asiazlasu 01.11.10, 20:57 "Do niedawna byłam Polakiem katolikiem" przepraszam, to list o transwestytach ? Co to ma oznaczac takie pisanie ?" Bylam Polka katoliczka" to za skomplikowane ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dolloresa Re: Ja, Polak katolik 01.11.10, 21:19 zadtanawiam sie ktore z was to debil, a ktory analfabeta? nie znacie pojecia - literowka lub tz "czeski blad"? jak nie macie okreslonego swiatopogladu to - morda w kubel i sie nie odzywac na tematy o ktorych nie macie jakiegokolwiek pojecia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiazlasu Re: Ja, Polak katolik 01.11.10, 23:29 dolloresa napisała: > zadtanawiam sie ktore z was to debil, a ktory analfabeta? nie znacie pojecia - > literowka lub tz "czeski blad"? > jak nie macie okreslonego swiatopogladu to - morda w kubel i sie nie odzywac > na tematy o ktorych nie macie jakiegokolwiek pojecia!!! ha ha ha :-D nie nalezy sie tak denerwowac, to szkodzi na zdrowie. Co do tematu i swiatopogladu - b skomplikowany sposob wytlumaczenia sprawy skadinad ewidentnej. Odpowiedz Link Zgłoś
takisobienik Re: Ja, Polak katolik 03.11.10, 11:41 dolloresa napisała: > zadtanawiam sie ktore z was to debil, a ktory analfabeta? Ja też. Zwłaszcza biorąc pod uwagę to, co sama piszesz. > nie znacie pojecia - literowka lub tz "czeski blad"? Czeski błąd – popularna, potoczna nazwa błędu przestawienia znaków, powstałego w trakcie maszynowego przepisywania tekstu (np. na maszynie do pisania lub klawiaturze komputera), a niegdyś również w trakcie prac zecerskich. Jest to konkretny rodzaj błędu polegający na przestawieniu kolejności dwu sąsiednich znaków w tekście. Czeskie błędy zalicza się do literówek. pl.wikipedia.org/wiki/Czeski_b%C5%82%C4%85d Odpowiedz Link Zgłoś
dolloresa Ja, Polak katolik 01.11.10, 21:38 Mam moze troche wiecej lat, ale katoliczka to juz bardzo dawno sie nie czuje, mimo, ze bylam w tej wierze wychowywana. Moim zdaniem jestem bardziej chrzescijanka nie nalezaca do zadnego kosciola, zyjaca wedlug zasad dekalogu. Sumienie stanowi o czlowieczenstwu i tylko jednostka sama w sobie jest za nie odpowiedzialna. Kosciol powinien byc duchowa podpora czlowieka wierzacego,a nie jego nadzorca. Mam niekiedy wrazenie, ze niektorym klerykom marzy sie powrot do "Swietej Inkwizycji", gdzie ludzie byli ciemni i niedoudzeni, ktorym mozna bylo kazda bzdure wmowic tlumaczeniem - jasli nie zrobisz tak i tak to cie spotka kara boska. Niestety jesli Kosciol katolicki nie pojdzie z duchem czasu i nie dostosuje sie do obecnych realiow, to jego upadek bedzie bardzo bolesny i druzgocacy. Odpowiedz Link Zgłoś
takisobienik Re: Ja, Polak katolik 03.11.10, 11:43 asiazlasu napisała: > "Do niedawna byłam Polakiem katolikiem" Myślę, że tu jednak zastosowano celowo rozpowszechnioną zbitkę "Polak-katolik". Jak ona odnosi się do płci autorki, to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
marajka Ja, Polak katolik 11.11.10, 14:17 Mnie zawsze dziwi, kiedy człowiek odchodzi od Kościoła, bo KRK mu się nie podoba. Tak jakby KRK był jedynym Kościołem chrześcijańskim... Znam sporo ludzi, którzy od KRK odeszli, bo się z nim nie zgadzali, ale nie odeszli od Boga i Kościoła jako wspólnoty wiernych, w którym głosi się Ewangelię i udziela sakramentów. Odpowiedz Link Zgłoś