onufry.zagloba Poszeklu! Alez Kaczynscy-Kaksteini z Odessy do 11.09.07, 18:58 Polski, nie zas Izraela sie juz dawno przeniesli! A poza tym to juz dalbys tym biednym Kaczorom spokoj - maniak jakis i tyle, ktory ni Kalksteinow, ni Dornbauma, ni Wassermanna przelknac nie moze... Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Jak się Polska nie podoba-niech w.y.p.i.e.r.d 11.09.07, 19:08 To zboczenie z ta polityka?Moze czasem wlacz jakies dobre radio , tam Kaska caly czas jest ,ale jesli slucha sie Zetki czy innego badziewia ... Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Co to za szmaciara? Kim ona jest? 11.09.07, 19:11 To po co czytasz? Britney i Paris to w Plotku , zakladka rozrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska_konewka popieram! 11.09.07, 19:13 szczerze. tutaj jest istny cyrk. za zbyt wysokie pieniądze. fuga.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
hanej Kto jej każe umierać za Polskę ? 11.09.07, 19:13 Odrzucać patriotyzm dlatego, że kaczory wywijają biało-czerwonym sztandarem jest głupotą. To tak jakby na złość wrednej mamusi chodzić bez czapki na mrozie. Jesteśmy Polakami i nie mamy się z tego powodu wstydzić. Chodzi tylko o to aby nasz patriotyzm był mądry, skierowany w stronę przyjaźni między narodami wspólnej Europy a nie nacjonalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
langston a dlaczego tylko miedzy narodami Europy? 11.09.07, 19:18 ja tam lubie rowniez USA. Niech zgadne-Nosowska nie lubi. A jesli chcesz by "był mądry, skierowany w stronę przyjaźni między narodami wspólnej Europy, a nie nacjonalizmu" to popros moze Niemcy by wreszcie zgodzily sie podpisac z Polska traktak pokojowy bo na razie to podpisali tylko traktat o dobrym sasiedztwie w 1991r. Podobna sytuacja jest tylko miedzy Rosja a Japonia... Odpowiedz Link Zgłoś
falbanna Re: Bez gniewu 11.09.07, 19:15 Wrażliwa i inteligentna kobieta, świetna piosenkarka i teksciara, pewnie dobra matka... taka w moich oczach jest Nosowska. Ma dobre, udane życie i piękne marzenia. Lubię ją... Odpowiedz Link Zgłoś
langston niezla wokalistka, swietnie wyglada, 11.09.07, 19:49 niezla wokalistka, swietnie wyglada, "wrazliwosc" moim zdaniem troche pozerska. Odpowiedz Link Zgłoś
vacilador Re: Jak się Polska nie podoba-niech w.y.p.i.e.r.d 11.09.07, 19:21 no tak, bo Polska to jest dla takich bezmyslnych i agresywnie nastawionych do wszystkich i wszystkiego ludzi, jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Jak się Polska nie podoba-niech wy. w podskoka 11.09.07, 21:10 W podskokach Kasiu, Polska staje się lepsza i mądrzejsza bez takich obywateli jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
osiaq Re: Jak się Polska nie podoba-niech wy. w podskok 12.09.07, 02:45 O tak! O taaaaaaaaak ! Przecież to szumowiny wyjeżdżają a zostaje śmietanka! Odpowiedz Link Zgłoś
trottel Bez gniewu 11.09.07, 19:29 ja też uważam pytania za bardzo dobre np dlaczego nie poszłaś do liceum albo co myślicz o parach homo ? żenada. lubiłem heya mimo że pochodzę z środowisk punkowych i nawet wiem co to crass i conflict, a co do jarocina w którym wygrał closterkeler to zwycięzce znali już wszyscy którzy na niegp jechali a jak nie znali to poznali po pierwszym koncercie dr hackenbusha. to były czasy Odpowiedz Link Zgłoś
737ng Bez gniewu 11.09.07, 19:31 Nosowska jest swietna - lubie ja czytac, lubie jak mysli, lubie jej teksty, lubie jej glos i lubie jak wyglada. Mam nadzieje, ze wyruszy w podroz zycia i ze kiedys z niej wroci. Powodzenia! K. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars dla mnie to wogole dziwne ze w tym kraju sa patrio 11.09.07, 19:38 ci. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: "alterparcha" nie dziwi,że patrioci są w Israe 11.09.07, 21:03 Według alterparcha, patriotyzm Israelczyków jest OK, natomiast w Polsce patriotyzmu ma nie być. Internacjonalistyczna, czyli żydokomunistyczna opcja ma być dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Przypominam niesmialo, ze i Hitlera spoleczenstwo 11.09.07, 19:33 DEMOKRATYCZNIE wybralo. I - ze tak naprawde - wola wiekszosci nie ma NIC wspolnego z demokracja: jest to po prostu DYKTATURA WIEKSZOSCI czyli - innymi slowy - BOLSZEWIZM. Demokracja zaczyna sie wowczas, gdy wola i potrzeby mniejszosci sa uwzgledniane, ale brednie ci wybaczam, bo i SKAD postkomuna moze o demokracji cokolwiek wiedziec? Musicie sie jej dopiero dlugie lata uczyc, dorosnac, o bolszewizmie zapomniec, zadusic tego malego homo sovieticusa, ktory siedzi niemal w kazdym z was. Powodzenia zycze, bo - poki co - odstajecie od Europy, lokujac sie idealnie z takimi pogladami w postsowieckiej Azji:))) Nie wybaczylbym ci natomiast chamstwa wobec Nosowskiej - dobrze, zes zaznaczyl ze to byl zart. Niestety, KIEPSKI! Odpowiedz Link Zgłoś
langston Przypominam o miejszosci polskiej w Niemczech 12.09.07, 00:10 Przypominam niesmialo o miejszosci polskiej, szwedzkiej, rosyjskiej, hiszpanskiej w Niemczech, ktore w malzenstwach mieszanych i przedszkolach nie moga odzywac sie do dzieci w innym jezyku jak niemiecki! Odpowiedz Link Zgłoś
romankier Re: Przypominam o miejszosci polskiej w Niemczec 12.09.07, 00:32 Ci Ludzie biorąc ślub wiedzą co robią , a więc przez wgląd na konsekwencje niech tego NIE ROBIĄ !!! i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
langston niezle niezle:((( 12.09.07, 01:34 Ciekaw jestem czy to samo powiedzialbys Niemcowi ktory mieszka w Polsce by nie smial zwracac sie do swojego dziecka po niemiecku. Zdradzasz mentalnosc niewolnika. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A mozesz wyjasnic, CZEMU szmaciara? 11.09.07, 19:41 Sadzac po fotkach, jest to dziewczyna wyjatkowo dobrze acz skromnie ubrana i uczesana, taki wiktorianski typ "panienki z dobrego domu":))) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: A mozesz wyjasnic, CZEMU szmaciara? 11.09.07, 20:07 Zauwaz ,ze do Dody niepodobna ,a dla niedojrzalcow to juz dyskwalifikuje ja jako "artystke" , szmatki nosi ,brzucha i cycow nie pokazuje ,w Playboyu czy w CKM jej nie bylo ... Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 odrobiłaś lekcje u Michnika 11.09.07, 20:22 Wiesz jak powinien wygaldąć wywiad w GW, byś uchodziła za trendy gwiazdę promowaną przez te media, nie gratuluję, do tego nie trzeba odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Tak się robi teraz karierę, wyrzec się ojczyzn 11.09.07, 21:07 ...wyrzec się ojczyzny, odżegnać się patriotyzmu i już fala entuzjastycznych artykułów GieWu poniesie sama. I ten obżydliwy Lizut. Odpowiedz Link Zgłoś
herr_wolf Re: odrobiłaś lekcje u Michnika 12.09.07, 01:56 każdy kto pieprzy głupoty ale przy okazji psy wiesza na swój kraj może liczyć na promocję w GW Odpowiedz Link Zgłoś
osiaq Re: odrobiłaś lekcje u Michnika 12.09.07, 02:52 Odróżniasz wieszanie psów na kraju od wieszania psów na durniach? Może za wiele wymagam :/ Troche nie na temat : zmień dilera Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Bez gniewu 11.09.07, 20:47 Co do muzyki to Hej mi się nie podobał, bo to nie moje klimaty,solowe płyty juz bardziej.Ale teksty i sposób ich wyśpiewania wspaniały i czarujący.CUDOWNA JESTEŚ KASIU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
swiatowidz Bez gniewu 11.09.07, 22:35 Ciekawy wywiad i fajna myśląca kobieta. I naprawdę fajnie poczytać jak ktos z dystansem i uczciwie opowiada o sobie zdrowka i pogody pozdrowienia :-) pl.youtube.com/watch?v=gHbuABgeQYA&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
romankier Bez gniewu 11.09.07, 23:52 Pani Kasiu ja też , jak niektórzy moi przedmówcy mam ponad 50 lat ale chyba takim p....... jak oni nie jestem .Przeczytałem z zaciekawieniem Pani wywiad i muszę przyznać , że jestem mile zaskoczony .Każdy ma prawo do swojego życia , do swoich poglądów , a także do oceny postępowania swojego ale i ...innych !!!. Cenię Panią za to , że potrafiła się Pani się otworzyć.Martwi mnie w tym wszystkim tylko jedno ( nie polityka, nie patriotyzm i inne g.....)tylko to , że wyczuwam w Pani wywiadzie żal do Ojca , widze też jak jego brak wpłynął na Pani życie. Ja też jestem ojcem (2Córki , 2 Synów) ale mam nadzieję , że oni nigdy nie napiszą tego co Pani napisała - będę jako ojciec bardzo się o to starał. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jarocin1 Re: Bez gniewu 12.09.07, 00:21 PANI KASIU albo Pani nie umie kłamać, albo jest Pani niekonsekwentna: Na początek cytat z wywiadu na stronie www.hey.pl "(...) Ten tekst nie dotyczy konkretnej osoby, a raczej w sposób ogólny pewnego zjawiska.(...) "Zoil" opowiada o wszystkich dziennikarzach i krytykach, którzy nie potrafią uczciwie i naprawdę profesjonalnie wykonywać swojej pracy. Kierując się jakimiś emocjami i osobistymi uprzedzeniami, swoje frustracje wyładowują na Bogu ducha winnych artystach, którzy chcą jedynie nagrać sobie kilka piosenek". A teraz cytat z niewątpliwie miłego w odbiorze wywiadu w WO: "Nie cierpię pisać żółcią. Kiedyś mi się zdarzyło pisać w totalnej złości np. piosenkę 'Zoil' o Robercie Leszczyńskim. Nie jestem z niej dumna." No cóż nie dziwie się... Ciekawe do jakiego podgatunku zalicza pani Pana R.L... Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Bez gniewu 12.09.07, 11:23 No zaraz, przeciez juz w tekscie piosenki wiadomo, o kogo chodzi: "Z rybą w nazwisku" Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat *Langston, nie płacz, nie jęcz, tylko spierd...* 12.09.07, 01:15 Bo się cieciu nawet do wbijania gwoździ łbem nie nadajesz... Odpowiedz Link Zgłoś
panihalinka ------- gazeta lubi walnąć taki tytuł co nie?----- 12.09.07, 01:37 Z poglądem Nosowskiej co do patriotyzmu się nie zgadzam. Natomiast ją jako artystkę bardzo cenię. Szczególnie teksty które są w czołówce krajowej, obok Waglewskiego, Grabarza i Maleńczuka. Muzycznie jest lepiej i gorzej ale jest to osoba poszukująca po różnych estetykach, robiąca ciągle coś nowego. Za to pełen szacunek. Natomiast tytuł wywiadu uważam za manipulację. Typową dla Gazety która lubi prowokować w tej dziedzinie. O patriotyźmie są dwa zdania (i myśl dość niepogłębiona) a idzie to na tytuł. W zamierzeniu wychodzi komunikat "patrzcie - Nosowska, artystka, ikona popkultury z l.90-tych, głos pokolenia też ma w d... Polskę". Odpowiedz Link Zgłoś
herr_wolf Re: ------- gazeta lubi walnąć taki tytuł co nie? 12.09.07, 01:59 mam takie samo wrażenie,gazetka wybiórcza bardzo lubi manipulować treścią wywiadów i najbardziej wygodne dla siebie teksty wyciągać na tytuł albo początek wywiadu... GW to tak naprawdę gazeta propagandowa która nachalnie usiłuje narzucić innym jakąś swoją wizję Polski i stworzyć wrażenie że wszyscy się zgadzają z tym co pletą jak pożal się boże redaktorzy Odpowiedz Link Zgłoś
osiaq Re: ------- gazeta lubi walnąć taki tytuł co nie? 12.09.07, 02:53 Rozumiem, że dysponujesz niezmanipulowaną wersją wywiadu? Możesz podzielić sie linkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
qwertyuiop7890 ### Niech wyjezdza i to na dlugo ### 12.09.07, 07:01 Skoro nie jest patriotka i chce wyjechac stad daleko i na dlugo, niech sie nie zali do czytelnikow GW, ale kupi bilet na samolot. Tak bedzie z pozytkiem dla niej i dla nas. Odpowiedz Link Zgłoś
anusiaczek87 Re: ### Niech wyjezdza i to na dlugo ### 12.09.07, 09:41 uciec od problemu jest najlatwiej.. uciec i z daleka narzekac jaki to w kraju jest syf Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Bez gniewu 12.09.07, 09:23 Nie będzie umierać za Ojczyznę bo żyje w wolnej Polsce, za którą umierali jacyś frajerzy i naiwniacy, Kasia nie jest taka głupia, a Michnik jeszcze zrobi jej za to lanserkę w GW. Jest koool! Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek A może wywiad z Kazikiem zamiast głupią Nosowską. 12.09.07, 09:39 On akurat jest patriotą i ma zasadę "za granicą o Polsce nigdy źle", której ani Michnik ani Geremek nie rozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Antypolska propaganda Gazety Wyborczej. 12.09.07, 09:41 Było już do ziomali, że w Polsce dyskotek nie ma. Było do Volksdeutschów, że trzeba Śląsk do niemiec przyłączać. Teraz próbują od strony muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
bonar10 Ni lubię jej. Dla mnie nie jest piosenkarką. 12.09.07, 11:52 W ogóle nie wiem czym ona jest i jak się dostała na estradę. Jest mi nad wyraz obojętna i nie lubię na nią nawet patrzeć nie mówiąc już o słuchaniu. Wygląda na ćpunkę. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Bez gniewu 12.09.07, 13:53 Dobry wywiad, ciekawie się czyta rozmowy z ciekawymi ludźmi. Jedna uwaga - ojczyzna nie musi być od razu "arcyfajnym miejscem", sama się taka nie zrobi. A patriotyzm nie oznacza umierania, cokolwiek staraliby się nam wmówić ideolodzy dowolnej ze stron. Jasne, czasem się zdarzy, ale raczej polega on na życiu dla ojczyzny, w tym dla syna, przyjaciół itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś