Dodaj do ulubionych

Lidia Geringer de Oedenberg, europosłanka

• himhith Re: Brawo Lidia! www.gs-arts.net takich kobiet P 20.09.06, 23:10
      Widze, ze druga targowica Ci sie marzy!
    • mario.osh wysokie IQ, niskie EQ. 20.09.06, 23:24
      jak inaczej ocenić, kogoś kto mówi o sobie: "zaraziłam się socjalizmem. 2 mies.
      temu zapisałam sie do sld."

jakby jedno miało cokolwiek wspólnego z drugim.

zadziwiające jak czesto ludzie wybitnie inteligentni są zdumiewająco nierozumni.
    • paskudaprawdziwa Lidia Geringer de Oedenberg, europosłanka 20.09.06, 23:25
      Dziennikarz udawał pracownika holenderskiej fundacji i zaprosił ją do udziału w
      konferencji na temat nietolerancji w Europie. Podsumował:

"Zaproponowaliśmy jej 5 tys. euro za szkalowanie Polski. Zgodziła się!'.

----------------

jesli to prawda, to pani Lidia nie jest wiary-godna osoba i dla mnie niewazne
      jest co zrobila przedtem i co mowi teraz.

Jak zaakceptowac fakt uznania na normalnosc "rozmowy" czy "ukladu" z kims kto
      proponuje szkalowanie kogokolwiek, czy wlasnego kraju, ktorego jest
      przedstawiecielka?

Jesli zaakceptowala pieniadze, to dyskwalifikacja etyczna i polityczna jest dla
      mnie tym bardziej ewidenta i niewarta jest manadatu poselskiego.

Wazne jest nie tylko "CO", wazne jest tez "JAK". Mozna i trzeba wlaczyc z
      rasizmem, patriarchalizmem, antysemityzmem, korupcja, glupota..., ale nie kazda
      forma walki jest wazna.

TAK zreszta ucza nas NIEdawne dzieje. Rewolucjnisci w wiekszosci
      mieli "szlachetne " cele, tyle ze srodki zdobywania tych celow,
      dyskwalifikowaly ich, takze w konsekwencji nawet owe cele.

• frank_drebin O czym tu gadac "Santo subito" ;) 20.09.06, 23:27
      "Pianistka, malarka, ekonomistka, matematyk. Absolwentka pół tuzina wyższych
      uczelni. Wszystkie skończyła z wyróżnieniem.

- Doskonała w każdym calu - mówi kolega Lidii Geringer de Oedenberg z koła
      socjalistów europejskich. - Najpiękniejsza, najambitniejsza, najbardziej
      zapracowana."
      Oczywiscie swiecka santo ;)
    • paka48 Lidio podziwiam Cię! 20.09.06, 23:32
      NIe3 przeszkadza mi to że sie rozwiodłaś, że wstapiłaś do SLD ...kazdy mądry
      człowiek wie czego pragnie i gdzie mu i z kim najlepiej jest! Gdyby moja żona
      była choć w połowie Toba poszedłbym na piechote na pielgrzymke do Częstochowy
      lub Rzymu! Zycżę Ci wszystkiego naj, naj ................
      • dla_dobra_polski Lidio - nie podziwiam cie - po trupach do celu 21.09.06, 03:19
        Cale twoje zycie to droga po trupach do celu, ktorym jest ustawienie sie jak
        najlepiej, niezaleznie czy po drodze kogos deptasz.
    • olias tak, zdradziła 20.09.06, 23:46
      a co mnie obchodzi ze jest feministką, to jej problem. i jej prawo. Ale
      zdradziła swoje państwo. Jesli za pieniądze - jest to obrzydliwe. jeśli po to
      by została zauwazona i pochwalona przez środowiska unijne- to hańbiące.

tak, tak - my cały czas jesteśmy anty ... (proszę wstawić co kto chce).
      Przecież Żydzi z całej Europy uciekali do Polski bo są masochistami.
      Jednak cokolwiek złego o nas można powiedzieć, to 1) nie mamy tolerancji
      Holendrów czy Francuzów, palących światynie i szkoły muzułmańskie i niszczących
      groby żydowskie, 2) nie zdradzamy sojuszy jak stara Ubia, 3) nie jesteśmy
      demokratami jak Putin.
    • sauternes Lidia Geringer de Oedenberg, europosłanka 20.09.06, 23:55
      pani Lidzia jest jak Geremek ,zydowskiego pochodzenia i tak samo antypolska w
      swojej dzialalnosci.
    • wielka_zyrafa Jakoś jej nie lubię 21.09.06, 00:03
      Przedstawiać się jako baronowa i bawić się w demokrację? Czysta hipokryzja.
      • alterpars oto dowod ze ta Pani ma racje 21.09.06, 00:22
        sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3632413.html
    • silesius.monachijski0 Nawet w Niemczech madre kobiety ida po rozum 21.09.06, 00:28
      do glowy, i zaczynaja walczyc z glupim i wulgarnym feminizme; a tu prosze:
      udawana "baronowa" o lewackich pogladach uwaza, ze odkrywa Ameryke; biorac pod
      uwage to, o czym dyskutuje sie w powaznych periodykach na zachodzie, mozna
      powiedziec, ze ta sld-owska paniusia jest "sto lat za Murzynami";
      .
      www.cicero.de/97.php?ress_id=7&item=1111
    • oktawianc Pięknie,tylkoCoToZaTwarzWrocławia ?PierwszeSłyszę.. 21.09.06, 00:43

• wet3 Re: Pięknie,tylkoCoToZaTwarzWrocławia ?PierwszeSł 21.09.06, 01:26
        oktawianc napisał:

Ten politycznie poprawny motloch nieustannie i caly czas, furt a furt, stara
        sie narzucic wiekszosci normalnych ludzi swoja moralnosc i etyke! Wyraznie
        zaczyna sie koniec grecko-rzymskiej cywilizacji??? Jakie jest antydotum zeby
        uswiadomic ich, ze w ciagu pokolenia lub dwu pokolen jakis muezin bedzie 5 razy
        na dzien wzywal nas trabka do allachowych modlow!
    • argajll OBRONA 21.09.06, 01:58
      GW broni Lidii jak Kmicic czestochowy. Caly artykul strasznie smierdzi cudaczna
      gloryfikacja pracowitosci, inteligencji, blyskotliwosci, madrosci, ah...jakze
      ona wspaniala...
      Dziwne to dla mnie jest (chociaz rozumiem ze jest to jakas walka ideologiczna z
      Faktem, oni oczerniaja to my napiszemy jaka to wspaniala jest ta Oedenberg)

I na marginesie: ciekawy jestem dlaczego nikt nie pamieta jej historii z
      wroclawskimi Cantasami, nikt nie zwraca uwagi na bledy, na opinie na temat tej
      pani.
      Wazne sa jakies idiotyczne telefony z pogrozkami.

A Co do pracowitosci i kaw tylko w interesach: z takim podejsciem do ludzi i
      zycia nie chcialbym by mnie ktos taki reprezentowal...no ale w sumie skoro mamy
      juz Leppera i Giertycha tutaj - to moze byc i Goering (; w Belgii.
    • pmonroe |Nie zabardzo lubiana 21.09.06, 02:04
      Cytuje :

"Dziennikarz udawał pracownika holenderskiej fundacji i zaprosił ją do udziału
      w konferencji na temat nietolerancji w Europie. Podsumował: 'Zaproponowaliśmy
      jej 5 tys. euro za szkalowanie Polski. Zgodziła się!' ".

Przeciez to trzeba wyjasnic.
      Jesli to prawda, to jest ona wybitna szuja.
      Jesli nie - to oczyscic z zarzutu.

Ja jednak mam wrazenie , ze jest ona szuja.

1.Cytuje:
      " Ja na kawę nie umawiam się bezinteresownie. "
      Ta kobieta we wszystkim musi mic interes.

2. Pupilka Siwca - przemiewcy papieza i Polakow:
      Cytuje:
      "Marek Siwiec, szef polskich socjalistów w Parlamencie: - Aby zdobyć tu
      pozycję, potrzeba przygotowania zawodowego i dobrych kontaktów towarzyskich.
      Myśleliśmy, że Lidia będzie chciała zająć się czymś lekkim, na przykład
      kulturą."

3. Nielubiana przez otoczenie.
      Cytuje:
      "Były mąż jest szefem wrocławskiego Zakładu Hodowli Koni i Jeździectwa. Konie
      są jego pasją. - Profesor jest lubiany we Wrocławiu, jego była żona ludzi
      drażni - mówi dawny współpracownik posłanki z Wratislavia Cantans. - Trudno
      powiedzieć dlaczego. Ambitna, pracowita, twórcza. Drażni, i tyle. Tak jak w
      klasie, nikt nie lubi kujona."
      oraz:
      "Parlamentarzysta, kolega Lewandowskiego, anonimowo: - Nieskromna, roztacza
      aurę sukcesu i wpływów. Może i ma do tego predyspozycje, ale na razie jej
      przechwałki o tym, z kim się spotyka i o czym decyduje, trochę śmieszą."

4. Czerwona.
      cytuje:
      "Od nich zaraziłam się socjalizmem. Dwa miesiące temu zapisałam się do SLD."

5. Ponizsze wskazuje, ze to raczej szuja:
      Cytuje:
      "- Dwie asystentki wzięłam z ogłoszenia - opowiada posłanka. - Zapowiedziałam,
      że po trzech miesiącach zwalniam gorszą. Byłam zdumiona, gdy dziewczyny,
      zamiast się wygryzać, zaczęły współpracować. Zatrudniam obie, jedna nie
      poradziłaby sobie z obsługą mojego kalendarza".

Metody faszystowsko-komunistyczne - dziel i rzadz.
      Dziekuje za prace pod taka szefowa, ktora swiadomie dazy do sklocenia
      pracownikow
      poprzez niezdrowa konkurencje.

• zio29 Szczyt poprawności i feminizmu .. 21.09.06, 02:11
      Do tego każdy krytykujący tę kobietę staje się antysemitą z samej zasady ..
      To nieważne że w Niemczech płoną synagogi a w Irlandii północnej prześladuje
      się katolików z Polski .. Dla tej kobiety każdy nielewicowy homofob ma z góry
      przyklejoną etykietkę antysemity .. dla wzmocnienia efektu ..
      Niedawno Szczuka dała przykład stronniczości wypowiadając się w amerykańskiej
      prasie o sytuacji w Polsce .. Za krytykę parodiowania przez nią
      niepełnosprawnej dziewczyny obwiniła nie siebie ale rzekomych antysemitów ..

O antysemityzm oskarżała swoich adwersarzy Nieznalska która posunęła się za
      daleko w swoim odczuciu sztuki wpisując genitalia w krzyż .. Tłumy
      lewicowych "oświeconych" antyklerykałów broniły wtedy swobody wypowiedzi
      artystki .. Ciekawe czy wpisane genitaliów w gwiazdę dawida spotkałoby się
      również z tak ciepłym przyjęciem ..

Tam gdzie ujawnia się małość i skrywane kompleksy tam szuka się prowokacyjnej
      formy wyrazu .. Później wystarczy jedynie podpiąć do tego ideologię ..
      Środowiska lewicowe wietrząc szansę na zagospodarowanie niszowego elektoratu
      uderzają w antyklerykalne i antyhomofobiczne tony .. Forum międzynarodowe staje
      się polem do wewnętrzej walki politycznej ze szkodą dla Polski ..
      A to że od czasu do czasu poseł lewicy powie na antenie TV o "pedałach
      noszących kolorowe skarpetki" to jedynie wypadek przy pracy .. Nałęczy Ci u nas
      dostatek ..
    • pmonroe Lidia - co z nia jest ???? 21.09.06, 02:22
      Cytuje :

"Dziennikarz udawał pracownika holenderskiej fundacji i zaprosił ją do udziału
      w konferencji na temat nietolerancji w Europie. Podsumował: 'Zaproponowaliśmy
      jej 5 tys. euro za szkalowanie Polski. Zgodziła się!' ".

Przeciez to trzeba wyjasnic.
      Jesli to prawda, to jest ona wybitna szuja.
      Jesli nie - to oczyscic z zarzutu.

Ja jednak mam wrazenie , ze jest ona szuja.

1.Cytuje:
      " Ja na kawę nie umawiam się bezinteresownie. "
      Ta kobieta we wszystkim musi mic interes.

2. Pupilka Siwca - przemiewcy papieza i Polakow:
      Cytuje:
      "Marek Siwiec, szef polskich socjalistów w Parlamencie: - Aby zdobyć tu
      pozycję, potrzeba przygotowania zawodowego i dobrych kontaktów towarzyskich.
      Myśleliśmy, że Lidia będzie chciała zająć się czymś lekkim, na przykład
      kulturą."

3. Nielubiana przez otoczenie.
      Cytuje:
      "Były mąż jest szefem wrocławskiego Zakładu Hodowli Koni i Jeździectwa. Konie
      są jego pasją. - Profesor jest lubiany we Wrocławiu, jego była żona ludzi
      drażni - mówi dawny współpracownik posłanki z Wratislavia Cantans. - Trudno
      powiedzieć dlaczego. Ambitna, pracowita, twórcza. Drażni, i tyle. Tak jak w
      klasie, nikt nie lubi kujona."
      oraz:
      "Parlamentarzysta, kolega Lewandowskiego, anonimowo: - Nieskromna, roztacza
      aurę sukcesu i wpływów. Może i ma do tego predyspozycje, ale na razie jej
      przechwałki o tym, z kim się spotyka i o czym decyduje, trochę śmieszą."

4. Czerwona.
      cytuje:
      "Od nich zaraziłam się socjalizmem. Dwa miesiące temu zapisałam się do SLD."

5. Ponizsze wskazuje, ze to raczej szuja:
      Cytuje:
      "- Dwie asystentki wzięłam z ogłoszenia - opowiada posłanka. - Zapowiedziałam,
      że po trzech miesiącach zwalniam gorszą. Byłam zdumiona, gdy dziewczyny,
      zamiast się wygryzać, zaczęły współpracować. Zatrudniam obie, jedna nie
      poradziłaby sobie z obsługą mojego kalendarza".

Metody faszystowsko-komunistyczne - dziel i rzadz.
      Dziekuje za prace pod taka szefowa, ktora swiadomie dazy do sklocenia
      pracownikow
      poprzez niezdrowa konkurencje.

• kubissimo Re: Lidia - co z nia jest ???? 21.09.06, 13:16
        no popatrz, czytasz, czytasz i nie rozumiesz, co czytasz

1. co do prowokacji faktu, to (przynajmniej tak wynika z artykulu) oni
        oficjalnie zaprosili ja do udzialu w konferencji na temat nietolerancji w
        Europie, a nie na temat Polska to zly kraj jest.
        i nie zaproponowano jej pieniedzy na zasadzie "jak pani skrytykuje Polske to
        dostanie pani 5000 euro", tylko sie zapytali, czy oczekuje na wynagrodzenie za
        sam udzial.
        to, ze Fakt w ten sposob skomentowal calosc "wziela pieniadze za szkalowanie
        Polski" o niczym jeszcze nie swiadczy. Ta gazeta codziennie potrzebuje musi
        miec jakis oszolomski naglowek, inaczej naklad sie nie wyprzeda. jezeli maja
        jakis dowod, np. nagranie rozmowy, niech go upublicznia

2. umawianie sie na kawe.
        moze nienajlepiej dobrala slowa, ale wydaje mi sie, ze tu chodzilo o to, ze
        przy jej napietym grafiku pojscie sobie na kawe polaczona z ploteczkami jest
        zbyt duzym luksusem.

3. nie wiem czy jest pupilka Siwca, skoro on sam widzial ja w zupelnie innej
        roli i sam przyznaje, ze jej wybor go zaskoczyl. Gdyby byla maskotka bylaby
        tylko pania od robienia dobrego wrazenia i podawania herbaty

4. nic dziwnego, ze nie jest popularna w kraju, gdzie bycie przecietniakiem
        jest najwieksza cnota. tu nigdy nie bylo szacunku dla pracowitych i ambitnych
        ludzi :/

5. a co zlego w posiadaniu przekonan politycznych? a, zapomnialem, ze
        przeciez "czerwony" to zlo wcielone. ma kopyta i pachnie siarka, prawda?

6. szuja?
        nie wiem, czy chciala je sklocic. od razu zapowiedziala zdrowy uklad, ze
        zostaje osoba, ktora sie sprawdzi na danym stanowisku, a poniewaz sprawdzily
        sie obie, to je zatrudnila na stale.

"Metody faszystowsko-komunistyczne - dziel i rzadz."
        zabawne, bo wlasnie tak dzis pracuje PiS i jego koalicjanci. Zdecyduj sam, czy
        sa bardziej faszystowscy, czy komunistyczni
    • mary_elx kosmopolitka, karierowiczka... 21.09.06, 04:38
      ... i dalszych określeń nie będzie, bo musiałby byc obraźliwe, a nawet wulgarne.
    • cygan37 Re: Lidia Geringer de Oedenberg, europosłanka 21.09.06, 05:55
      " Halo... Mówi Lidia Geringer de Oedenberg. - Zginiesz, suko! "

Chamstwo Wyborczej osiągnęło dno.
      Takie teksty(s-ko) może pasują w celi więziennej ale nie w gazecie co mieni się
      opiniotwórtczą. Tfó!
    • tychik1 Re; Czerwona kasztelanka 21.09.06, 06:11
      Byl juz w naszej histori jakis arystokrata(zapomialem) ktory tam zostal
      socjalista,populista czy lewakiem? i dostal taki przydomek.
      Ale ta pani zreszta bardzo trafnie , umiejetnie i SZCZERZE laczy w sobie te
      dwa rozne i odmienne swiatopoglady.
      No przeciez ci wszyscy komunisci ,postkomunisci ,socjalisci i lewusy ,
      to sa najwieksze burzuje dzisiejszej Europy !
      Jak widac dawnym towarzyszom do plecow a towarzyszkom do dupy poprzyklejano
      tytuly ,i teraz obnosza sie z tym jako barani i baronowe naszych poprawnie
      politycznych czasow .
      MARGRABIOWIE ,KSIEZNE,I CALA ZASCIANKOWA SZLACHTA EUROKOLCHOZOW :
      LACZCIE SIE !
      • golcon Oby więcej takich "czerwonych kasztelanek" 21.09.06, 09:53
        Tuż po wojnie "ciemny naród" zachwycał się Władzą Ludową, piał z zachwytu jak
        tępiono i niszczono przedwojenną inteligencję. Niestety ten sam naród
        wychodował sobie tzw. Dyktaturę Proletariatu" nową formę dyktatury, gdzie pod
        płaszczykiem "wszystko dla ludu" rozkwitła dyktatura aparatczyków jedynej
        słusznej partii. Tylko prostacy nie dostrzegają zagrożenia polityki PiS, partii
        która opanowała wszystkie siłowe narządzia państwa, partii która w imię
        wzechwładzy do rządu wciągnęła przestępców, satelitów którzy mają marginalne
        poparcie społeczeństwa. Niestety podstawowe problemy obywateli nie zostały
        nawet dotknięte. Całkowicie leży Ochrona Zdrowia, nie spada bezrobocie.
        Najlepsi synowie i córki naszej Kochanej Ojczyzny muszą emigrować za chlebem.
        Miliony ludzi głoduje, wzrasta liczba bezdomnych, narasta strach przed
        wypowiadaniem swych opinii, podżega się do nienawiści myślących inaczej, trwają
        czystki w urzędach państwowych i samorządowych. Pani europoseł Lidia jako nad
        wyraz inteligentna osoba widzi więcej od przeciętnych beretów, ma obowiązek
        ostrzegać przed niebezpieczeństwem dyktatury.
        Oby Ci wszyscy pochlebcy obecnej władzy nie wpadli w jej sidła, jak ci co tak
        strasznie ślepo zaufali Władzy Ludowej a później przyszło im składać najwyższe
        ofiary w walce z reżimem wychodowanym przez siebie.
        Moim zdaniem to tylko Lewica jest gwarantem demokracji, swobód obywatelskich,
        równomiernego rozwoju całego społeczeństwa. Wszyscy widzimy, co dzieje się
        również w innych państwach, gdzie władzę zdobyła prawica, wszędzie następuje
        natychmiastowy powrót do rządów Lewicy. Program Lewicy jest najbardziej
        chrześcijański. Problem w tym ,że nasza rodzima Lewica uległa presji Prawicy i
        zaczęła kontynuować politykę prawicy.
        • himhith Re: Oby więcej takich "czerwonych kasztelanek" 21.09.06, 14:16
          Problem w tym, ze od 1989 roku w Polsce caly czas rzadzi LEWICA. Raz jest to
          LEWICA POBOZNA, raz LEWICA BEZBOZNA, ale to caly czas to LEWICA.

Kompletnym nieporozumieniem jest twierdzenie, ze: "Lewica jest gwarantem
          demokracji, swobód obywatelskich, równomiernego rozwoju całego społeczeństwa".
          Lewicowa ideologia sama w sobie ogranicza swobody obywatelskie, jest totalitarna
          i antydemokratyczna. Lewica wychodzi z zalozenia, ze czlowiek to bezwolne
          zwierze, ktorym trzeba sie opiekowac, bo innaczej zdechnie po tygodnio. Lewica
          chce decydowac o tym czy czlowiekowi wolno palic papierosy, czy ma jezdzic w
          pasach, czego ma sie uczy w szkolach, o tym na co zostana wydane jego pieniadze,
          etc. Prawicowa ideologia (prawdziwie prawicowa) zaklada, ze kazdy jest kowalem
          swojego losu, jesli np. chce zginac w wypadku nie zapinajac pasow to jego
          sprawa! Lewicowa ideologia jest ideologia totalitarna!
        • tychik1 Re: Oby więcej takich "czerwonych kasztelanek" 21.09.06, 17:28
          golcon napisał:

> Tuż po wojnie "ciemny naród" zachwycał się Władzą Ludową, piał z zachwytu jak
          > tępiono i niszczono przedwojenną inteligencję.
          T:Jaki narod sie zachwycil takim czyms? nawet nie radziecki,a po wojnie wszyscy
          byli zniewoleni po zmianie okupanta.
          Przedwojenna inteligencje niszczyli Niemcy, sowiety ,wojna emigracja i wladza
          ludowa.Ale jakie masz dowody na to ze narod(nie wliczam obecnych politrukow SLD
          z bylej PZPR) sie z tego powodu cieszyl?Nawet "reforma"rolna pozostawila wies
          jako bastion wiary.
          Kardynal Wyszynski tez byl wieziony w Komanczy , wielu musialo uciekac ale
          nikomu to przyjemnosci nie sprawialo.Natomiast ich oprawcy zyja sobie do
          dzisiaj spokojnie na zgnilym zachodzie (Wolinska czy Wolska i kilku innych)
          i dopiero maja powod do radosci.

>Niestety ten sam naród
          > wychodował sobie tzw. Dyktaturę Proletariatu" nową formę dyktatury, gdzie pod
          > płaszczykiem "wszystko dla ludu" rozkwitła dyktatura aparatczyków jedynej
          > słusznej partii.
          T:Nie nie narod wychowal tylko wladza ludowa ktora zostala am narzucona sila.
          Fakt jest faktem ze ta "ideologia" Z CZASEM ! niezdrowo odbila sie na
          swiadomosci narodu.Jako dowod i pozostalosc mamy dzisiejsze SLD z ta wasza
          towarzyszka von Lidia na czele.
          Jest to dla narodu cos jak zly sen z przeszlosci ktory jeszcze nas dzisiaj
          nachodzi ,i ciaga sie za nami jak smrod po gaciach.
          > Tylko prostacy nie dostrzegają zagrożenia polityki PiS
          T:Najlepsze to jak lewica ma dobre mniemanie o sobie,a wydawalo mnie sie ze
          sama wyszla z tradycji plebejskich,a tu sie okazuje ,ze blekitna kerw i jeszcze
          jakie aspiracje !

> partii
          > która opanowała wszystkie siłowe narządzia państwa, partii która w imię
          > wzechwładzy do rządu wciągnęła przestępców, satelitów którzy mają marginalne
          > poparcie społeczeństwa.
          T:Ministerstwo dywersji i paniki w gabinecie cieni u Rokity ,albo jeszcze cos
          gorszego brrr.
          > Niestety podstawowe problemy obywateli nie zostały
          > nawet dotknięte. Całkowicie leży Ochrona Zdrowia, nie spada bezrobocie.
          > Najlepsi synowie i córki naszej Kochanej Ojczyzny muszą emigrować za chlebem.
          > Miliony ludzi głoduje, wzrasta liczba bezdomnych,
          T:Przepowiadaliscie ,ze gospodarka upadnie a tu sie okazuje ze ma sie jak
          najlepiej,bezrobocie nieznacznie ale spadlo,jestesmy na dobrej drodze.
          Efekty w ekonomi przychodza powoli ale skutecznie .
          >narasta strach przed
          > wypowiadaniem swych opinii, podżega się do nienawiści myślących inaczej,
          trwają
          T:Nieprada nic sie im nie dzieje
          > czystki w urzędach państwowych i samorządowych.
          T:Wszystkim pracodawcom mozna dobierac pracownikow i tak samo ma sie w polityce.
          > Pani europoseł Lidia jako nad
          > wyraz inteligentna osoba widzi więcej od przeciętnych beretów, ma
          obowiązek
          > ostrzegać przed niebezpieczeństwem dyktatury.
          T:Ha!,ha! ha! ha!ha!ha! ha!.
          Sam jestem zwolennikiem LPR i ojca Rydzyka,popieram tez PiS Kaczorow i cala
          koalicje.
          Pani posel (jako juz bardzo Europejka a nie Polka) przyczepila sie do Polski,
          ktora jej niewiadomo co przeszkadza jak rzep do psiego ogona.
          Niech sie lepiej JEJ wysokosc zajmie ich waznymi i newralgicznymi sprawami
          eurokolchozu ,jak np niemieccy faszysci przy granicy z Polska.
          > Oby Ci wszyscy pochlebcy obecnej władzy nie wpadli w jej sidła, jak ci co
          tak
          > strasznie ślepo zaufali Władzy Ludowej a później przyszło im składać
          najwyższe
          > ofiary w walce z reżimem wychodowanym przez siebie.
          T:Kto jak kto ale ze slepota wladzy ludowej to walczyli wlasnie ze Kaczory,
          To wlasnie ze obecna koalicja chce nam zdjac klapy z oczu.
          > Moim zdaniem to tylko Lewica jest gwarantem demokracji, swobód obywatelskich,
          > równomiernego rozwoju całego społeczeństwa. Wszyscy widzimy, co dzieje się
          > również w innych państwach, gdzie władzę zdobyła prawica, wszędzie następuje
          > natychmiastowy powrót do rządów Lewicy. Program Lewicy jest najbardziej
          > chrześcijański. Problem w tym ,że nasza rodzima Lewica uległa presji Prawicy
          i
          > zaczęła kontynuować politykę prawicy.
          T: Duze NIE! dla lewicy ,demokracja jaknajbardziej,kapitalizm i wlasnosc
          prywatna -oczywiscie.
          Przestrzegamy jednak za JP2 przed dzikim kapitalizmem,bo to kolejny odchyl.
          Obecna centrowa koalicja z lekkim przechylem na prawo jest dla mnie najlepsza
          z mozliwych.
    • rudy_rudolf ciemna Polska 21.09.06, 07:51
      a ja tam i za darmo mogę powiedzieć, że Polska to niestety kraj nietolerancyjny
      dla każdej inności-czy to religijnej, seksualnej, mentalnej itd. sensację
      wzbudza nawet fryzura inna, niż u zwykłego mohera.Nie wiem jakim cudem
      załapaliśmy się do UE :(

wygraj szkolenie na
      www.grupa-kreatywna.pl
      • himhith Re: ciemna Polska 21.09.06, 14:04
        rudy_rudolf napisał:

> .Nie wiem jakim cudem załapaliśmy się do UE :(

Bo Zachodnia Europa wyczula, ze w Polsce jest duzo takich jak Ty bez wlasnych
        pogladow i bez kregoslupa. Mozna was ksztaltowac jak plasteline. Jak kaze sie
        wam pluc i oczerniac wlasny kraj to bedziecie to robic. Kaze sie wam pracowac
        jako tania sila robocza to bedziecie pracowac. Proste?
    • hr.kalashnikoff Jakze ciezko ta osoba pracuje- ciekawe dla kogo? 21.09.06, 08:43
      Osobowosc psychopatyczna.
      • zm10 Re: Osobowość psychopatyczna 21.09.06, 10:10
        Tak jest. I to dość ciężki przypadek. Jestem jedynie nieco zdziwiona faktem, że
        większość uczestników tej gorącej dyskusji odebrało artykuł jako pean. Jeśli
        zakładać jakiś ukryty cel, to był on wręcz przeciwny.
        Pozdrawiam hr.kalashnikoff‘a
      • pokojowa Re: Jakze ciezko ta osoba pracuje- ciekawe dla ko 21.09.06, 10:29
        Gdy w końcu dotarło, że równość i wolność
        mieć może dwa procent narodu,
        wybrańcy już dawna w Brukseli siedzieli,
        od dawna już poszli do przodu!

Cała Polska czyta dzieciom! www.trybunka.blox.pl
    • eric_theodore_cartman Pracuje, pracuje, ale 21.09.06, 09:47
      co ona konkretnie zrobiła? Na czym polega ta tytaniczna praca?
      • himhith Re: Pracuje, pracuje, ale 21.09.06, 13:07
        eric_theodore_cartman napisał:

> co ona konkretnie zrobiła? Na czym polega ta tytaniczna praca?

Nie wazne! Wazne, ze jest socjalhrabina i ma poprawne politycznie poglady,
        zbiezne z GW. Za takie pytanie zostaniesz uznany za ksenofona, antysemite,
        ortodoxa i cykliste! ;)
    • frank_drebin Ten "artykul" stanie w Sevres obok wzorca metra 21.09.06, 11:21
      jak wzorzec artykulu pisanego na kolanach i z ciaglym trzymaniem palca w
      sempiternie .....
    • kubissimo Re: Lidia Geringer de Oedenberg, europosłanka 21.09.06, 12:57
      bardzo ciekawa postac, niestety wystarczy poczytac komentarze na forum, zeby
      przypomnial sie stary kawal o polskim kotle w piekle, ktorego nie trzeba
      pilnowac, bo jak tylko ktos sie wynurzy, to reszta go sciaga na dno

zeby chociaz czesc poslow w naszym parlamencie tak powaznie traktowala swoja
      prace jak p. Lidia, to moze nasz kraj wyszedlby na prosta
      wyrazy uznania
      • himhith Re: Lidia Geringer de Oedenberg, europosłanka 21.09.06, 13:04
        > zeby chociaz czesc poslow w naszym parlamencie tak powaznie traktowala swoja
        > prace jak p. Lidia, to moze nasz kraj wyszedlby na prosta

Tak by wyszedl na prosta jak po konfederacji targowickiej! ;) Myslisz, ze
        kosmopolitycznej, socjal-baronowej na prawde zalezy na szczesciu i dobrobycie w
        naszym grajdole?
        • kubissimo Re: Lidia Geringer de Oedenberg, europosłanka 21.09.06, 13:19
          moze rozwin swoja fantazyjna metafore z Targowica, bo az przysiadlem z wrazenia
          i tak sie zastanawiam, co poeta mial na mysli
          • himhith Re: Lidia Geringer de Oedenberg, europosłanka 21.09.06, 14:00
            > moze rozwin swoja fantazyjna metafore z Targowica, bo az przysiadlem z wrazenia
            >
            > i tak sie zastanawiam, co poeta mial na mysli

Ludzie, ktorzy poparli te rezolucje nawiazali do mentalnego i moralnego
            dziedzctwa targowiczan...
            • kubissimo Re: Lidia Geringer de Oedenberg, europosłanka 21.09.06, 14:09
              pfff, prosze Cie :D
              to chyba Ci, ktorzy nie chca zmian w kraju (czyli przeciwnicy tej rezolucji)
              powinni byc przyrownani do targowiczan. nie uwazalo sie na historii, co?
              • himhith Re: Lidia Geringer de Oedenberg, europosłanka 21.09.06, 14:20
                Zalezy co rozumiesz przez zmiany? Chodzi Ci o poparcie np. dla aberracji
                seksualnych? Przeciez to nie zadne zmiany tylko powrot atawistycznej natury
                czlowieka. Wszystkim piewcom tych "postepowych" zmian zalecalbym powrot na
                drzewo, aby zaoszczedzic ewolucji problemow!
                • kubissimo Re: Lidia Geringer de Oedenberg, europosłanka 21.09.06, 15:20
                  rownie dobrze mozna zalecic Tobie podwiazanie jader, bo po co przekazywac dalej
                  geny obciazone glupota?
                  • himhith Re: Lidia Geringer de Oedenberg, europosłanka 21.09.06, 17:12
                    kubissimo napisał:

> rownie dobrze mozna zalecic Tobie podwiazanie jader, bo po co przekazywac dalej
                    > geny obciazone glupota?

Po co mi zalecasz podwiazywanie jader? Nie lepiej mi od razu strzelic w potylice
                    i zakopac w zbiorowej mogile tak jak to zrobili twoi mentalni antenaci w Katyniu?
                    • kubissimo Re: Lidia Geringer de Oedenberg, europosłanka 21.09.06, 18:06
                      kazdym slowem potwierdzasz, ze w poprzednim wpisie mialem racje
                      dzieki
                      • himhith Re: Lidia Geringer de Oedenberg, europosłanka 21.09.06, 18:16
                        Sam zaczales szafowac argumentem ad pesonam. Czyli do katalogu cech lewicowca,
                        oprocz tych powszechnie znanych, tj. brak umiejetnosci logicznego laczenie
                        faktow, brak inteligecji, wyksztalcenia, godnosci i kregoslupa moralnego, przeba
                        dodac jeszcze hipokryzje.
                        • kubissimo Re: Lidia Geringer de Oedenberg, europosłanka 21.09.06, 19:54
                          pytanie: skad niby przekonanie, ze jestem lewicowcem??
                          porada: nie uzywaj okreslen typu "inteligencja", a zwlaszcza "logiczne laczenie
                          faktow", bo nie nalezy uzywac okreslen, ktorych sie nie rozumie
                          • himhith Re: Lidia Geringer de Oedenberg, europosłanka 21.09.06, 20:52
                            kubissimo napisał:

> pytanie: skad niby przekonanie, ze jestem lewicowcem??

Bo to az bije po oczach czytajac Twoje wypowiedzi.

> porada: nie uzywaj okreslen typu "inteligencja", a zwlaszcza "logiczne laczenie
                            > faktow", bo nie nalezy uzywac okreslen, ktorych sie nie rozumie

Jesli tak, to ty w ogole powienies przestac sie wypowiadac.
                            • kubissimo Re: Lidia Geringer de Oedenberg, europosłanka 22.09.06, 01:29
                              > Bo to az bije po oczach czytajac Twoje wypowiedzi.

czyli potwierdza sie, ze czytasz bez zrozumienia tekstu
                              moze daj sobie spokoj z tym forum? po co sie brac za cos, co Cie przerasta?
                              w kazdym razie ja pozdrawiam i zegnam. cala przyjemnosc po Twojej stronie
    • siaputka Lidia Geringer de Oedenberg, europosłanka 21.09.06, 14:46
      ta pani to wyjątkowa kreatura. Jako mieszkaniec Wrocławia wykreślam ją z listy
      obywateli miasta Wrocławia.
    • yoreek Szkalowała tej "piękny" kraj ?? Niemożliwe ... 21.09.06, 16:44
      Jak taka "ciemna baba" mogła szkalować ten piękny kraj, gdzie prezydent i
      premier są nie do odróżnienia, gdzie w rządzie siedzą skazańcy, gdzie co dwa dni
      ktoś ogłasza wybory, gdzie "pedały to pedofile", gdzie prezydentowi dzwoni
      komórka, gdzie premier całuje w ręce facetów, gdzie ściga się listami gończymi
      bezdomnego, gdzie dobro kraju oznacza "miotłę" i "Teraz K*** MY", gdzie
      codziennie jest jakaś nowa afera, z tym, że niekoniecznie jest to afera i tylko
      u innych, gdzie p. Kurski chodzi wolno po ulicy chociaż powinien siedzieć, gdzie
      p. Zawisza prowadzi śledztwo w sprawie banków, chociaż nie ma za grosz wiedzy i
      nie ma tam żadnej afery, gdzie szarga sie "za darmo" pamięć wielkich ludzi jak
      Herbert i Kuroń ... mogę tak jeszcze długo. Szkalować taki piękny kraj ??
      Niemożliwe. Ja tu mieszkam i codziennie czuję się jakby ktoś dał mi w gębę.
      Mówić coś złego na ten kraj ?? Wstyd. Nie kopie się leżącego.
      • krystin3 Re: Szkalowała tej "piękny" kraj ?? Niemożliwe .. 21.09.06, 17:31
        Prymitywna megalomanka, która bez skrupułów pcha się w górę - czy ona chociaż
        przyznaje się do tego że jest Polką z pożyczonym nazwiskiem ? Wg. mnie ta pani
        dla kraju nic nie zrobi, a wyborców wyroluje tak, jak męża.
        • kluska11 Re: Szkalowała tej "piękny" kraj ?? Niemożliwe .. 23.09.06, 12:53
          Z tym wyrolowaniem męża to z całą pewnością nie do końca prawda. Pan profesor
          Henryk Geringer, wybitny znawca koni i kobiet (a może odwrotnie?), sam jest
          sobie winien i w pełni na to zasłużył! Na własne zresztą życzenie. Szkoda
          tylko, że tak późno p. Lidia poszła po rozum do głowy i przyłożyła swoją
          niewątpliwie śliczną nożkę do jego zacnego profesorskiego zadka.
    • szemor Dużo dobrze wykonanej, całkowicie zbędnej pracy. 21.09.06, 18:46
      I tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka