Dodaj do ulubionych

Żywa lalka

07.03.11, 16:59
Gdyby to działo się w 2010, powstałaby jeszcze książka "Why Spanish mothers are superior". "Hildegart: Battle hymn of the Tiger Mother" itp.
Obserwuj wątek
    • ikcort WTF!? 07.03.11, 17:17
      WTF!?
    • mimbla.londyn Żywa lalka 07.03.11, 17:21
      'Zabiłam moją córkę w pełni świadomie, nie jestem niepoczytalna'
      • mimbla.londyn Re: Żywa lalka 07.03.11, 17:23
        'Zabiłam moją córkę w pełni świadomie, nie jestem niepoczytalna'

Iloma skomplikowanmi drogami biegna mysli kobiety, zeby stworzyc taki oksymoron...
    • mali_kali Pamietajcie Faszyzm to socjalizm i lewica! 07.03.11, 17:51
      Nie zapomnijcie o tym nigdy. Nie dajcie sobie wmowic choroby. Faszyzm to narodowy socjalizm. Lewica i socjalizm to nie liberalizm, lecz kontrola. Nadzor nad spoleczenstwem przez centralnie zarzadzane biura. Tak zawsze bylo i bedzie.

Chcesz, aby panstwo kontrolowalo to lub tamto? A moze chcesz wolnosci? Przestancie myslec egoistycznie wolnosc nalezy sie wszystkim, a nie tylko MNIE. Lewico...
      • myslacyszaryczlowiek1 Re: Pamietajcie Faszyzm to socjalizm i lewica! 08.03.11, 10:41
        Najgorsi są pie...ię.i doktrynerzy, którzy w ramach doktryny są gotowi zagłodzić własny naród, jak Mao czy Balcerowicz.
        Najlepiej żyje się w systemach mieszanych, a rządzić powinni pragmatycy.
        Czasami te centralne zarządzane biura lepiej się sprawdzają, niż sztywne się trzymanie głupawych doktryn o niewidzialnej ręce wolnego rynku, a przykładem jest chociażby Korea Południowa, Japonia. Budowa Airbusa, Nokii, Renault, Elektrownie atomowe w Francji itd.
        W Polsce nigdy nie powstanie nowoczesny przemysł bez działań państwa.
    • te_rence Re: Żywa lalka 07.03.11, 17:58
      robertcb2 napisał:

>
      > Świadomość to nie mózg.
      Mózg jest kwantowym odbiornikiem duchowej świadomości. itd

bullshit bullshit i wymyślone chciejstwo bez dowodów
      miałeś kiedyś psa albo kota?
    • titta Re: Żywa lalka 07.03.11, 18:10
      To prawdziwa historia?
      Czyli psyhopatia jest dzidziczna.
    • sid-the-sloth Re: Żywa lalka 07.03.11, 19:01
      Pierwszy komentarz świetny.:D
      A historia niesamowita.
    • pamejudd :-D Cudowne... 07.03.11, 19:45
      Moje umilowanie patologii nie wytrzymalo calego tekstu.

A podczas lektury przez caly czas mialem przed oczyma rozhisteryzowane "yntelektualystky" w Manify, z gebami pelnymi frazesow i mysloemocjami buzujacymi pod kopulka...
      • kownopalka Re: :-D Cudowne... 07.03.11, 23:19
        A ja miałam przed oczami cały czas rozhisteryzowanych chamów, męskich szowinistów, zakompleksiałych flrustratów, nie mających nic pod kopółką oprócz lęku.
        • epime Re: :eee... 07.03.11, 23:44
          Co to jest "F L USTRAT"? O ile wiem jest słowo FRUSTRAT i w tym kontekście by pasowało. Pomimo wszelkiej życzliwości obawiam się, że nie była to literówka.
          • pamejudd E tam: co to jest "kopÓłka"? 08.03.11, 01:01
            Czy to taka półka na której się kopuluje?

Czy może półka dołączona do innej?

A o to czemu artykuł o niepełnosprytnych kobietach przywiódł jej na myśl mężczyn nawet nie pytam: to pewnie miała być niezdarna próba riposty ze strony tej niewiasty wymagającej parytetu.
    • bd-75 Leczenie lewactwa powinno być refundowane... 07.03.11, 23:49
      ...dla dobra dotkniętych tą straszną chorobą, jak i ich otoczenia. Mam na myśli każdy rodzaj lewactwa, czerwony i brunatny.
      • myslacyszaryczlowiek1 Re: Leczenie lewactwa powinno być refundowane... 08.03.11, 10:25
        Najgorsi są doktrynerzy, którzy w ramach doktryny są gotowi zagłodzić własny naród, jak Mao czy Balcerowicz.
        Najlepiej żyje się w systemach mieszanych, a rządzić powinni pragmatycy.
    • saint_just Federico Garcia Lorca, poeta, 08.03.11, 00:12
      został w tamtym czasie zamordowany pod naciąganymi pozorami, lecz wiadomo,że chodziło o jego homoseksualizm. Z jednej strony mamy chorą kobietę , nie do końca integralną osobę - a z drugiej władzę chrześcijan - katolików - skrytobójców. Ona zaś skrytobójcą nie była i wzięła całą odpowiedzialność , w przeciwieństwie do - na zawsze / i jak zawsze/ anonimowych - chrześcijan.
      • aaron_agorenstein Zmyślasz 08.03.11, 00:22
        wcale nie "wiadomo", że chodziło o homoseksualizm Lorki. To tylko jedna z hipotez. Daleko bardziej prawdopodobne jest, że chodziło o całkiem prywatne porachunki. Jak to w czasie wojny domowej bywa. Ideologię obie strony dorabiają potem. W zależności od czasu, mody itp. Teraz jest moda na prześladowanych homoseksualistów, więc Lorca ginie jako homoseksualista. Ja jeszcze pamiętam czasy, gdy ginął jako prześladowany rewolucjonista a o jego homoseksualizmie nikt nie wspominał. A może najlepiej zapamiętać Lorkę jako poetę?
        • pamejudd To moze okazac sie za trudne :) 08.03.11, 01:05
          Wiesz: ludziom ktorzy pomordowanych w Auschwitz dziela na Polakow, Zydow, Rosjan, Cyganow, itp. oraz... homoseksualistow, naprawde wiele rzeczy moze sie w lebku nie zmiescic.
    • o_retyy To zupełnie jak Matka Agora i jej dzieci 08.03.11, 09:26
      To zupełnie jak Matka Agora i jej dzieci - działają te same mechanizmy i motywy, może się skończyć równie tragicznie...
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Wszystko niejednoznaczne 08.03.11, 12:09
      Bardzo ciekawa historia. Pokazuje, jakie to wszystko niejednoznaczne: Dobra lewica zakończyła religijną represyjność wobec kobiet, popieraną przez złą prawicę. Dobra prawica zakończyła przymusowe sterylizacje eugeniczne, popierane przez złą lewicę. Dobra lewica, zła prawica? Czy na odwrót?
    • miliwati Re: Żywa lalka 08.03.11, 15:00
      Artykuł w gruncie rzeczy o niczym.
    • jean.paul Żywa lalka 09.03.11, 14:39
      rewelacyjny tekst! trzyma w napieciu, az mi ciarki po plecach przechodzily.
    • oneup ciekawa historia, choć zakończenie przewidywalne 19.03.11, 21:15
      o myślącej kobiecie, która chciała czegoś nauczyć głupi naród.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka