Dodaj do ulubionych

Nowy system gospodarki odpadami

01.06.12, 09:27
Wieliszew.pl
Czy będzie drożej niż jest? Jeśli opłaty będą tego rzędu jak w Legionowie w wielu przypadkach można mówić o 100% podwyżce. :/
Czy podpis pod artykułem wskazuje firmę, która zajmie się odbiorem nieczystości po przetargu?
Czy można liczyć na rozsądne decyzje rady (stawka za os., częstotliwość, itd.)?
Obserwuj wątek
    • pawelkownacki Re: Nowy system gospodarki odpadami 02.06.12, 21:44
      Nie ma i nie będzie wygranej firmy przed przetargiem.
      Mam nadzieję, że jakakolwiek firma zostanie wybrana pozwoli to na tanią ale i dobrą obsługę. Co do wysokości opłat - stawka będzie mogła być podana po przetargu, ale wszystko wskazuje, że będzie to oplata za osobę.
      Odnośnie Legionowa, to nie wiem czy ktoś w Legionowie chciałby powrotu dawnego systemu odbioru śmieci.
      • rockin.bandit Re: Nowy system gospodarki odpadami 31.12.12, 14:33
        bardzo dobrze, może w końcu skończy się śmiecenie lasów....... bo teraz to żal za dupę ściska.
        szkoda komuś 20 PLN i wiezie śmieci do lasu ..!!!!!
        • ralphie Re: Nowy system gospodarki odpadami 03.01.13, 08:14
          Nie byłbym takim optymistą. W moim przypadku (przyjmując, że nowa opłata na głowę to 10zł/m-c i pojemnik 120L) to wzrost ceny w stosunku do obecnej o 150%. Ilu w podobnej sytuacji stwierdzi, że nie będzie zamawiało dodatkowego pojemnika tylko te 120L pozostawi w lesie?
          • metron1 Re: Nowy system gospodarki odpadami 03.01.13, 10:26
            Nie wiem jak rozwiązano to w Wieliszewie ale w Legionowie nie ma żadnego limitu na odbiór śmieci.
            Owszem dostałem 120l pojemnik ale nie ma problemu gdy śmieci nie zmieszczą się do pojemnika, resztę ładuję do wora albo nawet dwóch w zimie (popiół z pieca ) i wszystko mam zabrane
            Jak dla mnie cenowo rewelacyjnie. Płacę 25,5 zł miesięcznie za 3 osoby, nie interesuje mnie co zrobić z resztą śmieci
            Prywaciarzowi płaciłem 22 zl za jeden pojemnik 110l który w zimie był pełen po kilku dniach plus plastik i butelki które musiałem wyzwozić do pojemników

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka