Dodaj do ulubionych

Bankructwo księżnej Yorku

25.06.10, 16:50
ej głupiutka urocza Sarah się wpakowała... szkoda
Obserwuj wątek
    • ossi-pol Bankructwo księżnej Yorku 27.06.10, 12:18
      Wredna, pazerna, głupia... Wybór należy do tabloidów!
      Fakt, popełniła błąd- Jasny Błąd.
    • ubiquitousghost88 Łachudrze zawsze na twarzy jest wypisane... 27.06.10, 12:32
    • wojtek-gdansk Prawdziwa księżniczka wyczuwa 27.06.10, 12:39
      Prawdziwy książę powinien wybierać prawdziwą księżniczkę za żonę. Prawdziwa
      księżniczka, to taka, która wyczuwa nawet ... ziarnko grochu przez piernaty.
      Szkoła sekretarek, he he, też mi edukacja. Obecna królowa Danii Małgorzata,
      już jako młoda księżniczka była wziętą ilustratorką książek i prowadziła
      niebanalną korespondencję z wieloma znanymi postaciami. No tak, ale to Dania
      jest najstarszą monarchią, i wbrew stwierdzeniu Szekspira wcale nie jest
      więzieniem :)
      • pensioner63 Wygórowane oczekiwania 27.06.10, 15:31
        wojtek-gdansk napisał:
        > Prawdziwy książę powinien wybierać prawdziwą księżniczkę za żonę.

Masz zbyt wygórowane oczekiwania. Chcesz aby żywi ludzie zachowywali się jak
        postacie z bajek. Sarah Ferguson jest księżną Yorku. Jej praprapradziadkiem był
        książę Buccleuch, prapradziadkiem wicehrabia Powerscourt. Poprzez babkę, lady
        Marian Montagu-Douglas-Scott, jest odległą kuzynką Alicji, księżnej Gloucester.
        Jej były mąż jest synem królowej brytyjskiej Elżbiety II. Więc artykuł jest o
        prawdziwej księżnice. A że życie jest inne niż bajka? Taka jest rzeczywistość.
        Idź do kina - tam obejrzysz autentyczne bajki.
      • lynnl Re: Prawdziwa księżniczka wyczuwa 27.06.10, 15:39
        Rozrzutność, brak myślenia o jutrze. Takie są konsekwencje. Odziedziczyłam
        znaczny majątek w postaci gruntów na terenie dużego miasta po dawnym
        gospodarstwie rolnym. Wydałam przez kilka ostatnich lat równowartość paru
        mieszkań głownie na ubrania projektantów, biżuterię, urządzanie domu, podróże i
        wizyty w najdroższych hotelach. Część straciłam na giełdzie nie mając pojęcia o
        inwestowaniu. Zostało mi jeszcze co nieco, ale szkoda tamtych pieniędzy. Na
        szczęście mam dobry zawód i pracę. To mnie ściąga na ziemię. Zobaczyłam ludzi,
        którzy mieli rodziców biednych jak przysłowiowe myszy kościelne i z kilku tys
        pensji potrafią sporo odłożyć w skali kilku lat. Wydawanie pieniędzy w nadmiarze
        podobnie jak objadanie się jest chorobliwe. Bierze się ze złych relacji w
        rodzinie, samotności itp
        • ubiquitousghost88 Dobrze piszesz. Łachudry często bywają rozrzutne 27.06.10, 16:18
          lynnl napisała:

> Rozrzutność, brak myślenia o jutrze. Takie są konsekwencje. Odziedziczyłam
          > znaczny majątek w postaci gruntów na terenie dużego miasta po dawnym
          > gospodarstwie rolnym. Wydałam przez kilka ostatnich lat równowartość paru
          > mieszkań głownie na ubrania projektantów, biżuterię, urządzanie domu, podróże i
          > wizyty w najdroższych hotelach. Część straciłam na giełdzie nie mając pojęcia o
          > inwestowaniu. Zostało mi jeszcze co nieco, ale szkoda tamtych pieniędzy. Na
          > szczęście mam dobry zawód i pracę. To mnie ściąga na ziemię. Zobaczyłam ludzi,
          > którzy mieli rodziców biednych jak przysłowiowe myszy kościelne i z kilku tys
          > pensji potrafią sporo odłożyć w skali kilku lat. Wydawanie pieniędzy w nadmiarz
          > e
          > podobnie jak objadanie się jest chorobliwe. Bierze się ze złych relacji w
          > rodzinie, samotności itp
          • inzynier2 Obwinianie innych za swoje błędy 27.06.10, 16:55
            lynnl napisała:
            > Wydawanie pieniędzy w nadmiarze podobnie jak objadanie się jest
            > chorobliwe. Bierze się ze złych relacji w rodzinie, samotności itp

Nieładnie jest obwiniać za swoje błędy rodzinę, otoczenie czy wręcz pisać, że to
            choroba, a nie mój brak rozsądku. Może to pozwala ci zachować lepsze samopoczucie.

Dobrze wiedzie się ludziom, którzy są odpowiedzialni za siebie, za swoją
            rodzinę, dobrze wypełniają swoje obowiązki w pracy. Takich ludzi darzę
            szacunkiem. Wadą feudalizmu było, że tytuły i władza były dziedziczone.
            Demokracja ma zaletę, że możemy wybrać do władz ludzi odpowiedzialnych, a nie
            jesteśmy skazani na takich jak księżna Yorku lub książę Karol. Może nie wszyscy
            lubią czuć się odpowiedzialnymi za swój wybór. Wolą oczekiwać, że jakiś święty
            ześle z nieba błogosławieństwo i wszystko będzie dobrze.
      • antenka_beretowa Re: Prawdziwa księżniczka wyczuwa 27.06.10, 19:33
        wojtek-gdansk napisał:

> Prawdziwy książę powinien wybierać prawdziwą księżniczkę za żonę. Prawdziwa
        > księżniczka, to taka, która wyczuwa nawet ... ziarnko grochu przez piernaty.
        > Szkoła sekretarek, he he,
    • zyd_suss Rude to wredne 27.06.10, 15:27
      co należało udowodnić
    • yamata Bankructwo księżnej Yorku 27.06.10, 20:15
      Dno. I taka mieni się być lepszą od prostytutki. Tyle że tamta wykonuje swe
      zadania taniej, lepiej i dyskretniej. Przewaga krwi? Może to jej nadmiar
      uderzył jej do główki? A może wychodzi przekazywane genetycznie szaleństwo,
      które karze podcinać gałąź na której się siedzi? Zwykła Bukietowa z pretensjami...
      Należy tylko życzyć sobie, że Anglicy obrócą to w żart. I jakiś Jaś Fasola
      wyszydzi tę niunię tak, że się przeprowadzi do USA. Tam znajdzie podatniejszy
      grunt dla swoich działań.
      Bo jeśli już utrzymuje się instytucję monarchii dla ozdoby państwa, to niech
      to chociaż będzie ozdoba...
    • amonavis Bankructwo? -kompletna bzdura! Ona po prostu upraw 27.06.10, 23:40
      ia to co nazywa sie lobbingiem! Lobbing to jest zalegalizowana forma
      korupcyjnego smarowania roznych biznesow. Dlaczego ona biedna nie moze
      tego robic a setki amerykanskich (i nie tylko) senatorow, politykow na
      calym swiecie moze? Ano, odpowiedz jest prosta. Wlazla komus w jego
      dzialke i musi ja spotkac kara. Tu na zachodzie, kazdy musi
      byc "stowarzyszony", na tej samej zasadzie jak np. tz. courtierzy od
      sprzedazy domow. Tak, zeby bylo wiadomo co kto robi i komu musi odpalic
      dole. Ona dzialala na wlasna i swego bylego meza reka i tu jest kot
      pogrzebany. Nie wierze, aby andrzejek o tym nie wiedzial.
    • piotrpsp Bankructwo księżnej Yorku i "Gazety" 28.06.10, 04:49
      Co to kogo obchodzi ca jakas ksiezna robi? Po co pisac ze ktos ssal
      palec? Albo ze nie miala biustonosza? Takie rzeczy sa dobre dla
      innych czytelnikow. "Gazeta" psuje sie i jej czytelnicy rowniez
      (sadzac po komentarzach do tego artykulu). Co czytac zeby dowiedziec
      sie czegos o Polsce i tym jak wyglada swiat widziany z Polski, bez
      angeliny, bez sary a zlaszcza bez dody?
      • ku.ku.lka Re: Bankructwo księżnej Yorku i "Gazety" 28.06.10, 07:46
        No Ciebie przecież przeczytałeś...inni też. Wydaje Ci się, że GW jest gazetą dla
        Noblistów? No to się myliłeś...Nie przeżyliby 2 wydań.

Z Twojego pytania bije taki poziom naiwności, że struchlałem...Czego chcesz się
        dowiedzieć? Z jakiej perspektywy? Sądzisz, ze Polscka jest monolitem?
        Najjaśniejszą Rzeczypospolitą z jedną tylko opinią o świecie? Pytasz o politykę?
        gospodarkę? Sport? Obyczaje? Chcesz opinie liberałów? Konserwatystów? "słuchaczy
        Radia Maryja"? No nie wiem o co Ci chodzi...Czytaj co się da...nie pasuje
        zmieniaj źródło ale z GW nie zrobisz nagle innej gazety niż jej z jej
        słabościami i silnymi stronami. Nie rozumiem do kogo ta pretensja...
    • fleshless tak to jest jak dla pieniędzy gotów g,ówno zjeść 28.06.10, 12:30
      patrzcie dzieci i uczcie się!
    • anna-888 Bankructwo księżnej Yorku 28.06.10, 13:46

Bawi sie w oszusta niestety. Nie jest az taka biedna bo ma roznych
      sponsorow, reklamy i gazety jej przeciez placa. Niedawno wybrala SPA
      ekslusywne w Portugalii. Jest brzydka przeciez a wszyscy robia ja
      piekna jak sie ladnie ubierze i pomaluje !!
    • troll_bagienny Taka z niej dama, jak z koziej dupy trąba 28.06.10, 15:55
      Tak to jest, niestety, jak swołocz dorwie się do arystokratycznego
      żłoba, na dodatek dotowanego przez podatników. I nawet ładna nie
      jest, ot, taka wiejska dziewucha z tłustym dupskiem i dwiema lewymi
      rękami, leniwy pazerny troll i bezguście, a jako wisienka na tort -
      skłonności do łapówkarstwa.
    • plus_minus_zero juz kiedys dala sie poznac kiedy zdefraudowala 28.06.10, 16:14
      zebrane w Polsce pieniadze na cele charytatywne... ksiezna?????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka