Dodaj do ulubionych

Chcę odzyskać miłość

10.04.11, 13:22
Standardowe tłumaczenie dorosłego dziecka alkoholika. Zawsze ten sam schemat związku: wahanie przed zaangażowaniem, wykorzystywanie partnera, sprawianie mu przykrości. I jeszcze te patetyczne wyznanie: (...) jeśli nagrodą za to cierpliwe wyczekiwanie jest jej miłość, to zamieniam się w Penelopę, która dziesięć lat wypatrywała na horyzoncie łodzi swojego ukochanego Odyseusza. Stary, daj dziewczynie spokój. Już się wystarczająco w życiu nacierpiała. Zasługuje na kogoś lepszego. Ty udaj się na leczenie DDA, może coś z tego będzie. Zauważ, że to szybkie przechodzenie z jednego stanu emocjonalnego w drugi, też jest charakterystyczne dla DDA.
Obserwuj wątek
    • sarahsarah Re: Chcę odzyskać miłość 10.04.11, 16:41
      nie zgadzam sie, autor powinien byc moze odrzucic ta romantyczno-patetyczna retoryke, ktora nazywa pozytywistyczna i dac sobie czanse, pojsc na terapie, bo choc cos juz zrozumial, to jeszcze duzo pracy przed nim i nie powinien obarczac tym drugiej osoby, a zawalczyc o kogos na kim mu zalezy nie zaszkodzi, byc moze Izie tez wciaz zalezy na nim, a co najwazniejsze, powinien jej opowiedziec cala swoja historie i to, co juz o sobie wie
    • triss_merigold6 Re: Chcę odzyskać miłość 10.04.11, 17:45
      Nie zawracaj pannie głowy. Egzaltacja jest żałosna.
      • mr.kev Re: Chcę odzyskać miłość 10.04.11, 21:05
        Zamiast czekać, staraj się.
        Popracuj nad sobą.
        Bo jak Ty sobie będziesz czekał, to ta wspaniała dziewczyna może znaleźć kogoś innego. Czasem tak jest, że dopiero po utracie czegoś/kogoś to doceniamy. Dobrze, że wyciągnąłeś nauczkę, ale to nie jest tak, że jak ona się zorientuje, że jednak ją kochasz, to wróci w podskokach.
    • paniedgar Chcę odzyskać miłość 11.04.11, 20:28
      nie wróci. nawet gdyby Ciebie kochała, to nie wróci. wierz mi, no chyba, że jest głupia, albo szalenie naiwna. wiesz dlaczego? bo ona po prostu nie uwierzy w Twoją miłość, nie będzie Ci ufać. może po wielu latach jak się spotkacie, to się zmieni, ale wątpię by po tak krótkim czasie. aczkolwiek życzę powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka