stevex 03.01.10, 20:26 Macie ochotę na spacer na świeżym powietrzu to wyjdzcie teraz na zewnątrz w okolice centum :P Po paru minutach się uwędzisz ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
psychomaszyna Re: SMOG 03.01.10, 20:56 A jakieś służby ochrony środowiska to działają? Odpowiedz Link Zgłoś
aktyntasza Re: SMOG 27.01.15, 10:48 Jakiś czas temu przerobiłem ogrzewanie w swym domu na ekologiczne. Zaoszczędziłem i zainwestowałem dużo kasy w projekt potem super piec gazowy i wszystko było piękne dopóki nie przyszła mi faktura za gaz. Po sezonie grzewczym okazało się że muszę zapłacić 6 tysięcy za gaz a zarabiam 1600 złotych miesięcznie. Natychmiast zlikwidowałem to eko ogrzewanie, wstawiłem porządny duży piec węglowy i wydatki na ogrzewanie domu mam teraz dopasowane do dochodów rodziny ale niestety, nie jestem ekologiczny. Wychodzi na to że problem jest dużo większy bo za mało zarabiamy. Bieda i ubóstwo powoduje że nawet wyrzucenie papieru i butelek plastikowych do odpowiednich kontenerów zgodnie z ustawa śmieciową nie powoduje że jesteśmy ekologiczni. Bezrobotni, bezdomni, których nie stać na węgiel, po zapadnięciu zmroku opróżniają kontenery z plastikami i palą nimi w swych piecach. Zimą szczególnie przy większych mrozach całe rodziny chodzą po osiedlowych śmietnikach i zbierają wszystko co się da spalić. To są skutki likwidacji przez rząd miejsc pracy. Za nami aż 20 lat przemian w tym 10 lat Polski w Unii Europejskiej i mamy zacofane prawo, mamy ogromne zaległości prawne względem Unii Europejskiej, mamy brak wielu pilnych, potrzebnych przepisów, ustaw rozporządzeń. Gdzie oprócz Warszawy trafiają szumnie ogłaszane, wielkie pieniądze z Unii Europejskiej na remonty i nowe ekologiczne inwestycje. Tyle nam obiecywano i gdzie są te wielkie reformy ? Pani Kopacz obecnie nic nie robi i tylko chce dotrwać jakoś do następnych wyborów, kolejne rządy nic nie robią i nie wiadomo na co czekają? Pan Prezydent Komorowski robi dobrą minę do złej polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: SMOG 27.01.15, 15:20 A jakiej wielkości masz dom skoro tyle zapłaciłeś? Odpowiedz Link Zgłoś