nazwakontazajeta 07.03.11, 16:59 Gdyby to działo się w 2010, powstałaby jeszcze książka "Why Spanish mothers are superior". "Hildegart: Battle hymn of the Tiger Mother" itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mimbla.londyn Żywa lalka 07.03.11, 17:21 'Zabiłam moją córkę w pełni świadomie, nie jestem niepoczytalna' Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Re: Żywa lalka 07.03.11, 17:23 'Zabiłam moją córkę w pełni świadomie, nie jestem niepoczytalna' Iloma skomplikowanmi drogami biegna mysli kobiety, zeby stworzyc taki oksymoron... Odpowiedz Link Zgłoś
mali_kali Pamietajcie Faszyzm to socjalizm i lewica! 07.03.11, 17:51 Nie zapomnijcie o tym nigdy. Nie dajcie sobie wmowic choroby. Faszyzm to narodowy socjalizm. Lewica i socjalizm to nie liberalizm, lecz kontrola. Nadzor nad spoleczenstwem przez centralnie zarzadzane biura. Tak zawsze bylo i bedzie. Chcesz, aby panstwo kontrolowalo to lub tamto? A moze chcesz wolnosci? Przestancie myslec egoistycznie wolnosc nalezy sie wszystkim, a nie tylko MNIE. Lewico... Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Pamietajcie Faszyzm to socjalizm i lewica! 08.03.11, 10:41 Najgorsi są pie...ię.i doktrynerzy, którzy w ramach doktryny są gotowi zagłodzić własny naród, jak Mao czy Balcerowicz. Najlepiej żyje się w systemach mieszanych, a rządzić powinni pragmatycy. Czasami te centralne zarządzane biura lepiej się sprawdzają, niż sztywne się trzymanie głupawych doktryn o niewidzialnej ręce wolnego rynku, a przykładem jest chociażby Korea Południowa, Japonia. Budowa Airbusa, Nokii, Renault, Elektrownie atomowe w Francji itd. W Polsce nigdy nie powstanie nowoczesny przemysł bez działań państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Żywa lalka 07.03.11, 17:58 robertcb2 napisał: > > Świadomość to nie mózg. Mózg jest kwantowym odbiornikiem duchowej świadomości. itd bullshit bullshit i wymyślone chciejstwo bez dowodów miałeś kiedyś psa albo kota? Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Żywa lalka 07.03.11, 18:10 To prawdziwa historia? Czyli psyhopatia jest dzidziczna. Odpowiedz Link Zgłoś
sid-the-sloth Re: Żywa lalka 07.03.11, 19:01 Pierwszy komentarz świetny.:D A historia niesamowita. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd :-D Cudowne... 07.03.11, 19:45 Moje umilowanie patologii nie wytrzymalo calego tekstu. A podczas lektury przez caly czas mialem przed oczyma rozhisteryzowane "yntelektualystky" w Manify, z gebami pelnymi frazesow i mysloemocjami buzujacymi pod kopulka... Odpowiedz Link Zgłoś
kownopalka Re: :-D Cudowne... 07.03.11, 23:19 A ja miałam przed oczami cały czas rozhisteryzowanych chamów, męskich szowinistów, zakompleksiałych flrustratów, nie mających nic pod kopółką oprócz lęku. Odpowiedz Link Zgłoś
epime Re: :eee... 07.03.11, 23:44 Co to jest "F L USTRAT"? O ile wiem jest słowo FRUSTRAT i w tym kontekście by pasowało. Pomimo wszelkiej życzliwości obawiam się, że nie była to literówka. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd E tam: co to jest "kopÓłka"? 08.03.11, 01:01 Czy to taka półka na której się kopuluje? Czy może półka dołączona do innej? A o to czemu artykuł o niepełnosprytnych kobietach przywiódł jej na myśl mężczyn nawet nie pytam: to pewnie miała być niezdarna próba riposty ze strony tej niewiasty wymagającej parytetu. Odpowiedz Link Zgłoś
bd-75 Leczenie lewactwa powinno być refundowane... 07.03.11, 23:49 ...dla dobra dotkniętych tą straszną chorobą, jak i ich otoczenia. Mam na myśli każdy rodzaj lewactwa, czerwony i brunatny. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Leczenie lewactwa powinno być refundowane... 08.03.11, 10:25 Najgorsi są doktrynerzy, którzy w ramach doktryny są gotowi zagłodzić własny naród, jak Mao czy Balcerowicz. Najlepiej żyje się w systemach mieszanych, a rządzić powinni pragmatycy. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Federico Garcia Lorca, poeta, 08.03.11, 00:12 został w tamtym czasie zamordowany pod naciąganymi pozorami, lecz wiadomo,że chodziło o jego homoseksualizm. Z jednej strony mamy chorą kobietę , nie do końca integralną osobę - a z drugiej władzę chrześcijan - katolików - skrytobójców. Ona zaś skrytobójcą nie była i wzięła całą odpowiedzialność , w przeciwieństwie do - na zawsze / i jak zawsze/ anonimowych - chrześcijan. Odpowiedz Link Zgłoś
aaron_agorenstein Zmyślasz 08.03.11, 00:22 wcale nie "wiadomo", że chodziło o homoseksualizm Lorki. To tylko jedna z hipotez. Daleko bardziej prawdopodobne jest, że chodziło o całkiem prywatne porachunki. Jak to w czasie wojny domowej bywa. Ideologię obie strony dorabiają potem. W zależności od czasu, mody itp. Teraz jest moda na prześladowanych homoseksualistów, więc Lorca ginie jako homoseksualista. Ja jeszcze pamiętam czasy, gdy ginął jako prześladowany rewolucjonista a o jego homoseksualizmie nikt nie wspominał. A może najlepiej zapamiętać Lorkę jako poetę? Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd To moze okazac sie za trudne :) 08.03.11, 01:05 Wiesz: ludziom ktorzy pomordowanych w Auschwitz dziela na Polakow, Zydow, Rosjan, Cyganow, itp. oraz... homoseksualistow, naprawde wiele rzeczy moze sie w lebku nie zmiescic. Odpowiedz Link Zgłoś
o_retyy To zupełnie jak Matka Agora i jej dzieci 08.03.11, 09:26 To zupełnie jak Matka Agora i jej dzieci - działają te same mechanizmy i motywy, może się skończyć równie tragicznie... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Wszystko niejednoznaczne 08.03.11, 12:09 Bardzo ciekawa historia. Pokazuje, jakie to wszystko niejednoznaczne: Dobra lewica zakończyła religijną represyjność wobec kobiet, popieraną przez złą prawicę. Dobra prawica zakończyła przymusowe sterylizacje eugeniczne, popierane przez złą lewicę. Dobra lewica, zła prawica? Czy na odwrót? Odpowiedz Link Zgłoś
jean.paul Żywa lalka 09.03.11, 14:39 rewelacyjny tekst! trzyma w napieciu, az mi ciarki po plecach przechodzily. Odpowiedz Link Zgłoś
oneup ciekawa historia, choć zakończenie przewidywalne 19.03.11, 21:15 o myślącej kobiecie, która chciała czegoś nauczyć głupi naród. Odpowiedz Link Zgłoś