Dodaj do ulubionych

Allegro to raj dla oszustów

31.12.07, 11:03
Właśnie zostałem oszukany. Kupiłem przez Allegro konto na Rapidshare na miesiąc a wygasło mi po tygodniu.
Ponieważ to była kwota poniżej 50zł Allegro to nie interesuje.
W ogóle serwis sprawia wrażenie jakby tolerował oszustów. Nie reaguje albo reaguje bardzo powoli. Niektóre aukcje to ewidentne przekręty i wystarczyłaby 1 kompetentna osoba w Allegro do eliminowania oszustw. Najwyraźniej jednak oszczędzają kosztem klientów i maksymalizują zyski.
Obserwuj wątek
    • marekz2008 Re: Allegro to raj dla oszustów 20.01.08, 23:08
      Ja bym w ogóle zabronił sprzedaży takich kont. Ja kiedyś kupiłem na miesiąc i
      jakoś działało, także zależy to od sprzedawcy.

>wystarczyłaby 1 kompetentna osoba w Allegro do eliminowania oszustw

Najpierw niech zatrudnią kogoś do odpowiadania na maile, bo z tym chyba cienko :)
    • sylwia.smigielska Re: Allegro to raj dla oszustów 21.01.08, 11:24
      Witam,

Zgłosiłeś do nas ten fakt poprzez formularz? Jeśli nie, zrób to jak najszybciej.
      Rozważ również pójście na policję.

Pozdrawiam,
      Sylwia Śmigielska
      • balbinka88 Re: Allegro to raj dla oszustów 27.02.08, 14:09
        Dlatego ja zdecydowanie bardziej lubie sklepy internetowe, zwlaszcza te
        najwieksze!! One nie moga sobie pozwalac na wpadki, bo wytyka sie im kazde
        uchybienie. Dzieki temu caly czas podnosza standard swoich uslug i nie olewaja
        klienta.
        • bibeczka Re: Allegro to raj dla oszustów 27.02.08, 15:23
          No i wiesz z kim masz do czynienia. Jest ktoś odpowiedzialny za zaistniałą
          (ewentualnie) sytuację. Sama tak samo wolę duży sklep w sieci niż allegrowy
          bazarek.
          • basiczek21 Re: Allegro to raj dla oszustów 27.02.08, 15:34
            ja zostałam oszukana bo Pan wysłał mi podróbke produktu który zamówiłam po
            miesiecznej szarpaninie słownej poszłam na policje,dwa dni później "pan"
            poprosił o ugode i ze odeśle mi koszt całej transakcji łacznie z przesylkami
            wzamian za wycofanie oskarzenia :D-wygrałam
            • balbinka88 Re: Allegro to raj dla oszustów 28.02.08, 12:52
              No wlasnie, podobnie z kupowaniem na allegro sprzetu agd/rtv. Jak np kurier
              uszkodzi przesylke, albo bedzie jakis problem ze sprzetem to w sklepie
              internetowym robia to w ramach gwarancji - mialam takie przejscia z pralka
              kupiona w sklepie agito. Strasznie sie zdenerwowalam bo po kilku dniach pralka
              miala problemy z elektronika. Na szczescie sprawe dalo sie zalatwic szybko i
              wygodnie. Pralka na koszt sklepu poszla do serwisu i na koszt sklepu do mnie
              wrocila. Nie sadze, zeby przy zakupie na allegro bylo tak rozowo. Po prostu przy
              zakupach w sklepie, zwlaszcza "powazniejszego" sprzetu stres jest o niebo mniejszy.
              • ciekawa.amanda Re: Allegro to raj dla oszustów 28.02.08, 13:06
                po prostu trzeba wiedziec co i gdzie można kupić tak aby bylo bezpiecznie. ja
                osobiscie nigdy bym nie kupiła rtv/agd na allegro, to jest dla mnie zbyt duże
                ryzyko i za duże pieniądze wchodza w gre. zgadzam sie w 100% z balbinka88, ja
                akurat mam równiez doswiadczenia z agito na szcescie pozytywne, ale to jest
                najwiekszy sklep w polsce ze sprzetem wiec jak sie cokolwiek dziej to masz
                gwarantowana pomoc-naprawe, wymiane itd. niektórzy ryzykują kupuja sprzet u nie
                znanych, niesprawdzonych sprzedawców a potem narzekają a sami są sobie winni.
                • maciej.sniezek Pozwolę sobie wtrącić się :) 29.02.08, 17:42
                  Dyskutujący rozróżniają pomiędzy zakupami na Allegro a zakupami w
                  sklepach internetowych. Twierdzą, że to pierwsze jest gorsze niż to
                  drugie.

Moim zdaniem źle postawiona jest ta dychotomia - nie chodzi o
                  Allegro i sklepy, ale o rzeczy używane i nowe. To jasne, że zawsze
                  kupno rzeczy używanej wiąże się z ryzykiem, że rzecz ta będzie miała
                  wady, które nam się nie podobają. Za to jest sporo tańsza. Natomiast
                  rzecz nowa, niezależnie od tego gdzie kupiona - jest droższa od
                  używanej, ale nie ma żadnych wad (a w każdym razie objęta jest
                  gwarancją).

Zresztą łatwo sprawdzić, że ogromna większość sprzedających nowe
                  rzeczy w Allegro w kategorii AGD/RTV - ma równocześnie swoje sklepy
                  internetowe. I w drugą stronę: bardzo dużo sklepów internetowych
                  prowadzi sprzedaż również na Allegro:)
                  • orissa Re: Pozwolę sobie wtrącić się :) 03.03.08, 11:33
                    maciej.sniezek napisał:

> Zresztą łatwo sprawdzić, że ogromna większość sprzedających nowe
                    > rzeczy w Allegro w kategorii AGD/RTV - ma równocześnie swoje sklepy
                    > internetowe. I w drugą stronę: bardzo dużo sklepów internetowych
                    > prowadzi sprzedaż również na Allegro:)

Warto sprawdzać przed zakupem nowej rzeczy, czy sprzedawca u którego planujemy
                    zakup ma również sklep internetowy, zdarza się dość często, że taki sprzedawca
                    na Allegro sprzedaje drożej niż w sklepie internetowy, różnią się również koszta
                    wysyłki. Być może do cen na Allegro sprzedawcy zawyżają ceny doliczając opłaty
                    za wystawienie przedmiotu i prowizję od sprzedaży.
                    W tym roku już kilkanaście razy trafiłam na takie przypadki - pościel dziecięca,
                    części rowerowe, drobny sprzęt agd.
                    Warto sprawdzać w dwie strony porównując ceny, trzeba na to poświęcić trochę
                    czasu, ale może się opłacić - ostatnio zaoszczędziłam 160pln na mikrofalówce -
                    na Allegro była droższa niż w sklepie internetowym (oddalonym ode mnie o 20km).
    • fiona3333 Re: Allegro to raj dla oszustów 17.03.08, 20:04
      robert911 napisał:

> Właśnie zostałem oszukany. Kupiłem przez Allegro konto na Rapidshare na miesiąc
      > a wygasło mi po tygodniu.
      > Ponieważ to była kwota poniżej 50zł Allegro to nie interesuje.
      > W ogóle serwis sprawia wrażenie jakby tolerował oszustów. Nie reaguje albo reag
      > uje bardzo powoli. Niektóre aukcje to ewidentne przekręty i wystarczyłaby 1 kom
      > petentna osoba w Allegro do eliminowania oszustw. Najwyraźniej jednak oszczędza
      > ją kosztem klientów i maksymalizują zyski.

Z punktu widzenia sprzedawcy musze zaprzeczyc temu co napisales.
      Allegro reaguje NATYCHMIAST na najmniejsze nawet potkniecia ze strony
      sprzedajacych. Trzeba jednak zrozumeic , iz osoby tam pracujace nie sa
      jasnowidzami i nie sa w stanie przewidziec negatywnych sytuacji , ktore beda
      mialy miejsce w przyszlosci , np tydzien po zakupie danego przedmiotu , tak jak
      w twoim przypadku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka