• sza.aliczek Re: Furia 19.07.17, 01:48
      Zawłaszczył śmierć 94 osób : /
      Wstyd.
      • sorel.lina Re: Furia 19.07.17, 01:59
        Tak, Szaliczku, wstyd!

A poseł Tarczyński, ten który kiedyś wyzywał Wałęsę na "solo", tym razem dopuścił się przemocy wobec kobiety...

http://i63.tinypic.com/1440i9l.jpg
        • sza.aliczek Re: Furia 19.07.17, 02:04
          Oglądałam wszystko.
          Nasz sejm stał się jarmarczną budą.
          Napiszę tradycyjnie, jak zawsze: gratuluję wyborcom pisu. Sprowadzili państwo do swego poziomu.
          • 1zorro-bis Re: Furia 19.07.17, 06:52
            otwieram ran niemiecka TV....Morda kurdupla na pierwszym miejscu. Komentatorzy w szoku poziomem do jakiego PISdzielce zeszli. To nic dobrego nie wrozy, bo ta wsciekla menda z zemsty jest gotow strzelac do Polakow.....
            • sza.aliczek Re: Furia 19.07.17, 16:01
              Jak to do jakiego poziomu? Prezentują zawsze ten sam.
              • ulisses-achaj Re: Furia 19.07.17, 16:21
                Kochani, to już jest psychuszka na wyjeździe krajoznawczym. Mówię o PiS. i oto wieszczyc będę: jako że żadne stadko ani stado wariatów samodzielnie i bez pomocy lekarsko-pielęgniarskiej w naturze nie przetrwa, długo to już nie potrwa. Może kilka miesięcy pohasają sobie jeszcze na swobodzie, ale i tak trafią w miejsce odosobnienia.
                • sza.aliczek Re: Furia 19.07.17, 16:53
                  Ta wykrzywiona spazmatycznie twarz Kaczyńskiego już na zawsze pozostanie pierwszym skojarzeniem z nazwiskiem.
                  • 1zorro-bis Re: Furia 19.07.17, 17:06
                    i ten jezyk, jezyk...."arystokratyczny!" Od dzisiaj jestem - morda zdradziecka"
                    ....."Mialo sie ode mnie ODPIERDOLIC..., nie rozumie?...."
                    Ach, ten posmak "arystokracji"....w Sejmie i poza Sejmem...big_grinbig_grinbig_grin
                  • sorel.lina Re: Furia 19.07.17, 17:32
                    Analiza eksperta
                    Diana Nowek z Instytutu Komunikacji Niewerbalnej, naukowiec i psycholog

To nie psychozabawa. Programy analizujące wyrażane emocje na twarzy wykorzystuje się do badań skuteczności reklam.
                    Zacznijmy jednak od wejścia na mównicę. Prezes wszedł na nią nie przejmując się regulaminem obrad. Na widok szefa partii zmierzającego w kierunku mikrofonów prowadzący obrady Joachim Brudziński rzucił: – W trybie sprostowania?
                    – Ja bez żadnego trybu – odpadł na to Kaczyński. Miny wicemarszałka oraz Mariusza Błaszczaka i Ryszarda Terleckiego, mówią: za chwilę prezes da popalić przeciwnikom

http://i66.tinypic.com/10i9kxf.jpg

Oto wnioski z analizy niewerbalnej tego wystąpienia.

Klasyczna projekcja własnego poczucia winy na innych, związana z niepogodzonym bólem po śmierci brata.

Większość obserwatorów skupia się na negatywnych emocjach - braku kontroli, złości i agresji skierowanej do opozycji. Jednak w tym przemówieniu ważniejsze jest coś innego - silny ból emocjonalny widoczny na twarzy prezesa. Świadczy o tym mocno napięta środkowa część czoła, używana również w ekspresji smutku, empatii czy bólu fizycznego. Wzmianka o zmarłym bracie głęboko go dotyka.

Zacznijmy jednak od wejścia na mównicę. Prezes wszedł na nią nie przejmując się regulaminem obrad. Na widok szefa partii zmierzającego w kierunku mikrofonów prowadzący obrady Joachim Brudziński rzucił: – W trybie sprostowania?
                    – Ja bez żadnego trybu – odpadł na to Kaczyński. Miny wicemarszałka oraz Mariusza Błaszczaka i Ryszarda Terleckiego, mówią: za chwilę prezes da popalić przeciwnikom.

- Co ciekawe, tak mocno zmarszczone czoło u polityków zazwyczaj może oznaczać kłamstwo, zaś u kiepskich aktorów niepogodzenie z rolą. Czoło napinamy również, kiedy chcemy coś zaakcentować.
                    To ból emocjonalny lub fizyczny, o czym świadczy najmocniej napięta środkowa część czoła oraz schodzące się do środka brwi. Współodczuwanie, empatia, kiedy wczuwamy się w ból emocjonalny lub fizyczny drugiej osoby

Na nagraniu nie widać komu szczególnie Jarosław Kaczyński wygraża palcem, oskarżając o śmierć brata. Jednak jego ciało i palec kierują się ku konkretnym osobom. Gest podkreślający w (1:49 minuta nagrania) świadczy o tym, że temat nie jest zakończony i wymaga radykalnych kroków. Zaciśnięta prawa pięść ma podkreślać słowa, wyrażać złość, ale też dodawać asertywości mówiącemu. To nie koniec. Będzie jeszcze bardziej radykalny.

• sorel.lina Re: Furia 19.07.17, 17:45
                      Mogę temu człowiekowi współczuć, ale nie mogę się zgodzić na to, żeby ktoś tak rozchwiany emocjonalnie rządził państwem! Ponieważ władza w ręku człowieka oszalałego z bólu, poczucia winy i nienawiści, te tak skrajnie nasilone negatywne emocje wyłączają zdolność do logicznego myślenia i stanowią wielkie niebezpieczeństwo dla mojego kraju.
                      • 1zorro-bis Re: Furia 19.07.17, 19:33
                        tak ten kurdupel narozrabial, ze Polska jest w pierwszych wiadomosciach. Tylko, niestety, razem z Turcja i Erdoganem tych najbardziej negatywnych....
    • sorel.lina Re: Furia 19.07.17, 01:52
      Furia...

http://i65.tinypic.com/2dain9l.jpg
      http://i63.tinypic.com/2eek93l.jpg

Przyczyna furii

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/p843x403/20121252_1939280516310033_4773856917685994562_o.jpg?oh=1c9519fecd41f072758579cf909178b9&oe=5A09B5AC
      • sorel.lina Re: Furia 19.07.17, 01:55
        Maska opadła, czyli o co "wodzowi" chodzi:
        ]

http://i63.tinypic.com/2u76n0n.jpg
        • wscieklyuklad Re: Furia 19.07.17, 06:54
          Łojejku, aż mu się dzwon oberwał!
          Winien był dzwonić czachą - byłoby głośniej, bo tak tam pusto.
          • k.karen Re: Furia 19.07.17, 09:05
            Dla przypomnienia:
            W 2007 r. ten sam Kaczyński - "Nie bardzo nadaję się na Tuska. Nie wychowałem się jednak na podwórku, jak on sam przyznaje, ale w trochę lepszych miejscach".

Wczoraj wieczorem dał kolejne świadectwo w jakich "lepszych miejscach" się wychował.

Najgorsze że to poszło w świat. Polską rządzi psychopata.
      • sorel.lina Re: serce mu się urwało temu dzwonku 19.07.17, 11:46
        http://i67.tinypic.com/vz7nme.jpg

http://i63.tinypic.com/28u33mg.jpg
        • 1zorro-bis Re: serce mu się urwało temu dzwonku 19.07.17, 11:57
          a tutaj jest link na wzor, z ktorego kurdupel wszystko czerpie. Nawet podobni.....smirk
          www.google.de/search?q=bilder+adolf+hitler&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiBrpiUipXVAhURKVAKHb8wBjwQsAQIJQ&biw=1600&bih=791#imgrc=wSrsKVQe4wibFM:
          • sorel.lina Re: serce mu się urwało temu dzwonku 19.07.17, 12:52
            1zorro-bis napisał:

> a tutaj jest link na wzor, z ktorego kurdupel wszystko czerpie. Nawet podobni..

> ...smirk
            > www.google.de/search?q=bilder+adolf+hitler&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiBrpiUipXVAhURKVAKHb8wBjwQsAQIJQ&biw=1600&bih=791#imgrc=wSrsKVQe4wibFM:

Wzór "naprawy" sądownictwa? Oto ten wzór! Literalnie.

http://i66.tinypic.com/nnml1k.jpg

• sorel.lina Re: serce mu się urwało temu dzwonku 19.07.17, 12:17
          Chamów ci w pisie dostatek!

http://i67.tinypic.com/9ashvl.jpg

http://i64.tinypic.com/2gw5hs9.jpg
    • k.karen Re: Furia 19.07.17, 10:14
      ...ale w internecie nic nie ginie i poszło w świat...

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/20155609_2028932887340729_7082291487130736089_n.jpg?oh=6a832af97ecedf0ecd32b2e51743d601&oe=59C383C2
      • sorel.lina Re: Furia 19.07.17, 12:26
        k.karen napisała:

> ...ale w internecie nic nie ginie i poszło w świat...

Bardzo to nie w smak wyznawcom tego szaleńca! Chcieliby ukryć każde draństwo i każdy przejaw chamstwa tego człowieka przed opinią światowa, a zdrajcami i sprzedawczykami nazywają tych, którzy się z tym nie zgadzają.
        Głupotą jest myśleć, że w dobie nieograniczonego dostępu do informacji cokolwiek da się przed opinią publiczną zataić, ukryć, przysypać białym piaseczkiem, przyklepać i przylukrować. Nie te czasy!
        • wscieklyuklad Re: Furia 19.07.17, 12:52
          Od bezmufgofca cipciosuniastego nie należy oczekiwać kumania.
          w nocy byla bezpośrednia transmisja telewizyjna tego chamstwa zjawiska z sarkofagu. stary pewnie nie oglądał to i sunia też.
          Ale oglądali dziennikarze zagraniczni, a wypowiedź Szanownej Posłanki Piehowicz przytoczono bo dobrze podsumowała tego paranoika.
          szkoda tym shitem zawracać sobie głowę.
          • sorel.lina Re: Furia 19.07.17, 12:57
            "szkoda tym shitem zawracać sobie głowę".

Racja.
            • sorel.lina Re: Furia 19.07.17, 14:16
              Takie sytuacje nie zdarzają się często. Jarosław Kaczyński, chwilę po głośnym wystąpieniu, w którym nazwał posłów opozycji „zdradzieckimi mordercami” i oskarżył ich o zamordowanie brata, wezwał do siebie jednego z posłów Nowoczesnej, Witolda Zembaczyńskiego. Zapytaliśmy go, co usłyszał od prezesa PiS.

– Kaczyński wezwał mnie swoim pańskim gestem – opowiada poseł Zembaczyński. – Sam bym do niego nie podszedł, bo nie widzę powodu prowadzenia dialogu z kimś, kto nie chce słuchać – zapewnia. – Prezes Kaczyński powiedział mi, że wszyscy powinni siedzieć w więzieniu. Był niezwykle wzburzony. Nigdy nie widziałem człowieka tak dygocącego. Te wibracje i wstrząsy, które przechodziły przez jego twarz, to był naprawdę przerażający widok.
              Zdążyłem powiedzieć mu, że kieruje się wyłącznie nienawiścią i zemstą
              – relacjonuje Zembaczyński. Nie ma pojęcia, dlaczego wezwał do siebie akurat jego. – Może dlatego, że często zwracałem się do prezesa w sejmowych wystąpieniach? A może miało to związek z moją pracą w komisji ds. Amber Gold?

Po wymianie zdań, wokół posłów zgromadzili się inni parlamentarzyści. Wśród nich m.in. posłanka Kinga Gajewska.
              – Robiłam transmisję na Facebooku, bo kamery sejmowe nie zawsze oddają to, co dzieje się na sali sejmowej – wyjaśnia posłanka Platformy Obywatelskiej.

Poseł Tarczyński (PiS) podszedł do mnie, chwycił za mój telefon i wykręcił mi rękę – opowiada. – Poseł Tarczyński przechodzi samego siebie – dodaje. – Na poprzednim posiedzeniu Sejmu na mnie szczekał, wcześniej wzywał na solo Wałęsę, teraz wykręcił mi rękę. Zrobił to publicznie, na sali sejmowej, w obecności kamer i innych posłów. Nie chcę wiedzieć, jak obchodzi się z kobietami w domowym zaciszu.

– To, z czym mieliśmy tutaj do czynienia przed chwilą, to czynna napaść pana posła Tarczyńskiego na jedną z naszych posłanek, Kingę Gajewską – mówił z sejmowej mównicy poseł Cezary Tomczyk.

Chwilę później za telefon posłanki Gajewskiej sięgnęła posłanka Iwona Arent(PiS). – Wbiła mi paznokcie w nadgarstek, wyrwała telefon i zakończyła transmisję – opowiada Kinga Gajewska.

źródło: Newsweek
              • sorel.lina Re: Furia 19.07.17, 14:34
                Relacja posła Zembaczyńskiego (Nowoczesna)

Przywołał mnie tym swoim pańskim gestem. Byłem bardzo zaskoczony. Nie znam go. Upewniłem się, że chodzi o mnie i podszedłem. Zapytałem, dlaczego wszystkich obraża i wrzuca do jednego worka. Prezes odpowiedział: oni będą w więzieniu siedzieć, będą siedzieć za to wszystko. Mówił o politykach PO – relacjonuje poseł Zembaczyński.

Polityk przyznaje, że dopytywał prezesa PiS, co ma na myśli. – W kółko tylko powtarzał, że zamknie wszystkich w więzieniu. Zapytałem, dlaczego mi to mówi. Odparł tylko, że zawołał mnie bo kiedyś w swoim przemówieniu powiedziałem, że to Kaczyński będzie siedzieć. Nie wiedziałem o co mu chodzi, dopiero później sobie przypomniałem swoje wystąpienie z 2015 r. na temat ustawy inwigilacyjnej. To pokazuje jak to jest pamiętliwy człowiek – mówi poseł Nowoczesnej.

I dodaje, że gdy podszedł do Kaczyńskiego, wokół natychmiast zgromadzili się politycy PiS. - Momentalnie zaczął się wokół nas tworzyć ludzki mur z ludzi PiS na czele z ministrem Glińskim. Odganiali mnie, gdy usłyszeli jak prezes ciągle powtarza, że powsadza polityków do więzienia. To pokazuje, że rządzi nami człowiek motywowany tylko przez zemstę i nienawiść. Miałem do czynienia z człowiekiem kompletnie zagubionym i rozbitym – ocenia poseł Zembaczyński
                .

Od dawna jest jasne, że tzw. "dobra zmiana" potrzebna jest Kaczyńskiemu tylko do zrealizowania jednego marzenia: wsadzenia do więzienia wszystkich swoich przeciwników.
                Zemsta - oto co tym człowiekiem kieruje. I niech nie opowiada bajek, że chodzi mu o Polskę, bo już tylko naprawdę ciemny lud może się na to nabrać.
                  • sorel.lina Re: Furia 19.07.17, 15:11
                    http://i64.tinypic.com/w81a84.jpg

I co teraz z Grupą Wyszehradzką, Międzymorzem, itp.?
                • 1zorro-bis Re: Furia 19.07.17, 15:09
                  a tutaj - cytat dnia!big_grin
                  ....." nie trawie ludzi, ktorzy robia z wlasnej geby wychodek w zaleznosci od okolicznosci..."big_grinbig_grinbig_grin
                  Ja tez, ja tez!!!!big_grinbig_grinbig_grin
                  • wscieklyuklad Re: Furia 19.07.17, 15:11
                    tyle, że ten Twój cytat pochpdzi z gęby o stałych cechach wychodka.
                    • 1zorro-bis Re: Furia 19.07.17, 15:15
                      DOKLADNIE! Tak jak i caly PIS.....big_grin
                      wscieklyuklad napisał:

> tyle, że ten Twój cytat pochpdzi z gęby o stałych cechach wychodka.
                      • sorel.lina Re: Furia 19.07.17, 15:30
                        https://i64.tinypic.com/118ljea.jpg

http://i63.tinypic.com/auz4n5.jpg
                        • sorel.lina Re: Furia 19.07.17, 15:38
                          Jarosław Kaczyński popełnił wczoraj gigantyczny błąd, za który przyjdzie mu srogo zapłacić. Prezes dał się wyprowadzić z równowagi w momencie, gdy oczy całego kraju skierowane były na parlament. Jego ordynarna wypowiedź nie tylko nie przystoi powadze parlamentarzysty, ale tym bardziej nie przystoi byłemu premierowi i osobie, która mieni się mężem opatrznościowym narodu.

Abstrahując od tego, że w normalnym demokratycznym kraju Kaczyński byłby już skończony, nie można nie zauważyć, że prezes zafundował opozycji gigantyczny prezent, bombę atomową do wykorzystania w przyszłych zmaganiach politycznych.

Każda następna kampania wyborcza, począwszy od wyborów samorządowych 2018, poprzez wybory parlamentarne 2019 i na wyborach prezydenckich 2020 skończywszy, powinna stać pod znakiem emitowania 30-sekundowych spotów, przypominających wszystkim Polakom wczorajsze zachowanie Kaczyńskiego. W spotach tych Kaczyński z pianą na ustach atakuje opozycję, obraża ją i oskarża o zamordowanie swojego brata, zaś po zakończeniu wypowiedzi lektor czyta: „czy chcesz, żeby twoim krajem rządził psychopata?„. Internet powinien zostać zaspany memami, gifami i filmami przypominającymi wczorajszą tyradę Kaczyńskiego. Przed taką nawałnicą prawdziwej i wstrząsającej treści trudno będzie się dobrej zmianie obronić.

Przekaz jasny, czytelny i potężny. Nie chcesz, żeby ktoś niestabilny psychicznie rządził krajem? Idź na wybory, zmień to, pomóż odsunąć PiS od władzy.

Prezes sam dostarczył swoim przeciwnikom bardzo mocnej amunicji. Co więcej, mediom narodowym trudno będzie tę bombę rozbroić. Mam poważne obawy, czy ktokolwiek z głową na karku kupi narrację, że Kaczyński został sprowokowany.

Wczoraj przekroczony został w Sejmie Rubikon. Nic już nie będzie takie samo, zaś spokój powróci dopiero wtedy, gdy PiS odsunięty zostanie od władzy. Po prezencie ze strony prezesa jest to bardziej możliwie niż kiedykolwiek wcześniej…

/crowdmedia/

• sorel.lina Re: Furia 19.07.17, 15:49
                            Śmiech to zdrowie i... zabójcza broń! big_grinbig_grinbig_grin

http://i66.tinypic.com/1177mlt.jpg
                  • 1zorro-bis Re: Furia 19.07.17, 15:13
                    Pawlowicz....podobno profesor - a styl i poziom handlary z bazaru.big_grin I potem mamy sie dziwic, ze cala reszta jej "fanow" mowi tym samym co ona jezykiem? big_grin Nawet na emigracji holota oglady nie nabrala...big_grin
                • wscieklyuklad Re: Furia 19.07.17, 15:10
                  A po cóż on podszedł do tego świra? Jakim prawem ten prymityw przywołuje kogoś do nogi - ma swe pieski, niech one aportują (vide mem z seymu z poszczekującym płaszczakiem i terleckim)
                  Należało odpowiedzieć lustrzanym gestem i przywołać tę gnidę do własnej ławy - jak chce coś przekazać to niech aportuje.
                  • wscieklyuklad Re: Furia 19.07.17, 16:44

Że też nie znalazł się żaden odważny, żeby wyciąć temu świrowi w kły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka