Dodaj do ulubionych

Atom z Szałolin

24.11.15, 19:04
Ratlerek podarował Narodowemu i Niezłomnemu Górnictwu Węglowemu i Brunatnemu Polskiemu, niebywały prezent na Bar- burkę.
Ściskając dłoń chińskiego premiera zaapelował o współpracę z górnictwem - jak wyżej.
Współpraca miałaby polegać na budowie przez Szałolinowców elektrowni jądrowej w Polsce.
To naturalnie kolejny dowód bredzenie pisiąt z ratlerkiem i shitlo ( oczywiście nie tym Podworkowym) na czele. Przecież w kant- panii wyborczej zapewniali, że podstawą polskiej energetyki jest, był i będzie Trud Polskiego Rębacza i Przodkowego, a Węgiel jest Naszym Narodowym Złotem.
Ciekawe jest także, jak zareagują mieszkańcy w miejscu budowy jąder.
Można być przynajmniej pewnym, że ekolodzy tym razem postawwią krzyżyk nie obok pisięcego oszusta, ale na tych kanciarzach.
Obserwuj wątek
    • hardy1 Re: Atom z Szałolin 24.11.15, 19:10
      WU, wszystko w porządku. Słowo jest dotrzymywane - to będzie elektrownia jądrowa na paliwo z węgla kamiennego. Chińczycy podobno opanowali proces rozbijania tegoż polskiego węgla na jądra...
    • shitlo Re: Atom z Szałolin 29.11.15, 12:33
      Kancelaria Ratlerka ustami nijakiego Dery dokonało podsumowania wycieczki za moje pieniądze do Chin. Tak jak byłem sceptycznie nastawiony do wydanych przez Kancelarię jarającego za winklem szlugi Ratlera, zdanie zmieniłem.

"Wszyscy chcą robić interesy z Chińczykami, bo są potentatem światowym, więc my nie wychodźmy przed szereg i nie mówmy, że "my tu przyjeżdżamy robić interesy, ale nam się nie podoba co wyrobicie" (PISownia oryginalna z WP). Dzisiaj Chiny starają się przestrzegać praw człowieka na tyle na ile potrafią. Polska nie powinna być liderem w wymachiwaniu szabelką."

O Atomie wspomniał, że jednak wąglik nam wystarczy i nie będzie nam ni Francuz, a tym bardziej Chińczyk mówił czym zasilać będziemy nasze żarówki.

Nic nie zostało wspomniane o chorobie chińskiej, która objawiła się trudnościami w pokonywaniu wzniesień.

Reasumując cieszy mnie fakt, że za moje pieniądze pacan odwiedził odmienną kulturę i miał okazję zobaczyć więcej niż ja widziałem, a ustami sekretarza przekazał ważną dla mnie informację, która pozwoliła mi zrozumieć niezrozumiałe.
      Dlaczego PIS demoluje porządek i obiera wektor na regres.
      Ponieważ PIS stara się liczyć ze społeczeństwem na tyle na ile potrafi i dba o wizerunek Polski na tyle na ile potrafi. W szeregach PISu zasiadają członkowie kompetentni na tyle na ile potrafią, i mam nadzieje przez jedyną kadencję spieprzą tyle na ile potrafią i ani trochę więcej.
      Szkoda, że rodacy na tyle na ile potrafią nie kopną w dupę tych idiotów....
      • wscieklyuklad Re: Atom z Szałolin czyli ratlerek w rozjazdach 29.11.15, 13:08
        "Świetna wizyta prezydęta" - trąbił na wszelkich antenach publikatorżniczych pałacowy przydupas.
        Portal "wpolityce" - prawicowa gadzinówka, w tytule zawarł nawet budujący przekaz: "Prezydęt przywiezie z Chin pakiet inwestycyjny wart 5 mld zielonych (znaczy się prawie 16 naszych nic nie znaczących złociszy)
        No ten to dopiero pokazał jak rzondzić - se pomyślałem. Przypieprzył Komorowi, który z wizyty azjatyckiej przywiózł jedynie słitfocie z własnym szogunem, o czym co większe kretyny wspominają w quasi umysłowym folderze zatytułowanym: "Jak Komorowski po krzesłach parlamentarnych skakał" (pomijając naturalnie szczegół, iż to nie krzesło, ale ława właśnie do takich celów przeznaczona).
        Na szczeście "wpolityce" zamieściło poszerzenie folderu pt: "Jak prezydęt miliardy w samolocie upychał" i stwierdził co następuje:

W grupie „16+1”, oprócz Chin, znajdują się: Estonia, Łotwa, Litwa, Polska, Czechy, Słowacja, Węgry, Rumunia, Bułgaria, Słowenia, Chorwacja, Serbia, Bośnia i Hercegowina, Czarnogóra, Albania i Macedonia. Podczas czwartego szczytu w Suzhou większość krajów była reprezentowana przez premierów. Przewodniczący parlamentu reprezentował Chorwację, a wicepremierzy - Rumunię i Słowację.

Jak widać faktycznym przywódcą szczytowania - najpierw chińskiego, a następnie medialneg był ratlerek, jako, że ŻADEN INNY KRAJ nie wysłał na obrady przedstawiciela tej rangi, a Chorwacja, Rumunia i Słowacja, olały nawet ten szczyt, zapewne dlatego, iż wobec oferty polskiej karmienia chińskich dzieci drugośniadaniowymi jabłkami zachęcającymi do kierowania ciepłych myśli do rówieśników znad Wisły, byli z góry skazani na ofertowe fiasko, więc przynajmniej oszczędzili na wizerunku.
        Widać najwyraźniej, iż owe 5 mld szmalcu, zostanie rozdysponowane między kilkanaście krajów, pośród których znajdują się te o znacznie gorszym potencjale ekonomicznym, lepszej lokalizacji i większych możliwościach inwestycyjnych, zwłaszcza, gdy do władzy dorwały się matoły, które pragną wszystko repolonizować, energetykę wiążą z wąglikiem, a zagranicznych chcą opodatkować słusznym podatkiem od zysku.
        Jeśli nawet 5 mld. podzielić po równo, to wyjdzie, iż przypadnie 300 mln na "łeba" co nie jest kwotą powalającą na kolana - i dobrze, gdyż przecież teraz już tkwimy wreszcie, jak przystało na społeczność Wyzwoloną i Cywilizowaną w pozycji wyprostnej, a nawet naśladującej dość mocno gest Kozakiewicza, który wicepremier shitlo poleciała właśnie demonstrować Brukseli et Orbi.
        Z wycieczki na koszt polskiego podatnika zapamiętam najbardziej chińskiego Bohatera Narodowego (gdyż władał biegle językiem angielskim), który zapytany o powód dziecięcego spędu w sali wizyt odpowiedział, iż rebiata oczekuje na prezydenta Holandii (znacznie mniejszej i jeszcze odleglejszej od Bolandy, ale zapewne już dziś eksportującej znacznie więcej tulipanów, niż my idaredów), następnie spontanicznie wyrażony entuzjazm na cześć prezydenta Holandii w postaci nieskoordynowanych grupowo podskoków i wymachiwania chorągiewkami ( o dziwo z flagą nie holenderską, lecz polską!), a także slalom po "chińskim murze" podobno rewelacyjnego narciarza, którego goryle ludzkie musiały podtrzymywać, by tem nie zapoznał się z glebą (wedle relacji świadków tego ekscytującego Ciemny Lud wydarzenia - ratlerek był obuty w kaloszki prima sort - z pewnością nie ze śp. firmy "Chełmek").
        Na szczęście na tak jawną prowokację strony chińskiej nie odpowiemy najazdem, jako, że inny przydupas pałacowy na antenie telewizyjnej łaskawie wybaczył chińskiej "bandzie miliarda" (taką to liczebność osiągnął ów naród z wyjściowego liczebnika "4"), stwierdzając, iż strona polska nie ma pretensji o niewłaściwe trasy zwiedzania przez Chińczyków, gdyż wycieczka miała charakter prywatny i nie stanowiła elementu oficjalnego ceremoniału zwiedzania świata.
        Przy okazji zadam pytanie własne: skoro Komor wydał WSZYSTKIE pieniądze przeznaczone na działalność kancelarii ratlerka i to na 5 miesięcy przed końcem roku, to z czyich pieniędzy refundowane są kolejne wycieczki zagraniczne?
        Kto opłacił przejazd i bilety wstępu na Mur?
        Naturalnie nie liczę na odpowiedź, choć ucieszyłoby mnie wzmiankowanie matkikurki, czy ziemkiewicza w tym temacie.

• shitlo Re: Atom z Szałolin czyli ratlerek w rozjazdach 30.11.15, 14:18
          WU miałem Cię za źródło pewne i opiniotwórcze ale się zawiodłem.
          Pisałeś, że ratlerek załatwił chińskim dzieciom jabłka, a tu nijaka Sadurska mówi:
          "To była bardzo dobra wizyta. „Jeden pas – jeden szlak” ma łączyć Chiny z Europą, a Polska jest na tym szlaku. Ta wizyta może przynieść konkretne owoce. Szczyt gospodarczy Polska-Chiny odbył się wcześniej."

Czyli mało, że naszych jabłek chińskie dzieci jeść nie będą, to jeszcze wizyta ta przyniesie do nas owoce! Ciekawe jakie i jak to się ma do ochrony rodzimego rolnictwa?
          Może Liczi?
          Bo ja nie liczi już, że oni zmądrzeją...
          • 1zorro-bis Re: Atom z Szałolin czyli ratlerek w rozjazdach 30.11.15, 14:30
            ja to co przyniesie? Zwiekszy sie wielokrotnie eksport chinskich paleczek do jedzenia do Polski.....big_grin
            • wscieklyuklad Re: Atom z Szałolin czyli ratlerek w rozjazdach 30.11.15, 19:14
              Kontrakt dotyczył podobno dostawy granatów przez stronę chińską, lecz po objęciu stanowiska mifisterialnego przez antoniego BrzozaMgłaHelWybuch m. który unieważnił na wstępie wszystkie Niekorzystne Dla Dumnego Narodu Polskiego Z Klęczek Powstałego kontrakty i pomimo udziałów chińskich w zakładach w Mielcu, pierwszą transzę wstrzymano.
              Z kręgów zbliżonych do Cherubinów wiem, iż miejsce granatów mają zająć owoce pomelo - nazwa zgodna ze stanem psychiki w/w.
              Do eksportu na wschód wytypowano polskie Czempiony (bez rodowodu)
              • wscieklyuklad Re: Atom z Szałolin czyli ratlerek w rozjazdach 06.12.15, 10:19
                https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/12278776_1003046039746925_8353428119302729669_n.jpg?oh=8abc887862ad6e792885752202c70e5e&oe=5720B11A

W tej wiosce - tak wyglądającej po ośmioletnich rządach komuchów z PO, ma powstać peirwsza chińska elektrownia jondrowa.
                • hardy1 Re: Atom z Szałolin czyli ratlerek w rozjazdach 06.12.15, 11:52
                  ... gdyby nie portki, zauważyłbym już pierwsze oznaki - dwa jondra.
              • shitlo Re: Atom z Szałolin czyli ratlerek w rozjazdach 07.12.15, 10:06
                Dzieci chińskie brykające na cześć premiera Holandii, który w rezultacie okazał się polskim turystą słabo poruszającym się po Chińskim Murze, wydaje się zniesmaczone sytuacją i widokiem podstawionej karykatury odmówiły przyswajania jabłek z Polski. Uczący się demokracji rząd chiński szybko zareagował.

W roku 2014/2015 eksport naszych jabłek zmalał o 18 proc. We znaki dało się nam głównie embargo, które Rosja wprowadziła na unijne owoce w sierpniu 2014 r.

"Eksport naszych jabłek do krajów spoza Wspólnoty Niepodległych Państw i Unii Europejskiej rośnie, ale jeszcze długo nowe rynki nie będą w stanie zrekompensować utraty Rosji" - uważa Bożena Nosecka z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.

W sezonie 2015/2016 - pomimo spadku produkcji - Włosi mogą ponownie wyeksportować ok. 1 mln ton jabłek. USA tylko w I kwartale sezonu 2015/2016 zwiększyły eksport jabłek o 35 proc. rok do roku - podaje USDA. Do ścisłej czołówki prawdopodobnie wrócą Chiny, które w sezonie 2015/2016 mogą zwiększyć eksport do 900 tys. ton. Jeżeli tak się stanie, Polsce grozi spadek na czwarte miejsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka