06.10.14, 09:07
Moda
- osobny wątek o modzie bo w wątku o ziewaniu pojawiła się ni stąd ni z ową t
informacja o modzie a nawet jedna bardzo smutna wiadomość.

Więc o modzie.
Oglądając tamte zdjęcia biało czarne można rozwinąć temat jeszcze sukience tzw mała czarna.
I jest tak:
jeśli dama ma się pupę jak pająk krzyżak to w małej czarnej dama wygląda przeokropnie.
- Jeśli dama ma pupę tzw i owszem- to może z taką pupą w małej czarnej nawet
z sekatorem iść do ogródka by przynieść róże do wazonu
- Jeśli dama nie ma pupy a ma dużo w liczniku to mała czarna nie pasuje a już w zielonkawo żółtych ciasnych spodniach wygląda jak pasikonik na przednówku.

„brylanty są najlepszym przyjacielem kobiety”

Ha, brylanty najlepiej prezentują się w sejfie. Młoda kobieta w brylantach wygląda śmiesznie.
Niemłodą brylanty jeszcze bardziej postarzają.

Ale jeśli dama chodzi- nosi fryzurę rozpuszczoną „na wariatkę” to i może założyć brylanty
i iść nawet po ziemniaki do jarzyniaka.

Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Moda 06.10.14, 10:04
      ....."- Jeśli dama nie ma pupy a ma dużo w liczniku to mała czarna nie pasuje a już w zielonkawo żółtych ciasnych spodniach wygląda jak pasikonik na przednówku......"
      Masz Kicho oko ze hej!big_grinbig_grinbig_grin
    • 1zorro-bis Re: Moda 06.10.14, 10:06
      ....."Ale jeśli dama chodzi- nosi fryzurę rozpuszczoną ?na wariatkę? to i może założyć brylanty
      i iść nawet po ziemniaki do jarzyniaka......"big_grin
      A to Kicho, to taka "moda" na szescdziesiecioletnia "Lolitke"....big_grinbig_grinbig_grin
      A nuz sie ktos bez okularow zalapie?big_grinbig_grinbig_grin
      • k.karen Re: Moda 06.10.14, 13:38
        Wszystko dla ludzi, byle z umiarem. Śmieszy mnie jedynie: tu kokardeczka z falbaneczką, tam koroneczka, spineczka i kolorowa rameczka, kwiatunie, gdzieniegdzie lampeczka z makateczką... czyli styl "daleki od metropolii" i fiu bździuu baloniki na drucikach, koniki bujane, cukrowa wata, papużki, wieś tańczy i śpiewa smile
        Przy czym językowo: rhura, barhdzo, phroszę... ale co dziesiąte słowo - kurhw-a, potwierdzające kolorowe jarmarki.

smile
        • 1zorro-bis Re: Moda 06.10.14, 15:13
          Karen....bo arystokratyczne pochodzenie przeciez zobowiazuje.....smirk
          Do savoir e - vivre.big_grinbig_grinbig_grin
          • sorel.lina Re: Moda 06.10.14, 15:28
            > Przy czym językowo: rhura, barhdzo, phroszę... ale co dziesiąte słowo - kurhw-a, potwierdzające kolorowe jarmarki.

A może to nie snobizm tylko wada wymowy...? uncertain
            • kicho_nor Re: Moda 06.10.14, 15:53
              Nie kuhrwowanie (i bardziej ściśle) też niczego nie przesądza i nie lokuje wyżej

Tak już k... bywa że ci co nie używają, a jednak wyczuwa się że kurwują choć nie kurwują.
              • kicho_nor Re: Moda 06.10.14, 20:35
                Wygląda na to że pokazywanie Hepburn na Podwórku i jakakolwiek próba utożsamianie się z nią to profanacja, tak to niej mniej więcej ujęto na innym forum.

Generalnie gdybym zaprosił Hepburn na kawę do Marriotta, o ile bym nie wywrócił się na dywanie idąc i oglądając ją z tyłu, ale na pewno by mi brakło na paliwo do samochodu do końca roku.

Stawiam na paliwo, tłumacząc sobie że nie przepadam za przewoskowatymi osobami
                jak od Madame Tussaud

• k.karen Re: Moda 06.10.14, 21:22
                  To co na tym innym forum, to mi w sumie zwisa i powiewa, a moje zainteresowanie od czasu do czasu, bardziej dotyczy Ciebie i jaj jakie sobie z nich robisz, i z tego można się pośmiać, niż ich brednie. Te babiny nie są dla mnie miarodajne i wiarygodne w żadnej dziedzinie, począwszy od rodziny, a kończąc na sferze zawodowej i zainteresowaniach. Nic, ale to absolutnie nic nie ma w nich takiego, co mogło by być dla mnie jakąś wartością, z którą chciałoby się mieć do czynienia.
                  Dobrze, że mają chociaż siebie, ale poza tym nie mają nic.
                  • 1zorro-bis Re: Moda 07.10.14, 07:41
                    ....."Dobrze, że mają chociaż siebie, ale poza tym nie mają nic.....O przepraszam!smirk
                    Maja jeszcze palec i mape....big_grinbig_grinbig_grin
                • sorel.lina Re: Moda 06.10.14, 21:25
                  O co tu właściwie chodzi?
                  Ja widzę pewne podobieństwo - toutes proportions gardees - między Anną Przybylską a Audrey Hepburn. Czy to znaczy, że jestem świętokradczynią?
                  • k.karen Re: Moda 06.10.14, 21:37
                    Sorell, tu na P. o nic. W każdym razie Twoje intencje i porównanie na pewno dla nas wszystkich tu są zrozumiałe. A tam o co chodzi, to chyba nie ma dla Ciebie znaczenia?

smile

https://i47.tinypic.com/2wqaekm.gif

• sorel.lina Re: Moda 06.10.14, 21:45
                      k.karen napisała:

> A tam o co chodzi, to chyba nie ma dla Ciebie znaczenia?

Znaczenia nie ma, ale dziwi brak umiejętności czytania ze zrozumieniem.
                      • k.karen Re: Moda 06.10.14, 22:15
                        Po latach ich "działalności", jeszcze Cię coś dziwi, Sorellino? Ewidentne i prostackie odwracanie kota ogonem. A wszystko po to tylko, żeby cieszyć się, że ktoś z nas, na chwilę się nimi zainteresuje.
                        A ktoś z nas się zainteresuje, ale tylko dlatego, że Kichonor, jak szczupak, próbuje rozruszać te zaszlamione już karpie w bajorze i wtedy jest tam przynajmniej śmieszno big_grin
                        • 1zorro-bis Re: Moda 07.10.14, 07:43
                          big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                          Karpie? Zamulone sumy raczej.big_grin
                          k.karen napisała:

> Po latach ich "działalności", jeszcze Cię coś dziwi, Sorellino? Ewidentne i p
                          > rostackie odwracanie kota ogonem. A wszystko po to tylko, żeby cieszyć się, że
                          > ktoś z nas, na chwilę się nimi zainteresuje.
                          > A ktoś z nas się zainteresuje, ale tylko dlatego, że Kichonor, jak szczupak, pr
                          > óbuje rozruszać te zaszlamione już karpie w bajorze i wtedy jest tam przynajmn
                          > iej śmieszno big_grin
                          • kicho_nor Re: Moda 07.10.14, 10:59
                            Śniły mi się Alpy
                            że Matterhorn woła
                            a ja mu po czole
                            duże koła.

Niech się wypcha
                            kiedy już z górki
                            a w parku czekają
                            rude wiewiórki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka