zbawieni 09.04.08, 13:52 "Nie walczę o ochronę nienarodzonego życia. Jestem za możliwością wyboru. Dla mnie "Juno" to historia o relacjach, ciąża jest tylko pretekstem" - to brzmi tak, jakby musiała się usprawiedliwiać zbawieni.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alezwodzu Re: Diablo zadowala 09.04.08, 14:46 nie, zupełnie to nie brzmi na usprawiedliwianie się. skąd taki wniosek - po przeczytaniu historii Cody raczej nie przyszło mi do głowy, że będzie się chciała z czegoś usprawiedliwiać. a to zdanie oddaje bardzo dobrze treść filmu - ciąża jest w nim pretekstem, to 'zawiązanie akcji'. reszta, to skupienie się na relacjach między bohaterami. Odpowiedz Link Zgłoś
agnese1977 Diablo zadowala 11.04.08, 12:33 wedlug mnie rownież ta wypowiedż Diablo brzmi jakby sie usprawiedliwiała, że pozwoliła dziecku filmowej bohaterki przeżyć. a to przecież jest solą w oku światowym liberałom, (młoda dziewczyna a zdecydowala sie urodzić, wręcz politycznie niepoprawne).Na zasadzie: "Oj tylko żeby nikt nie pomyślał,że jestem za ochroną życia poczętego!" bo to mogłoby tylko zaszkodzić jej karierze. Odpowiedz Link Zgłoś
latouche Re: Diablo zadowala 15.04.08, 09:47 Jesteście zupełnie jak moja mama. Ona tez, jak ktos jej cos powie, nigdy nie przyjmuje tego po prostu do wiadomosci, tylko rozwaza przez dwie godziny co mial przez to na mysli (czasem dochodzi do wniosku ze cos zupelnie przeciwnego niz powiedzial), jaka mial przy tym mine, co mial na sobie i czy mrugal prawym okiem czy lewym i jaki to ma wplyw na tresc wypowiedzi. A tu czasami ludzie naprawde mowia to co mysla :) I co, Nick Hornby tez sie powinien przed "swiatowymi liberalami" tlumaczyc ze pozwolil Alice z "Wpadki" urodzic? bo inaczej zaszkodzi swojej karierze? Bo swiatowe liberaly sa wbrew ciazom jako takim, i jak ktos tylko zobaczy dwie kreski na tescie to zaraz powinien leciec sie skrobac? Odpowiedz Link Zgłoś