narod.ovviec Król obciachu ... 22.04.07, 10:19 "Michał Wiśniewski z Ich Troje to szczyt dobrego smaku przy Andriju Danyłce" cieszy wielce, że Michał - Polak - jest górą w tej rywalizacji. Obowiązkiem bowiem Polaka jest zachowywać się godnie z rolą bycia Polakiem - członkiem największego i najwspanialszego narodu świata - a nie, jak byle co z byle jakiego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Król obciachu ... 22.04.07, 13:05 Ja też jestem zdania ze sam fakt bycia POLAKIEM .....blablablablabla Chrystusem narodów ... blablabla upoważnia mnie krytykowania wszystkiego co nam obce wyznaniowo, rasowo, kulturowo itp. Tylko drobna dygresja, Danyłko jajka sobie robi a Wiśniewski Wielkim Artystom jest i basta. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pisuarro Re: Wiśniewski Wielkim Artystom 22.04.07, 21:00 Fakt - Większym Artystom jest tylko sam św.Piotr... ...Rubik ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karl Eee ćwiczmy swoją tolerancję....? 22.04.07, 23:26 lepiej nie narzekać na Wiśniewskiego wychodzi...? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Król obciachu 22.04.07, 11:46 Lepej by dzienikarz dalej kreczil sprawy polityczne niz show biznesu :) Andrej Danilko zaczynal przy wspolprcy z TNT i RenTV. Rosyjskimi kanalami. I wlasnie stal popularny dzienki satyrycznemu serialu z poczagu. Tylko wagony u nas sa z przedzialami , a dla bednych bez nich, nazywane "plackartnymi". A tez sa "obszije" wagony. A to wlasnie z siedzeniami. Taka niby roznica :) Wracajac do tematu. Wlasnie w serialu byli przedzialy. Tak, dla info. I byl to jak by poczag Moskwa-Kijow. Znow nie na temat - w ostatnich czasach polaczenie poczagami zwiekszylo sie miedzy Ukraina i Rosja w dwa razy od porownania do czasow zsrr. I robil Danilko karjere wlasnie w Rosji. A to ze rosyjski kanale ogladaja nawet we Lwowe, stal popularny i na Ukrainie. Pracowal duzo. I wylazl w koncu, dzienki "babuszki rosyjskiej estrady" Ally Pugaczowej, na glowne kanale i radiostacje. Wszystko sie zepsulo z TV wlasnie dwa lata temu. Kiedy jeden z meskich przedstawiczeli show biznesu Arkadij Nowikow (w swoim czasie odbywal wyrok) naisal otwarty list do Putina, gdzie zapytal - dlaczego na Nowy Rok tradycyjny program TV na RTR "Goluboj ogoniok" stal i w samym dziele "golubym" (blenkitnym po rosyjsku. "Golubyje" (blekitnije) to powszechne okreslenie gejow). Zapytal dlaczego panstwowe Tv propaganduje gejow. I od tam tych czasow zaczela sie dyskusja na temat "jak byc w takich wypadkach" jak "Werka Serdiuczka". I potrochu z glownych proramow zniknela Werka. A to jusz mniej pinedzy i slawy. Danilko obrazil sie i pojechal "podbijacz" Ukraine. Ze nawet zechczialo sie mu na Eurovision. Piosenka "Wse budet choroszo" jest na podstawie nie ukrainskiej, a zydowsko- rosyjskiej "ludowej" piosenki. Z Odessy. I spiewalo ja od zawsze. Tylko ja modywikowal, dodal swoich slow. Jak zwykle :) A na temat posczegania Ukraincow, niech dalej propaganduje w polskich glowach pan dzienikarz :) Leniwo jusz nawet to samo pisac na forum. Jak chce facet niech tak bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Król obciachu 22.04.07, 15:24 > A na temat posczegania Ukraincow, niech dalej propaganduje w polskich glowach > pan dzienikarz :) Leniwo jusz nawet to samo pisac na forum. Jak chce facet > niech tak bedzie :) No wiesz, Polacy uwierzą we wszystko co najgorsze o Rosjanach i będą oburzeni tym podłym postrzeganiem Ukraińców. Przecież Polacy wiedzą, że Rosjanin to taki człowiek jak on, tylko śmieszniejszy, głupszy, itede - co tam jeszcze pan dziennikarz napisał... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
whizzo Re: Król obciachu 22.04.07, 18:25 a to dla tych co chcieliby obejrzec w akcji: www.youtube.com/watch?v=HHR491s3iSw pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Wydaje mi się że Wiśniewski to gorsze g... 22.04.07, 19:19 bo jego image jest całkiem serio, w przeciwieństwie do Ukraińca. Odpowiedz Link Zgłoś
dimi2 Verka rulit!!! 22.04.07, 19:25 Verka ty luchshaja!!! A co do tego ma polityka? -to tylko polak wie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dimi2 Król obciachu 22.04.07, 19:27 www.youtube.com/watch?v=QmbALBwd7JI&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
syfek17 Re: Król obciachu 22.04.07, 19:46 strasznie smieszne szkoda ze na tej milicji , pomiedzy ZSRR a Polską niestety jest PRAWDZIWA UBECJA tlko sie powiesic Odpowiedz Link Zgłoś
winton Król obciachu 22.04.07, 19:56 Wędrując po kanałach satelitarnych, spotkałem gościa na rosyjskim kanale RTL-Planeta. Co sabota jest tam program "Sobotni Wieczór" i czasami można próbkę jego występów zobaczyć. Publiczność szaleje, Wiśniewski chyba jest bardziej kiczowaty od tego (tej) Wierki. Baba-chłop ma starannie przygotowaną "choreografię", jest bardzo medialny..... Odpowiedz Link Zgłoś
mohyl Re: Król obciachu 22.04.07, 21:40 a mnie "Wierka" sie podoba, oprócz :Horoszo: ma wiele innych piosenek, ale wszystkie sa bardzo rytmiczne . takie do słuchania i poskakania. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Tak się bawi lud prawosławny.... 22.04.07, 20:05 www.youtube.com/watch?v=lpJ44NV6m-E&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Tak się bawi lud prawosławny.... 22.04.07, 20:06 amanasunta53 napisała: > www.youtube.com/watch?v=lpJ44NV6m-E&mode=related&search= Dlatego EURO 2012 robimy RAZEM.Wiele nas łaczy..... Odpowiedz Link Zgłoś
an166 Król obciachu 22.04.07, 22:05 Najstraszniejszą rzeczą jest głupota i niekompetencja dzinnikarska, półprawdy i domniemania to nie jest dzinnikarstwo a bełot. Odpowiedz Link Zgłoś
logic064 uwielbiam goscia. Rozsmiesza mnie i wzrusza. Wkurz 22.04.07, 22:06 ylem sie ostatnio bo mi sie polamal CD z jego przebojami. Musze to jakos sciagnac z Ukrainy albo Rosji bo w Polsce to chyba takiego czegos sie nie znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
gotrek No faktycznie, trudno zapomnieć ten kawałek... 22.04.07, 22:10 Z wakacji na Ukrainie z wynalazków muzycznych zapamiętałem tego świra (bo leciał w kółko w pociągach) i laski z girlsbandów (dowolnych). :P Odpowiedz Link Zgłoś
raffus Król obciachu 22.04.07, 22:24 Czego się nie robi dla kasy. ------------------ Myślisz ? Więc czytasz ! kkornolio.googlepages.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_wolowa Nie, to przebrany trzeci bliźniak K. 22.04.07, 22:33 Nie poznajecie? Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Zastanawiam sie czy GW znowu nie daje pupska... 22.04.07, 22:39 intelektualnego? Niewiele wiem na temat tego kolesia Andrieja, ale na You Tube obejrzalem sobie jego teledysk bedacy przerobka przeboju Julio Iglesiasa ,,Tango" z albumu o tym samym tytule. Teledysk jest zartem muzyczno- kabaretowym. Oskarowa rola konferansjera z filmu ,,Kabaret" zagrana przez wspanialego Joela Greya tez byla takim pastiszem, kpina i szyderstwem, facet z damskim makijazem. Andriej kpi sobie z nowobogackich ruskow i chyba dobrze mu to wychodzi, choc, nie jest to akurat pod moj gust. Porownywanie do niego pajaca Wisniewskiego jest jak zwykle chybione jak kula w plocik. Wisniewski jest pajacem i z niego mozna sobie kpic. Z Andrieja nie, bo nie mozna robic szyderstwa z zawodowego klauna. To nielogiczne jak szukanie u Tadeusza Rossa autentycznych cech zulu guli. Klaun sam w sobie jest swiadomym szyderstwem. tak na zdrowy rozsadek jak powiaa w reklamowkach aktorzyna Kondrat. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_durniow Jedyna prawdziwa ocena, gratuluje inteligencji 22.04.07, 23:28 Widzialem Serdjuczke i gduby teksty byly po andielsku i tematy bardziej "globalne" to u nas w USA bylby "bogiem kabaretow" bo przesmiewca jest znakomitym. Mioliony by $ anie hryvni by zarabial. Jak zwykle "polscy wexperci" nie polapali sie oco chodzi ..... Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Zastanawiam sie czy GW znowu nie daje pupska. 23.04.07, 02:51 W sumie do takiego samego wniosku doszedłem, w końcu Wiśniewski jest idiotą, a Andriej po prostu pracuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
andjez Król obciachu 22.04.07, 22:43 Ja nie miem jak wyglada podobny kicz w Polsce tylko dlatego, że wyłaczam telewizor w momecie, gdy po kolejnym nacisnięciu klawisza pilota, widze coś podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
discipline Ukraina + Polska. 2 najbardziej obciachowe, 23.04.07, 02:28 rolnicze kraje zorganizują najbardziej biesiadne, piłkarskie mistrzostwa europy. Rodzimy folklor spotka się z aprobatą rządnej natury europy cywilizacji śmierci. I dobrze. "Obciach" na produkt regionalny! Odpowiedz Link Zgłoś
reverend.andrzej Re: Ukraina + Polska. 2 najbardziej obciachowe, 23.04.07, 02:54 discipline napisał: > rolnicze kraje zorganizują najbardziej biesiadne, piłkarskie mistrzostwa > europy. Rodzimy folklor spotka się z aprobatą rządnej natury europy cywilizacji > > śmierci. I dobrze. "Obciach" na produkt regionalny! Uwazaj, cioto, my potraktujemy ci tylko fizycznie. Bog osadzi twoja zgnila dusze. Wieczne potepienie. Odpowiedz Link Zgłoś
discipline Ciotą to może ty jestes? Napewno tępą, ziejącą 23.04.07, 12:20 nienawiścią, katolicką małpą. Niech twoj Bóg ci wybaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
panama2 Re: Król obciachu 23.04.07, 05:40 Koorwasz, gdzie jest obciach, gdzie sesacaja i gdzie zdziwienie? Jak jest za seksyzmem, to media mu daja populrnosc. Oni to lubia bedac wyznawcami Kanaan. Nie wazne jak nie rozumiecie. Oni i tak beda wam wpajali seksyzm. Sorry, za moj j. polski ale ja dawno juz wyjechalem z Polski. Jestem w kraju gdzie mamy wolnosc slowa i mozemy krytykowac zboczencow, choc probuja nam odebrac bron aby nas zniewolic, jak w naszym kraju(Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Jak widać polski plebs równy ichniejszemu 23.04.07, 09:03 Odpowiedz Link Zgłoś
anette444 Król obciachu 23.04.07, 17:35 Ludzie, czy wy już nie macie poczucia humoru? Obejrzałam sobie tego Danyłkę i facet ewidentnie puszcza oko we wszystkich teledyskach, po prostu jaja sobie robi, no i kasę przy okazji. Wolę te wygłupy i niż super poważne dramatyczne pienia Wiśniewskiego, choć do niego też właściwie nic ne mam.To jest kicz zamierzony, facet wie co robi, zresztą prywatnie zdaje się, że ma poukładane - ten dżezik i czarne ciuchy... Całe szczęście, że na świecie nie ma samych wróbli. On jest kanarkiem. Chyba w końcu obejrzę Eurowizję :) Odpowiedz Link Zgłoś
procura Re: Król obciachu 06.05.07, 12:50 tak jest. wisniewskiemu do danyłki daleko, nie ta klasa. a różnica polega również na tym, że danyłka tworzy kicz z wdziękiem, a wiśniewski wdzięku nie ma za grosz. i tworzy kicz, nie zamierzając tworzyć kiczu. a to już smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Młodzież Wszechukraińska i Młodzież Wszechpolska 12.05.07, 22:31 przemówią jednym głosem dzięki Wierce Serdiuczce! Odpowiedz Link Zgłoś
nutilka Król obciachu 21.05.07, 01:15 "Mama" wystepująca z Vierką jest kobietą. Proponuje, aby dziennikarze lepiej przygotowywali artykuły. Porównywanie twórczości Adrieja Daniłko do Michała Wiśniewskiego przypomina porównywanie Mercedesa do Malucha-ma cztery koła i to jedyna wspólna cecha. Teksty i prześmiewcza konwencja Vierki są przemyślane, dowcip uszczypliwy, zwracający uwagę na przywary i prawdziwe wartości ukryte pośród codziennych spraw. Piosenki M.Wiśniewskiego są tylko tandetnym show biznesem, bez żadnej głębszej treści i przemyśleń. Daniłko natomiast jest satyrykiem, świetnym aktorem, swego rodzaju ukraińskim Stańczykiem-który pod pozorną błazenadą skrywa całe pokłady poważnych tematów do rozważenia. Zatem nie mylmy pojęć i nie porównujmy artysty kpiącego z show biznesu, z Michałem Wiśniewskim będącym uosobieniem kultury masowej i show przez duże "S".To zupełnie inna kategoria. Ale cóż, autor artykułu niezbyt wiedział o czym w ogóle pisze-najwygodniej pójść na łatwiznę i bez zmrużenia oka brać za to pieniądze. Nic dziwnego, że nie lubi Vierki Serduchki, która w swych piosenkach m.in. kpi właśnie z takich ludzi:) Odpowiedz Link Zgłoś