wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 18.08.26, 16:14 Hit ❗ Krzysztof Bosak chce zostać szefem MON. Facet, który ma maturę i na tym skończył. Studiował architekturę, ekonomię, filozofię – wszystko porzucił, bo „nie interesowało”. Dwa semestry na Collegium Humanum też zaliczył (z indywidualnym tokiem, oczywiście), ale dyplomu nie wziął, bo „nie miał czasu”. Zero doświadczenia w wojsku, zero w zarządzaniu czymkolwiek większym niż partia i portal, zero normalnej pracy poza polityką od czasów liceum. Asystent europosła, poseł, wicemarszałek, prezes Ruchu Narodowego – i tyle. I teraz ten sam człowiek ma zarządzać armią, budżetem obronnym i bezpieczeństwem kraju. Bo przecież jak ktoś nigdy nic realnego nie robił, to idealnie nadaje się do kierowania obroną narodową. „Zwrot był nagły” – no ba. Od narodowca z maturą do ministra obrony to już tylko jeden mały krok. Krok prosto w próżnię. Wyobrażacie sobie briefing? „Panowie generałowie, ja wiem, że nigdy nie byłem w wojsku, nie kończyłem żadnej akademii, nie zarządzałem nawet sklepem spożywczym, ale zaufajcie mi – przecież mam doświadczenie w… no… w byciu Bosakiem.” Jeśli to nie jest definicja „kwalifikacji politycznych”, to nie wiem, co jest. - Jacek Fogiel Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 19.08.26, 15:43 www.tokfm.pl/polityka/to-jest-wstrzasajace-wielowieyska-o-rewelacjach-morawieckiego?fbclid=IwY2xjawTykl5wZG9mAWV4dG4DYWVtAjEwAGJyaWQRMU1YNlY4MHhJNHJNdTNLTExzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEehP4NPK-HbfV97GkST9bqeCrhQZ-HcqAhaCCDdGehY9gagL0Sk3LFCPgYzwo_aem_tJ4vy1raY4NLJmYPx1NLdA&utm_campaign=mrf-facebook-tokfm&utm_source=facebook&utm_medium=social&mrfcid=202608196a85ada90d1a9d7f61ebc14f Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 19.08.26, 15:48 B. wicewojewoda podkarpacka z PiS Lucyna P. skazana na 2 lata więzienia. Przywłaszczyła 700 tys. zł z przedszkola... katolickiego Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 19.08.26, 15:53 Ha, ha, ha… 😂 Pani profesor Krystyna Pawłowicz właśnie ogłosiła, że kandydatura mec. Macieja Berka do Trybunału Konstytucyjnego jest „zbyt upolityczniona”. Czekaj, czekaj… Ta sama pani, która z sejmowej ławy PiS-u przeskoczyła prosto do TK, która przez lata była jednym z najgłośniejszych politycznych bojowników, która nie ukrywała swoich poglądów nawet w orzeczeniach… teraz odkryła, że upolitycznienie TK to coś złego? No proszę. Nagle standardy. Nagle apolityczność. Nagle „nie wolno polityków do Trybunału”. To już nie jest ironia. To jest poziom meta-ironii, przy którym nawet Kafka by się uśmiechnął. Pani Pawłowicz, dziękujemy za ten moment. Było przepysznie. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 19.08.26, 15:53 Ale jaja 🤣 Szymon Hołownia, który jeszcze niedawno tak pięknie odchodził z władz partii, bo „nie chce zarządzać” i potrzebuje przestrzeni na spokojne przemyślenia… właśnie ponoć wraca. I to nie byle jak. Ma zastąpić Pełczyńską-Nałęcz w rządzie, wziąć resort funduszy i zostać wicepremierem. Piękna lekcja konsekwencji. Najpierw oddajesz stery, bo „krok po kroku realizujesz to, co zapowiedziałeś”, a potem okazuje się, że najlepszym sposobem na przemyślenie przyszłości jest… wejście do rządu. Polska 2050 znowu w pełnej krasie. Najpierw rozłam, potem „umiarkowani”, a teraz wielki comeback założyciela. Jak w dobrym serialu – nikt nie odchodzi na zawsze, tylko robi sobie przerwę na reklamę. Brawo za kreatywność. Następny odcinek: Hołownia jako minister kultury, a potem znowu marszałek, a na deser wysoki komisarz ONZ. Trzymam kciuki, żeby tym razem naprawdę „nie chciał zarządzać”.. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 19.08.26, 16:01 www.facebook.com/reel/1579265500592576 Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 19.08.26, 16:05 Olszański powiedział to przy okazji wychwalania Iwana Sierowa. Zbrodniarza z NKWD współodpowiedzialnego za zbrodnię katyńską. Nie ma takiego antypolonizmu jak gaśnicowy "patriotyzm". Nagranie wideo z wypowiedzią można znaleźć w ostatnich rolkach na stronie. Polecamy przyjrzeć się reakcji ambasadora. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 19.08.26, 16:30 Nareszcie. 🔥 Donald Tusk powiedział to, na co Polska czekała od lat: „Nie będziemy się wahali. Użyję wszystkich dostępnych, zgodnych z prawem metod, żeby tę sytuację ostatecznie uzdrowić. I dotyczy to także pana Święczkowskiego. Wiem, że lubił podsłuchiwać. I według wielu danych także ja i moja rodzina byliśmy tego ofiarami.” Koniec z teatrem. Koniec z udawaniem, że nic się nie stało. 👊 Święczkowski to nie był zwykły prokurator. To był człowiek, który przez lata budował system, w którym służby, prokuratura i podsłuchy służyły do prywatnych wojen, zastraszania i rozliczeń. A teraz nagle ktoś mówi: wystarczy. Tusk nie owijają w bawełnę. Nie mówi „zobaczymy”, „przeanalizujemy”, „powołamy komisję”. Mówi wprost: idę po was. I to dotyczy też Święczkowskiego. 💥 To nie jest „polityczna zemsta”. To jest wreszcie elementarne przywracanie normalności. Państwo, w którym nikt nie jest bezkarny – nawet jeśli przez lata czuł się nietykalny. Ludzie tego właśnie oczekiwali. Nie kolejnych gładkich słów. Tylko twardych działań. I wygląda na to, że wreszcie się zaczynają. 💪 Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 19.08.26, 16:32 🔴 Tusk powiedział głośno to, co wszyscy podejrzewali: Romanowski na 99% siedzi w Naddniestrzu. Pod rosyjskim parasolem. I co? Natychmiast wybuchła panika. Pierwszy na barykady wyleciał Wójcik – czerwony jak indor, aż kipi ze złości, że prawda wreszcie wyszła na jaw. W Polsacie zaczął straszyć premiera: „Do dymisji albo będziesz uciekał!” Serio, panie Wójcik? Facet oskarżony o grube afery znika w rosyjskiej enklawie, a Ty zamiast zapytać „co on tam robi?”, gotujesz się jak indor i atakujesz tego, kto to ujawnił. To nie jest obrona niewinnego. To klasyczna reakcja kogoś, komu właśnie zgasło światło w piwnicy. Romanowski nie jest na Węgrzech na kawie. Jest tam, gdzie rosyjski parasol działa najlepiej. A Ty zamiast się wstydzić – kipiisz i straszysz. Polacy widzą. I zapamiętają. Jacek Fogiel # Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 19.08.26, 16:46 Za rok wybór będzie prosty jak drut! Albo putinowscy zdrajcy z polskim paszportem, albo demokratyczny, cywilizowany i prounijny rząd! 🤔 INNEGO WYBORU NIE BĘDZIE. I nie chcemy więcej słyszeć o narzekaniu na ciepłą wodę w krainie i spokój za oknem. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 20.08.26, 13:31 Można lubić lub nie lubić Giertycha, ale nie ma żadnego argumentu by się z nim nie zgodzić: • Nie zapomnę braku zaprzysiężenia prawdziwych sędziów TK. • Nie zapomnę lewej nominacji Przyłębskiej. • Nie zapomnę koni z Janowa Podlaskiego ( na krzywdę koni jestem szczególnie wrażliwy ). • Nie zapomnę przejęcia KRS i mianowania przez Piebiaka rzekomych sędziów do neoKRS. • Nie zapomnę jak przejęli najważniejsze izby SN. • Nie zapomnę jak lżyli I prezes SN. • Nie zapomnę jak okradali PCK. • Nie zapomnę Igora Stachowiaka skatowanego na komisariacie. • Nie zapomnę jak wrobili kierowcę seicento. • Nie zapomnę zwykłego człowieka, który się spalił za Polskę. • Nie zapomnę Kuchcińskiego za lotniczą taksówką. • Nie zapomnę jak im się nagrody należały. • Nie zapomnę jak traktowali niepełnosprawnych. • Nie zapomnę jak szef KNF Marek CH. żądał łapówki od Czarneckiego. • Nie zapomnę jak L. Czarneckiego chcieli wsadzić do aresztu za to że nagrał Marka Ch. • Nie zapomnę jak Kaczyński brał kopertę. • Nie zapomnę jak popełnili „samobójstwo” na Cyganie. • Nie zapomnę jak Tuska za nic ciągali po prokuraturach. • Nie zapomnę jak fałszowali wybory w 2019. • Nie zapomnę jak wyrok TK wydali upokarzając kobiety. • Nie zapomnę jak Policja je biła, aby przestały protestować. • Nie zapomnę dziewczyny, której złamali rękę. (Tak, tak ja „talib” takiemu Policjantowi to bym zafundował wiele lat odsiadki za to). • Nie zapomnę Dudy, który ułaskawił pedofila. • Nie zapomnę jak ich ból był większy niż mój. • Nie zapomnę respiratorów. • Nie zapomnę działek Morawieckiego. • Nie zapomnę dwóch wież. • Nie zapomnę jak koperty na wybory drukowali. • Nie zapomnę wielkiego samolotu Antonov z wieloma fałszywymi maseczkami. • Nie zapomnę im Pegasusa. • Nie zapomnę obrażania Unii. • Nie zapomnę przyjaźni z Orbanem i Le Pen. • Nie zapomnę jak długo czekali, aby uznać wiktorię Bidena. • Nie zapomnę afery mailowej. • Nie zapomnę Mejzy i jego uzdrowień. • Nie zapomnę jak chronili pedofilię w Kościele. • Nie zapomnę miliardów dla Rydzyka. • Nie zapomnę kilometrówek Czarneckiego. • Nie zapomnę, oj nie, TVP Kurskiego. • Nie zapomnę im przeorania do spodu prokuratury. • Nie zapomnę im złodziejstwa, chamstwa, buractwa, zorganizowanej przestępczości. • Nie zapomnę im tego, że próbowali de facto wprowadzić zamach stanu. • Nie zapomnę okradania spółek Skarbu Państwa. • Nie zapomnę nepotyzmu, kolesiostwa i fałszywych dyplomów. • Nie zapomnę wywożenia lasów do Chin. • Nie zapomnę wilii plus. • Nie zapomnę afery wizowej. • Nie zapomnę okradania Funduszu Sprawiedliwości. • Nie zapomnę, że ukradli pieniądze na sport. • Nie zapomnę im Suwarta i korupcji mediów. • Nie zapomnę syna Magdy Filiks. Nigdy. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 20.08.26, 13:38 www.facebook.com/reel/1413509434026574 Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 20.08.26, 14:19 Szewczuk z Konfederacji w programie Agnieszki Gozdyry w Polsacie tłumaczył, że ukraińskie 11-letnie dziewczynki w Bielsku-Białej i 12-latek z 14-latką w Bydgoszczy „prowokowały” do przemocy. Maresz Szewczuk mówi, że „broni sprawy polskiej, a nie ukraińskiej”, a o zaatakowanych dzieciach – że same sobie winne. 11-latki wyzywane w autobusie. 12-latek, któremu wykręcano rękę i rzucano odłamkami zniszczonego drona. 14-latka, która słyszała wyzwiska i groźby. I to według niektórych „prowokacja”. Dziecko w tym wieku nie prowokuje dorosłego do przemocy. Przemoc prowokuje tylko człowiek, który nie panuje nad sobą i wybiera najsłabszy cel. Kto broni takich słów, nie broni Polski. Broni pokrętnej logiki, w której ofiara zawsze jest winna. Wstyd. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 20.08.26, 14:24 Gdyby do 2015 roku ktoś powiedział mi, że takie kanalie i zera jak na przykład Mejza będą posłami na Sejm RP, wysłałbym go do psychiatry. Ale przecież to nie jest jakiś odosobniony przypadek. Jest cała "plejada" łajdaków, od Sejmu, aż po pałac. Do Admina FB: to materiał ze strony polityka, który prezentuję w celu uświadamiania, z jakim złem mamy do czynienia w polityce polskiej AD 2026 Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 20.08.26, 14:28 ■ Typ o wyglądzie żylaka odbytu ,@Michał Wójcik wywodzący się z najbardziej skompromitowanej złodziejstwem partii Suwerenna Polska, zaatakował rząd Donalda Tuska interpelacją o premie i nagrody dla ministrów. Chciał wywołać oburzenie hasłem o „korycie” i liczył na internetowy viral. Interpelacja okazała się wyjątkową "samojebką", a odpowiedź na nią, była nie orką ale orkanem: „W naszym rządzie nagród nie ma! Ostanie nagrody były w 2017 roku. Pan w 2017 roku w rządzie Szydło przyjął 40 800 zł nagrody” Wójcik, znany z kompromitującego zaskarżenia o niekonstytucyjność do TK, własnej, przez lata obowiązującej ustawy, tym razem chciał postawić Tuska pod ścianą, a skończył kompromitując rząd Szydło, siebie samego i resztę pis-owskich złodziei. Klasyczny przypadek typu „sam się zaorał” - interpelacja zamiast aktu oskarżenia stała się publiczną lekcją głupoty i hipokryzji. #InstytutPrawdy * Diabeł Stockton A czegóż oczekiwać od besmusgofca? Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 20.08.26, 14:41 www.facebook.com/reel/637540911661317 Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 20.08.26, 15:11 wiadomosci.onet.pl/kraj/sikorski-ostro-krytykuje-pomysl-morawieckiego-chodzi-o-strefe-schengen/c97jjpp?utm_campaign=onetwiadomosci-page-post&utm_content=article-fresh&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_term=cde-facebook-fresh-articles-daytime-3317&fbclid=IwY2xjawTz3BFwZG9mAWV4dG4DYWVtAjEwAGJyaWQRMU1YNlY4MHhJNHJNdTNLTExzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEeh2GHyFMh94yr63C8kFZ7h3KqgQZincSAfV-fIK0bc0TJGp7RJOvREmm4TDw_aem_hCqXtVGVkjSxIf397dd3Aw Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 20.08.26, 15:24 Waldemar Żurek W sprawie Pana Święczkowskiego powiem krótko: dokładnie sprawdzimy każdy wątek rzekomej inwigilacji ETPCz, o której opowiadał w TV Republika. Jeżeli popełnił przestępstwo jako szef ABW, za to również będzie musiał ponieść konsekwencje. Trzeba powiedzieć jasno - czas odpowiedzialności Pana Święczkowskiego nadchodzi. Proszę regulować odbiorniki, więcej informacji niebawem. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 20.08.26, 16:16 SIKORSKI OŚMIESZYŁ POSŁANKĘ PIS NA OCZACH CAŁEGO SEJMU! NIE MIAŁ ŻADNEJ LITOŚCI! TO JEJ KONIEC! Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 20.08.26, 16:20 🔴 SZOK I OBURZENIE! We Wrocławiu pobili parę Ukraińców. Dwóch już siedzi. Trzeci – facet, który walił dziewczynę, gdy nagrywała – nadal chodzi wolny! Według ustaleń to Jarosław R. – człowiek z przeszłością tak ciężką, że był skazany m.in. za rozczłonkowanie zwłok. I teraz znów? Znów ma być na wolności, podczas gdy ofiary mają pobite twarze i traumę? Policja go szuka, ale ile jeszcze ma chodzić po ulicach? Jak to możliwe, że ktoś z taką historią wciąż może spokojnie funkcjonować? To nie jest zwykła awantura. To skandal. I to się dzieje tu i teraz, we Wrocławiu. Komentujcie. Niech to usłyszą Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 20.08.26, 17:00 Konfederacje kwiczą, że dwa tygodnie tańszego paliwa to mało !!! Jak będziecie "rządzić "i zniesiecie podatki to będzie za darmo !!!🤣 Odpowiedz Link