rak34 Myśliwa 19.11.06, 11:31 A gdzie przykazanie nie zabijaj? Zawsze tłumaczono mi że chodzi o zabijanie dla przyjemności, a tu proszę dla zabawy można również.Cała mentalność Polaków oparta jest na obłudzieże niby regulują stan zwierzyny,każdy głupi wie że przyroda sama da sobie radę, jest zwierzyna pojawiają się drapierzniki, nie mają co jeść padają z głodu i cała filozofia przyrody,hehe.Trzeba powiedzieć sobie wprost bez obłudy lubie zabijać i już. Może żądnych wrażeń wysłać by do Iraku lub Afganistanu, nie musielibyśmy ponosić kosztów żołdu dla naszych chłopaków. Ale wiecie co jest najfajniejsze? to to że zabijanie /polowanie/ najmodniejsze jest wśród lekarzy i księży.Cała Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Myśliwa 19.11.06, 12:34 rak34 napisał: > A gdzie przykazanie nie zabijaj? W Dekalogu. > Zawsze tłumaczono mi że chodzi o zabijanie dla przyjemności, a tu proszę dla > zabawy można również. W przykazaniu chodzi o ludzi, a nie o zwierzęta. > Cała mentalność Polaków oparta jest na obłudzie że niby regulują stan > zwierzyny, każdy głupi wie że przyroda sama da sobie radę, jest zwierzyna > pojawiają się drapierzniki Człowiek jest własnie takim drapieżnikiem. Tylko bardziej świadomym. > nie mają co jeść padają z głodu i cała filozofia przyrody,hehe. > Trzeba powiedzieć sobie wprost bez obłudy lubie zabijać i już. > Może żądnych wrażeń wysłać by do Iraku lub Afganistanu, nie musielibyśmy > ponosić kosztów żołdu dla naszych chłopaków. Ale wiecie co jest > najfajniejsze? to to że zabijanie /polowanie/ najmodniejsze jest wśród > lekarzy i księży.Cała Polska. Wolę już tych, którzy kochają ludzi, a zabijają zwierzęta, niż tych, co kochają zwierzęta i zabijają ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 "Myśliwa" - brzydkie politycznie poprawne słowo :/ 19.11.06, 13:39 Jak przeczytałem tytuł "Myśliwa" to w pierwszej chwili pomyślałem, że chodzi o kogoś, kto "myśli", potem skojarzyło mi się ze słowem "mięsiwa". Odpowiedz Link Zgłoś
pako19 Wolę poezję od strzelania. Filatelistykę też o! 19.11.06, 13:58 ------------------------------- allegro.pl/item143505876_poezja_z_samotnosc_w_sieci_tomik_d_kiersztejn.html filatelista.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
tata.t4 Re: Wolę poezję od strzelania. Filatelistykę też 20.11.06, 20:18 A ja nie lubię kryptoreklamy, O! Odpowiedz Link Zgłoś
abyss Czy nie można postrzelać na strzelncy, jeśli ktoś 19.11.06, 11:43 lubi strzelać? Myśliwstwo to atawizm. Chodzi o wyrwanie się z domu, ochlaj i networking. Czasami chodzi o posiadanie broni w domu. To gadanie o działaniu na rzecz przyrody to oczywiste bzdury (chyba że mówimy o odstrzale bezpańskich psów i kotów). Co autor stara się udowodnić? Ze kobieta może strzelać i być myśliwym? Kobiety nie takie rzeczy potrafią. Poród na przykład, jest o wiele bardziej krwawy i niebezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekjakcholera Re: Czy nie można postrzelać na strzelncy, jeśli 19.11.06, 11:45 powinni do siebie postrzelac a potem wypchac puste glowy i powiesic w swoich buraczanych domach Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh doskonała idea. gotów byłbym dołożyć do 19.11.06, 15:29 sfinansowania tego projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: Czy nie można postrzelać na strzelncy, jeśli 19.11.06, 13:59 albo paintball, jak juz musi byc ganianie w terenie. naprawde fajna zabawa:DD z tym, ze mysliwstwo to atawizm, to fakt. cos sobie musza udowodnic, ganiajac lisa-"śmierdziela" po lesie. jezeli dla kogos jest satydfakcja szczucie lisa czy borsuka psem i dobijanie zwierzecia w norze, to niezle... swoja droga - moze ten artykul jest przewrorny, moze ma pokazac glupote i okrucienstwo mysliwstwa? a przy okazji obalic stereotyp lagodnej, wspolczujacej kobiety. bo przeciez dziewczynka nie plakala nad dzikiem, ale ze wzruszenia, ze dziadek takiego olbrzyma kropnął...rzygac sie chce:/ a pomysl, zeby strzelali do siebie i przerabiali swoje glowy na trofea jest przedni:D troche rogaczy wsrod mysliwych tez by sie pewnie znalazlo Odpowiedz Link Zgłoś
tata.t4 Zburaczenie obyczajów 21.11.06, 00:54 Klasyczny przykład dzieci neostrady wyłania się na tle tego wątku. Osobnika takiego poznamy po tym, że użali się nad losem każdego, najbidniejszego nawet zwierzątka. Na ekranie monitora zadeklaruje dozgonną miłość do każdego bożego stworzenia. Z jednym wyjątkiem - człowieka. Malutkiego pieska może nawet by przytulił i przygarnął (zanim mu się znudzi). Ale obok śmierdzącego żebraka przejdzie nie schylając się nawet. Bo to przecież tylko człowiek. Przewartościowanie, przestawienie priorytetów i ogólne ogłupienie. A bieganie po lesie z plastikowymi kuleczkami z farbą jest tak fajne, jak ołowiane żołnierzyki. Czyli przy normalnym poziomie rozwoju powinno przestać bawić w okolicach nastu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
dioskorides Zabawa dla snobów 19.11.06, 12:20 Nadzianych snobów, ich troska o przyrode polega na zajmowaniu się tym co bedą później zabijać, a te ich dokarmianie to czesto nęciska w poblizu ambon. Niech ktoś mi odpowie co robią myśliwi dla tej cześci przyrody na którą nie bedą potem polowac ? Często słysze ze ekolodzy to tylko gadają a sami nic nie robią, to od razu daje poarę piewrszych z brzegu linków , mozna pomóc przyrodzie AKTYWNIE nie tylko gadając, obcować z przyrodą nie czyniąc jej krzywdy a jeśli chodzi o obcowanie z ludźmi z tak zwanych elit (bo nie którym tylko o to chodzi w myślistwie ) to też takich nie brakuje. Prosze parę projektów do poczytania: www.salamandra.org.pl/ www.bocian.org.pl/bocian/index.html www.otop.org.pl/ www.ptaki.co.pl/html/Obóz_Jeziorsko.html Odpowiedz Link Zgłoś
tata.t4 Re: Zabawa dla snobów 20.11.06, 19:53 Dlaczego wypowiadasz się o czymś, o czym nie masz pojęcia? Dlaczego nie zadasz sobie trudu, aby sprawdzić czym jest nęcisko, a czym paśnik, woliera, etc.? Dlaczego nie sprawdzisz ile gatunków dalej istnieje TYLKO I WYŁĄCZNIE dzięki myśliwym? Dlaczego nie piszesz, że idiotyczne, nieprzemyślane, bezpodstawne decyzje wymuszone przez "ekologów" doprowadziły w ciągu ostatnich 10 lat do niemal wyginięcia kilku gatunków w Polskich lasach (to efekt m.in. tak propagowanej akcji szczepienia lisów, zakazu eliminacji latających drapieżników, etc. - > dzięki temu bażanta, słonkę, a niedługo także zająca nasze wnuki będą oglądać w książkach). Dlaczego nie piszesz, że "organizacje ekologiczne" to obecnie niezła mafia, która wyciąga prawdziwe haracze w przypadku wymaganej zgody na inwestycje "zagrażające środowisku naturalnemu" (proponuję przeglądnąć archiwa programów "Sprawa dla reportera", "Pod napięciem", etc.) Dlaczego zapominasz, że to "ekolodzy" są wykwitem cywilizacji, która w sposób ekspansywny niszczy przyrodę. Myśliwi byli zawsze. Listę można rozwijać jeszcze długo... Odpowiedz Link Zgłoś
ramka10 dzis strzela do zwierzat, jutro strzeli do czlowie 19.11.06, 12:28 dzis strzela do zwierzat, jutro strzeli do czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
super.partia.kurwo Myśliwi - mentalność pedofila. 19.11.06, 12:52 Pedofil też "dokarmia", a potem balamuci "sztuki chore" - czyli najczęściej biedne dzieci z patologicznych środowisk. A tak wogóle kim jest ta torba, że o niej aż artykół? Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Bzdury piszesz. 19.11.06, 13:41 Jeśli porównujesz - dokarmia, aby zjeść, to wszyscy ludzie to pedofile. Dokarmiamy świnie, by zjeść wieprzowinę. Podlewamy i nawozimy roślinki, a potem brutalnie wyrywamy je, siekamy na żywca i gotujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
dioskorides Re: Ktore miesiace mozna strzelac do ekologow? 19.11.06, 12:52 zabłysnąłeś , tyowe dla przygłupów którzy nie mają pojęcia o przyrodzie. prowokować to trzeba umieć, przed tobą długa droga jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
tata.t4 Re: Ktore miesiace mozna strzelac do ekologow? 20.11.06, 20:18 Wyzywasz od przygłupów. Typowe dla przygłupów. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh ...nie ma to jak dokonać trafnego autopodsumowania 21.11.06, 09:50 no nie? :D Odpowiedz Link Zgłoś
mniejwiecej Myśliwa-bieda intelektualna z kompleksami 19.11.06, 13:20 trzeba sie wyzyc na zwierzatkach..."poczuc wladze" Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Myśliwa 19.11.06, 13:27 tytul i artykul nie jest inteligetny; cyt-ja nie kochac szczelbe,ja kochac strzelac.kto tak pisze musi miec problem.wiekszosc obywateli w polsce nie ma pojecia o myslistwie czy sportowym strzelaniu.po co wogule pisac takie glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Myśliwa 19.11.06, 13:52 Też uważam że artykuł jest głupawy i płytki. A już tekst o władzy jaką daje strzelanie i odreagowaniu stresu świadczy że ta pani raczej myśliwym zostać nie powinna. Tu nie chodzi o władzę, panowanie nad zwierzętami i odreagowanie stresu. Zwierzyna nam służy karmiąc nas więc nie należy się nad nią "wyżywać". Zabity zwierz powinien zostać przez myśliwego uczciwie zjedzony. A co do kwestii kosztów łowiectwa, to w porównaniu z kosztami składek na koło, odszkodowań dla rolników(dziesiątki albo i setki tysięcy złotych w ramach jednego tylko koła), opłat za dzierżawę koła, koszty amunicji i tym podobne są nieistotne. Odpowiedz Link Zgłoś
hal_gravity Zabójczyni , ot tyle 19.11.06, 14:09 Zwierze się nie obroni a ta baba jeszcze podchodzi do tego z namaszczeniem . A jakby ciebie tak puścili w las i zaczęli do ciebie strzelać jakbyś się czuła ?? Dla mnie to poprostu barbarzyństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tata.t4 Szkoda dwa razy pisać 21.11.06, 00:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=933&w=52453760&a=52559040 Odpowiedz Link Zgłoś
mayfly Re: Myśliwa 19.11.06, 14:15 ale tu dużo jadu to pewno z zazdrości,że ktoś może mieć jakąś pasję typowo polska postawa Odpowiedz Link Zgłoś
hal_gravity Re: Myśliwa 19.11.06, 14:17 mayfly napisała: > ale tu dużo jadu > to pewno z zazdrości,że ktoś może mieć jakąś pasję > typowo polska postawa jaka pasja ??? czys ty zwariowala ?? a moze ciebie puscimy w las i bedziemy nawalac z dubeltowki ?? czym taki zajac czy lis rozni sie od ciebie ? tym ze nie mowi i nie umie pisac ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mayfly Re: Myśliwa 19.11.06, 14:50 no już sie tak nie nabzdyczaj,hipokryto. ty zapewne nigdy nie jadłeś mięsa. nie miałeś skórzanych butów ani paska do spodni. zawsze podnosisz z ziemi potrącone zwierzęta i lecisz z nimi do weta. nie byłoby ciebie,gdyby twój praprzodek nie latał z maczugą i w sposób całkiem niehumanitarny nie zatłukł jakiegoś zwierza dla kotleta czy futra. wszystkie skrajne postawy są do kitu.polowanie było,jest i będzie i trzeba się z tym pogodzić.czasem nawet bywa przydatne,jak w wypadku szybko przyrastających populacji bobrów.chociaż mnie się osobiście ten "sport" nie podoba,a odrazą napawają szczególnie nagonki,to ktoś inny może to lubić.nie wzięło się to z kosmosu,tradycje łowieckie mają długą historię.ja tam osobiście wolę wskoczyć w uprząż i pobiegać po lesie z moimi hasiorami. a jak ty jesteś taki przeciwnik,to zamiast rzygać tu na mnie jadem,wykorzystaj w produktywny sposób tę energię,rusz dupę i zrób coś dla tych zajęcy,co to nie umieją mówić i pisać.stwórz lobby,które zablokuje łowiecką działalność. gadać i się oburzać to każdy potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
abyss Ciekawe, czy byłbyś taki chojrak gdybyś 19.11.06, 15:02 polował na grubego zwierza, lub gdyby zając też był uzbrojony. Znam wielu myśliwych. Palanty na ogół, z deficytami osobowościowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
mayfly Re: Ciekawe, czy zadawałbyś takie durne pytania 19.11.06, 15:14 gdybyś wnikliwiej przeczytał,co napisałam. a napisałam,że mnie się osobiście łowiectwo nie podoba,ale nie oznaczacza to od razu,że nie może się podobać innym. Odpowiedz Link Zgłoś
tata.t4 Re: Ciekawe, czy byłbyś taki chojrak gdybyś 20.11.06, 19:55 Ja znam wielu "pisaczy inernetowych". Przeważnie pierdzitapczany, lenie, zakompleksione i głupie. Potrafią tylko tłuc w klawisze i to ich cała aktywność. Odpowiedz Link Zgłoś
dioskorides Re: Myśliwa 19.11.06, 15:27 mayfly napisała: > no już sie tak nie nabzdyczaj,hipokryto. > ty zapewne nigdy nie jadłeś mięsa. > nie miałeś skórzanych butów ani paska do spodni. > zawsze podnosisz z ziemi potrącone zwierzęta i lecisz z nimi do weta. > nie byłoby ciebie,gdyby twój praprzodek nie latał z maczugą Co innego jak mój przodek latał z maczuga a co innego zabijanie dla przyjemności i na kwietnik z poroża, nie myl pojęć, a co do pasji mozna mieć pasje bez zabijania i to przyrodniczą- linki podawałem wczesniej. -- dioskorides.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
mayfly Re: Myśliwa 19.11.06, 16:10 o ile wiem,to odłowiona zwierzyna trafia na stół.myśląc kategoriami zabijania dla przyjemności,nie odnosi się to tylko do łowiectwa.dla przyjemności podniebienia na stół trafia wołowina, cielęcia, jagnięcina, kura, zając, kaczka, ślimak i żabie udko.po co?może nalezało by wyznaczyć jeden gatunek przeznaczony do jedzenia,żeby wielu innym zaoszczędzić takiego losu.zdecydowana większość ludzi korzystając z tej różnorodności dań automatycznie przyzwala i godzi się na zabijanie zwierząt.hipokryzją w tej sytuacji jest podnoszenie takiego larum z powodu jednej myśliwki ;)połowa z tych,którzy teraz nagle stają w obronie płowej zwierzyny,nie spojrzy nawet na bezdomnego psa na własnej ulicy,nigdy nie przygarnęli pod swój dach jakiegokolwiek zwierzaka,nie wiedzą pewno gdzie jest najbliższa całodobowa lecznica weterynaryjna,już nie mówiąc o schronisku dla dzikich ptaków. powtórzę po raz trzeci (i mam nadzieję ostatni) nie jestem zwolennikiem łowiectwa (i od razu przeprowadzę samosąd lustracyjny: tak,mój pradziad był syberyjskim myśliwym.tak,uwielbiam książkę Arsenjewa pt."dersu uzała" i film kurosawy w oparciu o tę książkę).a jako,że mam trzy psy (polujące:),to myśliwy jest dla mnie zagrożeniem,bo nie od dziś wiadomo,że strzelają do naszych psów jak do kaczek.dalej nie zmienia to jednak faktu,że komuś się może łowiectwo podobać i może ono być jego pasją. Odpowiedz Link Zgłoś
dioskorides Re: Myśliwa 19.11.06, 16:56 mayfly napisała: > o ile wiem,to odłowiona zwierzyna trafia na stół. Niezawsze czasem juz nie mają co z tym robić. myśląc kategoriami zabijania > dla przyjemności,nie odnosi się to tylko do łowiectwa.dla przyjemności > podniebienia na stół trafia wołowina, cielęcia, jagnięcina, kura, zając, > kaczka, ślimak i żabie udko.po co?może nalezało by wyznaczyć jeden gatunek > przeznaczony do jedzenia,żeby wielu innym zaoszczędzić takiego losu. Mówimy o przyjemności zabijania a nie przyjemności podniebienia zdecydowana większość ludzi korzystając z tej różnorodności dań automatycznie przyzwala i > godzi się na zabijanie zwierząt.hipokryzją w tej sytuacji jest podnoszenie > takiego larum z powodu jednej myśliwki ;) Jeszcze większą hipokryzją jest ich rzekoma troska o przyrodę i las i cała dorobiona do tego ideologia połowa z tych,którzy teraz nagle stają > w obronie płowej zwierzyny,nie spojrzy nawet na bezdomnego psa na własnej > ulicy,nigdy nie przygarnęli pod swój dach jakiegokolwiek zwierzaka,nie wiedzą > pewno gdzie jest najbliższa całodobowa lecznica weterynaryjna,już nie mówiąc o > schronisku dla dzikich ptaków. To nie jest usprawiedliwienie dla polowań, a co z tymi którzy robią inaczej ? > powtórzę po raz trzeci (i mam nadzieję ostatni) nie jestem zwolennikiem > łowiectwa (i od razu przeprowadzę samosąd lustracyjny: tak,mój pradziad był > syberyjskim myśliwym.tak,uwielbiam książkę Arsenjewa pt."dersu uzała" i film > kurosawy w oparciu o tę książkę).a jako,że mam trzy psy (polujące:),to myśliwy > jest dla mnie zagrożeniem,bo nie od dziś wiadomo,że strzelają do naszych psów > jak do kaczek.dalej nie zmienia to jednak faktu,że komuś się może łowiectwo > podobać i może ono być jego pasją. Zadymy na stadionach też są dla niektórych pasją Odpowiedz Link Zgłoś
mayfly Re: Myśliwa 19.11.06, 18:00 rozumiem,że jesteś w tym temacie dobrze zorientowany i masz dowody na to,że mięso zabitych zwierząt jest wyrzucane. nie uważasz,że to ludzka pazerność,nienasycenie i brak umiaru utrzymują takie zjawiska jak łowiectwo przy życiu.gdyby nie było chętnych na pieczonego dzika,może nikt by się za nim nie uganiał po lesie.gdyby nie było chętnych na zupę z płetw rekina,nikt by nie robił rzezi wśród tej populacji,obcinając płetwy i wrzucając z powrotem do morza żywe jeszcze osobniki.może zmiany wypadałoby zacząć od siebie?w końcu to popyt kształtuje podaż.jeśli jest chętny na zjedzenie dzika,znajdzie się i taki,który chętnie na niego zapoluje. jeśli chodzi o hipokryzję,to nie zamierzam się licytować czyja większa.dla mnie hipokryta to hipokryta.nie ma większych i mniejszych,to specyficzna mentalność. i nie jestem pewna czy "ich rzekoma troska o przyrodę i las" jest faktycznie rzekoma.nie jestem pewna z powodu braku merytorycznych argumentów na ten temat,bo mnie nie interesował.ale jeśli znasz na ten temat fakty,to zapoznam się z nimi chętnie.fakty,nie opowieści z mchu i paproci. > połowa z tych,którzy teraz nagle stają > > w obronie płowej zwierzyny,nie spojrzy nawet na bezdomnego psa na własnej > > > ulicy,nigdy nie przygarnęli pod swój dach jakiegokolwiek zwierzaka,nie wi > edzą > > pewno gdzie jest najbliższa całodobowa lecznica weterynaryjna,już nie mów > iąc o > > schronisku dla dzikich ptaków. > > To nie jest usprawiedliwienie dla polowań, a co z tymi którzy robią inaczej ? ci,co robią inaczej,coś robią i chwała im za to.pewno nie ma ich tu,bo właśnie coś robią.ale ci co nic nie robią, może lepiej niech tak nie piętnują i nie zieją taką nienawiścią,bo może właśnie swoją postawą szkodzą tym,którzy chcą coś zrobić? a jeśli chodzi o pasje,ludzie mają różne.i mają do tego prawo,bo jeśli coś nie jest nielegalne,to jest najzwyczajniej w świecie legalne. skoro jesteś takim przeciwnikiem łowiectwa i tak Cię to boli,to zrób coś,doprowadź do delegalizacji łowiectwa.a może już coś robisz?to pochwal się swoimi osiągnięciami,przecież możesz być z nich dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
dioskorides Re: Myśliwa 19.11.06, 18:10 Po raz kolejny mylisz pojęcia myśliwy nie idzie na polowanie zeby było cos na niedzielny obiad myśliwy idzie postrzelać, odreagować, oddac się ,jak piszesz, pasji a nie po to żeby zaspokoić popyt na dziczyznę. Nawet w tym artykule jasno są określone cele myśliwstwa i nie jest nim pozyskiwanie mięsa, które jest niejako rzeczą wtórną którą otrzymujemy w wyniku polowania nie jest zaś celem polowania. Odpowiedz Link Zgłoś
mayfly Re: Myśliwa 19.11.06, 18:31 a znasz takie pojęcie jak "przyzwolenie społeczne"? jeśli nic nie robisz,żeby takie zjawisko zlikwidować,to przyzwalasz na nie. nie odpowiedziałeś na moje pytanie.skoro potępiasz myśliwstwo/łowiectwo robisz coś (coś więcej niż wyprowadzanie z błędów takich ignorantów jak ja),żeby to zjawisko wyeliminować? Odpowiedz Link Zgłoś
dioskorides Re: Myśliwa 19.11.06, 18:44 Już pisałem mam swoje pasje przyrodnicze które nie wiązą się z rozlewem krwi o których staram sie mówić opowiadac i zachęcać, a co mam wiecej robic chwycić za strzelbę i zając się regulacją pogłowia myćliwych ? Nie musze Ci sie spowiadac bo tak mozna bez konca, co robisz na przyklad zeby wyeliminowac zjawisko korupcji, złodziejstwa, bandyctwa, pedofili , okrucieństwa wobec zwierząt itp itd i tak bez konca mozna opowiadac o ciemnych stronach człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
mayfly Re: Myśliwa 19.11.06, 19:29 jak Ci nie zależy to nic nie rób,tylko nie narzekaj,że to zjawisko istnieje. Twoje pasje przyrodnicze chyba jednak nie poprawią losu zwierzyny łownej,w gruncie rzeczy niewiele Ciebie obchodzi ich los,w końcu to jakiś jeleń,a nie tracz długodzioby. nie musisz mi się spowiadać i wcale o to nie prosiłam,byłam po prostu ciekawa,co robisz w wywleczonej tu sprawie.nic.i tu jest pies pogrzebany,polacy lubią sobie ponarzekać,postrzępić język i nic z tego nie wynika.polacy chętnie posługują się terminem "trzeba zrobić",bo jest bezpiecznie bezosobowy, zamiast "zrobię", które bezlitośnie wskazuje wykonawcę, a roboty jest dużo, nikto za to nie zapłaci, więc się nie chce. a te snoby, zabójcy, mordercy jak ich nazywacie dalej sobie będą polować. bezproduktywne pieniactwo,ot co Odpowiedz Link Zgłoś
abyss Twoje teksty to jedyne pieniactwo w tej dyskusji. 19.11.06, 19:34 Może sama jesteś "polką" z małej litery. Twoje semantyczne przemyślenia wskazuja na brak równowagi. Idź już spać. Odpowiedz Link Zgłoś
dioskorides Re: Twoje teksty to jedyne pieniactwo w tej dysku 19.11.06, 20:16 W rzeczy samej też typowo polskie "wie lepiej" co robie a co nie. Juz mówiłem spowiadać się nie mam zamiaru, o sczegółach swoich dzialań też nie musze opowiadac, bierny w kazdym razie nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
mayfly re: 19.11.06, 20:18 nie używam dużych liter. sam idź spać albo zrób coś dla tych odławianych zwierząt. na razie nie masz jakichkolwiek argumentów,specjalisto od równowagi. Odpowiedz Link Zgłoś
rennatta2 Re: Myśliwa 20.11.06, 09:29 Myśliwstwo to zabijanie i okrucieństwo i tyle. A co Ty Mayfly robisz dla innych? Dla mnie osoby takie może nie są głupie,ale po prostu bezduszne. p.s. Czy każdy,kto np. potępia np. pedofilię musi od razu walczyć z nią aktynie,bo w przeciwnym wypadku to tylko "pieniactwo"? Odpowiedz Link Zgłoś
tata.t4 Re: Myśliwa 21.11.06, 00:43 Reniu, odpowiedz mi na kilka pytań, potem potępiaj innych: a) Jadasz szynkę, kotlety, kiełbasę? b) Czy wiesz, że zwierzęta w rzeźni są uśmiercane w o wiele bardziej makabryczny sposób niż na najgorszym nawet polowaniu? Wiesz czemu do każdej rzeźni idzie napięcie 380V? Wiesz, jak zachowuje się krowa rażona prądem i dogorywająca 20 minut? Widziałaś jak świnie dostają pałą przez łeb jako znieczulenie przed poderżnięciem gardła? Wiesz jak wygląda taśma do przemysłowego uboju kurczaków? Wiesz, że gilotyny które mają im obcinać głowy czasami odcinają tylko górną część czaszki i taki kurczak wisi za gardło jeszcze pół godziny? c) Chodzisz w miękkich, skórzanych butach? Masz skórzaną torebkę? Wiesz w jaki sposób hodowane są zwierzęta na skóry? Wiesz jaką dietę mają i w jaki sposób są zabijane (we Włoszech do dzisiaj poprzez dosłownie wbicie pręta przez odbyt - żeby nie uszkodzić skóry)? Dla mnie osoby wyrywające sobie włosy z głowy na hasło "polowanie", a spokojnie jedzące szynkę i używające skórzanych produktów nie są bezduszne. Są głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
rennatta2 Re: Myśliwa 21.11.06, 08:00 Bardzo chętnie odpowiem: Mięsa nie jem jestem wegetarianką od około 3 lat. Wiem w jaki sposób zwierzęta są uśmiercane,zbierałam swego czasu podpisy pod petycją w sprawie transportu koni do rzeźni ( sama mam konia ). Kiedy pracowałam przez rok regularnie co miesiąc wpłacałam na jedną z prozwierzęcych fundacji.Od czasu do czasu licytuję w aukcjach charytatywnych na Allegro ( część aukcji "zwierzęcych",część na chore dzieci - nie wierzysz sprawdź moje konto w Allegro pod tym samym nickiem ). Naprawdę osoby piszące na forum to nie tylko Ci co biernie klepią w klawiaturę i nic nie robią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh a czy TY, miszczu ze strzelbą w obliczu 21.11.06, 09:43 faktów które podałeś nie jesz mięsa ze sklepu? nie chodzisz w butach ze skóry? być może część ludzi która tu pisze jest nieswiadoma i nie wie jak wyglada prawda. ty wiesz - i co z ta wiedzą robisz? czerpiesz satysfakcję z zabicia zwierzecia? podniecenie? adrenalinę? dumę z 'sukcesu'? twoje argumenty przypominają dresa który mordując przechodnia tłumaczy się że przecież inni na swiecie tez mordują i to w duzo bardziej bestialski sposób. tylko co to zmienia? ps. co do tego 'ajnsztajna' to masz rację. nie wiesz nawet jak bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
tata.t4 Re: a czy TY, miszczu ze strzelbą w obliczu 21.11.06, 11:28 Nic z tą wiedzą nie zrobię - po prostu tak jest i żadne pseudoekologiczne formacje tego nie zmienią. Uważam, że na bożym świecie jest mnóstwo miejsca dla każdego rodzaju zwierzyny. Ale najlepsze jest koło buraczków i zapiekanych ziemniaków. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
tata.t4 Re: Myśliwa 21.11.06, 00:58 Nie generalizuj z tymi Polakami ;) Takie zjawisko jak piszesz jest natomiast powszechne wśród "internetowych zmieniaczy świata". Popiszczy nad klawiaturą, wyprodukuje kilka linijek tekstu i to jest jego cała walka o wartości. Osobiście wolałbym jednego myśliwego od stu dzisiejszych "ekologów" oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
tata.t4 Re: Myśliwa 20.11.06, 19:59 Jednym słowem ograniczasz swoją aktywność do pustego gadania? Nie zadasz sobie nawet tyle trudu, aby do końca sprawdzić jak wyglądają i co robią ci, których tak nienawidzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
tata.t4 Re: Myśliwa 20.11.06, 19:57 Kolejny post i kolejne bzdury. Dobry zwyczaj dyskursu wymaga, aby zabierać głos w sprawie o której masz pojęcie. Sprowadzanie łowiectwa do "ciągu na spust" jest równie puste jak stwierdzenie, że Polacy to pijaki i złodzieje. Jest to dokładnie ten sam poziom dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
rennatta2 Re: Myśliwa 20.11.06, 09:32 A jak ktoś ma np. pasję gwałcenia i zabijania kobiet,i ktoś to potępi to też pewnie z zazdrości,że się ma jakąś pasję? Jest bardzo dużo pasji ( także bardzo ekskluzywnych ) ,które nie łączą się z krzywdzeniem innych ( także zwierząt ). Odpowiedz Link Zgłoś
tata.t4 Hipokryzja i demagogia 21.11.06, 00:49 Do łowiectwa łatwo się przyczepić bo to takie "namacalne krzywdzenie", prawda? Jakże okrutne są te potwory ze strzelbami! Znacznie fajniejsze są np. a) narty (około miliona do trzech milionów przedstawicieli różnego rodzaju gatunku zdycha najczęściej z głodu co roku w skutek ekspansji tras zjazdowych na tereny leśne w samych tylko Włoszech, Austrii i Szwajcarii), b) filatelistyka (na wyprodukowanie jednego kwadratu A4 znaczków potrzeba średnio pół drzewa), co roku produkowane jest kilkaset milionów znaczków), c) malarstwo (barwniki używane do farb olejnych oraz utrwalacze mają okres połowicznego rozkładu liczony w dziesiątkach lat. W połączeniu z fosforanami w glebie tworzą związki zabójczo trujące), I tak można dalej wymieniać. Einstein mylił się co do tego, że tylko głupota ludzka jest nieskończona. Hipokryzja dumnie jej towarzyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Prezentacja dewiantów 19.11.06, 15:43 Takich zboczków co zabijaja dla przyjemnosci nalezaloby likwidować. Najlepiej strzałem w komorę i żeby było dużo farby. Odpowiedz Link Zgłoś
aszar Myśliwa 19.11.06, 15:55 jedyna radosc jak przynosza mi mysliwi jest wowczas gdy jeden postrzeli drugiego. banda okrutnych debili. Odpowiedz Link Zgłoś
artkal Wymazali krwią krzyż! - feeee 19.11.06, 17:02 Jakim prawem krzyż! Co za świństwo i obłuda. Niech strzelają do swoich głupich łbów! Przykazanie boskie dotyczy też zwierząt! Odpowiedz Link Zgłoś
kachna.kachna Re: Wymazali krwią krzyż! - feeee 23.11.06, 16:12 Dlatego krzyż, ponieważ Św.Hubertowi(patron myśliwych i leśników)podczas polowania objawił się jeleń z promieniejącym krzyżem pomiędzy wieńcem. Odpowiedz Link Zgłoś
buu68 Re: horror! 19.11.06, 17:20 sama sie odstrzel i wypchaj, a dziadzius niech z duma pokazuje twoj leb zawieszony nad drzwiami. potworny ten wywiad, potworna osoba. fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Myśliwa 19.11.06, 18:23 oto do czego prowadzi emancypacja kobiet... na sile probuja dorownac mezczyznom w dziedzinach ktore zarezerwowane powinny byc tylko dla mezczyzn... co nie zmienia faktu ze strzelanie do zwierzat dla przyjemnosci jest nienormalne i poza pewnymi wyjatkami powinno byc prawnie zakazane Odpowiedz Link Zgłoś
xyz112 Myśliwa 19.11.06, 18:25 Taki prezent dla policji w postaci zająca w zamian za odstąpienie od mandatu nazywa się "korzyścią materialną". Odpowiedz Link Zgłoś
gdl4519 Obowiązkowa wysłać ją do psychiatry 19.11.06, 19:20 Jaka to pasja.Ona uwielbia zabijać i do tego słabszych,a to chyba nie jest normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Myśliwa 19.11.06, 21:32 Ciekawe, jak kobitka mowi, ze ojciec nie chodzil do kosciola tylko na polowania... fajna rodzinka, ktos tu zapomnial o dekalogu. Odpowiedz Link Zgłoś
tata.t4 Re: Myśliwa 20.11.06, 20:00 Kochaj bliźniego swego.... Uwielbiam hipokryzję Odpowiedz Link Zgłoś
annalee Re: Myśliwa 20.11.06, 03:03 jedyny powod dla ktorego bym nie strzelila do Mileny jest taki, ze taki leb na scianie to tylko do muzeum niesamowitosci sie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
tata.t4 Niestety artykuł denny... 20.11.06, 20:05 ... i pełen błędów merytorycznych o zwykłym naciąganiu faktów nawet nie wspominając. Ale po prostu widać, że ta Pani niedługo należy do grona myśliwych. Osobiście, po już ładnych kilku latach w łowisku, absolutnie inaczej postrzegam całą przygodę zwaną łowiectwem. A już sformułowania, że "broń daje poczucie władzy", "my mamy to za darmo" (bzdura) skłaniają mnie do refleksji, kto tą Panią prowadził na kursie i do Koła wprowadzał? :( Odpowiedz Link Zgłoś
rennatta2 Re: Niestety artykuł denny... 21.11.06, 08:07 A czy gdyby Ciebie ktoś po lesie ganiał ze strzelbą ( przy założeniu,że Ty jesteś nieuzbrojony ) byłoby ok? Dla mnie myślistwo jest dla tchórzy - zwierzę się przecież nie obroni. Jeszcze cytat ( niestety nie pamiętam kogo ): " Oświęcim zaczyna się wszędzie tam, gdzie człowiek patrząc na zwierzę myśli: Przecież to TYLKO zwierzę" - pomyśl o tym czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: Niestety artykuł denny... 21.11.06, 08:38 ganianie lisa/zajaca/dzika/jelenia po lesie, szczucie go psem i pakowanie mu srutu w dupe jest okrutne i bezmyslne. tak samo jak zawody w strzelaniu do krzyzowek. jak ktos kocha las, to niech z psem polazi przez pare godzin. jak kocha strzelac, niech sie bawi w paintball. a z drugiej strony glosy opluwajace Mysliwa, bo ta zabija zwierzeta: rozumiem, ze wszyscy opluwajacy sa na tyle konsekwentni w swoim sprzeciwie wobec zabijania zwierzat, ze w ogole nie jedza zadnego miesa, a w ich garderobie nie ma ani jednej rzeczy wykonanej ze skory. bo jesli tak nie jest, to jestescie obludni Odpowiedz Link Zgłoś
rennatta2 Re: Niestety artykuł denny... 21.11.06, 08:50 Artykuł jest na temat myśliwstwa,a nie rzeźni. Skóry chyba nie wykonuje się z żadnych zwierząt leśnych,podejrzewam też,że większość osób ( niekoniecznie tylko wegetarian ) nie jadła nigdy potraw z dziczyzny,więc gdzie widzisz obłudę? Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: Niestety artykuł denny... 21.11.06, 09:15 o. a ja myslalam, ze wspolnym mianownikiem jest zabijanie zwierzat. ubojnie istnieja dzieki miesozercom, czyli wiekszosci z nas. oblude widze w tym, ze ktos oburza sie na zabijanie zwierzat w lesie, podczas gdy sam noszac skore i jedzac mieso utrzymuje caly przemysl hodowli zwierzat dla uboju. oburza sie, ze mysliwy zabija dla przyjemnosci. a przeciez ja nie nosze skorzanych ubran i nie jem miesa z koniecznosci - moglabym wybierac rzeczy skoropodobne i przejsc na wegetarianizm. ale nosze to co nosze i jem to, co jem bo to lubie. i smierc zwierzat idzie tu na dalszy plan. wiec nie moge miec do mysliwych pretensji, ze tez robia to, co lubia. choc napawa mnie to odrazą - ale sama zrac miecho i noszac butki ze skory cielaka, wcale nie jestem lepsza:) Odpowiedz Link Zgłoś
tata.t4 Re: Niestety artykuł denny... 21.11.06, 11:30 A przy tym dziczyzna jest po prostu lepsza. I finito. Zapraszam na degustację, zupełnie poważnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
gory8 Myśliwa 22.11.06, 18:48 Problem myslistwa, myśliwych, polowan, ochrony zwierzat istniał zawsze!!! Zarówno wsród lekarzy, policjantów czy złodziei trafiaja sei świetni ludzie i debile to i tak jest wsród grona mysliwych....cóz piszecie troche nie na temat prawie wszyscy!!! bo tematem tego artykułu nie jest myslistwo tylko kobieta jako mysiwy, diana. nie wiem czy gramtycznie jest uzyczie mysliwa a nie Diana..moze sie myle! Ja też jestem mysliwym i naprwde nie wiem co bym miał odpowiedizec co czuje jak szczelam! Po pierwsze wyróznijmy 2 sytuacje : stzrał na strzelnicy(tak zwane stzrelctwo sportowe) i na polownaiu moze autorce o to chodizło i odpowiadaącej!! Odpowiedz Link Zgłoś