koalakoala 25.02.08, 17:30 Tekst wydmuszka. Nic nie wyjasnia, niczemu nie służy. Bez kontekstu, bez tła, bez jaj. Chłopcy do towarzystwa są wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicja611 Re: Pan Gejsza 25.02.08, 22:35 ciesze sie,ze za darmo jeszcze moge...ladni chlopcy sami proponuja......:) Odpowiedz Link Zgłoś
hendrycki Re: Pan Gejsza 26.02.08, 02:08 A jak faceci ida do agencji i konczy sie na tym ze szukaja tam tylko towarzystwa a nie seksu, to zaraz jest gadanie ze to pewnie impotenci, albo im nie staje! o! Odpowiedz Link Zgłoś
robe-r-to Re: Pan Gejsza 26.02.08, 15:29 hendrycki napisał: > A jak faceci ida do agencji i konczy sie na tym ze szukaja tam tylko towarzystw > a > a nie seksu, to zaraz jest gadanie ze to pewnie impotenci, albo im nie staje! o > ! Stary jeżeli tak jest no to nic tylko impotent! A więc nie żal się tutaj jak małe dziecko tylko idź do lekarza! Odpowiedz Link Zgłoś
aisza03 Re: Pan Gejsza 26.02.08, 15:54 poznałam chłopaka, który miał problemy, nie bardzo coś chciał powiedzieć, ale za długo się ukryć nie dało też za chiny nie chciał do lekarza i tak się to skończyło Odpowiedz Link Zgłoś
haarvey Re: Pan Gejsza 26.02.08, 19:27 Jak komuś bardzo przeszkadza to przez internet mozna kupić specjalne leki jak maxigra, jak się sprawzi źrodło to sam preparat jest pewny a wszystko po cichu i bez rozgłosu Odpowiedz Link Zgłoś
scarface80 Re: Pan Gejsza 26.02.08, 20:07 niech sobie lepiej znajdzie jakąś hot baby :) Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai ciekawe dlaczego tak tendencyjna ankieta 25.02.08, 18:40 mimo że jestem heteroseksualny, z chłopakiem ładniejszym niż 90% kobiet i 99,9% mężczyzn w polskim kraju chętnie bym spróbował. Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz To faktycznie jesteś 'heteroseksualny' :-D 26.02.08, 07:16 Proszę, nie oszukuj siebie i nie rozśmieszaj innych. Odpowiedz Link Zgłoś
naturelovers Re: To faktycznie jesteś 'heteroseksualny' :-D 26.02.08, 13:28 Kazdy jest biseksualny. Roznia sie tylko proporcje. Odpowiedz Link Zgłoś
bede.prezydentem.w.2035 Jak ich kultura się różni od naszej. w UE to niemo 25.02.08, 19:22 W Europie raczej nie ma szans na takie interesy. Bogate kobiety, mają adoratorów "za darmo". Chociaż w artykule nie piszą jakie szerokie to zjawisko. Może w Japonii są ze 2 takie wykwintne kluby, a reszta to zwykłe burdele które upadają po 2 miesiącach Odpowiedz Link Zgłoś
yabanjin Mr Tanaka and Nakayama 25.02.08, 20:03 "Naprawdę hości nazywają się Tanaka czy Nakayama, co można by było przetłumaczyć jako Środek Pola albo Średnia Górka." A Kowalski to ten co wykonuje zawod kowala. Autorki nie mogly znalezc tanszego chwytu, zeby przedstawic egzotyke Japonii. Odpowiedz Link Zgłoś
pietruszka98 Pan Gejsza 25.02.08, 20:10 Tekst wiele wyjaśnia. Kobiety, nawet w Japonii potrzebują komplementów i uwagi. I sexu który im sprawi przyjemność, a nie tylko mężczyźnie. Skoro jest popyt (kobiety maja pieniądze) to jest i podaż. Logiczne. No cóż, w Polsce nasz pruderia mówi o wszystkim. Mężczyźni mogą mieć swoje agencje towarzyskie. A kobiety? Jak by to wyglądało?? be. Odpowiedz Link Zgłoś
maass1 Pan Gejsza 25.02.08, 20:41 Ale fajnie, szkoda ze w Polsce nie ma takich klubów.Wszystko jest kwestią czasu-kiedyś na pewno powstaną. Chętnie bym skorzystała, gdyby były !!! Nie mam problemów z zawieraniem znajomości, ale dla wielu osób które mają problem z zawieraniem intymnych znajomości takie kluby są potrzebne. Może to fanaberia, a może konieczność w czasach kiedy wszyscy są zabiegani i nie mają czasu na takie duperele jak randka, flirt. Tylko kasiorka, kasiorka i jeszcze raz...-to taki toast XXI wieku! Odpowiedz Link Zgłoś
redhot69 [...] 25.02.08, 22:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bimbalimba ja wiem ... 25.02.08, 22:56 stary wypluj te slowa ... ogadalem kiedys dokument o hostach prze..e- wcale nie moga byc na..i bo laski wole trzezwych- to ciagle picie i zyganie na zmiane ... Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode mmm fajnie 25.02.08, 23:36 lubię japońskich chłopców wystylizowanych na ppostaci z mangi ładni podobaja mi się umówiłabym sie z takim ale za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
bogslu Re: Pan Gejsza 26.02.08, 00:11 No co Ty. W Wyborczej? koalakoala napisała: > Tekst wydmuszka. Nic nie wyjasnia, niczemu nie służy. Bez kontekstu, bez tła, > bez jaj. Chłopcy do towarzystwa są wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Re: Pan Gejsza 26.02.08, 01:47 jak wstanie z grobu Toshiro Mifune, weźmie katanę i zrobi klar na pokładzie ..............to sie tym chłopaczkom smutni zrobi...:) Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Pytanie ile jest męskości w tych męskich prostytut 26.02.08, 07:13 kach? Jestem gejem ale nadałbym się chyba bardziej :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Pan Gejsza 26.02.08, 10:11 zgadzam się z koalakoala. Czyżby redakcja nie sypnęła kasą na nic więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
a_n_2008 Pan Gejsza 26.02.08, 10:14 Bardzo cieszę się, że taki artykuł pojawił się na łamach Gazety. Nareszcie Japonia przedstawiona jest nie tylko jako kraj uciemiężonych kobiet, dźwigających na swoich barkach leniwych mężów- darmozjadów, z radosnej twórczości Pani Bator, która, nota bene, niewiele ma wspólnego z obiektywnym opisem rzeczywistości. Takie kluby faktycznie istnieją i są popularne. Może nie na taką skalę, jak podobne przybytki dla panów, ale jednak. I nie chodzi tutaj o prostytucję, a kto tak uważa, znaczy, że ma problemy z rozumieniem tektu pisanego. W Japonii ludzie płacą za towarzystwo, bo ich społeczeństwo skonstruowane jest na zupełnie innych zależnościch, więc nie ma sensu porównywać ich do europejskich. W każdym razie, szcunek dla Autorek, za ciekawy artykuł i dla Redakcji, za zerwanie z feministyczną propagandą. Odpowiedz Link Zgłoś
yabanjin Re: Pan Gejsza 26.02.08, 11:06 Jezeli host uprawia seks, bo mu za to placa, a klient placi, zeby moc uprawiac seks - to jest to prostytucja. I wtedy gadki o "oplaty za towarzystwo" wlozmy sobie miedzy bajki (najlepiej w shoguna). W naszej niejaponskiej nieegzotycznej kulturze tez wielu facetow kupuje prostytutki tylko po to, aby sobie z nimi pogadac i wyzalic sie na caly swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
anmei1 Re: Pan Gejsza 26.02.08, 12:59 Czy GW naprawde nie moze znalezc nikogo, kto napisalby ciekawy tekst o Japonii? Albo pani Bator, ktora zyje w jakims hermetycznym srodowisku akademickim i wydaje sie jej, ze odkryla Japonie albo jakis dziwny tekst bez ladu, skladu i pomyslu (temat niezly, realizacja fatalna). Pozdrawiam z Hiroshimy PS Az nie chce mi sie wierzyc, ze przy pisaniu tego artykulu autorka wspolpracowala z Iga Rutkowska. Po tym nazwisku spodziewalabym sie czegos duuuzo lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_jagoda Pan Gejsza 06.11.08, 16:08 Witam, Nazywam się Zuza i pracuje dla TVN. Chciałabym porozmawiać z Panią na posta jaki zamieściła Pani na forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=933&w=76194526&v=2&s=0 . Przygotowujemy artykuł o męskiej prostytucji i zainteresował mmnie Pani wpis... Czy zgodziłaby się Pan na krótką rozmowę telefoniczną? Mój nr tel: 661797970, zaś e-mai: zzajczenko@tvn.pl Dziękuję za kontakt. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
naturelovers Re: Pan Gejsza 26.02.08, 13:24 koalakoala napisała: > Tekst wydmuszka. Nic nie wyjasnia, niczemu nie służy. Bez kontekstu, bez tła, > bez jaj. Chłopcy do towarzystwa są wszędzie. Calkowicie sie zgadzam. Kompletnie nie zaspokoil ciekawosci. Panie poszly i opisaly to czego doswiadczyly. Od dziennikarza oczekuje czegos wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
m237 Pan Gejsza 26.02.08, 13:29 kurcze ja chce do japonii!! zwłaszcza że Japonki sa takie śliczne!! Odpowiedz Link Zgłoś
watashi79 bzdury (w tekście), gejsza to nie prostytytka! 26.02.08, 14:31 trochę bzdurny artykuł. gejsza to kobieta do towarzystwa, a nie do seksu, ale niektórzy najwyraźniej utożsamiają oba pojęcia. poza tym, w przeciwieństwie do facetów opisanych w artykule, gejsze są bardzo dobrze i wszechstronnie wykształcone, potrafią rozmawiać o wszystkim. na nauce spędzają długie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
basia172 Re: bzdury (w tekście), gejsza to nie prostytytka 27.02.08, 13:12 Faktycznie, tego, że w Japonii są męskie prostytutki można się domyślać nie wychylając nosa z Polski, więc tekst odkrywczy nie jest. Autorki spędziły godzinę z klubie, bo tylko na tyle miały casucci i wyszły, stąd i artykuł jest ubogi. Przedstawieni w nim hości wydają się raczej niesympatyczni - bufoni, po angielsku nie conversują, nie posiadają wykształcenia i do tego wiecznie zawiani - jedynym ich atutem ma być metroseksualno-komiksowy wygląd? No to ja dziękuję za takiego towarzysza. Ciekawe czy choc w łózku są dobrzy - tego się chyba jednak od pań z WO nie dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Kobiety lubią ze mną rozmawiać 27.02.08, 00:26 Kobiety lubią ze mną rozmawiać, a ja do tej pory miałem dosyć wysłuchiwania ich w zamian za nic, teraz będę brać kasę... Odpowiedz Link Zgłoś
pangenialna Pan Gejsza 01.03.08, 22:18 zaskoczył mnie ten tekst. zadziwił. Spowodował wielkie "oooo". :) Odpowiedz Link Zgłoś