Elfy, jako szanowani mieszkańcy miasta, posiadają prawa i przywileje równe innym członkom społeczności. Najważniejszym (ale i budzącym najwięcej emocji) z nich jest prawo weta. Żadna inwestycja nie może zostać zrealizowana bez wcześniejszej konsultacji z elfami. Mieszkańcy Hafnarfjordur wierzą, że gdyby tego zaniechano, mogłoby się to skończyć problemami technicznymi i awariami maszyn. Jeśli jednak przez nieuwagę dojdzie do takiego niewyjaśnionego zdarzenia, należy natychmiast zwrócić się o pomoc do jednego z ludzi obdarzonych zdolnościami porozumiewania się z elfami, by ten złagodził konflikt. Dlatego, by nie drażnić elfów, gdy podczas budowy drogi robotnicy natrafią na tzw. "elf rock", czyli skałę uważaną za ich mieszkanie - raczej zmienią plany budowy, niż zdecydują się ją wysadzić. W okolicy Hafnarfjordur są też wyznaczone specjalne obszary ochrony elfów, na których nie może powstać żaden budynek...."

Będzie dużo szumu, przywrócone do życia legendy (może kilka książek, może kilka baśniowych filmików), albo jakieś elfy ukażą się nocą z listem zezwalającym na budowę? suspicious
      ...I sprawa potoczy się swoim torem smile

Po filmach o "Włady Pierścieni" i "Hobbicie" ilość wierzących w elfy może się zwiększyć tongue_out

(Niejeden aktor, nawet z wysokiej półki, uskarża się na utożsamienie go z rolą).

Fajniejsze to, niż obywatel Iksiński blokujący w nieskończoność budowę drogi publicznej z powodu "widzimisię" i rozbuchanego chciejstwa.

Nie będzie chętnych na obejrzenie okolic, gdzie drogę blokował wkurzający Iksiński, natomiast dla obejrzenia okolic, gdzie bywają tajemnicze elfy, z czasem...na pewno big_grin

Karen napisała:
      > Za to Islandia ma inne problemy shock
      gazeta.pl/podroze/1,114158,15276849,Islandzki_sad_zdecydowal__drogi_nie_bedzie__bo_to.html#BoxSlotII3img
      • hardy1 Re: 23 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 23.01.14, 21:55
        Cześć, Agfo smile Właśnie o tym piszę - o zrobionym piarze dla elfów... znaczy turystycznej Islandii smile
        • mirekms 23 stycznia 2014 23.01.14, 22:33

z czwartku (link)
          • k.karen Re: 23 stycznia 2014 23.01.14, 22:35
            Cześć, Mirku smile To video jest zablokowane u nas, nie można obejrzeć.
            • mirekms Re: 23 stycznia 2014 23.01.14, 22:38
              filmik jest z Ukrainy,i od 18 lat
              "Berkut,polonenuy"
              • mirekms Re: 23 stycznia 2014 23.01.14, 22:51

sądziłem że będę jeden z pierwszych,a jednak nie
                i tu też jest (link)
                • 1agfa Re: 23 stycznia 2014 23.01.14, 23:06
                  Cześć Mirku smile Dzięki za link, relacja na żywo.
                  Tam się ciągle gotuje, a jak czytam ostro się gotuje również w innych miastach w sposób chaotyczny, mniej zorganizowany. Jednak pięć ofiar...w ciągu dnia relacje były nieco sprzeczne.

Ten pierwszy filmik przez Ciebie wklejony nie otwiera się.

mirekms napisał:

> sądziłem że będę jeden z pierwszych,a jednak nie
                  > i tu też jest (link)
        • 1agfa Re: 23 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 23.01.14, 22:57
          Uderzyła mnie zręczność "operacji elf", Hardy.
          Taki piar ma klasę. Tak jest, pisałeś to przede mną.
          Nie pierwszy raz mamy podobne zdanie.
          Zazdroszczę Islandii gorących źródeł, wyobrażasz sobie, w taki mróz jaki mamy teraz, gorąca kąpiółka pod otwartym niebem?!
          Islandczycy, przynajmniej częściowo, wykorzystują te źródła do centralnego ogrzewania. Jak to zmniejsza koszty!
          I to jest prawdziwa geotermia tongue_out

hardy1 napisał:

> Cześć, Agfo smile Właśnie o tym piszę - o zrobionym piarze dla elfów... zna
          > czy turystycznej Islandii smile
          • hardy1 Re: 23 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 24.01.14, 11:46
            Agfo, to byłaby przyjemność - wskoczyć na mrozie prosto w gorące źródła...smile
      • k.karen Re: 23 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 23.01.14, 22:34
        Dobry wieczór, Agfo smile

Przydałyby się i u nas takie elfy, to znaczy, niechby i u nas nie było już problemów smile
        • 1agfa Re: 23 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 23.01.14, 23:13
          Dobry wieczór, Karen smile

k.karen napisała:
          (...)
          >
          > Przydałyby się i u nas takie elfy, to znaczy, niechby i u nas nie było już prob
          > lemów smile

Tak jest, mamy wspaniałe krajobrazy, unikalne miejsca, którymi moi zagramaniczni goście zachwycają się i powracają po któryś raz z rzędu, ale nie mamy elfów.
          Tylko...Rokitę. Diabła Rokitę suspicious
          A on raczej nie usuwa problemów, tylko je stwarza tongue_out
          • mirekms 23 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 23.01.14, 23:30

na dobranoc Max Rabbe (link)
            • 1agfa Re: 23 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 24.01.14, 00:37
              Dziękuję za Maxa Raabe, Mirku

Nie całkiem piękny jest świat.
              Nawet bywa podły.
              I wredny nad pojęcie.
              Ale życie
              jest piękne, chociaż kruche,
              należy je strzec...i cenić.

Dobrej, ciepłej, spokojnej nocy Wszystkim
              • k.karen Re: 23 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 24.01.14, 14:51
                Dopiero dzisiaj wysłuchałam Maxa Raabe, również dziękuję Ci Mirku.

Prawda, Agfo, życie jest piękne, nawet gdy kruche i dlatego takie ważne jest "tu i teraz".
    • hardy1 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 24.01.14, 11:46
      Cześć porannie i słonecznie Wszystkim smile Co jest, zamarzliście? Trochę mrozu nie zaszkodzi, ważne że promienie Słońca promiennie głaszczą nam policzki smile

A na rozgrzewkę daję Wam moją fraszkę "Pier/w/si", cieplutką, prosto "z pieca" wink :
      hardy1.bloog.pl/
      • k.karen Re: 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 24.01.14, 14:57
        Cześć Hardy, dzień dobry Wszystkim smile

Jeszcze nie zamarzłam, choć jest wyjątkowo lodowato i Słońce nie chce mnie głaskać uncertain
        A masz dla mnie coś na rozgrzewkę, bo w swojej fraszce, to opowiadasz co panów rozgrzewa wink
        • mirekms 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 24.01.14, 16:01

https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSVT3Rzw7syCnTe0BqyYiFczUJGGMkWeFWJ7pmmrROI7hxcTzzBbiemhA
          od 1 do 8 lutego w Polsce nie będzie Jego Ekscelencji i Eminencji
          zostanie tylko premier Donald Tusk wraz z rządem
          osiem dni ,a na koniec spotkaniem z Franciszkiem,zaproszenie(link)
          • k.karen Re: 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 24.01.14, 21:22
            O nie, nie, Mirku! Nie zostanie tylko premier z rządem! W okolicach sejmu zauważono jeszcze jakieś 400 bałwanów, które nie wyjeżdżają z jego Eminencją smile
        • hardy1 Re: 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 24.01.14, 17:11
          Karen, mam, na pewno mam, tylko jeszcze nie wiem co smile

Mirku, wielkie nam uczynili smutki eminnecje, tym zniknięciem swoim... na szczęście pewnie na krótko.

Na razie, czas na mnie smile
          • k.karen Re: 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 24.01.14, 21:25
            Mam nadzieję, Hardy, że nie zamarzłeś po drodze? wink
            Bo wiesz, zima jest piękna, ale...

https://www.emej.pl/upload/images/zima_jest_piekna_2013-11-26_11-50-07_middle.jpg
            • k.karen Re: 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 24.01.14, 22:19
              E tam. Idę sobie, bo jak tu dłużej będę sama siedzieć, to zamienię się w sopel lodu, a nie doczekam się żadnego przytulającego, grzejącego, silnego ramienia prawdziwego mężczyzny wink

Ale na wszelki wypadek zostawię jakieś ciepłe nutki, może komuś się przydadzą smile

Dobranoc, Wszystkim i ciepłych snów smile

• hardy1 Re: 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 25.01.14, 10:58
                A niech to! Ledwie mnie nie było, a już nikt nie pojawił się wesprzeć Karen silnym ramieniem?! Ochronić przed mrozem?
                Mam nadzieję, że Karen nie zamarzła wczoraj wieczorem... wink
                • k.karen Re: 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 25.01.14, 12:28
                  Jestem i mam się doskonale! wink
                  Co prawda, prawdziwi mężczyźni to już rzadkie zjawisko, bo większość woli się tulić do kobiecych piersi, jak przytulać kobiety do swoich, ale jak widać - jeszcze ci prawdziwi nie wymarli wink
                  • hardy1 Re: 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 25.01.14, 19:55
                    No, toś uratowała rodzaj męski przed zniewieścieniem smile
                    • k.karen Re: 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 25.01.14, 20:15
                      Ale że co, bo zmarzłam?shock big_grin To chyba muszę częściej marznąć wink
                      Ale spokojnie, nie mam poczucia misji, co raz sprawdzę i wybiorę, służy długie lata big_grin
                      Preferuję towary luksusowe, za którymi nie stoi się w kolejkach, może być to jeden, nawet bardzo drogi, ale najwyższej jakości i na długie lata. Nie cierpię tandetnych plastikowych jednorazówek big_grin big_grin big_grin
              • 1agfa Re: 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 25.01.14, 23:38
                Żebym to ja wiedział, żebym wiedział, że wypatrujesz...suspicious

Śliczna piosneczka, jak puch lekka, bałamutnie swawolna smile
                Wyzwoliła mnie z poczucia utraty...okoliczności, z podaniem ramienia związanej wink

Ale u mnie gorączka panowała na łączach, grzały się w oczekiwaniu na wiadomości. Ważne wiadomości!
                I dobre wiadomości smile
                Może dzięki tym nutkom? smile

k.karen napisała:

> E tam. Idę sobie, bo jak tu dłużej będę sama siedzieć, to zamienię się w sopel
                > lodu, a nie doczekam się żadnego przytulającego, grzejącego, silnego ramienia p
                > rawdziwego mężczyzny wink
                >
                > Ale na wszelki wypadek zostawię jakieś ciepłe nutki, może komuś się przydadzą smile
                • k.karen Re: 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 25.01.14, 23:50
                  Jak dobrze, że jeszcze zajrzałam.

Agfo, wiedziałam, że na Ciebie zawsze można liczyć i tylko bardzo ważne sprawy opóźniły podanie mi pomocnego ramienia wink

I to lubię! I tak mają trzymać Wszyscy! Jeśli wiadomości, to tylko dobre! smile

Ale już uciekam spać, łóżko i Morfeusz czekają.

Dobrej nocy, Agfo, dobranoc Wszystkim smile
                  • 1agfa Re: 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 26.01.14, 00:20
                    Tak jest, dobre wiadomości big_grin

Pojawiła się maleńka ćwierkająca kruszyna w kraju wina i kilkuset odmian serów...
                    W swoich drobnych piórkach na łebku, ta ptaszyna przyniosła m.in. imię Alicja smile
                    Mam z tym imieniem związane dobre wspomnienia, toteż się cieszę.
                    Dobrej nocy, Karen smile

Dobranoc, dobrej spokojnej nocy Wszystkim

> I to lubię! I tak mają trzymać Wszyscy! Jeśli wiadomości, to tylko dobre! smile
                    • k.karen Re: 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 26.01.14, 09:37
                      To najlepsza ze wszystkich dobrych wiadomości! smile
                      • hardy1 Re: 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 26.01.14, 16:49
                        Ha! Ty masz szczęście, Agfo big_grin Rodzinka się rozrasta. Gratulacje smile))
                        • k.karen Re: 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 26.01.14, 22:33
                          Prawie jak na zamówienie i z okazji pojawienia się na świecie kochanego maleństwa,
                          znalazłam w necie takie przepiękne zdjęcia smile Proszę, obejrzyjcie a na pewno też Wam się spodobają.

deser.pl/deser/51,111858,15315128.html?i=0
                        • 1agfa Re: 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 27.01.14, 15:29
                          big_grin Dziekuję, chociaż bez mojego udziału się stało suspicious
                          Jednak cieszy, bardzo cieszy smile
                          Ciebie też kiedyś coś uraduje...tongue_out

hardy1 napisał:

> Ha! Ty masz szczęście, Agfo big_grin Rodzinka się rozrasta. Gratulacje smile))
                          • k.karen Re: 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 27.01.14, 22:18
                            Agfo, jak jeszcze zajrzysz, to obejrzyj te cudne fotki dzieci, które wcześniej wkleiłam smile
                            • 1agfa Re: 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 27.01.14, 23:29
                              Obejrzę, Karen, oczywiście,. Zostawione na deser wink i dziękuję. Na pewno by mi nie umknęły. Wczoraj b.późnym wieczorem usiłowałem (za pomocą cudzego komputera) coś znaleźć z przeszłości Podwórka, wtedy Twój link zobaczyłem; ale przeglądanie niesporo mi szło. Ani fotek, ani muzyki (Mirkowego Chopina) odsłuchać nie mogłem, dopiero dzisiaj. Dzisiaj też zabiorę się za te zdjęcia wink
                              Trochę jak powrót do przeszłości, bo to jak synkowie moi - no prawie.
                              A prawie czyni - jak wiadomo - różnicę.
                              Kiedy skończę oglądanie, napiszę recenzję, a co! big_grin

k.karen napisała:

> Agfo, jak jeszcze zajrzysz, to obejrzyj te cudne fotki dzieci, które wcz
                              > eśniej wkleiłam smile
                            • 1agfa Re: 24 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 29.01.14, 16:20
                              Obejrzałem uważnie, nawet po dwakroć, warto było. Niepodobne - to jasne wink ani do synalów, ani do wnuków w tym wieku, ale bajkowe, rzeczywiście bajkowe żywe ilustracje, żywe obrazy. Nie dziwię się, że Autorka robi furorę tymi zdjęciami (bo nie tylko koncepcja, zamysł, ale i wykonanie świetne z dużą wyobraźnią).
                              Najbardziej podobał mi obraz 20 - wspinanie się do księżyca, 22 - z konikami, 23 - obrazek "wodny" w łódce wśród ryb, i 24 - na latającym dywanie. Oczywista innym żywym obrazom nie ujmując pomysłowości.
                              Dziękuję Ci, Karen, za link.
                              Miałem wrażenie bytności na wernisażu wink

k.karen napisała:

> Agfo, jak jeszcze zajrzysz, to obejrzyj te cudne fotki dzieci, które wcz
                              > eśniej wkleiłam smile
    • hardy1 25 stycznia 2014, zima nam nie jest straszna 25.01.14, 10:56
      Cześć sobotnio, prawie porannie smile

Co tak cicho? Ja już się wyspałem, po wczorajszym piątku wink

Informacja dnia - dziadek zmarł, zostawił spadek. Rodzice wnuka zrezygnowali ze spadku. Nie wiedzieli, że muszą zrezygnować również ze spadku w imieniu swojego, 9-letniego syna. Sąd o tym nie poinformował rodziców.
      Teraz komornik przyszedł do 9-letniego wnuka (jest kolejnym spadkobiercą, a nie zrzekł się spadku) i żąda zwrotu długów wobec banków, które zaciągnął zmarły dziadek. Kilkanaście tysięcy złotych. Grozi zajęciem tego, co jest w mieszkaniu. Adwokat twierdzi w tivi, że sprawa jest skomplikowana i długo potrwa pozbycie się tego zadłużonego spadku. Prowadząca rozmowę dziennikarka ze zdziwienia wytrzeszcza oczy; dla niej sprawa jest bardzo prosta. Mecenas odpowiada, że niestety takie jest skomplikowane prawo...
      Uważajcie ci, którzy macie wnuki lub dzieci. Nie przyjmujcie zadłużonych spadków (lub zastrzeżcie przyjęcie spadku"z dobrodziejstwem inwentarza - ze spłatą długów spadkodawcy tylko do wysokości pozostawionych aktywów). Pytajcie się, kto w kolejności będzie "obciążony" spadkiem. Jak widać, w sądzie nie zawsze poinformują...

I ta miłą wiadomością rozpoczynam należny mnie odpoczynek sobotni smile
      • k.karen Re: 25 stycznia 2014, zima nam nie jest straszna 25.01.14, 12:30
        Cześć, Hardy, dzień dobry Wszystkim smile

Ja też się wyspałam po wczorajszym piątku, aż się dziwię, jak mi się to udało? wink

W tej sprawie 9-letniego spadkobiercy zawinił ewidentnie sąd, nie informując rodziców, że w sytuacji odrzucenia przez nich spadku, dziedziczy ich syn i że powinni także w jego imieniu zrzec się spadku.

Rzecznik Praw Dziecka już interweniował i zapewnił prawną pomoc tej rodzinie, zapewnił że problem zostanie rozwiązany pomyślnie dla chłopca i jego rodziców.
        • k.karen Re: 25 stycznia 2014, zima nam nie jest straszna 25.01.14, 13:27
          Na mnie już czas, do napisania... smile

Ale z uwagi na sobotę, to zostawiam Wam filmik , parodię polskich "żulewskich" big_grin

• hardy1 Re: 25 stycznia 2014, zima nam nie jest straszna 25.01.14, 14:23
          Karen, i tak to sprawa wołająca o pomstę. 9-letni chłopczyk, długi po dziadku, sąd i komornik... jaka tu może występować korelacja? Jedno wezwanie do sądu rodziców, jedna ponowna, krótka rozprawa i powinno być po wszystkim.
          A adwokat mówi, że to będzie dość długo trwało, bo sprawa skomplikowana... dziennikarka, wytrzeszczyła na to oświadczenie oczy, ja też wytrzeszczyłem, słysząc to...
          • k.karen Re: 25 stycznia 2014, zima nam nie jest straszna 25.01.14, 19:37
            Hardy, mam wątpliwości co do kompetencji tego adwokata, o którym mówisz, chyba że to nie był żaden adwokat. To nie jest żadna skomplikowana sprawa i dlatego skandaliczne jest to, że rodzice uzyskali poradę i pomoc prawną dopiero wtedy, kiedy media to nagłośniły, a nie od razu w sądzie, w którym była ta sprawa.

Wczoraj słyszałam wypowiedź rzecznika Praw Dziecka w tvn i znalazłam ten materiał:

Rzecznik, czyli Marek Michalak o całej sprawie dowiedział się kilka dni temu od znanego społecznika Piotra Ikonowicza. W piątek, kiedy Kacper przekazywał Michalakowi list, rzecznik miał dla chłopca same dobre informacje.

- Nie może być innego finału jak finał pozytywny. Rodzice muszą oczywiście wykonać pewne działania, bo trzeba złożyć odpowiednie pisma i wnioski. Ważne jest, że prawo zabezpiecza takie przypadki. Dziecko jest bezpieczne i na pewno nie będzie dziedziczyć długu – zapewnił Michalak.

W najbliższych dniach mama 9-latka będzie musiała przygotować odpowiednie pisma. Dzięki nim, będzie mogła w imieniu syna zrzec się spadku. Kacpra nie będzie ścigał żaden komornik.

tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,9-latek-odziedziczyl-dlug-po-dziadku-strasza-go-komornikiem,111851.html
            • hardy1 Re: 25 stycznia 2014, zima nam nie jest straszna 25.01.14, 20:01
              Nie znam kompetencji tego mecenasa. W każdym razie był zaproszony do studia tivi.
              Ja zaś i dziennikarka telewizyjna wytrzeszczyliśmy oczy, słuchając jego.
              Chyba to przykład, jak z prostej sprawy można zrobić coś tak pokręconego, że można latami żyć z tego (znaczy prawnikowi). Jak w starym dowcipie o ojcu i jego synu, prawnikach.
              • k.karen Re: 25 stycznia 2014, zima nam nie jest straszna 25.01.14, 20:19
                hardy1 napisał:

> Nie znam kompetencji tego mecenasa. W każdym razie był zaproszony do studia tiv
                > i.
                > Ja zaś i dziennikarka telewizyjna wytrzeszczyliśmy oczy, słuchając jego.
                > Chyba to przykład, jak z prostej sprawy można zrobić coś tak pokręconego, że mo
                > żna latami żyć z tego (znaczy prawnikowi). Jak w starym dowcipie o ojcu i jego
                > synu, prawnikach.

No i właśnie, tak media tworzą teorie spiskowe a ludzie dodatkowo wtrącają do tego jeszcze swoje fantastyczne dywagacje. Byle pluć... nieważne, że w swoje oczy...confused
            • 1agfa Re: 25 stycznia 2014, zima nam nie jest straszna 26.01.14, 01:27
              k.karen napisała:

> Hardy, mam wątpliwości co do kompetencji tego adwokata, o którym mówisz, chyba
              > że to nie był żaden adwokat. To nie jest żadna skomplikowana sprawa i dlatego s
              > kandaliczne jest to, że rodzice uzyskali poradę i pomoc prawną dopiero wtedy, k
              > iedy media to nagłośniły, a nie od razu w sądzie, w którym była ta sprawa.

(...)
              Oczywiście, sprawa jest żenująca dla sądownictwa, jako takiego.
              Musiało aż dojść do interwencji mediów, nagłośnienia, aby sprawa nabrała kolorów i tzw. "odpowiednie czynniki" się zajęły.
              A powinna być załatwiona u źródła.
              Już przy wyrzekaniu się (przecież sądownie!) spadku przez rodziców - dzieci zadłużonego (kredyt) dziadka.
              Jest i dobra rzecz przy okazji, szkoda że kosztem nerwów rodziny, zstępnych: teraz wiele osób będzie wiedziało, że za długi dziadków mogą odpowiadać nawet wnuki!

Zwróciłem uwagę na rolę p. Piotra Ikonowicza w tej sprawie - dobrze, że wraca do swojej społecznej działalności (chociaż dawniej bywała kontrowersyjna).
              Ciekawy, energiczny społecznik. Potrzebny jest taki ktoś, ujawniający problemy małe, pojedynczych ludzi, ale dla nich przecież ogromne i przerastające ich siły - ale i wielkie, ważne dla wielu tym samym.

PS. Przepraszam Karen, że się wcinam w rozmowę Twoją z Hardym.
              Czyżby maniery?, wtrącanie się - robię to coraz częściej wink
              • k.karen Re: 25 stycznia 2014, zima nam nie jest straszna 26.01.14, 09:43
                No, coś Ty Agfo, jakie złe maniery, jakie wtrącanie się do rozmowy?! suspicious
                Przecież piszemy na otwartym forum i praktycznie wszyscy wszystkim "wtrącamy" się do rozmowy. Ale przecież na tym polega forumowanie smile

Ps. Gdybyśmy z Hardym chcieli rozmawiać prywatnie, to na pewno poza forum - w cztery oczy wink

>
                > PS. Przepraszam Karen, że się wcinam w rozmowę Twoją z Hardym.
                > Czyżby maniery?, wtrącanie się - robię to coraz częściej wink
                • hardy1 Re: 25 stycznia 2014, zima nam nie jest straszna 26.01.14, 16:46
                  Zaskoczyłeś mnie, Agfo... tym "wtrącaniem" swoim suspicious

Na poważnie - jak widać, w Ikonowiczu siedzą dwie natury, albo inaczej - dwie formy działalności.
    • k.karen 26 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 26.01.14, 09:46
      Dzień dobry w niedzielny poranek smile

Zima trzyma, ale dobry humor też trzyma. Czyli zima nie taka straszna, jak ją malują smile

Pogody ducha i słonecznej niedzieli, Wszystkim smile
      • hardy1 Re: 26 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 26.01.14, 16:42
        Dzień dobry popołudniowo smile

Śnieg sypie od rańca, temperatura ledwie minus 10. Prawie że gorąc, w stosunku do jeszcze wczorajszego dnia smile

Kto wiedział, że dzisiaj jest Ogólnopolski Dzień Transplantacji? 26 stycznia 1966 roku w Polsce po raz pierwszy udanie przeszczepiono nerkę.
        Oby jak najwięcej było dawców. Oby jak najwięcej nosiło przy sobie kartę zgody na pobranie zdrowych narządów do przeszczepu w przypadku nagłej śmierci. Sam jeszcze nie mam, ale... teraz zrobię, o ile nie mam zbyt wielu lat.
        • mirekms 26 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 26.01.14, 20:09

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQPJaMUvM72UqgiuT4jL-xYyXpjMdJhnmqxHI2b9sEPatsdmzoS Danill Trifonov

niedziela,ca.2 minuty,Fryderyk Chopin,warto odsłuchać (link)
          • k.karen Re: 26 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 26.01.14, 22:34
            Mirku, dziękuję za te piękne ale bardzo nostalgiczne nutki szopenowskie smile
            • mirekms Re: 26 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 27.01.14, 03:27

https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ6mJu4n0EhX0NH_p31-S2a0TgyHxYKeySABHsD5ozyqM9j5HPVhInrB-0

nie bez kozery wieczorem gra Daniil Trifonov Chopina
              link został przez DG udostępniony 26.01.2014 (niedziela)
              i to jest jeden z głównych powodów wstawienia linku na
              Podwórku,nowość na You Tube

warto od czasu do czasu posłuchać chociaż kilka
              sekund,minut dobrej muzyki w dobrym wykonaniu

jak powiadał Jerzy Waldorff,już zapomniałem,już
              to jest bez znaczenia,ważne co jest na pierwszej
              stronie wydania internetowego Gazety Wyborczej
              • 1agfa Re: 26 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 27.01.14, 14:56
                Dziękuję Mirku za link - to rzeczywiście nowina "prosto ze świata", nagranie Danila Trifonova; dzięki Tobie je usłyszałem. Chopin - zawsze.
                Bezsprzecznie masz rację: parę chwil dobrej muzyki jest warte poświęcenia czasu. Parę chwil odcięcia się, parę chwil dla siebie...

A poniżej artykuł o (również) dużej klasy wydarzeniu muzycznym.

"...My możemy się cieszyć z bardzo trudnego osiągnięcia – odebraliśmy nagrodę w jednej z bardzo zamerykanizowanych kategorii jazzowych. Przyznana została płycie „Night In Calisia” nagranej przez często ostatnio pojawiającego się w Polsce amerykańskiego trębacza Randy’ego Breckera ze świetną orkiestrą Filharmonii Kaliskiej i triem Włodka Pawlika, kompozytorem tej jazzowej suity. U nas płyta została wydana jeszcze w 2012 roku. To nie pierwsze nagranie Pawlika z Breckerem, ale to pierwszy polski jazzman z nagrodą Grammy i – miejmy nadzieję – tylko zapowiedź tego, co przyniosą kolejne lata. Bo mamy do zaoferowania jeszcze więcej, a na sukcesy w tej dziedzinie w Ameryce trzeba pracować – jak widać – dłużej nawet niż wzmiankowane 17 lat..."

(moje podkreślenie) smile

Więcej pod adresem www.polityka.pl/kraj/opinie/1568541,1,nagrody-grammy-2014-przyznane.read#ixzz2rbdTuol6
                (...)
                > nie bez kozery wieczorem gra Daniil Trifonov Chopina
                > link został przez DG udostępniony 26.01.2014 (niedziela)
                > i to jest jeden z głównych powodów wstawienia linku na
                > Podwórku,nowość na You Tube
                >
                > warto od czasu do czasu posłuchać chociaż kilka
                > sekund,minut dobrej muzyki w dobrym wykonaniu

(...)
        • k.karen Re: 26 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 26.01.14, 22:41
          Hardy, dopiero przeczytałam. Nie wiedziałam, że dzisiaj jest Ogólnopolski Dzień Transplantacji.
          Rzeczywiście, dla oczekujących na ten Dar Życia, to najważniejsze. Ale najlepiej gdyby nikt, nigdy nie musiał czekać na przeszczep.
          Karta Dawcy i Oświadczenie Woli, to godna propagowania, inicjatywa.
          • fenikss.2972 Re: 26 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 26.01.14, 23:17
            dzieńdobrywieczór big_grin

sobie wpadłem big_grin
            • k.karen Re: 26 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 26.01.14, 23:24
              Szkoda, że tak późno, bo ja już lecę spać. Paaa... smile

Dobrej nocy, ciepłych kołderek i pięknych snów, Wszystkim
              • fenikss.2972 Re: 26 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 26.01.14, 23:25
                nadrobię inną razą big_grin

dobrej smile
                • hardy1 Re: 26 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 27.01.14, 00:06
                  No pięknie. W nocy się pojawiają, kiedy idę spać. Pewnie za to w dzień tak chrapią, że sąsiadom woda w garnku się przelewa, i z obiadu nici...tongue_out
                  Teraz to sobie gadajcie do obrazu. Idę spać! smile
    • mirekms 27 stycznia 2014 27.01.14, 09:44

poniedziałek link pogoda
      • mirekms Re: 27 stycznia 2014 27.01.14, 09:52

poniedziałkowy przegląd prasy (link)

Max Rabbe (link)
        • 1agfa Re: 27 stycznia 2014 27.01.14, 15:19
          Dzień dobry Wszystkim z mroźnego uporczywie i nieustannie mojego miasta. Śnieg osiada, kamienieje, pokrywa się twardą niczym szkło i jak szło kruchą skorupą. Trzeszczy, pękając pod butami. Widziałem bidne psiaki, zapadające się przy rozbijaniu łapami tej skorupy. Trotuary i jezdnie - główne ulice gładkie (sporo zatruwacza drzew i butów posypane), boczne i mniejsze ulice jako-tako. Ogólnie biorąc nie jest źle smile
          (Dawniej większe śniegi i mrozy bywały i jakoś dla wszystkich było to normalne: że transport nawala, że są zaspy, że drogi i tory nieprzejezdne, bo wiadomo: jest zima! Strasznie naród wydelikacony się zrobił. A przecież rzeczywiście: mamy taki klimat, sorry, jest zima! suspicious)
          Spotkałem młodziana kwękolącego, aż mnie zdziwiło.
          "...Ta dzisiejsza młodzież...." , et...tongue_out
          Lekko obmarznięte, ale pomimo wszystko ciepłe pozdrowienia smile

I zabieram się do poniedziałkowego Mirkowego przeglądu prasy.
          Za Maxa Rabbe podziękowanie, przy wejściu na Podwórko smile

(...)
          > Max Rabbe (link)
          • 1agfa Re: 27 stycznia 2014 27.01.14, 18:57
            Radni małopolskiego Pis chcą podjąć rezolucję przeciw Potworowi Dżęder (Wielka Literą, bo Potwór Straszny) big_grin
            Bo...ówczesny premier, obecny lider Pis...biedny taki, nic nie wiedział!! tongue_out
            (tak twierdzi senator Stanisław Kogut z Pis członek tego dziwnego parlamentarnego zespołu d/s przeciwdziałania ateizacji Polski)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15340873,Zasady_gender___w_2006_roku_poparte__teraz_oprotestowane.html#BoxWiadTxt
            "...Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej 31 lipca 2006 r. opublikował rozporządzenie w sprawie zasad stosowanych przez Europejski Fundusz Społeczny. W punkcie 16. pojawia się głośne dzisiaj słowo "gender": "Państwa członkowskie i Komisja mają zapewnić, że wprowadzanie w życie priorytetów finansowanych z Europejskiego Funduszu Społecznego (...) przyczynia się do wspierania równości oraz zniesienia nierówności między kobietami a mężczyznami. Podejściu polegającemu na włączaniu problematyki równości płci do głównego nurtu polityki (gender mainstreaming) powinny towarzyszyć konkretne działania w celu zwiększenia trwałego udziału kobiet w zatrudnianiu oraz rozwoju ich kariery".

Na taki zapis zgodziły się wszystkie państwa Unii Europejskiej, w tym Polska. Krajem rządziła wtedy koalicja Prawa i Sprawiedliwości, Ligi Polskich Rodzin oraz Samoobrony. Premierem był Jarosław Kaczyński, a Ministerstwu Pracy i Polityki Społecznej - odpowiedzialnemu za wprowadzenie w Polsce zasad EFS - szefowała Anna Kalata, reprezentująca Samoobronę..."

Na co pada całkowicie logiczna odpowiedź, cyt:

"...- Wygląda na to, że przyjęcie zasad gender nie przeszkadzało PiS-owi w czasach, gdy będąc u władzy, miał z tego profity finansowe w postaci dotacji unijnych. Teraz zwietrzył interes polityczny w negowaniu gender, więc podnosi histeryczne larum, jakby Polsce groziła jakaś apokalipsa - ocenia Kazimierz Czekaj, radny PO, który z partyjnymi kolegami odnalazł zgodę polskiego rządu z 2006 r. na stosowanie zasad gender..."

Również zażarty bój o 300 zł/głowę pamiętam doskonale. Blisko milion na ochronę lidera Pis...
            Czyli pecunia non olet.
            • hardy1 Re: 27 stycznia 2014 27.01.14, 20:58
              ... a czego się spodziewałeś, Agfo? W PiS-e?! Tam rządzi hipokryzja w czystej postaci, z jej szefem, Wielkim Hipokrytą wink Gdzie czuć pieniądze i władzę, to zawsze ustawi się do wiatru...
              Pamiętasz, Agfo, jak Wielki Hipokryta nagle złagodniał w czasie kampanii prezydenckiej w roku 2010? Nawet Oleksy dla niego to nie był straszny komuch. tylko jakiś spokojny dziadek średnio-starszego pokolenia wink
          • hardy1 Re: 27 stycznia 2014 27.01.14, 20:53
            Cześć smile Pracowo zaczytanym i zapisanym jestem, jak co pół roku u mnie się zdarza... ale jeszcze trochę smile Zaglądam w chwili przerwy na Podwórko smile
            • hardy1 Re: 27 stycznia 2014 27.01.14, 21:33
              Kurde, co ja słyszę w tivi? shock
              " Najlepszym sposobem na spalanie nadwyżki tłuszczu w ciele jest mróz. Godzina na mrozie spala tyle kalorii, ile 20 minut seksu..."
              A czemu mam wybierać? Nie można "dwa w jednym"? Na primier, 20 minut seksu na 20-stopniowym mrozie? Może jeszcze przyspieszy spalanie, hę? tongue_out
              • k.karen Re: 27 stycznia 2014 27.01.14, 22:16
                Hardy!!! prawie kwiczę ze śmiechu i to nie tylko przez Ciebie, ale bardziej przez moją
                wyobraźnię big_grin big_grin big_grin
                Po przeczytaniu Twojego postu od razu przypomniałam sobie piosenkę G. Łobaszewskiej "Brzydcy" i jej parafraza:

Gruba ona, gruby on
                a taka mroźna miłość big_grin big_grin big_grin
                • hardy1 Re: 27 stycznia 2014 27.01.14, 22:48
                  No! Karen, dalej optuję za seksem!
                  Zwłaszcza po przeczytaniu takiej wiadomości:
                  wyborcza.pl/1,75476,15323416,Porzuc_krzyzowki__uprawiaj_seks.html
                  wink
                • 1agfa Re: 27 stycznia 2014 27.01.14, 23:35
                  A gdzie jest ta piosenka, Karen?! Żeby sobie, tekst odpowiednio zmieniwszy wg Twojej recepty, wyobrazić?! big_grin big_grin
                  Sam poszukam , też się chcę pośmiać dla rozgrzewki wink

> wyobraźnię big_grin big_grin big_grin
                  > Po przeczytaniu Twojego postu od razu przypomniałam sobie piosenkę G. Łobaszew
                  > skiej "Brzydcy" i jej parafraza:
                  >
                  > Gruba ona, gruby on
                  > a taka mroźna miłość big_grin big_grin big_grin
              • 1agfa Re: 27 stycznia 2014 27.01.14, 23:40
                Dla goniących za szczupłością recepta?! big_grin
                hardy1 napisał:

> Kurde, co ja słyszę w tivi? shock
                > " Najlepszym sposobem na spalanie nadwyżki tłuszczu w ciele jest mróz. Godzi
                > na na mrozie spala tyle kalorii, ile 20 minut seksu..."

> A czemu mam wybierać? Nie można "dwa w jednym"? Na primier, 20 minut seksu na
                > 20-stopniowym mrozie? Może jeszcze przyspieszy spalanie, hę? tongue_out

Ciekawe co na to Eskimosi?
                To tylko w las, i ...młodości, ty nad poziomy...suspicious
                • k.karen Re: 27 stycznia 2014 28.01.14, 09:26
                  Też się zastanawiam, co na to Eskimosi? big_grin
                  I coś tu nie gra, bo jak patrzę na fotki, takich na przykład Inuitów ( Inuici, ludy eskimo-aleuckie należą do rodziny ludów pochodzenia azjatyckiego, z charakterystycznymi mongoloidalnymi cechami twarzy i sylwetki) czyli po naszemu Eskimosów, to mam wielkie wątpliwości, czy ta metoda jest skuteczna big_grin

https://www.zycie.ca/wp-content/uploads/2013/01/inuit-300x191.jpg

https://www.msz.gov.pl/thumb/resource/738bf672-c7d6-4f44-ae76-dc1411d04e34:JCR?w=400

https://i.istockimg.com/file_thumbview_approve/13384945/2/stock-photo-13384945-inuit-mother-and-daughter.jpg

1agfa napisał:

> Dla goniących za szczupłością recepta?! big_grin
                  > hardy1 napisał:
                  >
                  > > Kurde, co ja słyszę w tivi? shock
                  > > " Najlepszym sposobem na spalanie nadwyżki tłuszczu w ciele jest mróz.
                  > Godzi
                  > > na na mrozie spala tyle kalorii, ile 20 minut seksu..."

> > A czemu mam wybierać? Nie można "dwa w jednym"? Na primier, 20 minut seks
                  > u na
                  > > 20-stopniowym mrozie? Może jeszcze przyspieszy spalanie, hę? tongue_out

>
                  > Ciekawe co na to Eskimosi?
                  > To tylko w las, i ...młodości, ty nad poziomy...suspicious
                  • hardy1 Re: 27 stycznia 2014 28.01.14, 21:06
                    ... a bo o ni nie mają mrozów przez dwa-trzy miesiące, jak my, ale przez dziesięć. Muszą więc w tłuszczyk obrastać, aby grzał i chronił przed zimnem. W ich klimacie to ważniejsze niż szczupłość wink
            • k.karen Re: 27 stycznia 2014 27.01.14, 22:21
              Dobry wieczór, Wszystkim smile

hardy1 napisał:

> Cześć smile Pracowo zaczytanym i zapisanym jestem, jak co pół roku u mnie się zdar
              > za... ale jeszcze trochę smile Zaglądam w chwili przerwy na Podwórko smile

U mnie podobnie i dopiero jutro poczytam wszystko co napisaliście.

Zajrzałam tylko na chwilę i do napisania, moi Drodzy. Pozdrawiam smile
              • hardy1 Re: 27 stycznia 2014 27.01.14, 22:49
                Dobranoc, Karen smile
                • mirekms 27 stycznia 2014 27.01.14, 23:37

na dobranoc serdeczności dla Koleżeństwa
                  Agfo
                  do tematu muzyki,teatru,baletu,jednym słowem sztuki

mam problem,pisać,czy raczej zamknąć dziób
                  nie chcę by moje wpisy na forum były pokazem
                  próżności czy zadufania (zwał jak zwał,byle....)

na przełomie czerwiec/lipiec na dziesięć dni
                  lecę do Gdańska,i będzie okazja odwiedzić
                  Teatr Wybrzeże i Filharmonię Bałtycką

w pierwszych dniach września na dwa tygodnie
                  Świnoujście,ten sam hotel,pokój,już zaklepane
                  rzut beretem i jestem w Szczecinie

Agfo
                  stopniowo rezygnuję z czytania prasy codziennej
                  jak już,to tylko gazety sprzed roku,kojąco działa
                  na układ mój skołatany nerwowy,i jakie znaczące
                  oszczędności na herbacie melisa

tygodnik Polityka oczywiście nadal,czytam
                  od samej maleńkości,Boże,jak ja lubiłem
                  Politykę w starej szacie graficznej,a może
                  kiedyś wrócą do starej formy,Die Zeit
                  jest tak wydawany,i ma dużo czytelników

zapomniałem do czego zmierzam,a!
                  już wiem,więcej czasu poświęcić na
                  książki,a nie żywić się papką prasy
                  codziennej

i szukanie linków z programem
                  w miastach które nawiedzę,no!

dość tego marudzenia,odrobina humoru (link)

pozdrowienia,Mirosław
                  • 1agfa Re: 27 stycznia 2014 27.01.14, 23:55
                    > do tematu muzyki,teatru,baletu,jednym słowem sztuki
                    >
                    > mam problem,pisać,czy raczej zamknąć dziób
                    > nie chcę by moje wpisy na forum były pokazem
                    > próżności czy zadufania (zwał jak zwał,byle....)

Ja Cię proszę, Mirku pisz o tym! Przecież czekam na Twoje wygrzebane, wyszukane linki, nie zauważyłeś?!
                    Ja mam skromniejsze możliwości, toteż polegam na Twoich znaleziskach. Potrzebuję tego. Poważnie - i nie tylko ja.

Dawniej często chodziłem do teatru, teraz rzadziej; może wrócą te okazje smile
                    Ot, byłem ostatnio we Współczesnym na lekkim francuskim wodewilu, nie wspomniałem, nie opisałem; codzienność wsysa smile
                    Masz rację, mniej prasy codziennej, zwłaszcza że definitywnie schodzi na psy. Express Wieczorny, dawna popołudniówka ("zjedzona" przez PC) to przy obecnej prasie wartościowa literatura suspicious

> na przełomie czerwiec/lipiec na dziesięć dni
                    > lecę do Gdańska,i będzie okazja odwiedzić > Teatr Wybrzeże i > Filharmonię Bałtycką

Liczę na soczystą, barwną relację smile
                  • 1agfa Re: 27 stycznia 2014 28.01.14, 00:11
                    Mirek napisał:

> stopniowo rezygnuję z czytania prasy codziennej
                    > jak już,to tylko gazety sprzed roku,kojąco działa
                    > na układ mój skołatany nerwowy,i jakie znaczące
                    > oszczędności na herbacie melisa

Także. Kupuję już tylko czwartkową DF i piątkową.
                    Szkoda oczu na resztę. No i ta melisa! wink Pisałeś o rezygnacji z prenumeraty (zauważyłem).
                    Politykę twardo kupuje, przez Ciebie zmanipulowany! tongue_out Chociaż dawniej także czytywałem, ale nie tak regularnie, lecz sporadycznie.
                    Wyobraź sobie, że od dawna. Hadko pomyśleć! suspicious

> Politykę w starej szacie graficznej,a może
                    > kiedyś wrócą do starej formy,Die Zeit
                    > jest tak wydawany,i ma dużo czytelników
                    >
                    > zapomniałem do czego zmierzam,a!
                    > już wiem,więcej czasu poświęcić na
                    > książki,a nie żywić się papką prasy
                    > codziennej
                    >
                    > i szukanie linków z programem
                    > w miastach które nawiedzę,no!

Podobają mi się takie plany, powodzenia i wytrwaj, Podwórko i ja skorzystamy, na to liczę smile

(czytam teraz mocno pochłaniającą, dość trudną książkę: Niewczesne obrazy Nietzsche i sztuki wizualne Łukasza Kiepuszewskiego; dopiero zaczęta. Wciąga, ale wymaga skupienia, uwagi).
                    • hardy1 Re: 27 stycznia 2014 28.01.14, 08:29
                      Co do kupna papierowych wydań czasopism - już rzadko kupuję. Wolę sam wyszukiwać wiadomości w necie. Trzeba tylko wiedzieć gdzie i jakich dziennikarzy czytać. Preferuję znanych mi z rzetelności, od lat.
                      Natomiast książki - jak na razie preferuję... gdzie tam preferuję. Czytam tylko wydrukowane na papierze. Muszę książkę czuć! smile
                      • mirekms Re: 27 stycznia 2014 28.01.14, 09:48

Hardy
                        o poranku wypowiedziałeś święta słowa
                        tak jest,i tak trzymać
                        • hardy1 Re: 27 stycznia 2014 28.01.14, 21:04
                          Jeszcze trochę, a świętym zostanę wink
                          • k.karen Re: 27 stycznia 2014 28.01.14, 21:08
                            To ja już wolę, żebyś był dalej świetny! smile
                            Bo w aureoli wyglądałbyś jak jakiś... gender big_grin
                            • hardy1 Re: 27 stycznia 2014 28.01.14, 22:21
                              ... ale ile miałbym modlących się... w gustownych berecikach wink
                  • 1agfa Re: 27 stycznia 2014 28.01.14, 00:20
                    Mirek napisał:

> dość tego marudzenia,odrobina humoru (link)

To niegłupi humor, nie grubokanciasty kawał, rzekłbym że to humor z przesłaniem, z myślą.
                    Dobre smile Dziekuję i dobrej, spokojnej Ci nocy, Mirku smile

(jeszcze jedna Pani robi rysunki z myślą - tak to nazywam - zapisałem sobie do ulubionych i czasem podglądam )
                    • 1agfa Re: 27 stycznia 2014 28.01.14, 00:54
                      I Wszystkim, bo noc już zapanowała ciemna, dobrej i spokojnej, ciepłej nocy z Morfeuszką, z Morfeuszem, z dobrym snem smile
                      wink
                      http://3.bp.blogspot.com/_lddFFu6s4yQ/SRdXXgoXMlI/AAAAAAAAFcE/xUODGkNNGCY/s320/ksiezyc6.jpg
                    • hardy1 Re: 27 stycznia 2014 28.01.14, 08:22
                      Hmmm... znałem różne sposoby i metody dmuchania ludzi, ale tej "pod linkiem" nie znałem big_grin
                      • k.karen Re: 27 stycznia 2014 28.01.14, 09:36
                        Ale tej "naprzemiennej" metody dmuchania (pod linkiem od Mirka) to chyba nie należy stosować. Najlepsza byłaby wspólna big_grin

hardy1 napisał:

> Hmmm... znałem różne sposoby i metody dmuchania ludzi, ale tej "pod linkiem" ni
                        > e znałem big_grin
                        • hardy1 Re: 27 stycznia 2014 28.01.14, 09:46
                          Może chodzi o wspólne, ale naprzemienne dmuchanie? wink
    • hardy1 28 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszna 28.01.14, 07:57
      Dzień dobry wtorkowo smile

Zima trzyma, ale niedługo puści. To dobra wiadomość smile Więcej nie trzeba.
      • k.karen Re: 28 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 28.01.14, 09:40
        Cześć, Wszystkim

Tak, jeszcze zima trzyma, ale my ją przetrzymamy. Co tam jakieś minus 9° kiedy humor nam dopisuje! smile
        • hardy1 Re: 28 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 28.01.14, 09:45
          Chociaż raz u mnie cieplej o 3 stopnie... wink
          • mirekms Re: 28 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 28.01.14, 09:55

moje zainteresowania pogodowe są skoncentrowane
            na temperaturze w Bałtyku
            najstarsi górale mówią,że na początku września
            woda w Świnoujściu jest jeszcze ciepła
            • k.karen Re: 28 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 28.01.14, 10:31
              Górale wiedzą co mówią, Mirku wink
              Tylko szkoda, że w tym czasie będziesz w Świnoujściu a nie w Trójmieście, bo będą akurat wtedy Mistrzostwa Świata w piłce siatkowej i mógłbyś obejrzeć na żywo jakiś mecz smile
              • mirekms Re: 28 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 28.01.14, 11:45

Karen
                z Gdańska mam samolot do Krakowa,i
                będzie okazja w tramwaju uszczypnąć

• k.karen Re: 28 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 28.01.14, 14:57
                  Miruś, nie wiem kogo chcesz szczypać w tym Krakowie, możesz trafić tylko na Kichonora.
                  Mnie, niestety, nie uszczypniesz, bo mam najbliżej... ale do Wrocławia uncertain
                  • hardy1 Re: 28 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 28.01.14, 21:02
                    ...pewnie samego siebie, aby był pewien, że to Polskę z góry ogląda, a nie jakiś bantustan bez dróg, miast i przemysłu wink
                  • mirekms Re: 28 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 28.01.14, 21:03

Karenuś
                    Jezu! Złociutki w Krakowie,ał,ał,ał
                    z drugiej strony toć on artysta,i o
                    poranku będzie temat kierunków
                    malarskich,no!no!tak nie może być
        • fenikss.2972 Re: 28 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 28.01.14, 11:48
          dzieńdoberek big_grin

śniegu napadało, kundle wyprane, MPK się spóźnia - nie jest źle big_grin
          • k.karen Re: 28 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 28.01.14, 14:58
            Cześć Fenikssie big_grin

Najważniejsze, że kundle wyprane, pewnie same się wyprały w śniegu smile
            • hardy1 Re: 28 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 28.01.14, 20:59
              Cześć wieczornie smile
              Te, Kogut, a piechtą nie łaska? MZK brudzić błotem pośniegowym w autobusie? Ludziom dmuchać w szyje?
              Piechty zaiwaniaj. Robię tak codziennie do i z- pracy. Zdrowotnie, przez lasek i śnieg wink
              • mirekms 28 stycznia 2014,tygodnik Polityka 28.01.14, 21:06

https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash3/t1/1781914_10151914840633946_364285526_a.jpg tygodnik Polityka (link)
                • mirekms Re: 28 stycznia 2014,tygodnik Polityka 28.01.14, 21:07

https://static.polityka.pl/_resource/res/path/55/90/55904079-326c-43e5-8182-bbf668e7240c_150x w najnowszym numerze (link)
                  • mirekms Re: 28 stycznia 2014,tygodnik Polityka 28.01.14, 21:21
                    https://static.polityka.pl/_resource/res/path/2c/03/2c03c424-5a3b-4a52-9413-3c1d05ecf4f1_280x
                    • k.karen Re: 28 stycznia 2014,tygodnik Polityka 28.01.14, 21:27
                      Dzięki Mirku za zwiastun Polityki smile

Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie powrót PiS-u do władzy będzie jak koniec świata, armagedon, zaraza tysiąclecia...
                      • mirekms Re: 28 stycznia 2014,tygodnik Polityka 28.01.14, 21:35

Karen,jak będzie koniec świata
                        u mnie masz schronienie na ten
                        jakże trudny czas
                        • k.karen Re: 28 stycznia 2014,tygodnik Polityka 28.01.14, 21:45
                          Mirku, a może lepiej byłoby to im wybudować jakiś dobry schron i odizolować od świata? wink
                          • k.karen Re: 28 stycznia 2014,tygodnik Polityka 28.01.14, 22:03
                            Na dzisiaj dosyć, czas odpocząć smile

A na dobranoc zostawiam Wam fragment nagrania Włodek Pawlik & Randy Brecker - "Night In Calisia", nagrodzonego Grammy 2014 r., o czym wcześniej pisał Agfa smile

To ogromny sukces! Pierwsza Grammy dla Polaka. Do tego, w kategorii dużych zespołów jazzowych, co do tej pory było "zarezerwowane" wyłącznie dla jazzowych muzyków amerykańskich smile

Dobrej nocy i miłych wrażeń w czasie słuchania, jak ktoś zechce wysłuchać smile

• hardy1 Re: 28 stycznia 2014,tygodnik Polityka 28.01.14, 23:36
                              Na mnie też już czas, dobranoc Wszystkim smile
                    • mirekms Re: 28 stycznia 2014,tygodnik Polityka 28.01.14, 21:30

https://static.polityka.pl/_resource/res/path/85/28/85285590-7187-4d7e-9d45-ed27378da66c_280x

Czy Facebook przetrwa (link zamknięty)

"Facebook ma tylu użytkowników, co Chiny Ludowe mieszkańców
                      Miałby więcej,ale chińskim internatom państwo zabroniło z niego
                      korzystać
                      W 10 rocznicę narodzin serwisu pojawiły się wątpliwości,czy
                      przetrwa on koleją dekadę"

red.Edwin Benedykt https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash2/c0.13.75.75/s68x68/226365_5604602066_3138_t.jpg
                      • mirekms Re: 28 stycznia 2014,tygodnik Polityka 28.01.14, 21:36

https://static.polityka.pl/_resource/res/path/21/b1/21b11974-1f7b-4001-a4cd-b0f73fabaf28_f92x92 z życia sfer (link)
                      • hardy1 Re: 28 stycznia 2014,tygodnik Polityka 28.01.14, 22:17
                        Pewnie fejsbuk się zmniejszy, jak wiele podobnych portali. Ale będzie trwał. Wielu ludzi lubi gadać przez fejsbuk jak do znajomych przy spotkaniu na ulicy. Muszą gadać o wszystkim i o niczym, aby tylko gadać.
              • fenikss.2972 Re: 28 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 28.01.14, 21:07
                Te, Hardy suspicious nie pisałem, że się do MPK pakuję, ino, że się spóźnia suspicious

jak zawsze, kiedy popada big_grin
                • hardy1 Re: 28 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 28.01.14, 22:18
                  To co? Jak się spóźni, to się do MZK nie pakujesz, tylko piechty zaiwaniasz? wink
            • fenikss.2972 Re: 28 stycznia 2014, a zima nam nie jest straszn 28.01.14, 21:06
              same się wyprały, ja miałem zabawę big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka