Dodaj do ulubionych

Firmy Internetowe w Legionowie

20.02.15, 02:21
Najpierw tytuł miał być co się dzieje z GVT czyli moim obecnym operatorem.

Od kilku tygodni biuro GVT zamknięte na głucho, dziś zobaczyłem informację na stronie gvt.pl
"Informujemy, że od dnia 16 lutego 2015r, Biuro Obsługi Klienta zostanie przeniesione pod nowy adres:
ul. Piłsudskiego 41 (budynek Ratusza, parter) 05-120 Legionowo."

Chwila skojarzenia i okazuje się, że biuro zostało przeniesione do biura mojego poprzedniego kiepskiego operatora czyli IP-point. Dziś je odwiedziłem a tam obsługuje klientów ta sama kobieta która była na Sobieskiego, co ciekawe gdy wszedłem zobaczyłem że obsługuje również klientów IP-Pointa więc nieco zbaraniałem.
Czyżby GVT kupiło dużo większą konkurencję ??

Ale od czego są KRSy online
GVT
www.krs-online.com.pl/gvt-sp-z-o-o-krs-270774.html
bez zmian

IP-POINT
www.krs-online.com.pl/point-sp-z-o-o-krs-367845.html
wcześniej
Imię i nazwisko: Funkcja lub stanowisko:
Klejment Kinga Jolanta Członek Zarządu
Wielgosz Maciej Karol Członek Zarządu
obecnie Data aktualizacji: 2015-02-18
Nazwisko i imię Funkcja lub stanowisko
Maleszko Jacek Prezes Zarządu

Kolejne skojarzenie z pracy na Białołęce, Jacek Maleszko .... to JMDI
www.krs-online.com.pl/jmdi-krs-496098.html
Nazwisko i imię Funkcja lub stanowisko
Maleszko Jacek Właściciel

Czyli w efekcie wychodzi na to że JMDI kupiło zarówno IP-Point jak i GVT ?

Jeśli tak to wpisy dotyczące funkcjonowania tej firmy są nieco przerażające
Marki
forum.gazeta.pl/forum/w,450,131251454,149461779,Re_JMDI_wasze_opinie.html
forum.gazeta.pl/forum/w,450,131251454,150326373,Orzydliwa_nonszalancja_i_zlosliwosc.htmlBiałołeka
forum.gazeta.pl/forum/w,356,118170825,118170825,No_i_mam_taniej_8211_zgroza.html
forum.gazeta.pl/forum/w,356,125374257,125374257,Telewizja_JMDI.html
Ktoś ma w Legio JMDI ? Jak to działa ?

C.
Obserwuj wątek
    • celuizdam Re: Firmy Internetowe w Legionowie 20.02.15, 02:23
      Linki się rozjechały ...

forum.gazeta.pl/forum/w,450,131251454,149461779,Re_JMDI_wasze_opinie.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,450,131251454,150326373,Orzydliwa_nonszalancja_i_zlosliwosc.html
      Białołeka

forum.gazeta.pl/forum/w,356,118170825,118170825,No_i_mam_taniej_8211_zgroza.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,356,125374257,125374257,Telewizja_JMDI.html
      Ktoś ma w Legio JMDI ? Jak to działa ?

C.
      • nielot_dodo Re: Firmy Internetowe w Legionowie 20.02.15, 21:36
        Dali najlepszą ofertę do szkoły w Chotomowie. Owszem światłowód pociągnęli "za gratis" a potem przyjechał technik co rozpieprzył całą instalację w środku. Był taki ważny i mundry, że jak stał przy punkcie dystrybucyjnym to dwóch elektryków musiało stać przy nim i włączać/wyłączać zasilanie bo łun nie od prundu.
        Na szczęście wynajęto normalnego, białego informatyka i pozbierał to do kupy.
      • karolina.przadka Re: Firmy Internetowe w Legionowie 02.03.15, 08:56
        Pamiętaj, że piszą głównie rozczarowani, byli pracownicy itp.. Raczej jak ktoś jest super zadowolony to nie założy Ci wątku, polecam jest super :) do tego pamiętaj, że walczy ze sobą sporo operatorów, więc oliwy do ognia często dolewa konkurencja. poczytaj osiedlowe fora, ludzie wypowiadają się raczej pozytywnie o JMDI. ja nie na nich nie narzekam, a to co jest w tym wątku od którego dałeś link to jest takie wylewanie pomyj :) każdy z operatorów ma taki wątek. Nie warto się tym kierować. My z racji zmiany miejsca zamieszkania szukaliśmy opinii na temat GVT, a skoro oni są razem to jak dla mnie można się spokojnie nie bać. pozdrawiam Karo.
        • kwitkows Re: Firmy Internetowe w Legionowie 02.03.15, 21:49
          GVT miałem prawie od początku ich działalności z racji tego, że nie było nic innego w okolicy. Na początku była tragedia, do tego stopnia, że przez kilka miesięcy nie brali pieniędzy od nikogo na osiedlu. Widać było pełną amatorszczyznę, ale jakoś im się udało. Ale skoro utrzymali się tyle czasu na rynku to muszą mieć klientów, którzy od nich nie uciekają... Teraz próbują ze światłowodami, ale mają jakieś problemy. Udało im się dociągnąć światłowody do domków, ale drugi koniec ciągle nie trafił w internet.

Natomiast boję się co się stanie z IP Point po przejęciu przez JMDI.
          • karolina.przadka Re: Firmy Internetowe w Legionowie 05.03.15, 11:24
            Nic się nie stanie, bo ja mam teraz w JMDI i naprawdę nie narzekam. Bez większych problemów. Cenowo są spoko i jeśli chodzi o awaryjność to tez nie jest źle. Niektórych spraw nie da się przewidzieć, jak np. kiedyś przerwany światłowód przez robotników remontujących most Grota-Roweckiego. Pamiętam kiedyś tak było. Ale poza tym ja jestem z nich zadowolona. Więc raczej jeśli będą mieć POINT to nic na gorsze się nie zmieni. Myślę nawet, że jak się firma rozwija to lepiej.
            • zapalonyzabki Re: Firmy Internetowe w Legionowie 10.04.15, 00:00
              Uwaga!!! JMDI to oszuści!!! Najpierw chcieli za rozwiązanie umowy 10 miesięcy przed czasem ponad dwukrotność tego co zapłaciłabym kontynuując umowę do końca, a potem zaczęli pisać o ugodzie, a jak odpisałam im że w ogóle nie przyjmuje takiej opcji do wiadomości w tym samym dniu rozwiązali umowę z mojej winy i straszą że jak nie oddam dekoderów w komplecie na który składa się m.in. pudełko, baterie i instrukcja obsługi, to mi policzą za 2 tekturowe pudełka 60 zł, 4 baterie aaa 20 zł, 2 instrukcje obsługi 40 zł. Ten list oraz opis całej sytuacji trafi wkrótce do internetu, gdzie będzie można przeczytać i pośmiać się z głupoty i bezczelności JMDI.
              • zchotomowa Re: Firmy Internetowe w Legionowie 10.04.15, 21:17
                W JMDI przyjazd z Bialoleki do Chotomowa na 3 minuty (odległość: 10 km w obie strony) kosztuje 150 zł. I finalnie kase wzięli a faktury nie wystawili. Pytania?

Pozdrawiam,

Marcin
                • mieszkanieczbloku Re: Firmy Internetowe w Legionowie 11.04.15, 09:16
                  A usługa została wykonana czy fałszywy alarm?
                  • prawdziwy_jankiel Re: Firmy Internetowe w Legionowie 11.04.15, 09:21
                    mieszkanieczbloku napisał:

> A usługa została wykonana czy fałszywy alarm?

Jak dla mnie to nie ma różnicy, jest kasa powinna być faktura.
                    • mieszkanieczbloku Re: Firmy Internetowe w Legionowie 12.04.15, 18:09
                      prawdziwy_jankiel napisał:

> mieszkanieczbloku napisał:
                      >
                      > > A usługa została wykonana czy fałszywy alarm?
                      >
                      > Jak dla mnie to nie ma różnicy, jest kasa powinna być faktura.
                      _________________________--

I tu się mylisz... kara czy mandat nie jest fakturowana.. hehehee
                      poproś o fakturę policjanta ;)
                      • prawdziwy_jankiel Re: Firmy Internetowe w Legionowie 12.04.15, 20:06
                        mieszkanieczbloku napisał:

> I tu się mylisz... kara czy mandat nie jest fakturowana.. hehehee
                        > poproś o fakturę policjanta ;)

No fakt faktury nie dają. Ale jest potwierdzenie zapłaty.
                        • zchotomowa Re: Firmy Internetowe w Legionowie 12.04.15, 22:43
                          zamówioną usługę wykonali, kasę przyjęli, faktury im "się zapomniało". Potem udawali, że sprawy nie było. O tym, że wizyta "serwisantów" dała efekt zaledwie na 48h, już szkoda pisać :)

więc decyzje podejmujcie ostrożnie.

M
                          • zapalonyzabki Re: Firmy Internetowe w Legionowie 15.04.15, 23:37
                            witam
                            czy wy też manicie non stop problemy widzę że nie jestem jedyna
                            http//forum.gazeta.pl/forum/w,450,131251454,156945979,Re_JMDI_wasze_opinie.html

Uwaga!!! JMDI to oszuści!!! Najpierw chcieli za rozwiązanie umowy 10 miesięcy przed czasem ponad dwukrotność tego co zapłaciłabym kontynuując umowę do końca, a potem zaczęli pisać o ugodzie, a jak odpisałam im że w ogóle nie przyjmuje takiej opcji do wiadomości w tym samym dniu rozwiązali umowę z mojej winy i straszą że jak nie oddam dekoderów w komplecie na który składa się m.in. pudełko, baterie i instrukcja obsługi, to mi policzą za 2 tekturowe pudełka 60 zł, 4 baterie aaa 20 zł, 2 istrukcje obsługi 40 zł. Ten list oraz opis całej sytuacji trafi wkrótce do internetu, gdzie będzie można przeczytać i pośmiać się z głupoty i bezczelności JMDI.
    • kwitkows Re: Firmy Internetowe w Legionowie 22.02.15, 18:16
      Tak, JMDI kupiło IP Point, nie wiem czy całe czy tylko udziały Maćka. Ale co do GVT to się zdziwiłem.
      • kka69 Re: Firmy Internetowe w Legionowie 22.02.15, 21:54

a u mnie w sieci nic się nie zmieniło.
        Te-mobile działa , nawet lepiej niż 2 lata temu , no tak , wtedy prawie nie działało w Legionowie.

• zchotomowa [...] 23.02.15, 01:02
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • kubu5 Re: Firmy Internetowe w Legionowie 30.04.15, 15:40
      A każda z firm rozrzuca własne ulotki w tych samych lokalizacjach. Co wygląda dziwnie skoro to ten sam właściciel. na ulotkach pointu i gvt te same ceny:) ułuda konkurencji:)?
      domeny pointu jak i gvt w posiadaniu JMDI Jacek Maleszko.
      Ja nadal dostaje faktury z pointu:)
      Ciekawe czy w ramach trwającej umowy z jednym z tych podmiotów można bezkarnie zmigrować do drugiego?
      • kwitkows Re: Firmy Internetowe w Legionowie 01.05.15, 18:36
        U nas w bloku przepięli klientów IP-Point do switcha JMDI... Pytałem instalatorów jak to z nimi jest to powiedzieli, że spółki są oddzielne ale JMDI sprzedaje łącza i tv do Pointa i GVT oraz zajmuje się obsługą techniczną i serwisem. Czyli coś jakby GVT i Point posiadały jedynie okablowanie i dział sprzedaży... Point jakiś czas temu robił sieć z dofinansowania UE, może musi ciągle istnieć na rynku?
        • celuizdam Re: Firmy Internetowe w Legionowie 03.05.15, 15:13
          Co za firma, nawet nie potrafią nauczyć serwisantów dobrej bajki.

Nowy KRS GVT www.krs-online.com.pl/gvt-sp-z-o-o-krs-270774.html
          Skup Paweł Wiceprezes Zarządu

pl.linkedin.com/pub/pawe%C5%82-skup/b1/601/950
          Paweł Skup
          Specjalista ds. administracyjno-finansowych w JMDI Jacek Maleszko

NAZWA DOMENY: ip-point.pl
          serwery nazw: ns1.8p.pl. [80.82.16.58]
          ns2.8p.pl. [194.60.251.6]

NAZWA DOMENY: gvt.pl
          serwery nazw: ns1.8p.pl. [80.82.16.58]
          ns2.8p.pl. [194.60.251.6]

Czyli poza biurem w ratuszu maja też wspólny serwer na którym stoją strony firmowe.

Numery telefonów firmowych: GVT 22 300 24 00 Point 22 300 20 00 pula numeracyjna należy do Pointa.

Czyli jak widać chodzi o kasę i dofinansowania unijne, a ulotki są rzucane tylko GVT bo właśnie kolejny projekt jest realizowany.
    • cornellia Re: Firmy Internetowe w Legionowie 04.05.15, 14:04
      korzysta ktoś z internetu w ramach pakietu smartdom cyfrowego polsatu? Gdy jest pakiet to ok a jak bedzie po jego wykorzystaniu? Jaka predkość? obiecana 10 MB/s?
    • kubu5 Re: Firmy Internetowe w Legionowie 14.05.15, 12:49
      A czy ktoś używa tych nowych dekoderów ARRIS?
      • e-legionowo Re: Firmy Internetowe w Legionowie 27.05.15, 22:56
        Dekodery Arris to nic innego jak Motorole tylko jest już brand nowego właściciela.

www.gsmmaniak.pl/170751/google-sprzedaje-czesc-motorola-mobility/
        U nas w Forwebie sprawują się bez zarzutów, małe gabaryty i fajny design, klienci je polubili.
        • kubu5 Re: Firmy Internetowe w Legionowie 28.05.15, 11:22
          a można nagrywac na usb?
          jmdi oferuje usługę nagrywania w chmurze ale to tylko 10 h na tydzień a ja potrzebuje przechować dużo więcej na dłużej
          • e-legionowo Re: Firmy Internetowe w Legionowie 14.06.15, 11:40
            Wszystko zależy od oprogramowania i systemu danego operatora, u nas też tylko chmura ale dużo więcej miejsca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka