asiazlasu 10.09.10, 09:46 wszystko to obrzydliwe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antychreza Po lekcjach 11.09.10, 15:23 W ramach radosnej twórczości zrobiłam kiedyś podpatrzone u Makłowicza polędwiczki wieprzowe z miodem i musztardą. A potem z chilli i sokiem malinowym. Na swoja obronę mam tylko to, że mięso kupiłam za swoje... A przepisy tym razem zdecydowanie niefajne. Dorosły uzna, że obrzydliwe, a nastolatkowi nie będzie się chciało robić. Odpowiedz Link Zgłoś
madziula987 Po lekcjach 12.09.10, 00:37 moimi pierwszymi samodzielnymi potrawami była jajecznica i zupa pomidorowa( zupa robiona z telefonem do taty w ręku :D ) Odpowiedz Link Zgłoś
leszczka Re: Po lekcjach 12.09.10, 14:59 Waszym zdaniem te propozycje są obrzydliwe? To są prościutkie przepisy, trzy podstawowe składniki na krzyż, łatwe do zrobienia i bezpieczne, do zjedzenia. Taki domowy "fast-food". Pamiętam, jak z koleżanką smażyłyśmy na oleju banany, a potem sowicie posypywałyśmy je czekoladą mleczną - pycha :-D Odpowiedz Link Zgłoś
asiazlasu Re: Po lekcjach 13.09.10, 13:36 "Taki domowy "fast-food". Pamiętam, jak z koleżanką smażyłyśmy na oleju banany, a potem sowicie posypywałyśmy je czekoladą mleczną - pycha :-D " moze chodzi o to ze to fast-food wlasnie ...? chociaz nie, mozna jesc szybko przyrzadzone a dobre potrawy. Banan na oliwie bym wyrzy...(maslo koniecznie !) a czekolada mleczna jest dobra w smaku tylko dla dzieci bo doroslym zazwyczaj ten smak sie zmienia. Dla zdrowia natomiast tylko gorzka. Te przepisy to takie mydlo i powidlo bez sensu byle nawalic kalorii i cukru. Zadnej finezji nie ma. Nazywam to wypelnianiem brzucha. A przeciez wojna sie juz skonczyla .... Odpowiedz Link Zgłoś