sorel.lina 29.01.16, 11:01 (Byle)Jaki wice-Ziobro daje popis jakości wystąpień prawych posłów... Neyman (PO) vs. Jaki (PiS) ws. agencji towarzyskiej Tak żenujące, że chyba żaden komentarz niepotrzebny. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulisses-achaj Re: Byle-Jaki 29.01.16, 11:56 "Politycy PiS zachowują się niczym krewetka na rozżarzonej oliwie i marzą o tym, żeby bogaci rodacy pomogli i w imię solidarności nie przyjmowali należnych im pieniędzy. W imię solidarności nasi kochani bracia i siostry, którzy wyemigrowali do Wielkiej Brytanii, też się powinni zrzec tego cudownego datku. Program 500 zł na dziecko ma ruszyć od 1 kwietnia. Oby nie był to prima aprilis, bo termin wypłaty do tej pory był ruchomy. Obiecywano też wypłaty wstecz, nawet jeśli start programu byłby później. Ale teraz wypłaty wstecz gdzieś zniknęły. Samorządom - które mają zorganizować wypłaty - na otarcie łez obiecano 2 proc. od 500 zł na organizację pomocy rodzinom. Żeby Polacy mieli więcej dzieci, postanowiono opodatkować hipermarkety od powierzchni. Propozycja zamieniła się jednak w podatek od obrotów, tym samym dostaną po głowie rodzimi przedsiębiorcy, którzy nieoczekiwanie będą musieli płacić podatki, a już marzyli o tym, że skończy się to na Lidlu, Biedronce etc. Żeby przedsiębiorcy nie przerzucali kosztów na nas, pan minister Henryk Kowalczyk wymyślił zakaz podwyższania cen artykułów. Ale to już było, za komuny - wtedy też rząd regulował ceny w sklepach. Politycy PiS chcą się wziąć nawet do banków. Bo skoro banki będą płaciły podatki, to na pewno przerzucą na nas koszty, ale banki zostaną wezwane na dywanik sejmowy i szef sejmowej komisji ukróci ten proceder, tak że z banków zostanie tylko okienko. Nie wiem, czy wszyscy będziemy zadowoleni, płacąc więcej w sklepach i w bankach, czy z tych 500 zł nie zrobi się 200 albo i mniej. Zapytałam któregoś z polityków, skąd się wziął pomysł 500 zł. Dlaczego nie 400 albo 600? Usłyszałam w odpowiedzi: "To świetnie brzmiało w kampanii". A jeżeli Ministerstwo Finansów mówi, że nie wystarczy pieniędzy, że kobiety nie będą miały motywacji do pracy, to następnego dnia minister finansów połyka uwagi i nie mrugnąwszy okiem, mówi, że wszystko się zgadza. Za pomocą podatku obrotowego można także wychować Polaków, bo podatek obrotowy będzie wyższy w soboty, niedziele i inne dni ustawowo wolne od pracy. Jak to nazwał Henryk Kowalczyk - to podatek ideologiczny, czyli ministerstwo chce zniechęcić do otwierania sklepów w niedziele i święta. Także, rodacy, czekamy na wypłatę. PS Nasza cudowna władza zaproponowała zabranie 20 mln zł z pieniędzy na kulturę i przekazanie ich na tacę o. Rydzykowi na jego szkołę. Amen". Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Byle-Jaki 29.01.16, 12:21 "Minister Witold Waszczykowski nie zaskoczył mnie. Dobrze, że w swoim wystąpieniu dużo mówił o bezpieczeństwie, które jest ważne dla naszego kraju w obecnej sytuacji geopolitycznej. Jednak w całym wystąpieniu przeważały typowe dla PiS tezy. Unia Europejska została wymieniona gdzieś pod koniec przemówienia, i to przede wszystkim jako źródło wielu kryzysów i zagrożeń. Nie jako wspólnota państw, która daje Polsce możliwości. Minister nie zaproponował też żadnej oferty dla UE, by te kryzysy rozwiązywać. Jesteśmy nastawieni tylko na branie, a nie dawanie. Krajom takim jak Włochy czy Hiszpania, poświęcił tyle samo czasu co Panamie i Ekwadorowi, to też pokazuje jego niechęć wobec Unii Europejskiej. Zupełnie niezrozumiała jest degradacja naszego najważniejszego niemieckiego partnera. Minister Waszczykowski wspomniał o nich dopiero w 45 minucie i tylko przez minutę, a Francji poświęcił jedynie jedno zdanie. Wraca fantastyczna, niemająca umocowania w sytuacji geopolitycznej, jakaś wizja międzymorza. Stąd wiele było m. in. o krajach grupy Wyszehradzkiej, które jednak jako alternatywa dla UE, dysponują potencjałem znacznie niższym od niej i mają rozbieżne interesy. Jak mamy robić wspólną politykę z prorosyjską Słowacją? Min. Waszczykowski zupełnie nie dostrzega możliwości Polski w Unii Europejskiej, dla niego Polska ma być liderem na wsi. Koncepcja całkowicie niezrozumiała". Zrozumiała o tyle że wziąwszy pod uwagę gigantyczne kompleksy pisowców (znakomita większość z nich - założę sie o to - należała w swoich klasach do uczniów najmniej cenionych przez rówieśników), szefowanie słabszym, czyli grupie wyszehradzkiej, daje im poczucie ważności i spełnienia. Człowiek sie starzeje, ale jak widać, rzadko wyrasta z butów, w które wszedł jako dziecko. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Byle-Jaki 29.01.16, 12:30 Byle jaki jest - jak widać - nie tylko wiceminister sprawiedliwości. Byle jaka jest wiedza ekonomiczna pisowskiego rządu, byle jaka jest znajomość prawa pisowskich "prawników" z profesor (?) posłanką Pawłowicz i eks-komunistycznym prokuratorem, posłem Piotrowiczem na czele oraz z prezydentem (niestety!) włącznie, byle jaka orientacja w sprawach międzynarodowych. Byle jakie 4 lata Polskę czekają. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Byle-Jaki 29.01.16, 12:43 Bylejakość zwalczajmy śmiechem! LIST DO REDAKCJI „GAZETY POLSKIEJ” (od młodej patriotki) ---------- Nie chciałam być KOD-erką. KOD-erem być to wstyd. Wiadomo o nich wiele. Co drugi z nich to Żyd. Co trzeci to literat na żołdzie GRU. Co czwarty gej – a teraz przyłażą wszyscy tu. Na Czerskiej w kazamatach szykują straszne coś. A biznes im pomaga, bo ma prywatny grosz Na demonstracjach kwiczy; to rzecz ohydna, fu! Bo nie ma ośmiorniczek, zabrali kawior mu. Ohydne być KOD-erem za marnych parę dych. Marychę albo herę kupuje każdy z nich. Złodzieje oraz kaci, komuchy, psia ich mać! A Petru wciąż im płaci, więc dziś ich na to stać. Złodzieje oraz kaci, komuchy, psia ich mać! A Petru wciąż im płaci, więc dziś ich na to stać. Prezesa dyktatorem nazywać ciągle śmią. Konusem, gnomem, worem... Ja brzydzę się tą grą! Nieliczne demonstracje zalały cały kraj: że Partia nie ma racji, że Duda nie ma jaj. Czyhają wciąż jak sępy wśród „fejsbukowych” grup. Nim Ziobro ich wytępi niejeden padnie trup. Więc by Ojczyzny bronić szeregi zewrzeć czas! Już pora ich rozgonić dla dobra polskich mas. No, kończyć już wypada, papieros w ręku zgasł. A, jeszcze podpis... Jadzia, lat 7, gmina Łask. ---------- (z archiwum KOD; inspirowany tekstem J. Kaczmarskiego z 1982 r.) Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Byle-Jaki 29.01.16, 13:21 Internauta... miłośnik panny Krysi.. Myptoniusz Potocki DO KRYCHY POWSTAJE POEZJA: Nic na to nie poradzę! Wybaczcie Poecie Lecz ja się zakochałem w tej oto kobiecie! Kocham małe oczęta, w tłuszczu zatopione! Czółko niskie, dziewicze, myślą nieskażone. Kocham krótkie nóżęta, które jak dwa słupy Z trudem ciężar dźwigają wielkiej, tłustej ... (Tu rym sami wymyślcie jeśli chcecie mili By mi ten skromny wierszyk na forum puścili) Kocham wielkie piersiątka co wiszą jak dzwonki, Te podwójne podbródki, tę talię biedronki. Lecz przecież ma wybranka, prócz tłustego brzucha, Winna mieć wiele zalet umysłu i ducha Które chciałem opiewać! Lecz tu przyszła bieda! Bo wierszyka o niczym napisać się nie da) natemat.pl/169757,pawlowicz-jednak-wolala-ty-chamie-i-stul-pysk-dziennikarka-wlasnie-wygrala-z-nia-w-sadzie Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Byle-Jaki 29.01.16, 15:35 Byle jakie nocne obradowanie Minister rolnictwa... ...i pan prezydent To chyba pechowy fotel. Przez ostatnie pięć lat jedną z ulubionych rozrywek prawicowych mediów było pokazywanie przysypiającego w Sejmie Bronisława Komorowskiego. Andrzej Duda kontynuuje linię poprzednika w tej kwestii. /źródło: na:temat / I po co było wyśmiewać prezydenta Komorowskiego? A przysłowie mówi: "Nie śmiej się dziadku z cudzego przypadku!" Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Byle-Jaki 29.01.16, 16:54 Byle jakie ustawy... 1. Podatek od odpraw To podatek nałożony na odprawy menadżerów zwalnianych z państwowych spółek. Ustawa przewiduje, że odchodzący członkowie zarządów będą musieli oddać do budżetu 70 procent swoich dochodów z tytułu zakazu konkurencji. Ustawę przyjęto pod koniec listopada, a weszła ona w życie 1 stycznia. Ale jeszcze przed tym, pod koniec grudnia trzeba było ją nowelizować, bo okazało się, że polityczna zemsta dotyka nie tylko ekipę członków zarządów nominowanych przez poprzednią, lecz także szeregowych pracowników. 2. Podatek od sklepów Każdy podatek jest przerzucany na zwykłych podatników. Zawsze. Ale rządzący zaklinają rzeczywistość i przekonują, że klienci nie ucierpią na podatku od sklepów. Ma to zapewnić specjalny zapis w ustawie, który zakaże podnoszenia cen z powodu nowego podatku. Ale co innego mówi Paweł Szałamacha, który dzień później stwierdził w TVP1, że takiego zapisu po prostu nie ma. Skąd całe zamieszanie? Z tego, że PiS nie pokazało jeszcze projektu ustawy. Na razie znane są tylko założenia, a w takiej ustawie wszystko rozbija się o szczegóły. 3. Podatek bankowy Kiedy Prawo i Sprawiedliwość ogłosiło, że Sejm wprowadzi podatek bankowy, obawiano się wzrostu opłat, który odbije się na klientach. – Mamy mechanizm konkurencji w sektorze. Wyobrażam sobie sytuację, w której prezes banku PKO BP, który jest kontrolowany przez Skarb Państwa, złoży oświadczenie publiczne, w którym zaprasza klientelę konkurencji, w przypadku gdy tamte banki próbowałyby podwyższyć swoje opłaty – przekonywał pod koniec października minister finansów Paweł Szałamacha. Tymczasem PKO BP jako jedne z pierwszych banków podniósł opłaty. Andrzej Jaworski, szef sejmowej Komisji finansów wzywa prezesów banków na dywanik. Nawet, jeśli przyjdą, wątpliwe, by cofnęli się pod wpływem posłów PiS. 4. 20 milionów dla Rydzyka Na finiszu prac nad budżetem większość próbowała przeforsować dwa wnioski: 20 milionów złotych z teatrów i kultury na szkołę o. Rydzyka i kolejne 20 milionów z łódzkiego hospicjum na Fundusz Kościelny. Z obu wycofano się po miażdżącej krytyce. Kościół nie dostanie więc dodatkowych pieniędzy, a straty wizerunkowe i tak już są. PiS ma jednak nowy pomysł: o. Rydzyk ma dostać te pieniądze z zasobów Min. Nauki. Cóż, trzeba ojczulkowi okazać wdzięczność za wsparcie podczas kampanii wyborczej i nie tylko. Dla PiS-u to sprawa honorowa, ale i kwestia "być albo nie być" w przyszłych wyborach. 5. 500+ Dla PiS to najważniejsza ustawa tej kadencji. Ale i tutaj nie brakuje wewnętrznego chaosu. Beata Szydło zmieniała zdanie w kwestii tego, kto ma dostać pieniądze. Z. Ziobro proponował, by pieniądze trafiały na specjalne konto, z którego można kupić tylko określone grupy produktów (np. jedzenie, ubrania). PiS stara się też ograniczyć wydatki na program. Nie tylko przez obcinanie samorządom pieniędzy na obsługę programu, lecz także przez moralny szantaż. Zarówno wicepremier Gliński, jak i wicepremier Mateusz Morawiecki mówili, że zamożni nie powinni korzystać z programu. Z kolei premier Szydło i minister rodziny Elżbieta Rafalska przekonują, że program jest dla każdego. Ale najwięcej rozbieżności było na etapie konsultacji międzyresortowych. Oceniał, że 500 złotych na dziecko nie wystarczy, by poprawić sytuację demograficzną kraju. Do tego oceniał, że program przyczyni się do utrwalenia bezrobocia. Ministerstwo Finansów miało zaopiniować uzgodniony wcześniej projekt, ale dostało na to od swojego rządu tylko jeden dzień. Do tego dokument znacznie różnił się od wcześniejszej wersji. – Uniemożliwia prawidłową analizę i rzetelne zaopiniowanie i może prowadzić do skutków, które teraz nie są do zauważenia – narzekało MF. Jednym słowem wielki chaos! PiS "nie ogarnia" swoich ustaw i rządzi jak? Byle jak! A kto za to zapłaci? Jak to, kto? Pani zapłaci, pan zapłaci, ty zapłacisz, ja zapłacę... Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Byle-Jaki 29.01.16, 17:07 Media " narodowe" też byle jakie! Odchodzą polscy dziennikarze z prawdziwego zdarzenia, pozostają mierni, ale wierni. Oświadczenie Wojciecha Czuchnowskiego w TVP INFO Rezygnują ze współpracy z TVP dobre, nie byle jakie, zagraniczne stacje... Telewizja ARTE wstrzymuje współpracę z TVP. 1. Powodem wstrzymania współpracy są miany w mediach publicznych w Polsce 2. W tym czasie nie będą powstawały wspólne produkcje obu stacji 3. O swojej decyzji w liście do prezesa TVP poinformował dyrektor ARTE Co tam! Mamy przecież takie świetne stacje jak TV REPUBLIKA, a przede wszystkim TV TRWAM! Damy raaadę! Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Byle-Jaki 29.01.16, 17:38 Niejaki Jaki (minister zresztą) otrzymał list. Ciekawe, czy odpowie? Kłamstwo ma kacze nogi... kodopole.pl/2016/01/28/oswiadczenie-opolskiego-kod-u-w-sprawie-wypowiedzi-pana-patryka-jakiego/ Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Byle-Jaki 29.01.16, 19:40 ARTE to dwujęzyczny kanał telewizyjny założony w 1991 roku. Jego misja to tworzenie, promowanie i emitowanie produkcji telewizyjnych ze świata kultury, sztuki i nauki oraz ambitnych filmów "sprzyjających promowaniu zrozumienia i współpracy między narodami Europy". Umowa partnerska z TVP obejmowała tworzenie wspólnych produkcji oraz wymianę części programów. Obowiązywała od 2001 roku. W liście do prezesa TVP Jacka Kurskiego prezes ARTE napisał, że "żadna nowa koprodukcja nie zostanie rozpoczęta, dopóki ARTE nie upewni się, że gwarantowana jest wolność przekonań, redaktorski pluralizm oraz niezależność telewizji publicznej w Polsce". Oto fragmenty oświadczenia (tekst oryginalny i tłumaczenie): "Le gouvernement conservateur polonais a mis en place une série de réformes très controversées, avec notamment une loi promulguée fin décembre sur les médias publics qui soumet de fait la télévision et la radio publiques au contrôle de l'exécutif et qui lui a permis de remplacer les dirigeants de la télévision et de stations de radio". Konserwatywny rząd polski wprowadził serię bardzo kontrowersyjnych reform, a wśród nich ustawę z końca grudnia dotycząca mediów publicznych, która w rzeczywistości poddaje publiczne telewizję i radio kontroli władzy wykonawczej i która pozwoliła wymienić kierownictwo telewizji i stacji radiowych. (tłumaczenie moje) "Dénoncées par de nombreuses organisations internationales, ces réformes inquiètent également les autorités européennes qui ont lancé une enquête préliminaire, première étape d'une procédure européenne inédite visant à garantir que l'Etat de droit n'est pas menacé dans un pays membre". Par A.-F. L. avec AFP Doniesienia ze strony licznych organizacji międzynarodowych na temat tych reform zaniepokoiły również władze EU, które rozpoczęły dochodzenie wstępne, pierwszy etap europejskiej procedury mającej na celu zagwarantowanie, że Państwo prawa nie je jest zagrożone w państwie członkowskim. (tłumaczenie moje) A.F.L. z AFP Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Byle-Jaki 29.01.16, 19:50 "PiS umie grać na złej stronie ludzkiej duszy. Ile po jego stronie zawiści, szyderstwa, hejterów! PiS wydobył zło z człowieka i ze społeczeństwa, ukazał ciemną twarz ludzi. Kiedy brakuje przeciwstawnych sił, łatwo to można zrobić i wykorzystać. Ciepła woda w kranie nie obroni przed taką nawałnicą”. * „Za rok czy półtora PiS może być w Sejmie mniejszością. Bo wyjdzie na jaw pustka tego intensywnego, ale negatywnego projektu. Nie da się długo działać na podłej stronie ludzkiej natury. Ludzie nie są w większości tacy jak poseł Piotrowicz. Zaczną się dezercje albo odcinanie zgniłych gałęzi, może zaczną odchodzić spece od gospodarki jak Mateusz Morawiecki, i to przechyli szalę”. Akapit pierwszy - pełna zgoda. Akapit drugi: oby tak było. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Byle-Jaki 29.01.16, 20:09 Uli... Polityk PiS anonimowo (oczywiście!) mówi: – Prezes Kaczyński zobaczył demonstracje KOD-u w telewizji i powiedział: „Trzeba działać szybko, bo w marcu naprawdę przyjedzie tu 100 tysięcy demonstrantów" A jednak się boją. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Byle-Jaki 29.01.16, 18:54 P.S. W rozmowie z naTemat (poseł , dopisek mój) zapowiada pozew przeciwko wiceministrowi sprawiedliwości. – Ten człowiek już za chwilę będzie zastępcą prokuratora generalnego. Odpowiedzialność za język debaty i takie pomówienia ponosi również Beata Szydło. Ja oczywiście kieruję sprawę do sądu i do Komisji Etyki. Wykorzystam wszystkie środki prawne, jakie są możliwe – mówi naTemat poseł Robert Kropiwnicki. Polityk jeszcze dziś złoży pełnomocnictwo w kancelarii prawnej, które w ciągu najbliższych dni trafi do sądu. – Składam też zawiadomienie do prokuratury, z powództwa cywilnego i oskarżenia prywatnego – mówi. Powodem jest naruszenie dóbr i pomówienie. Na razie poseł nie mówi, czy będzie ubiegał się o odszkodowanie. Beata Kempa wie, skąd Jaki wie. Chodzi o publikacje prawicowych portali z października ubiegłego roku. To "źródło", na które miał powoływać się wiceminister sprawiedliwości, to portale "niezależna.pl" i "wPolityce.pl" . Autorzy informują, iż w mieszkaniu przy Rynku w Legnicy, należącym do Kropiwnickiego mieści się agencja towarzyska. Każdy ma prawo protestować, jeśli w jego sąsiedztwie pojawi się takie miejsce – z zasady. Znacznie trudniej jednak zrozumieć, jeśli wiceminister sprawiedliwości mówi agencji towarzyskiej w mieszkaniu posła z mównicy sejmowej, powołując się na niesprawdzone artykuły sprzed kilku miesięcy. Oj tam, oj tam! Po co sprawdzać prawdziwie polskie media! Przecież w nich zawsze czysta prawda płynie... Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Byle-Jaki 29.01.16, 19:00 Mówiłem, ze to skurwysyn większy niź jego poprzednicy. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Byle-Jaki 29.01.16, 19:38 Naturalnie z uśmieszkiem pogodnego dementi na ryju. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Byle-Jaki 31.01.16, 09:48 Publikatorżnictwo zachwyca się przeprosinami tego gnoja. "jaki przeprosił Kropiwnickiego" trąbią i wydaje im się, że w ten sposób rewanźują się największemu chamowi pisięcemu za postępek bydlaka. No to przeczytamy co też chamidło powiedziało: Moją intencją nie było przedstawienie pana posła Roberta Kropiwnickiego jako osobę, która prowadzi agencję. Jeżeli ktoś tak zrozumiał, to bardzo przepraszam - mówił w piątek z mównicy sejmowej wiceminister sprawiedliwości Patryk Jaki. Dzień wcześniej z tego samego miejsca ogłosił, że poseł PO "w swoim mieszkaniu prowadzi agencję towarzyską. Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,19559392,patryk-jaki-przeprasza-roberta-kropiwnickiego-za-slowa-o-prowadzeniu.html#ixzz3yoFsqEF3 Innymi słowy, ten bydlak powiedział, że to nie Kropiwnicki prowadził agencję towarzyską we własnej chacie. Problem działalności burdeliku w tejźe chacie nie został tym samym ostatecznie rozwiązany. Innymi słowy Kropiwnicki nadal jest właścicielem mieszkania, które wynajmujące zamieniły w burdel. Cóż, jakie publikatorżnictwo, takie i problemów kumanie. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Byle-Jaki 31.01.16, 18:41 Tymczasem kolejny matoł, przydupas zbysiaZeroZ. i też niestety po prawie na UJ, demonstruje, jak będą wyglądały swobody obywatelskie w pisięcej Polsce: ? Po tym, jak nagrałam śpiącego ministra Jurgiela, jeden z posłów PiS mi się odgrażał ? powiedziała Fakt24.pl posłanka PO Kinga Gajewska. Młoda polityk Platformy zasłynęła, gdy w czasie nocnych obrad nagrała w sejmowych kuluarach śpiącego w czasie głosowań ministra rolnictwa, Krzysztofa Jurgiela. Gajewskiej mocno dostało się za to od posła Arkadiusza Mularczyka. ? Podszedł do mnie po tym, jak mój film zaczął krążyć w internecie. Pokazał na mnie palcem i powiedział, że ja też mogę zostać nagrana ? powiedziała nam posłanka PO. Pewnie to jeszcze nie groźby karalne, ale przekaz wystarczająco klarowny, by zaliczyć bredzisława do rzędu prymitywnych chamów. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Byle-Jaki 01.02.16, 14:26 Pomówienia, donosy, insynuacje, oskarżenia bez dowodów. Tak - można się spodziewać - będzie działała prokuratura pod władzą Ziobry i Jakiego. Byle jak. Byle jak, za to bezkarnie. Zarzut Patryka Jakiego o prowadzeniu przez Roberta Kropiwnickiego agencji towarzyskiej w mieszkaniu wstrząsnął Sejmem. Według słów wiceministra sprawiedliwości, w mieszkaniu posła PO, swoją siedzibę ma lub miała agencja towarzyska. Do sprawy odniosła się policja w Legnicy. Okazuje się, że nie wpłynęło żadne zawiadomienie, które dotyczyłoby takiej działalności. Jak przekonuje funkcjonariusz policji, w podanym okresie czasu nie było zawiadomień o popełnieniu przestępstwa przez Kropiwnickiego. Nie było też takiego podejrzenia, policja nie prowadziła również w tej sprawie żadnych czynności. 30 stycznia Patryk Jaki przeprosił oskarżanego polityka. Stwierdził, że jego intencją nie było godzenie w dobre imię Kropiwnickiego, ale już dzisiaj zmienił zdanie. W rozmowie z RMF24 przekonywał, że warto, by rzekomą agencją zajęła się prokuratura. A jedyne czego tak naprawdę żałuje to… źle sformułowane zdanie. Teraz ten fakt może skonfrontować z oświadczeniem policji. /źródło: na:temat/ Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Byle-Jaki 01.02.16, 14:42 skad my to znamy, skad my to znamy? PISdzielce maja cos takiego chyba we krwi. W Polsce i na emigracji.... Odpowiedz Link