Dodaj do ulubionych

List tygodnia

09.01.06, 12:50
Lepiej, zeby młoda dziewczyna wpadła, niż brała te - tfu - szatańskie
hormony, których nazwy nie powinna nawet wymawiać. Niestety nasz kraj taki
jest, ale cała nadzieja w tym, że to sie będzie powoli zmieniać.
Obserwuj wątek
    • mieczkosia1 Re: List tygodnia 09.01.06, 22:42
      Madra dziewczyna - niekoniecznie dlatego,ze w wieku 17 lat decyduje sie na
      rozpoczecie (?) wspolzycia, bo osobiscie uwazam, ze mimo wszsytko jest to za
      wczesnie, ale dlatego, ze rozsadnie patrzy na zycie. Odpowiedzialnie.
      moze bedzie mniej placzu pozniej...
      przykre natomiast to, ze ma racje z bardzo krytykujaca postawa ginekologow...
      Az by sie chcialo czasami nimi potrzasnac i wrzasnac:"twoim obowiazkiem jest
      SLUZYC a nie SADZIC".
      ciekawe, kiedy to sie zmieni - mam na mysli etyke i kulture lekarska.
      • winka53 Re: List tygodnia 12.01.06, 00:17
        <Nie zmieni sie szybko..bo kosciol rzadzi....i wszyscy robia pod dyktando,,
        smutne...ciemnota i zabobon.......
    • kpodkowa Re: List tygodnia 12.01.06, 19:21
      W sprawach dotyczących współżycia, uważam że warto zaczekać. Mam 25 lat i nigdy
      nie współżyłam, jestem katoliczką a ponadto marzę o odpowiedzialnej, prawdziwej
      miłości. Jednak zgadzam się z opinią, iż każda wizyta u ginekologa powinna
      przebiegać w atmosferze szacunku do drugiej osoby. Dla młodej dziewczyny,
      której ciało nagle zmieniło sie nie do poznania i zaczyna reagować na nieznane
      dotad bodźce, już sama wizyta u ginekologa może być bardzo stresująca. Dlatego
      też lekarz powinien podejść w bardzo profesjonalny sposób, bez względu czy
      pracuje w przychodni prywatnej czy państwowej.Nasze ciało jest delikatniejsze,
      i bardziej skomplikowane, dltego też mamy prawo do dokładnej i zyczliwej
      opieki, bez względu czy ktoś przychodzi pośrodki antykoncepcyjne czy naokresowe
      badanie.Uważam bowiem, ze kazdy przed soba odpowiada za to, jaki sposób
      pokieruje swoją przyszłością i potępianie kogokolwiek nie jest moim zamiarem.
      Jeżeli chodzi o "wpadkę"- to uważam że o wiele gorsza od hormonów jest aborcja.
      Bo ciąża to nie "wpadka" ale nowe zycie, za które ktoś powinien wziąść
      odpowiedzialnosć. A do dojrzałej miłości zaczyna sie wychowywać juz od
      niemowlęctwa, więc jaka bedzie matka, takie jej przyszłe dziecko...
    • mastermixer6 Re: List tygodnia 11.02.06, 13:51
      Szatanem to chyba ty jesteś nie można zmuszać kogoś do rodzenia dzieci,a poza tym środki antykoncepcyje były stosowane przed narodzeniem Jezusa.
      • tosia2002 Re: List tygodnia 11.02.06, 20:56
        tak, zwłaszcza hormonalne...
        • kocia_noga Re: List tygodnia 12.02.06, 09:11
          Mogły być i hormonalne, w końcu ludzie korzystali z produktów zwierzęcych i
          roslinnych w medycynie od dawna.Może nie wiedzieli czemu, ale wiedzieli, że
          działa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka