Dodaj do ulubionych

Król obciachu

22.04.07, 10:18
Miss Ukraina 2007 ;)
Obserwuj wątek
    • narod.ovviec Król obciachu ... 22.04.07, 10:19
      "Michał Wiśniewski z Ich Troje to szczyt dobrego smaku przy Andriju Danyłce"

cieszy wielce, że Michał - Polak - jest górą w tej rywalizacji. Obowiązkiem
      bowiem Polaka jest zachowywać się godnie z rolą bycia Polakiem - członkiem
      największego i najwspanialszego narodu świata - a nie, jak byle co z byle
      jakiego narodu.
      • andre_234 Re: Król obciachu ... 22.04.07, 13:05
        Ja też jestem zdania ze sam fakt bycia POLAKIEM .....blablablablabla Chrystusem
        narodów ... blablabla upoważnia mnie krytykowania wszystkiego co nam obce
        wyznaniowo, rasowo, kulturowo itp.
        Tylko drobna dygresja, Danyłko jajka sobie robi a Wiśniewski Wielkim Artystom
        jest i basta.
        pzdr
        • pisuarro Re: Wiśniewski Wielkim Artystom 22.04.07, 21:00
          Fakt - Większym Artystom jest tylko sam św.Piotr...

...Rubik ;)
          • karl Eee ćwiczmy swoją tolerancję....? 22.04.07, 23:26
            lepiej nie narzekać na Wiśniewskiego wychodzi...?
      • hela6 Re: Król obciachu ... 22.04.07, 14:43
        więcej fotek, bo w goglu nie ma :D
    • kacap_z_moskwy Król obciachu 22.04.07, 11:46
      Lepej by dzienikarz dalej kreczil sprawy polityczne niz show biznesu :)

Andrej Danilko zaczynal przy wspolprcy z TNT i RenTV. Rosyjskimi kanalami. I
      wlasnie stal popularny dzienki satyrycznemu serialu z poczagu. Tylko wagony u
      nas sa z przedzialami , a dla bednych bez nich, nazywane "plackartnymi". A tez
      sa "obszije" wagony. A to wlasnie z siedzeniami. Taka niby roznica :) Wracajac
      do tematu. Wlasnie w serialu byli przedzialy. Tak, dla info. I byl to jak by
      poczag Moskwa-Kijow. Znow nie na temat - w ostatnich czasach polaczenie
      poczagami zwiekszylo sie miedzy Ukraina i Rosja w dwa razy od porownania do
      czasow zsrr.

I robil Danilko karjere wlasnie w Rosji. A to ze rosyjski kanale ogladaja nawet
      we Lwowe, stal popularny i na Ukrainie. Pracowal duzo. I wylazl w koncu,
      dzienki "babuszki rosyjskiej estrady" Ally Pugaczowej, na glowne kanale i
      radiostacje.

Wszystko sie zepsulo z TV wlasnie dwa lata temu. Kiedy jeden z meskich
      przedstawiczeli show biznesu Arkadij Nowikow (w swoim czasie odbywal wyrok)
      naisal otwarty list do Putina, gdzie zapytal - dlaczego na Nowy Rok tradycyjny
      program TV na RTR "Goluboj ogoniok" stal i w samym dziele "golubym" (blenkitnym
      po rosyjsku. "Golubyje" (blekitnije) to powszechne okreslenie gejow). Zapytal
      dlaczego panstwowe Tv propaganduje gejow. I od tam tych czasow zaczela sie
      dyskusja na temat "jak byc w takich wypadkach" jak "Werka Serdiuczka". I
      potrochu z glownych proramow zniknela Werka. A to jusz mniej pinedzy i slawy.
      Danilko obrazil sie i pojechal "podbijacz" Ukraine. Ze nawet zechczialo sie mu
      na Eurovision.

Piosenka "Wse budet choroszo" jest na podstawie nie ukrainskiej, a zydowsko-
      rosyjskiej "ludowej" piosenki. Z Odessy. I spiewalo ja od zawsze. Tylko ja
      modywikowal, dodal swoich slow. Jak zwykle :)

A na temat posczegania Ukraincow, niech dalej propaganduje w polskich glowach
      pan dzienikarz :) Leniwo jusz nawet to samo pisac na forum. Jak chce facet
      niech tak bedzie :)

• nessie-jp Re: Król obciachu 22.04.07, 15:24
        > A na temat posczegania Ukraincow, niech dalej propaganduje w polskich glowach
        > pan dzienikarz :) Leniwo jusz nawet to samo pisac na forum. Jak chce facet
        > niech tak bedzie :)

No wiesz, Polacy uwierzą we wszystko co najgorsze o Rosjanach i będą oburzeni
        tym podłym postrzeganiem Ukraińców. Przecież Polacy wiedzą, że Rosjanin to taki
        człowiek jak on, tylko śmieszniejszy, głupszy, itede - co tam jeszcze pan
        dziennikarz napisał... ;)
    • curious2003 tego chca ogladac miliony za miliony :) 22.04.07, 14:02
      .
    • whizzo Re: Król obciachu 22.04.07, 18:25
      a to dla tych co chcieliby obejrzec w akcji:
      www.youtube.com/watch?v=HHR491s3iSw
      pozdrawiam
    • r_mol Wydaje mi się że Wiśniewski to gorsze g... 22.04.07, 19:19
      bo jego image jest całkiem serio, w przeciwieństwie do Ukraińca.
    • dimi2 Verka rulit!!! 22.04.07, 19:25
      Verka ty luchshaja!!!

A co do tego ma polityka? -to tylko polak wie :)))
    • dimi2 Król obciachu 22.04.07, 19:27
      www.youtube.com/watch?v=QmbALBwd7JI&mode=related&search=
      • syfek17 Re: Król obciachu 22.04.07, 19:46
        strasznie smieszne
        szkoda ze na tej milicji ,
        pomiedzy ZSRR a Polską
        niestety jest PRAWDZIWA UBECJA

tlko sie powiesic
    • winton Król obciachu 22.04.07, 19:56
      Wędrując po kanałach satelitarnych, spotkałem gościa na rosyjskim kanale
      RTL-Planeta. Co sabota jest tam program "Sobotni Wieczór" i czasami można próbkę
      jego występów zobaczyć. Publiczność szaleje, Wiśniewski chyba jest bardziej
      kiczowaty od tego (tej) Wierki. Baba-chłop ma starannie przygotowaną
      "choreografię", jest bardzo medialny.....
      • mohyl Re: Król obciachu 22.04.07, 21:40
        a mnie "Wierka" sie podoba, oprócz :Horoszo: ma wiele innych piosenek, ale
        wszystkie sa bardzo rytmiczne . takie do słuchania i poskakania.
    • amanasunta53 Tak się bawi lud prawosławny.... 22.04.07, 20:05
      www.youtube.com/watch?v=lpJ44NV6m-E&mode=related&search=
      • amanasunta53 Re: Tak się bawi lud prawosławny.... 22.04.07, 20:06
        amanasunta53 napisała:

> www.youtube.com/watch?v=lpJ44NV6m-E&mode=related&search=

Dlatego EURO 2012 robimy RAZEM.Wiele nas łaczy.....
    • camel_3d 12 points from germany:)))!!!! 22.04.07, 21:44

• an166 Król obciachu 22.04.07, 22:05
      Najstraszniejszą rzeczą jest głupota i niekompetencja dzinnikarska, półprawdy i
      domniemania to nie jest dzinnikarstwo a bełot.
    • logic064 uwielbiam goscia. Rozsmiesza mnie i wzrusza. Wkurz 22.04.07, 22:06
      ylem sie ostatnio bo mi sie polamal CD z jego przebojami. Musze to jakos
      sciagnac z Ukrainy albo Rosji bo w Polsce to chyba takiego czegos sie nie
      znajdzie
    • gotrek No faktycznie, trudno zapomnieć ten kawałek... 22.04.07, 22:10
      Z wakacji na Ukrainie z wynalazków muzycznych zapamiętałem tego świra (bo
      leciał w kółko w pociągach) i laski z girlsbandów (dowolnych). :P
    • raffus Król obciachu 22.04.07, 22:24
      Czego się nie robi dla kasy.
      ------------------
      Myślisz ? Więc czytasz !
      kkornolio.googlepages.com/
    • zupa_wolowa Nie, to przebrany trzeci bliźniak K. 22.04.07, 22:33
      Nie poznajecie?
    • pl2512 Zastanawiam sie czy GW znowu nie daje pupska... 22.04.07, 22:39
      intelektualnego? Niewiele wiem na temat tego kolesia Andrieja, ale na You Tube
      obejrzalem sobie jego teledysk bedacy przerobka przeboju Julio
      Iglesiasa ,,Tango" z albumu o tym samym tytule. Teledysk jest zartem muzyczno-
      kabaretowym. Oskarowa rola konferansjera z filmu ,,Kabaret" zagrana przez
      wspanialego Joela Greya tez byla takim pastiszem, kpina i szyderstwem, facet z
      damskim makijazem. Andriej kpi sobie z nowobogackich ruskow i chyba dobrze mu
      to wychodzi, choc, nie jest to akurat pod moj gust. Porownywanie do niego
      pajaca Wisniewskiego jest jak zwykle chybione jak kula w plocik. Wisniewski
      jest pajacem i z niego mozna sobie kpic. Z Andrieja nie, bo nie mozna robic
      szyderstwa z zawodowego klauna. To nielogiczne jak szukanie u Tadeusza Rossa
      autentycznych cech zulu guli. Klaun sam w sobie jest swiadomym szyderstwem. tak
      na zdrowy rozsadek jak powiaa w reklamowkach aktorzyna Kondrat.
      • pies_na_durniow Jedyna prawdziwa ocena, gratuluje inteligencji 22.04.07, 23:28
        Widzialem Serdjuczke i gduby teksty byly po andielsku i tematy
        bardziej "globalne" to u nas w USA bylby "bogiem kabaretow" bo przesmiewca
        jest znakomitym. Mioliony by $ anie hryvni by zarabial. Jak zwykle "polscy
        wexperci" nie polapali sie oco chodzi .....
      • puch4cz Re: Zastanawiam sie czy GW znowu nie daje pupska. 23.04.07, 02:51
        W sumie do takiego samego wniosku doszedłem, w końcu Wiśniewski jest idiotą, a
        Andriej po prostu pracuje :)
    • andjez Król obciachu 22.04.07, 22:43
      Ja nie miem jak wyglada podobny kicz w Polsce tylko dlatego, że wyłaczam
      telewizor w momecie, gdy po kolejnym nacisnięciu klawisza pilota, widze coś
      podobnego.
    • discipline Ukraina + Polska. 2 najbardziej obciachowe, 23.04.07, 02:28
      rolnicze kraje zorganizują najbardziej biesiadne, piłkarskie mistrzostwa
      europy. Rodzimy folklor spotka się z aprobatą rządnej natury europy cywilizacji
      śmierci. I dobrze. "Obciach" na produkt regionalny!
      • reverend.andrzej Re: Ukraina + Polska. 2 najbardziej obciachowe, 23.04.07, 02:54
        discipline napisał:

> rolnicze kraje zorganizują najbardziej biesiadne, piłkarskie mistrzostwa
        > europy. Rodzimy folklor spotka się z aprobatą rządnej natury europy
        cywilizacji
        >
        > śmierci. I dobrze. "Obciach" na produkt regionalny!
        Uwazaj, cioto, my potraktujemy ci tylko fizycznie. Bog osadzi twoja zgnila
        dusze.
        Wieczne potepienie.
        • discipline Ciotą to może ty jestes? Napewno tępą, ziejącą 23.04.07, 12:20
          nienawiścią, katolicką małpą. Niech twoj Bóg ci wybaczy.
    • frecha Król obciachu 23.04.07, 03:04
      Andrij je grom!!!
    • panama2 Re: Król obciachu 23.04.07, 05:40
      Koorwasz, gdzie jest obciach, gdzie sesacaja i gdzie zdziwienie? Jak jest za
      seksyzmem, to media mu daja populrnosc. Oni to lubia bedac wyznawcami Kanaan.
      Nie wazne jak nie rozumiecie. Oni i tak beda wam wpajali seksyzm. Sorry, za moj
      j. polski ale ja dawno juz wyjechalem z Polski. Jestem w kraju gdzie mamy
      wolnosc slowa i mozemy krytykowac zboczencow, choc probuja nam odebrac bron aby
      nas zniewolic, jak w naszym kraju(Polsce).
    • ponury_drwiacy_szyderca Jak widać polski plebs równy ichniejszemu 23.04.07, 09:03

• anette444 Król obciachu 23.04.07, 17:35
      Ludzie, czy wy już nie macie poczucia humoru? Obejrzałam sobie tego Danyłkę i
      facet ewidentnie puszcza oko we wszystkich teledyskach, po prostu jaja sobie
      robi, no i kasę przy okazji. Wolę te wygłupy i niż super poważne dramatyczne
      pienia Wiśniewskiego, choć do niego też właściwie nic ne mam.To jest kicz
      zamierzony, facet wie co robi, zresztą prywatnie zdaje się, że ma poukładane -
      ten dżezik i czarne ciuchy... Całe szczęście, że na świecie nie ma samych
      wróbli. On jest kanarkiem. Chyba w końcu obejrzę Eurowizję :)
      • procura Re: Król obciachu 06.05.07, 12:50
        tak jest. wisniewskiemu do danyłki daleko, nie ta klasa. a różnica polega
        również na tym, że danyłka tworzy kicz z wdziękiem, a wiśniewski wdzięku nie ma
        za grosz. i tworzy kicz, nie zamierzając tworzyć kiczu. a to już smutne.
    • wuk4 Młodzież Wszechukraińska i Młodzież Wszechpolska 12.05.07, 22:31
      przemówią jednym głosem dzięki Wierce Serdiuczce!
    • nutilka Król obciachu 21.05.07, 01:15
      "Mama" wystepująca z Vierką jest kobietą. Proponuje, aby dziennikarze lepiej przygotowywali artykuły. Porównywanie twórczości Adrieja Daniłko do Michała Wiśniewskiego przypomina porównywanie Mercedesa do Malucha-ma cztery koła i to jedyna wspólna cecha.
      Teksty i prześmiewcza konwencja Vierki są przemyślane, dowcip uszczypliwy, zwracający uwagę na przywary i prawdziwe wartości ukryte pośród codziennych spraw. Piosenki M.Wiśniewskiego są tylko tandetnym show biznesem, bez żadnej głębszej treści i przemyśleń. Daniłko natomiast jest satyrykiem, świetnym aktorem, swego rodzaju ukraińskim Stańczykiem-który pod pozorną błazenadą skrywa całe pokłady poważnych tematów do rozważenia. Zatem nie mylmy pojęć i nie porównujmy artysty kpiącego z show biznesu, z Michałem Wiśniewskim będącym uosobieniem kultury masowej i show przez duże "S".To zupełnie inna kategoria. Ale cóż, autor artykułu niezbyt wiedział o czym w ogóle pisze-najwygodniej pójść na łatwiznę i bez zmrużenia oka brać za to pieniądze. Nic dziwnego, że nie lubi Vierki Serduchki, która w swych piosenkach m.in. kpi właśnie z takich ludzi:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka